Androzic - uwaga na mapy online
Moderator: Albert_N
- milczacy12
Androzic - uwaga na mapy online
Przez nieuwagę ostatnio przyszło mi słono zapłacić za "uroczą" funkcję ściągania map online przez tę aplikację. Androzic pobrał mi ponad 560MB danych w ciągu kilku dni - szlag by go trafił 

-
Hilux has me...
Hilux has me...
Re: Androzic - uwaga na mapy online
w roamingu?

- milczacy12
Wspolczuje.
To jest cos o czym juz kiedys przy okazji tabletow pisalem.
Te aplikacje sa poprostu niepewne, dziurawe i nigdy nie wiadomo co wywina.
W najlepszym razie klekna w czornej dupie bez aktualizacji a w najgorszym zacznac ciagnac setkim Mb po rosyjskich stawkach roamingu
To jest cos o czym juz kiedys przy okazji tabletow pisalem.
Te aplikacje sa poprostu niepewne, dziurawe i nigdy nie wiadomo co wywina.
W najlepszym razie klekna w czornej dupie bez aktualizacji a w najgorszym zacznac ciagnac setkim Mb po rosyjskich stawkach roamingu

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- milczacy12
"Mądry Polak po szkodzie"
za kasę którą wywaliłem za "naciągany" transfer danych już bym miał jakiegoś prostego Garniaka
Najgorsze jest to, że nie mam na kogo zwalić winy, sam jestem sobie winien
za kasę którą wywaliłem za "naciągany" transfer danych już bym miał jakiegoś prostego Garniaka

Najgorsze jest to, że nie mam na kogo zwalić winy, sam jestem sobie winien

-
Hilux has me...
Hilux has me...
To sobie go od razu kup.
Mnie nawigowanie kilka godzin po Londu kosztowalo sporo ponad 100 zeta.
I Mroku mi mowil,ze bylo garmina wziac, a ze niechcialem hipstersko wygaldac to nie wzialem. A bylo trzeba. Mapa lepsza jak w komorce do tego satelitarne i 20h na bateriach AA, a nie zulenie w stabucks o ladowarke.
Mnie nawigowanie kilka godzin po Londu kosztowalo sporo ponad 100 zeta.

I Mroku mi mowil,ze bylo garmina wziac, a ze niechcialem hipstersko wygaldac to nie wzialem. A bylo trzeba. Mapa lepsza jak w komorce do tego satelitarne i 20h na bateriach AA, a nie zulenie w stabucks o ladowarke.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
płaczecie jak baby
jak jedziesz za granicę i chcesz korzystać z map online to kupujesz sobie pakiet internetu w roamingu jak szkoda płacić stawek normalnych
jak nie chcesz map online to korzystasz z offline
a w androzicu można korzystać z map offline jak i online, że nie przeczytałeś co i jak, nie sprawdziłeś... sam jesteś sobie winień
ps. pomijając brak zaangażowania użytkownika w funkcję programu, nie rozumiem jak można na urządzeniach tupu tablet, smartfon czy laptop mieć pakiet internetu w który po ewentualnym przekroczeniu limitu trzeba płacić!

jak jedziesz za granicę i chcesz korzystać z map online to kupujesz sobie pakiet internetu w roamingu jak szkoda płacić stawek normalnych

jak nie chcesz map online to korzystasz z offline
a w androzicu można korzystać z map offline jak i online, że nie przeczytałeś co i jak, nie sprawdziłeś... sam jesteś sobie winień

ps. pomijając brak zaangażowania użytkownika w funkcję programu, nie rozumiem jak można na urządzeniach tupu tablet, smartfon czy laptop mieć pakiet internetu w który po ewentualnym przekroczeniu limitu trzeba płacić!

Maciek - na Ukrainie nie ma możliwość mieć pakietu roamingowego w sieci macierzystej.Wojtek_W pisze:To sobie go od razu kup.
Mnie nawigowanie kilka godzin po Londu kosztowalo sporo ponad 100 zeta.![]()
Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.
yyyy...?
Bo nie kumam.
Bo nie kumam.
Sieć macierzysta - Twoja, która masz w telefonie. Operatorzy proponują pakiety, ale one działają tylko w krajach UE.Wojtek_W pisze:yyyy...?
Bo nie kumam.
To oczywiste. Tym bardzie trza uwazac. W Londku swiadomie korzystalem z neta, a mimo wszystko peklo 100.
A jakby w Rosji albo na Bialorusi sie zapomniec to moze bolec. Czasami sa jakies alarmy dotyczace transferu, ale mimo wszystko mozna po kieszeni dostac. Tym bardziej zaluje,ze reczniaka nie wzialem.
A jakby w Rosji albo na Bialorusi sie zapomniec to moze bolec. Czasami sa jakies alarmy dotyczace transferu, ale mimo wszystko mozna po kieszeni dostac. Tym bardziej zaluje,ze reczniaka nie wzialem.
- milczacy12
Nie płaczecie tylko ostrzegacieSalata123 pisze:płaczecie jak baby
a w androzicu można korzystać z map offline jak i online, że nie przeczytałeś co i jak, nie sprawdziłeś... sam jesteś sobie winień![]()

Od dawna używam OziExplorera i mam sporo map, ale mapy online w Androzicu BYŁY fajnym "ficzerem".
No!

-
Hilux has me...
Hilux has me...
jak net w telefonach zaczynał istnieć to zapłaciłem 1200 za transmisję danych w Chorwacji - nie było smsa z informacją o cenie, pan z infolinii też nie wiedział, strona operatora może i informację zawierała ale nie udało mi się znaleźć. Wiedziałem, ze to kosztuje ale nie wpadłem ze 35 zeta za 1mb..Wojtek_W pisze:To oczywiste. Tym bardzie trza uwazac. W Londku swiadomie korzystalem z neta, a mimo wszystko peklo 100.
w tej chwili profilaktycznie ustawiał - wyłącz transmisję w roamingu
Ja tez. Szczegolnie jak zobaczylem smsowy cennik z cenami na Bialorusi
W rzeczonym Londku swiadomie wlaczylem i szczerze?
Te ponad 100 zeta za korzystanie przez dzien z google maps i troche poczty to wedlug mnie za duzo jak na zachodnia Europe.
Dlatego zaluje, ze nie wzialem jak sugerowales Garmina poprostu.
No do uja. Rozumiem jakies Ukrainy, Kazachstany ale "kosmopolityczny" i "nowoczesny" Londym z niby darmowym miejskim wi-fi?

Te ponad 100 zeta za korzystanie przez dzien z google maps i troche poczty to wedlug mnie za duzo jak na zachodnia Europe.
No do uja. Rozumiem jakies Ukrainy, Kazachstany ale "kosmopolityczny" i "nowoczesny" Londym z niby darmowym miejskim wi-fi?
Wojtek_W pisze:Ja tez. Szczegolnie jak zobaczylem smsowy cennik z cenami na Bialorusi![]()
Ale w Lądku możesz sobie wykupić pakiecik u operatora z pewnością.
- apede
-
- Kontaktowanie:
Ale po staropolsku ruxxający operatorWojtek_W pisze:ale "kosmopolityczny" i "nowoczesny" Londym z niby darmowym miejskim wi-fi?

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
Mam jakis tam turbo abonament w Tmobile. Bo z telefonu korzystam sporo.
Dzownilem oczywiscie do BOKu zaproponowano mi jakas tam oferte. Ppprosilem o wlaczenie. Kosztowac mial jakies 9 zeta pakiet ilu tam MB. Okazalo sie ze jaka Eurotaryfa i 2,30 z 1MB. Przez caly dzien pociagnal telefon wedlug licznika 80Mb. Rachunek przyszedl na ~140 zeta.
Od przyszlego roku maja calkiem zlikwidowac roamin podobno.
Tzn bedac np. w UK ktos dzwoni do nas z PL albo my dzownimy do PL to placimy normalnie. Z transmisja ma byc podobnie
Dzownilem oczywiscie do BOKu zaproponowano mi jakas tam oferte. Ppprosilem o wlaczenie. Kosztowac mial jakies 9 zeta pakiet ilu tam MB. Okazalo sie ze jaka Eurotaryfa i 2,30 z 1MB. Przez caly dzien pociagnal telefon wedlug licznika 80Mb. Rachunek przyszedl na ~140 zeta.
Od przyszlego roku maja calkiem zlikwidowac roamin podobno.
Tzn bedac np. w UK ktos dzwoni do nas z PL albo my dzownimy do PL to placimy normalnie. Z transmisja ma byc podobnie
- milczacy12
Nie uwierzę, dopóki nie zobaczęWojtek_W pisze:Od przyszlego roku maja calkiem zlikwidowac roamin podobno.

-
Hilux has me...
Hilux has me...
Ja rowniez , ale podobno juz pouchwalane conieco.,,
Poczekam na finalne ustalenia, ale swiatelko w tunelu jest
http://inwestycje.pl/gospodarka/W-stron ... 074;0.html

Poczekam na finalne ustalenia, ale swiatelko w tunelu jest
http://inwestycje.pl/gospodarka/W-stron ... 074;0.html

orange ma kapitalną usługę - za parę zeta kupujesz smsem i masz 5 dni rozmów w cenie swoich w kraju. Jest to podzielone na kilka stref - najtańsza jest ue rzecz jasna, potem jakieś niezrzeszone ale cywilizowane, potem dawne ruskie itd
jak człek sporo się włóczy po ue to cudo jest. W skali roku ładnych parę koła jestem do przodu
jak człek sporo się włóczy po ue to cudo jest. W skali roku ładnych parę koła jestem do przodu
Co by nowego tematu o androzicu nie zakładać...
JAK zapisać ślad
JAK zapisać ślad

Polonez Quattro GG 1715477
http://www.4x4.szczecin.pl
http://www.4x4.szczecin.pl