"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
Oj tam, oj tamtrocin pisze:Fajny... jest lament przy glebie

Się klei połamaną. A boczek, rok temu do żony cbfa kupowałem w kolorze za 130pln. Żaden dramat.Adamo pisze:Oj tam, oj tamtrocin pisze:Fajny... jest lament przy glebiePodobno ciężko kupić owiewkę
Kapec, disco 300TDi '97,
Dlatego kupuję niedrogą i już trochę poturbowaną żeby się nie stresować. Pojeżdżę ze dwa sezony to kupię coś lepszegokapec pisze:Się klei połamaną. A boczek, rok temu do żony cbfa kupowałem w kolorze za 130pln. Żaden dramat.Adamo pisze:Oj tam, oj tamtrocin pisze:Fajny... jest lament przy glebiePodobno ciężko kupić owiewkę

Jak już dzisiaj kupię moto... to trzeba by się jakoś na nie ubrać
...jakiś kask, ciuchy, buty...
Co warto nabyć?
Jest sens kupować z górnej półki? Czy taki np. kask Shoei-a z 2tys. jest rzeczywiście dużo lepszy od kasku z 500 czy płaci się za nazwę, a różnicy większej nie ma?

Co warto nabyć?
Jest sens kupować z górnej półki? Czy taki np. kask Shoei-a z 2tys. jest rzeczywiście dużo lepszy od kasku z 500 czy płaci się za nazwę, a różnicy większej nie ma?
warto dobre ciuchy. Ale tu już musisz mieć kogoś ogarniętego do pomocy. Bo ile produktów tyle opinii. Dla mnie kask ma byc lekki. Jak widzę kaski po ponad 2kg to oczyma wyobraźni widzę połamane kręgi.. Ciuchy mają być dopasowane do stylu i potrzeb. Nie oblecisz całego sezonu w jednym zestawie na bank.
Na przejazdy po wiosce i spacery mam lekką kurtkę z siatki z ochraniaczami. Na dalsze przeloty tylko dobra skóra. Rekawice zawsze - nawet do krótkiego rękawka. Buty też istotne.
Na początek - jeździj dużo i spokojnie. Najlepiej zadupia (i dlatego enduro jest najlepsze na początek). Nie jeździj szybko - prędkość to złe kung fu. Na moturze masz zupełnie inne zagrożenia niż autem i zanim się tego nauczysz to chwila minie. Każdy z nam miał dziwne akcje na drodze i to, ze teraz tu możemy mulić to zasługa refleksu. A skuteczność tego maleje radykalnie po kręceniu manetką..
Nie jeździj przy prawej, uważaj na boczne uliczki, sklepy, wyjazd z posesji. Nie składaj się ponad miarę jak nie masz czystego wyjścia z winkla, uważaj na plamy oleju (dojazdy do skrzyżowań, winkle ostre), na białe pasy i wsiowe passaty i ałdi.
Na przejazdy po wiosce i spacery mam lekką kurtkę z siatki z ochraniaczami. Na dalsze przeloty tylko dobra skóra. Rekawice zawsze - nawet do krótkiego rękawka. Buty też istotne.
Na początek - jeździj dużo i spokojnie. Najlepiej zadupia (i dlatego enduro jest najlepsze na początek). Nie jeździj szybko - prędkość to złe kung fu. Na moturze masz zupełnie inne zagrożenia niż autem i zanim się tego nauczysz to chwila minie. Każdy z nam miał dziwne akcje na drodze i to, ze teraz tu możemy mulić to zasługa refleksu. A skuteczność tego maleje radykalnie po kręceniu manetką..
Nie jeździj przy prawej, uważaj na boczne uliczki, sklepy, wyjazd z posesji. Nie składaj się ponad miarę jak nie masz czystego wyjścia z winkla, uważaj na plamy oleju (dojazdy do skrzyżowań, winkle ostre), na białe pasy i wsiowe passaty i ałdi.
Nie ma sensu z gornej polki.
Byleby nie najtansza chinska tandeta ( kask za 150 zet). Jakies nizsze, ale markowe modele: Nolany, Uvexy itd.. Kask raczej nowka. Z kaskami to jest tak,ze powyzej pewnego pulapyu to juz wymyslone jest wszystko co sie dalo. I tak np. schuberth czesto chce kilka stow doplaty za samo malowanie.
Kup dobry kask. Kurtke uzywke (albo tania nowke)
Buty normalne. Spodnie tez i jezdzic. Da sie nawet w uzywce fajnie i niedrogo ubrac.
Tylko pamietac o pelnym pakiecie i nie pominac np. rekawic czy pasa na nery.
Byleby nie najtansza chinska tandeta ( kask za 150 zet). Jakies nizsze, ale markowe modele: Nolany, Uvexy itd.. Kask raczej nowka. Z kaskami to jest tak,ze powyzej pewnego pulapyu to juz wymyslone jest wszystko co sie dalo. I tak np. schuberth czesto chce kilka stow doplaty za samo malowanie.
Kup dobry kask. Kurtke uzywke (albo tania nowke)
Buty normalne. Spodnie tez i jezdzic. Da sie nawet w uzywce fajnie i niedrogo ubrac.
Tylko pamietac o pelnym pakiecie i nie pominac np. rekawic czy pasa na nery.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
kask jasny.
biały albo srebrny.
bo przy obecnym klimacie w ciemnym kasku ugotuje ci "musk"
biały albo srebrny.
bo przy obecnym klimacie w ciemnym kasku ugotuje ci "musk"
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
na całą opolszczyznę uważaj. nigdzie nie miałem tylu akcji z dupy co tam. nawet na jurze mniej i w rejonie śląskiego betlejem [SBL...]Mroczny pisze: Nie jeździj przy prawej, uważaj na boczne uliczki, sklepy, wyjazd z posesji. Nie składaj się ponad miarę jak nie masz czystego wyjścia z winkla, uważaj na plamy oleju (dojazdy do skrzyżowań, winkle ostre), na białe pasy i wsiowe passaty i ałdi.
drogi dobre ale ruzumy bozia im pomieszała.
#noichuj
Dzięki za rady...przydadzą się
Mam w pobliżu duży sklep Modeka to pewnie będą mieli wszystko co będzie potrzebne...
Co do kasku to myślałem o tym
http://www.moto-tour.com.pl/product-pol ... WHITE.html
...ale teraz to jeszcze przemyślę... zależy mi na dobrej wentylacji, bo nic tak nie wkurza jak duchota

Mam w pobliżu duży sklep Modeka to pewnie będą mieli wszystko co będzie potrzebne...
Co do kasku to myślałem o tym
http://www.moto-tour.com.pl/product-pol ... WHITE.html
...ale teraz to jeszcze przemyślę... zależy mi na dobrej wentylacji, bo nic tak nie wkurza jak duchota

Wec motocykle to nie hobby dla Ciebie.Adamo pisze:...ale teraz to jeszcze przemyślę... zależy mi na dobrej wentylacji, bo nic tak nie wkurza jak duchota

Kask spoko.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
No i cały plan w piz...uWojtek_W pisze: Wec motocykle to nie hobby dla Ciebie.

Ostatnio na zachodzie modne są kaski w kolorze oczojebnoróżowopomarańczowym.czesław&jarząbek pisze:kask jasny.
coś jak to
http://pics.ricardostatic.ch/2_72730258 ... rint-r.jpg
ino jeszcze bardziej oczojebne i w macie.
Kapec, disco 300TDi '97,
Z Modeki to tylko butów nie kupuj bo są ujowe.
reszta jest znośna.
reszta jest znośna.
..., a jakie są sensowne?leszek pisze:Z Modeki to tylko butów nie kupuj bo są ujowe.
reszta jest znośna.
na CBFa?
Jakies z membrana i bez rzepow i sznurowek tylko z zamkami.Za kostke takie jakies. NIe mam tu swoich pod reka.
Jakies z membrana i bez rzepow i sznurowek tylko z zamkami.Za kostke takie jakies. NIe mam tu swoich pod reka.
No to moto już kupione i stoi w garażu
Byłem na zakupach i póki co mam kask SHOEI Neotec (sporo przymierzyłem i tylko ten leżał idealnie
), letnią kurtkę i rękawiczki z Modeki...

Byłem na zakupach i póki co mam kask SHOEI Neotec (sporo przymierzyłem i tylko ten leżał idealnie

Wyżymałeś?Adamo pisze:No to moto już kupione i stoi w garażu

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- acidrain84
-
HOSTILE REDNECK DISARMED

chociaż czekałem na kopa w dupę tubylcowi i jego lot koszący do sadzawki.
Cynizm i sarkazm mam w zakresie standardowych usług. Drobne złośliwości dla stałych klientów gratis.
szkoda że film nie jest od początku

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Pierwsze 100km zrobione
Maszyna zacna
Banan z twarzy nie schodzi 

Maszyna zacna