pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
-
-
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tu
Tak pytalem z ciekawosci bo cena dobra... tak wiec sprinngi Lovellsa wleca juz bez kombinowaniam
- alibia1112
stefan1989 pisze:Tak pytalem z ciekawosci bo cena dobra... tak wiec sprinngi Lovellsa wleca juz bez kombinowaniam
A amorów nie wymieniasz?
Podnosisz tylko przód ?
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
-
-
Amory profender. Ale w tym tygodniu sie okaze, bo jest plan przesiadki do III w automacie.
Witam wszystkich Pajero II 3d 96' 2.5TDi w dowodzie ok 125km ( nie wiem czemu nie 99) i teraz pytanka, krzyzak walu tylni ten przy moscie jaka bedzie mial dlugosc bo podobno sa dwa rodzaje, oraz tak samo uszczelniacz tylnego walu przy reduktorze tez byly dwa, rowniez nie mam przy reduktorze wgl mocowania lapy tej ostatniej ani samej poduszki, musze ja kupic czy w nie kazdym wystepowaly?
Z gory dzieki za jakas podpowiedz
Z gory dzieki za jakas podpowiedz
Było Daihatsu furioza 2x Suzuki vitara 1.6 3x Frontera 2.0 Jeep ZJ 4.0
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Proszszszsze. Kolega sobie Vin wpisze i będzie miał odpowiedzi na swoje pytania.
Krzyżaków jest ze cztery rodzaje a uszczelniacze te większe występują w SS2,8td i SS3,5pb
PODAJ VIN
Krzyżaków jest ze cztery rodzaje a uszczelniacze te większe występują w SS2,8td i SS3,5pb
PODAJ VIN
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
Średnio umiem obsłużyć się linkiem i znalesc rozmiar. Doszedłem do Krzyżaków i znalazłem jakieś 10x28. A zmierzył teraz swoj na aucie na szybko i wychodzi chyba 85 x 30. Możliwe to? Mój VIN to JMB0NV240TJ003527
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
-
-
rudypajero.koszalin pisze:Proszszszsze. Kolega sobie Vin wpisze i będzie miał odpowiedzi na swoje pytania.
PODAJ VIN
Jest taki dekoder do koreańskich wynalazków

-
-
Ktoś wie co się dzieje z forum Pocuk?? Bo mi nie działa, czy to już nie istnieje??
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Jak klikniesz na tej stronie zakładkę "katalogi"Marcingalloper pisze:
Jest taki dekoder do koreańskich wynalazków.
to uzyskasz takie coś: KLIK
Nie ma za co

Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
Zawory w 2,5 TD są hydrauliczne czy ustawiane? Coś mi marnie silnik gulga na poniżej 2 tyś.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- boczek140
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Potrzebuję śruby oraz gumy (poduszki) mocowania przodu przedniego mostu, chodzi dokładnie o mocowanie łap mostu na ramie, jest tam śruba z dużą podkładką oraz po dwie gumy ( na jedną "łapę") podkładka i nakrętka. Potrzebuje takiego kompletu na cały most bo gdzieś mi zaginą podczas rozbiórki. Jeśli toś wie gdzie kupić albo od czego by pasowały gdzie szukać itp. to będę wdzięczny za info, chyba że ktoś ma na sprzedanie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
-
rudypajero.koszalin pisze:Jak klikniesz na tej stronie zakładkę "katalogi"Marcingalloper pisze:
Jest taki dekoder do koreańskich wynalazków.
to uzyskasz takie coś: KLIK
Nie ma za co

Podziękował.

-
-
Ustawiane. Look manual.jradek pisze:Zawory w 2,5 TD są hydrauliczne czy ustawiane? Coś mi marnie silnik gulga na poniżej 2 tyś.
-
mam pytanie odnosnie demontażu zbiornika paliwa. za tydzien musze to zrobic, jak do tego podejsc zeby nie uszkodzic czegos? ma ktos jakies doswiadczenia?
Pajero 92 2,5 TD 

jakie sruby do mocowania poduszki reduktora( tej przy skrzyni) bo srednio dzis udalo mi sie cos dobrac a jutro bedzie przesylka i chcialem montowac. 3d 2,5 TD
Dodatkowo zabralem sie za wymiane tuleji na poliureteany tylko mam problem, przy mocowaniu wahacza tyl do ramy przerdzewialy mi te mniejsze podkladki(przy ramie) oraz czy na ?swozniu? wachacza ktory siedzi w ramie ma byc jakas tulejka?? ew jakis manual do wymiany?
Dodatkowo zabralem sie za wymiane tuleji na poliureteany tylko mam problem, przy mocowaniu wahacza tyl do ramy przerdzewialy mi te mniejsze podkladki(przy ramie) oraz czy na ?swozniu? wachacza ktory siedzi w ramie ma byc jakas tulejka?? ew jakis manual do wymiany?
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
-
Mam pytanie gdzie można dostać osłonę do skrzyni biegow , chodzi dokładnie o kapturek który jest na dźwigni wchodzącej do skrzyni od tloczka sprzęgła .
Pajero 92 2,5 TD 

Pojawiły mi się luzy,stuki na przednich górnych wahaczach,a dokładnie na tulejach. Zakupiłem nowe z Hyundaia(4szt)tylko się zastanawiam co z tymi ośkami może być.Czy trzeba je wymienić ? To się pewnie okaże po demontażu.Jakieś doświadczenia macie w tej materii? 

Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

-
-
Teraz po ptakach.Blues_M07 pisze:Pojawiły mi się luzy,stuki na przednich górnych wahaczach,a dokładnie na tulejach. Zakupiłem nowe z Hyundaia(4szt)tylko się zastanawiam co z tymi ośkami może być.Czy trzeba je wymienić ? To się pewnie okaże po demontażu.Jakieś doświadczenia macie w tej materii?
Nie trzeba było wziąć górnych kpl. wahaczy z Pajero. Yamato kosztują mniej niż zapłacisz łącznie za dwie tuleje, sworzeń (jedno wyjęcie i wymienić wypada kpl.) i ośkę.
Gdy robiłem remont swojego zawiasu i rozciąłem stare górne wahacze to z jednej strony ośka była bardziej wytarta niż z drugiej. Drugi wahacz wyglądał OK, ale raczej wątpię aby był wymieniony - może częściej/lepiej/mocniej smarowany. Może dodam że na samej oście biorąc ręką luzu wyczuwalnego nie było.
Za cztery tuleje zHyundaia dałem 180zeta,teraz jeszcze ośki.

-
-
No to cena bardzo niska.
Wahacz górny kpl. Yamato pewnie sztuka ze dwa razy droższa od tego co zapłaciłeś za tuleje.
Wahacz górny kpl. Yamato pewnie sztuka ze dwa razy droższa od tego co zapłaciłeś za tuleje.
Jutro się dowiem dokładnie co z cenami tych osi ale Ashika coś koło 87zł a ori Hyundai koło 130zł sztuka.

-
-
Czy jest możliwość wyjęcia lewarków ze skrzyni gdy sama skrzynia jest zamontowana w aucie
.
Pacjent to Galloper.

Pacjent to Galloper.
Oczywiście że jest. Tylko że lewarki są "przyczepione" do reduktora... Trzeba uważać i zrobić to z głową coby całej masy "syfu" nie nawalić do środka. Lewarek biegów 4 śruby, reduktor 3. Bądź cały dekiel 8 szt i wtedy oba lewarki na raz.
PII 2.5D 91 SS lift 7cm 33x12.5x15 + 35x11.5x15
Trzeba być naprawdę dobrym, żeby móc być złym...
Trzeba być naprawdę dobrym, żeby móc być złym...
-
-
W sumie to olx mi wczoraj na to pytanie odpowiedziało ale dzięki za infoaztek13 pisze:Oczywiście że jest. Tylko że lewarki są "przyczepione" do reduktora... Trzeba uważać i zrobić to z głową coby całej masy "syfu" nie nawalić do środka. Lewarek biegów 4 śruby, reduktor 3. Bądź cały dekiel 8 szt i wtedy oba lewarki na raz.

Czyli mam rozumieć że po odkręceniu śrub jedynym zagrożeniem jest syf który może wpaść do środka - i to wszystko. OK, jakoś sobie poradzę.
-
-
Są jakieś przeciwwskazania aby po zdemontowaniu dźwigni zmiany napędów wsiąść w samochód i sobie jechać
. Oczywiście miejsce po lewarku jakoś zabezpieczę by nie dostawał się syf czy też wychlapywał olej. Body lift będę prawdopodobnie robił u kumpla na warsztacie, a kształt lewarka chciałem już na spokojnie opanować sobie u siebie.