Jak chcesz to wszystko upchnąć w 3d Gallopera zachowując przy tym tylną kanapę

, pytam poważnie nie pogardliwie.
W lato 2013 pakowaliśmy się na wakacyjny wyjazd nad morze - po włożeniu Tylko i Wyłącznie najpotrzebniejszych rzeczy mojej lepszej połówki bagażnik przestał istnieć

, jak zobaczyłem walizki już te z ubraniami itp dotarło do mnie że to nie może się udać. Na wyjazd pojechaliśmy peugeotem 106, w którym została złożona kanapa i jakoś daliśmy radę - oczywiście mogliśmy złożyć lub wymontować i kanapę w Galloperze ale koszt dojazdu przeważył szalę.
Z linku który wrzuciłeś już podpatrzyłem sobie stolik na tylne drzwi - zajebisty pomysł na grille i inne przyjęcia na wolnym powietrzu. Jako że jestem zapalonym wędkarzem takie coś przyda mi się i to bardzo, jak tylko pogoda odpuści zmajstruję sobie taki stolik.
Natomiast jeśli chodzi o schowki to faktycznie jest to możliwe. Mam wersję ciężarową 3d Gallopera z Holandii, czyli z wyższym dachem i plastikową nakładką tylnych drzwi z szybą. Chciałem to zdemontować bo przyleputane to jest na klej do szyb, a sama szyba jest taka sama ja w normalnej wersji, jednak to zawsze jakieś 10cm więcej miejsca w kabinie więc zostawiam. W tylnej części dachu, nad tylną kanapą mam tą plastikową wstawkę i tam też z czasem chcę coś zrobić - szufladę.
Wracając do schowków to gdy przerabiałem swojego Gallopera na osobówkę demontowałem też te tylne boczki nad tylnymi nadkolami. Z prawej strony jest tam zbiorniczek spryskiwaczy tylnej szyby i wyjmując go mamy już całkiem spory schowek - z drugiej strony jest tak samo. Można zrobić jakieś drzwiczki i też sporo drobiazgów można tam zmieścić.
Ogólnie fajny temat, będę go śledził i brał w miarę możliwości udział - jest tu na forum też taki wyszpejowany Pajero, z niego też można coś podpatrzeć.