...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 4
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 4
most mam wysunięty do przodu 5cm plus samochód poniesiony z 13 cm
czy w takim razie taki wał by podpasował
ewentułalnie bym go skrócił trochę
a czy w każdej 160 był z przodu podwójny krzyżak
czy w takim razie taki wał by podpasował
ewentułalnie bym go skrócił trochę
a czy w każdej 160 był z przodu podwójny krzyżak
Nie, tylko w benzynie 2,8 5 biegów.
- Wojtek
A ja miałem w krótkiej benzynie, "4", podwójny krzyżak...N2O pisze:Nie, tylko w benzynie 2,8 5 biegów.
Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
Całkiem możliwe, nie wszystko mogę pamiętać.

Koledzy drodzy - aż mi głupio, że pytam o taką pierdołę
Mianowicie potrzebuję raczej pilnie wymiarów pasków klinowych do silnika SD-33 (Patrol W-160). W serwisówkach ani słowa, wyszukiwarka forumowa nie podaje nic, w mr. google tylko oferty handlowe, jestem w kropce. Postawiłem maszynę do elektryka, coby zreanimował alternator, i ci.pa jedna - rozgrzebawszy maszynerię zgubił gdzieś paski. Tak, że nawet nie możemy sprawdzić altka na silniku. Nic firmowego na szybko nie dostanę, ale może w sobotę da się podebrać coś po wymiarach w hurtowni, bo maszyna raczej pilnie potrzebna.
Help, please
P.S.
Może się rozpisałem za bardzo, ale musiałem spuścić ciśnienie po powrocie w werksztatu
pzdr.

Mianowicie potrzebuję raczej pilnie wymiarów pasków klinowych do silnika SD-33 (Patrol W-160). W serwisówkach ani słowa, wyszukiwarka forumowa nie podaje nic, w mr. google tylko oferty handlowe, jestem w kropce. Postawiłem maszynę do elektryka, coby zreanimował alternator, i ci.pa jedna - rozgrzebawszy maszynerię zgubił gdzieś paski. Tak, że nawet nie możemy sprawdzić altka na silniku. Nic firmowego na szybko nie dostanę, ale może w sobotę da się podebrać coś po wymiarach w hurtowni, bo maszyna raczej pilnie potrzebna.
Help, please

P.S.
Może się rozpisałem za bardzo, ale musiałem spuścić ciśnienie po powrocie w werksztatu

pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
http://moto.money.pl/czesci/pasek-klino ... 42707.html
edit
każde jc to ogarnie.
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/eka ... 205020000/
edit
każde jc to ogarnie.
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/eka ... 205020000/
Ostatnio zmieniony sob mar 07, 2015 8:29 am przez lysy76, łącznie zmieniany 2 razy.
Wujek Dobra Rada 

tydzień temu kupiłem komplet w iparsie można kupić od ręki
Parchaty K-160 3.3td
Dzięki za dane - załatwione
pzdr

pzdr

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Kontrolka ciśnienia oleju Patrol 4,2D. Przy odpalaniu i gaszeniu silnika powinna się zapalać. Problem w tym ze raz się zapala raz nie.
Pytanie - ma swój oddzielny czujnik? Gdzie? Przy filtrach jest tzw bączek - ale z tego co wiem ten jest odpowiedzialny za wskaźnik zegarowy ciśnienia.
Pytanie - ma swój oddzielny czujnik? Gdzie? Przy filtrach jest tzw bączek - ale z tego co wiem ten jest odpowiedzialny za wskaźnik zegarowy ciśnienia.
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Bączek ma dwie funkcje. Pomiar 0/1 na lampkę oraz pomiar rezystancji na wskaźnik.mayer pisze:Kontrolka ciśnienia oleju Patrol 4,2D. Przy odpalaniu i gaszeniu silnika powinna się zapalać. Problem w tym ze raz się zapala raz nie.
Oba obwody można sprawić podłączając bezpośrednio do masy.
Zacznij jednak od sprawdzenia żarówki

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Panowie, mam małe, ale ważne pytanie. Czy łapę sprzęgła da radę wyjąć przez ten otwór przy wysprzęgliku, czy będzie z tym problem i jedyne wyjście odkręcać skrzynię? Próbował ktoś? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Kuwa zapomniałem. Oczywiście GR Y60 RD28T
Kuwa zapomniałem. Oczywiście GR Y60 RD28T
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Wątpię czy przejdzie, a nawet jak wyjmiesz, to jej z powrotem nie włożysz w łożysko wyciskowe. Skrzynia out.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
-
Nie ma opcji na skróty 

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
-
-
jak nie ma jak jest
widziałem u jednego szpenia wycięty otwór w dzwonie skrzyni

widziałem u jednego szpenia wycięty otwór w dzwonie skrzyni

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Mhmmmm... Dzięki za podtrzymanie na duchu
Musiała cholera pęc 

Pytanko- czy w y60, wszystkim sypią się listki i drobne patyczki do wentylatora, a potem terkoczą i wkur.....ą jak się nawiew włączy. Czy tylko mi
Ze dwa razy w roku czyszczę podszybie, a jest tam tego pełno za każdym razem i się zastanawiam czy nad wentylatorem nie powinno być jakiegoś drobnego siteczka, czy coś w rodzaju filtra kabinowego. Jak przeglądałem manuala to nic takiego tam niema, ale może???
Jak jest u Was? Może jakiś patent ktoś ma?

Ze dwa razy w roku czyszczę podszybie, a jest tam tego pełno za każdym razem i się zastanawiam czy nad wentylatorem nie powinno być jakiegoś drobnego siteczka, czy coś w rodzaju filtra kabinowego. Jak przeglądałem manuala to nic takiego tam niema, ale może???
Jak jest u Was? Może jakiś patent ktoś ma?
Nissan Patrol Y60 TD42+PTO
Nie ma i też dumałem kiedyś nad kabinówką. Mnie bardziej irytuje kurz i pył. Jak się jechało kolumną po UA na przykład, to szło ochujenia dostać absolutnego, a dzieciory później kaszlały przez dwa dni.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
jeden patent mam.... nawet się sprawdza... 
za wentylatorem a przed nagrzewnicą mam założoną rajstopę na tunelu.
łapie wszelki syf za wentylatorem i nie trzeba czyścić nagrzewnicy (miałem całą zaślepioną od liści i "g.wna")...
ale trzeba czyścić często
drugi patent będę wdrażał jakoś kiedyś... w kratce na podszybiu do zamontowania będzie kratka... aby większe liście i igły nie wpadały tak luźno...

za wentylatorem a przed nagrzewnicą mam założoną rajstopę na tunelu.
łapie wszelki syf za wentylatorem i nie trzeba czyścić nagrzewnicy (miałem całą zaślepioną od liści i "g.wna")...
ale trzeba czyścić często

drugi patent będę wdrażał jakoś kiedyś... w kratce na podszybiu do zamontowania będzie kratka... aby większe liście i igły nie wpadały tak luźno...

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
ja w terrano od spodu kratki gdzie ssie powietrze taką metalowa siatke przykleiłem i nic nie wpada, a też mnie to wnerwiało
Czwarte serce 

Nie tylko. Kurz też. Nawet w normalnej jeździe kilka dni i środek auta zasyfiony.honki pisze:Pytanko- czy w y60, wszystkim sypią się listki i drobne patyczki do wentylatora, a potem terkoczą i wkur.....ą jak się nawiew włączy. Czy tylko mi![]()
[quote="gebels"]ja w terrano od spodu kratki gdzie ssie powietrze taką metalowa siatke przykleiłem i nic nie wpada, a też mnie to wnerwiało[/quote
Też o tym myślałem. Rozbiorę podszybie i zobaczę czy da radę coś tam takiego zamontować. Ale nie na kratkach wlotowych, tylko na samym wlocie do wiatraka.
A co do kurzu to się już poddałem.....
Też o tym myślałem. Rozbiorę podszybie i zobaczę czy da radę coś tam takiego zamontować. Ale nie na kratkach wlotowych, tylko na samym wlocie do wiatraka.
A co do kurzu to się już poddałem.....
Nissan Patrol Y60 TD42+PTO
Siatka na kratkach wlotowych to bardzo dobry pomysł, tylko musi być metalowa i najlepiej mocna, aby dało się ją oczyścić z lodu(z zamarzniętym wlotem powietrza słabo ciągnie powietrze i potem szyby parują
). Jest jeszcze zaleta w postaci braku patyków i innego błota zatykającego odpływy wody z podszybia. A filtry kabinowe nie działają bez dodatkowej kratki, bo się po prostu zapychają liśćmi.

A ma ktoś stestowany patent z jakimś filtrem kabinowym, ad innego auta?
Na razie prowadzi filtr od żony Stefana

Był: Krótki Y60 +4 MT35 RD28T Intercooler
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
znalazłeś ją?MirekY60 pisze:A ma ktoś stestowany patent z jakimś filtrem kabinowym, ad innego auta?
szukam i szukam i znaleźć nie mogę .....