Nagly spadek mocy .Patrol 2,8
Moderator: Kosiarz
Nagly spadek mocy .Patrol 2,8
Podczas podjazdów pod wzniesienia na bardzo wysokich obrotach są takie momenty jakby całkowicie odcinał paliwo ,silnik momentalnie schodzi na wolne obroty i gaśnie .Może ktoś się spotkał z czymś takim .Prośba o pomoc .Pozdrawiam
Re: Nagly spadek mocy .Patrol 2,8
"Odciecie zaplonu" ?

Zapowietrzanie się układu paliwowego?
Hydrosztosy nie wyrabiają?
I takie tam
Hydrosztosy nie wyrabiają?
I takie tam

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Zapłon w dieslu ? , pompa wtryskowa podłączona na krótko do akumulatora dostaje caly czas napięcie i nie ma możliwości żeby elektrozawór się zamykał .
Na turbo jest zawór , ktory może się otwiera przy długiej jezdzie na pełnych obrotach jak przeładuje
- może to być ? Auto jest tylko do rajdów ,do mocnego katowania .Ernil z tymi hydrosztosami to o co chodzi ?
pozdr SMUR .
Na turbo jest zawór , ktory może się otwiera przy długiej jezdzie na pełnych obrotach jak przeładuje
- może to być ? Auto jest tylko do rajdów ,do mocnego katowania .Ernil z tymi hydrosztosami to o co chodzi ?
pozdr SMUR .
myslę o tym paliwie ,ale specjalnie zalałem do pełna żeby wyeliminować i też się zdarzyło co prawda na stromym podjeżdzie , nie wiem ? może piatkę z paliwem przy silniku zamontuję żeby sprawdzic to paliwo ?
A co ma poziom paliwa w zbiorniku do zapowietrzania się gdzieś między zbiornikiem, a silnikiem? Nic.
To raz.
Dwa - hydroregulatory zaworów. Tego typu układy nie lubią między innymi wysokich obrotów. Aczkolwiek gaśnięcie jest dość hardkorowoym objawem chyba. Wypadający zapłon itp, to tak, ale gaśnięcie - nie wiem.
Jeżeli mówisz o grzybku na kolektorze dolotowym z napisem "turbo", to nie, nie może to być przyczyną gaśnięcia
To raz.
Dwa - hydroregulatory zaworów. Tego typu układy nie lubią między innymi wysokich obrotów. Aczkolwiek gaśnięcie jest dość hardkorowoym objawem chyba. Wypadający zapłon itp, to tak, ale gaśnięcie - nie wiem.
Jeżeli mówisz o grzybku na kolektorze dolotowym z napisem "turbo", to nie, nie może to być przyczyną gaśnięcia

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Najprawdopodobniej to dziurawy smok przy wejściu do zbiornika.

Bng862 , możesz mi na temat tej Cewki coś napisać .czy ona ma być może jakoś zasilana elektrycznie lub cos w tym stylu ? całą elektrykę mam wywaloną a tylko do pompy paliwa doprowadzony przewód żeby elektrozawór pracował . Wczoraj trochę go przeciagnełem po terenie i nie ma już czegoś takiego jak gasnięcie jest tylko momentalne zejście na niskie obroty ( momentalny spadek mocy praktycznie do zera ,ale nie gasnie ) a za moment powrót na obroty ale po kilkukrotnym nacisnięciu pedału gazu .Pozdrawiam SMUR
Witam
Nie mogę sobie z tym poradzić , paliwo zrobiłem na krótko żeby wyeliminować zapowietrzanie . Wyczyściłem filtry. Jazda w las na trzecim biegu jadąc na wysokich obrotach nagle totalny spadek mocy do zera ,puszczam gaz wciskam na nowo jedzie jakiś czas i znowu to samo , puszczam gaz znowu jedzie . Jak nie odpuszczę gazu i na nowo nie wcisnę to nie jedzie . Pojęcia nie mam . Mam olej 15w40, czy może to być tego wina ? . Powinien być chyba półsyntetyk albo syntetyk . Może na tym oleju coś ze szklankami się dzieje . Pozdrawiam .Smur
Nie mogę sobie z tym poradzić , paliwo zrobiłem na krótko żeby wyeliminować zapowietrzanie . Wyczyściłem filtry. Jazda w las na trzecim biegu jadąc na wysokich obrotach nagle totalny spadek mocy do zera ,puszczam gaz wciskam na nowo jedzie jakiś czas i znowu to samo , puszczam gaz znowu jedzie . Jak nie odpuszczę gazu i na nowo nie wcisnę to nie jedzie . Pojęcia nie mam . Mam olej 15w40, czy może to być tego wina ? . Powinien być chyba półsyntetyk albo syntetyk . Może na tym oleju coś ze szklankami się dzieje . Pozdrawiam .Smur
jak dla mnie puszcza zawór na kolektorze, ruszałeś doładowanie?
Też tak myslałem ale któryś z kolegów wcześniej pisał że to nie może byc przyczyną i odpuściłem . Zmienie od drugiego patrola ten zawór i zobaczę .
Dzięki . Pozdrawiam
Dzięki . Pozdrawiam
nie wiem od czego to zależy, czy były rożne zawory, ale w moim zielonym, puszczał bezszelestnie, w autobusie słychać było wyraźne otwieranie i zamykanie ale bardzo szybko jak seria z kałacha ale bez większych strat na mocy, u Miastka jak dobrze pamiętam było pierdo...cie słyszalne ze 100m i ostry spadek mocy, dopiero po odpuszczeniu się zamykał
zamiast zaworu wkręć korek hydrauliczny średnica coś kolo 32mm
zamiast zaworu wkręć korek hydrauliczny średnica coś kolo 32mm
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Ja tak miałem puszczał zawór w kolektorze i spadała moc powodem była zapieczona przepustnica w turbinie . Zdjęcie bączka i rozruszanie plus środek penetrujący i wszystko balanga jak potrzeba .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
U mnie było identycznie, aż siwo pod maską się robiło. Jak by co gdzieś w szpargałach mam taki zawór , który tak właśnie puszcza...za flaszkę odstąpięmartii pisze: u Miastka jak dobrze pamiętam było pierdo...cie słyszalne ze 100m i ostry spadek mocy, dopiero po odpuszczeniu się zamykał

Były dwa 260, jedno D22,, chwilowo jest Pickup D40 ,i Parchol Y61