Potrzebuje pomocy przy zakupie

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
TomekCZWA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Potrzebuje pomocy przy zakupie

Post autor: TomekCZWA » pn maja 19, 2014 7:09 pm

Witam wszystkich.Chcę kupić Samuraja do 9 000 pln.Znalazłem jednego,a nie znam się na tym.Zbieram się już kilka lat i teraz już się zawziąłem.Chciałem zapytać co sądzicie.Będę wdzięczny za pomoc.
http://olx.pl/oferta/suzuki-samurai-sj5 ... 0f85a60c56

Awatar użytkownika
viperecki

Re: Potrzebuje pomocy przy zakupie

Post autor: viperecki » pn maja 19, 2014 9:10 pm

nie to nie autko dla Ciebie to troszku za bardzo ujechane
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » wt maja 20, 2014 10:28 pm

Przy zakupie zmotanego auta są plusy i minusy. Plusy - sprzedający na ogół włożył mnóstwo pracy i pieniędzy, których nie jest w stanie odzyskać. Ten SJ413 jest poniesiony na wieszkach, wsadzony winch, zderzak i bullbar sprawia wrażenie samoróbki ale wydaje się być solidny. Odciągi. Osłony progów. Sprzęgiełka. MTki. Stalowy zderzak tylny. Gaz. Gaźnik od Pony. Te modyfikacje warte kilka tysęcy. Pewnie utargujesz poniżej 7k. Jak dla mnie auto warte tych pieniędzy. Minusy - miałem SJta z 86 i Samuraia z 98. Oba sito. Jeśli nie było poważnej blacharki to będzie ona Twoim udziałem. Poza tym motanie jest przyjemne.

Awatar użytkownika
KSikorski

Post autor: KSikorski » śr maja 21, 2014 7:47 am

Sądzę że to już nie te czasy żeby bawić się gaźnikami - one już młodsze i mniej zużyte nie będą...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » śr maja 21, 2014 2:24 pm

Tak i ja myślę.
Z resztą z autopsji, drugi raz bym się już w gaźnik nie wpakował (pony też miałem), wtrysk przy tym gównianym gaźniku jest praktycznie bezobsługowy i bezawaryjny.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

Awatar użytkownika
TomekCZWA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TomekCZWA » sob maja 24, 2014 7:18 am

Bardzo dziękuję wszystkim za rady.Szczególnie harakiri za dość konkretną wypowiedź.Chyba się zdecyduję jednak:)

Awatar użytkownika
TomekCZWA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TomekCZWA » ndz maja 25, 2014 2:37 am

Tak dla formalności tylko napiszę.Pojazdu nie nabyłem.Zdjęcia z ogłoszenia(delikatnie pisząc)różniły się od faktycznego stanu pojazdu z ogłoszenia...Zdecyduje się jednak na NIVE.Mam wrażenie,że na moje możliwości to jest najlepsze rozwiązanie

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » ndz maja 25, 2014 9:20 am

Skoro bierzesz pod uwagę nivę, to rozważ jeszcze vitarę, to bardzo wdzięczne auto, tylko trzeba znaleźć względnie nie pognity egzemplarz.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

Awatar użytkownika
okino

Post autor: okino » ndz maja 25, 2014 9:58 am

TomekCZWA pisze:Tak dla formalności tylko napiszę.Pojazdu nie nabyłem.Zdjęcia z ogłoszenia(delikatnie pisząc)różniły się od faktycznego stanu pojazdu z ogłoszenia...Zdecyduje się jednak na NIVE.Mam wrażenie,że na moje możliwości to jest najlepsze rozwiązanie
napisz śmiało co było nie tak z autem że zrezygnowałeś - przyda się innym żeby nie wdepnąć na ewentualna minę :wink:
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15

Awatar użytkownika
TomekCZWA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TomekCZWA » pn maja 26, 2014 5:28 pm

Podstawowa sprawa była taka,że zdjęcia w ogłoszeniu były z 2012 roku z poprzedniej sprzedaży.Różnica w wyglądzie była ogromna.Ja rozumiem,że pojazd w tym wieku i do takiego przeznaczenia nie musi wyglądać jak limuzyna do ślubu,ale przez telefon gość powiedział,że stan jak na zdjęciach.Wsiadając do niego trzeba by się ubrać w drelich.Na benzynie auto gasło zanim się zdążyło wrzucić jedynkę.Opony,według pana,miały pół roku,miały takie pęknięcia między kostkami bieżnika,że mały palec się mieścił.Dach był przyklejony na stałe i tak nieudolnie uszczelniony,że przeciekał...i wiele,wiele innych.Autko warte nie więcej niż 4500-5000 pln

Awatar użytkownika
TomekCZWA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TomekCZWA » wt maja 27, 2014 11:34 pm

Nabyłem jednak NIVE więc muszę zmienić dział.Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich lubiących zabawy w błocie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”