"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
Yoł!
TCK mialem i na przodzie i na tyle. Spoko, ale drogo.
Teraz na tyle mam juz 3 chyba K60 i innych raczej niechce. A moj styl przejadzek jak u Ciebie + kilka razu do roku dluga (kilka tysiecy) trasa. Cenowo rozsadnie a wytrzymaja dluzej niz szitasy (jezdzilem na C-02, E-09)
Z fajnych gum jeszcze motozy desert, ale to juz jak wyjazd na fedimie do Biedronki.
TCK mialem i na przodzie i na tyle. Spoko, ale drogo.
Teraz na tyle mam juz 3 chyba K60 i innych raczej niechce. A moj styl przejadzek jak u Ciebie + kilka razu do roku dluga (kilka tysiecy) trasa. Cenowo rozsadnie a wytrzymaja dluzej niz szitasy (jezdzilem na C-02, E-09)
Z fajnych gum jeszcze motozy desert, ale to juz jak wyjazd na fedimie do Biedronki.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
I co, k60 na tył, a tkc na przód?
Karwa, dwie stówki więcej od zestawu z mitasem. Hmmm.
Karwa, dwie stówki więcej od zestawu z mitasem. Hmmm.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Ja mialem TKC na przodzie i tyle. Teraz mam zestaw k60 przod tyl i nie znalazlem (narazie) nic lepszego do moich zastosowan.
Szkoda mi wlasnie bylo na TKC i na kupilem k60 na przod tez i nie zaluje.
Jedyny minus jest ich taki (kulka sie ze mnie smial
),ze tylu nie jestem w stanie zmienic samemu w terenie. Pozatym przjechalem po potrzaskanej butelce i nic nie bylo, a nastepny motur 2 gumy zlapal.
Szkoda mi wlasnie bylo na TKC i na kupilem k60 na przod tez i nie zaluje.
Jedyny minus jest ich taki (kulka sie ze mnie smial

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Pytanko.
Przytarłem w zeszłym sezonie tłumik ZRX1200. Dziury nie ma, ucierpiała tylko estetyka ( i ego bikera
). Kiedyś, dawno temu obiło mi się o uszy że ktoś, gdzieś w carbon to pakował i wyglądało jak nówka.
W nowy wydech nie chcę wchodzić ze względu na koszta.
Może ktoś wie, może słyszał
Przytarłem w zeszłym sezonie tłumik ZRX1200. Dziury nie ma, ucierpiała tylko estetyka ( i ego bikera

W nowy wydech nie chcę wchodzić ze względu na koszta.
Może ktoś wie, może słyszał

***** USA
Masz carbon?
Bo uszkodzenia carbonu b. ciezko naprawic tak,zeby niebylo widac.
Masz kilka opcji:
-roznitowac gnide i obrocic obcierke do wewnatrz i zanitowac spowrotem ($ )
-napisac do jakiejs firmy z allegro co robi nowe i Ci obija nowa blacha albo carbonem ( $$ )
- kupic jakis akcesoryjny na ebay'u albo allegro. Za grosze idzie dostac. Kupowalem po 10 funtow carbony. Nawet mi jeden zostal jakbys chcial ew. juz w Polsce od hien tez idzie w dobrej kasie dostac. Kupilem remusa titanium do swojego za jakas 100. Od sprzedawcy chyba tego:
http://allegro.pl/tlumik-sportowy-bos-m ... 48474.html
Masz kilka opcji:
-napisac do jakiejs firmy z allegro co robi nowe i Ci obija nowa blacha albo carbonem ( $$ )
- kupic jakis akcesoryjny na ebay'u albo allegro. Za grosze idzie dostac. Kupowalem po 10 funtow carbony. Nawet mi jeden zostal jakbys chcial ew. juz w Polsce od hien tez idzie w dobrej kasie dostac. Kupilem remusa titanium do swojego za jakas 100. Od sprzedawcy chyba tego:
Właśnie tej opcji szukam. Wolę kogoś z rekomendacji niż wyszukiwać kota w workuWojtek_W pisze:Masz carbon?
Masz kilka opcji:

Zmieniać na inny to raczej nie chcę bo nie wiem co z katalizatorem będzie się działo. Więc albo "obić blachą" a;bo owinąć carbonem. Stawiam na te ostatnie.
Obrócić raczej też się nie da, są uchwyty pospawane.
***** USA
Nie moge tej aukcji znalezc...
Kumplowi ze 2 lata temu obijali po szlifie. Jeszcze nowe wygluszenie dali.
Kosztowalo jakeis grosze. Robili uniwersalne tlumiki motocyklowe u nas. Takie za 300-400 zeta.

Kumplowi ze 2 lata temu obijali po szlifie. Jeszcze nowe wygluszenie dali.

Kosztowalo jakeis grosze. Robili uniwersalne tlumiki motocyklowe u nas. Takie za 300-400 zeta.
rany zdobyte w boju nosimy z dumą
olej to

olej to

może owinąć czymsik?
to takie na czasie

to takie na czasie

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
zrozumiałem przytyk..

ale nie będzie pasować do stylu motura. Ja bym nic nie robił

ale nie będzie pasować do stylu motura. Ja bym nic nie robił
Mroku jaki przytyk?
Toć to forum mi bliższe niż rodzina.
Ileż to czasu tu się marnuje.
Zatem ...

Toć to forum mi bliższe niż rodzina.
Ileż to czasu tu się marnuje.
Zatem ...

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Mroczny pisze:rany zdobyte w boju nosimy z dumą
olej to
Dziura w łokciu wystarczy

Poza tym ... wkurza mnie jak coś niedopięte. Niedługo będę musiał szukać foli z bąbelkami

***** USA
...
Ostatnio zmieniony śr lut 19, 2014 4:51 pm przez trocin, łącznie zmieniany 1 raz.
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Fajnie fajnie
ja wczoraj wyjechałem pierwszy raz miejmy nadzieję po "zimie"
ale kurcze jeszcze trochę zimno

Dziś to było w końcu To. Opony kleiły jak złoto- przynajmniej w porównaniu z kilkoma poprzednimi przejażdżkami tej "wiosny". (porównanie do dni płodnych
)
Tego mi było trzeba.

Tego mi było trzeba.
Ja też, ale się zgrzałem jak diabli i mi się ode chciało. ciepło jest.Dondi pisze:Fajnie fajnieja wczoraj wyjechałem pierwszy raz miejmy nadzieję po "zimie"
ale kurcze jeszcze trochę zimno
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
- misialek
-
Jeszcze odnośnie gumek na kołach... zaliczyłem nie za intensywny sezon na TKC + E09 (KLE500) i w końcu czuję że panuję nad moto, zwłaszcza tam gdzie miękko, ślisko i błotno. Nie mam porównania do Hajdenała czy choćby Sahary (E07) ale do takiej właśnie jazdy wszędzie i głównie bokami wkoło komina jest
i drugi raz nie szukałbym innego zestawu.

Ranger, XC70, XTZ660
Miałem TKC 80 z przodu w trampku i na asfalcie kładziesz moto w zakrętach jak na całkiem szosowej oponie.
W terenie na pewno lepsza niż sachara i trailmax.
Kupiłem do DRki teraz też tkc do przodu bo to chyba najbardziej uniwersalna opona.
Z tyłu mam saharę bo była. Ale pewnie kupię mitasa E09 jak się skończy.
Opona każda oprócz crossowej kostki zapewne w błocie jest do rzici.
W terenie na pewno lepsza niż sachara i trailmax.
Kupiłem do DRki teraz też tkc do przodu bo to chyba najbardziej uniwersalna opona.
Z tyłu mam saharę bo była. Ale pewnie kupię mitasa E09 jak się skończy.
Opona każda oprócz crossowej kostki zapewne w błocie jest do rzici.
Zdrapek i poharatka
Zamówiłem komplet E-09 Dakar (na przód i tył). Powodem była cena - kumpel dał bardzo dobrą ofertę.
Właśnie wróciłem z badań technicznych. Także jeszcze opony i motur gotów do sezonu w pełni.
Fajnie się jeździło dzisiaj - będąc bezpiecznie ubranym jest akurat komfort termiczny
Właśnie wróciłem z badań technicznych. Także jeszcze opony i motur gotów do sezonu w pełni.
Fajnie się jeździło dzisiaj - będąc bezpiecznie ubranym jest akurat komfort termiczny

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
E09 na przód to porażka zarówno na czarnym jak i w terenie, zobaczysz
Na tył bdb

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Miałem taki komplet w XTZ750, o ile tył w terenie super i na suchym asfalcie tez ok, to przód na asfalcie kwadratowy, na mokrym w ogóle tragedia, uślizgi non stop, w terenie tez niepewna trakcja... a i szybko sie zabkuja... potem zalozylem TKC na przod i dopiero pewnie sie poczulem, choc w terenie tez szału nie było...
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Ząbkować będą się na pewno - jak każda kostka.
Co do uślizgów - tego się obawiam. Ale jeśli nie będzie gorzej, niż na E-07 kilkuletnim, to i tak będzie git.
Superteresa ma dwie tarcze. Chyba trochę lepiej hebluje niż moja jedna. To też może nie być bez związku.
Zobaczymy - nie są to jakieś wielkie pieniądze, żeby robić halo. Dodatkowo zbiegło się to z oponami do auta (nietypowy rozmiar), więc ograniczam wydatki na szaleństwa.
Jeżdżę powoli i blisko - deszcz mi się w zasadzie nie zdarza. Bardziej mnie martwią kwestie hałasu i "nierówności", drgań wynikających z bieżnika. Ale skoro moja żona lubi wibracje, to może i ja nie zgłoszę niedogodności
Co do uślizgów - tego się obawiam. Ale jeśli nie będzie gorzej, niż na E-07 kilkuletnim, to i tak będzie git.
Superteresa ma dwie tarcze. Chyba trochę lepiej hebluje niż moja jedna. To też może nie być bez związku.
Zobaczymy - nie są to jakieś wielkie pieniądze, żeby robić halo. Dodatkowo zbiegło się to z oponami do auta (nietypowy rozmiar), więc ograniczam wydatki na szaleństwa.
Jeżdżę powoli i blisko - deszcz mi się w zasadzie nie zdarza. Bardziej mnie martwią kwestie hałasu i "nierówności", drgań wynikających z bieżnika. Ale skoro moja żona lubi wibracje, to może i ja nie zgłoszę niedogodności

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
znowu przesadzasz z hormonami?