Do czego nadaje się Discovery III ???

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
andrzej:)

Re: Do czego nadaje się Discovery III ???

Post autor: andrzej:) » śr mar 11, 2015 9:45 pm

RudeBoy pisze:nikt normalny jeepem nie wyjeżdża z kraju :)21
No coz.... :)21

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr mar 11, 2015 10:41 pm

czesław&jarząbek pisze:niczego nie musi.
tylny pasek bez problemu się robi.
ot takie forumowe pierdolenie ... nie znam się , nie umiem , wydaje mi się , ale napisać mogę :lol:

tak jak z tymi rurkami, i innymi rzeczami , co to niby się urwą , odpadną w podwoziu D III ....
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr mar 11, 2015 10:53 pm

dużo łatwiej urwać czujniki wysokości w dwójce/p38 albo przewody paliwowe przy chłodnicy paliwa w defenderze z pumą niż cokolwiek w trójce.
#noichuj

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr mar 11, 2015 10:56 pm

nie znasz się ...

wiec zamilcz :)21
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw mar 12, 2015 1:47 am

gri74 pisze:
czesław&jarząbek pisze:niczego nie musi.
tylny pasek bez problemu się robi.
ot takie forumowe pierdolenie ... nie znam się , nie umiem , wydaje mi się , ale napisać mogę :lol:

tak jak z tymi rurkami, i innymi rzeczami , co to niby się urwą , odpadną w podwoziu D III ....
oczywiście, że nie . Jeśli używana będzie zgodnie z przeznaczeniem to nie.
Gorzej jak kto w las wjedzie ;)
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw mar 12, 2015 1:52 am

czesław&jarząbek pisze:dużo łatwiej urwać czujniki wysokości w dwójce/p38 albo przewody paliwowe przy chłodnicy paliwa w defenderze z pumą niż cokolwiek w trójce.
Pewnie masz rację, nie wiem. Rzeczonych nie oglądałem a pod DIII ostatnio chwilę byłem i "siemi" narzuciło w patrzenie.
Zresztą zeszłego roku którąś służbową z poligonu zwozili na lawecie bo właśnie przejechane gałęzie coś z niej powyrywały, nie wnikałem co bo co mnie to tam.
Ani mam ani zamierzam mieć.
Zwyczajnie wolę stare traktory z których też wyrywa, ale można to "repernąć" bez serwisu i komputrów ;)
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » czw mar 12, 2015 8:39 am

RudeBoy pisze:
klucz13 pisze: czyli zwykła wycieczka z nutką przygody :)21
dokładnie...

Jednak wciąż wielką bekę mam z tych forumowych mędrców. Tych co te swoje zajebiste wyprawówki 4 lata budują pompując w nie kasę równowartości budżetu małej gminy. Szufladeczki równiutkie, namiociki, bajerki, bojlerki, zadaszonka i krzesełka z 1k... I najdalej gdzie te auta jadą to na allegro...
:)21 jakos tak to bywa... do jezdzenia teraz trzeba tylko checi, a nie 42 cali i x cali liftu...
Damian pisze:fakt niezaprzeczalny jest taki, że im więcej jest kasy na wóz, tym mniej czasu na wyjazdy

osobiście znam też przypadek zbudowania wozu na bogato za furmankę szelestów, a potem okazuje się że zarówno żona jak i dzieci wolą jednak inny sposób spędzania czasu niż mycie się w misce z wodą i niemożność zalogowania się na fejsa :)21
Tez znam taki przypadek i zal mi bardzo kolegi. Dla mnie wyjazd jest kompletny jak jedziemy w kpl. i wszyscy sie z tego ciesza...
brodafidela pisze: te problemy dotyczą wszystkich, którzy w dzisiejszych czasach maja dzieci... 8)
Broda jak sam wiesz z dziecmi da sie jezdzic. Ja doszedlem do takiego etapu, ze nie wyobrazam sobie wyjazdu bez dzieci. W krzaki chyba nigdy nie pojechalem bez dzieci. Kwestia ograniecia wychowania w domu i logistyki na wyjezdzie.

Odkad mamy namiot dachowy to zasadnicze pytanie corki czy na wakacjach bedziemy spali na dachu.
U nas wyjazd wakacyjny zawsze ma dwie czesci 4x4 i lezakowanie. Wszyscy sa zadowoleni. :-)

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw mar 12, 2015 8:54 am

bert pisze: zeszłego roku którąś służbową z poligonu zwozili na lawecie bo właśnie przejechane gałęzie coś z niej powyrywały, nie wnikałem co bo co mnie to tam.
ćwoki nie mają pojęcia jak używać prostej maszyny typu defender a chciałbyś żeby trójkę ogarniali. większość włascicieli nie ogarnia a od wojska wymagasz :)21

włączenie reduktora to wiedza tajemna w monie.
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw mar 12, 2015 10:06 am

czesław&jarząbek pisze:
bert pisze: zeszłego roku którąś służbową z poligonu zwozili na lawecie bo właśnie przejechane gałęzie coś z niej powyrywały, nie wnikałem co bo co mnie to tam.
ćwoki nie mają pojęcia jak używać prostej maszyny typu defender a chciałbyś żeby trójkę ogarniali. większość włascicieli nie ogarnia a od wojska wymagasz :)21

włączenie reduktora to wiedza tajemna w monie.

może zbyt skomplikowali to co powinno być proste?
Jeszcze raz powtarzam (żeby nie było, że się czepiam), dla mnie nie są to pojazdy przydatne co nie oznacza, że dla kogoś miały by nie być.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw mar 12, 2015 10:56 am

wystarczy przeczytać instrukcję.

aczkolwiek zanik elementarnej kultury technicznej w narodzie postępuje w ostatnich latach geometrycznie.
#noichuj

Awatar użytkownika
brodafidela

Post autor: brodafidela » czw mar 12, 2015 11:27 am

grzes pisze:
brodafidela pisze: te problemy dotyczą wszystkich, którzy w dzisiejszych czasach maja dzieci... 8)
Broda jak sam wiesz z dziecmi da sie jezdzic. Ja doszedlem do takiego etapu, ze nie wyobrazam sobie wyjazdu bez dzieci. W krzaki chyba nigdy nie pojechalem bez dzieci. Kwestia ograniecia wychowania w domu i logistyki na wyjezdzie.

Odkad mamy namiot dachowy to zasadnicze pytanie corki czy na wakacjach bedziemy spali na dachu.
U nas wyjazd wakacyjny zawsze ma dwie czesci 4x4 i lezakowanie. Wszyscy sa zadowoleni. :-)
W zasadzie wszystko na temat... :)2
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw mar 12, 2015 12:27 pm

czesław&jarząbek pisze:wystarczy przeczytać instrukcję.

aczkolwiek zanik elementarnej kultury technicznej w narodzie postępuje w ostatnich latach geometrycznie.
rozrząd przód tył jedna osoba 7 roboczogodzin to dużo czy mało ( z ciekawości "mójmechanikjanek" pyta, pierwszy raz to robił i nie ma odniesienia)

EDTA: oczywiście o DIII pyta

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw mar 12, 2015 12:35 pm

brodafidela pisze:
grzes pisze:

W zasadzie wszystko na temat... :)2
mój (dorosły już od dawna) syn pierwsze jazdy zaliczył jako 7 miesięcznik gazem 69. Dwa tygodnie Biesów, zaraz potem latem półtora miesiąca na mazurach w krzakach koło Skorupek.
Zawsze i wszędzie gdzieś ze mną jeździł od tamtego wyjazdu, każdy weekend każde wakacje. Dziś jeździ sam, pod dachem bywa w zasadzie tylko zimą i ew jak u dziewczyny jest na kilka dni.
Demonizujecie problemy z dzieckiem w drodze (zgoda, foteliki drastycznie ograniczają dzienne przebiegi by nie zakatować dzieciaka w niewygodnej pozycji - kiedyś było lepiej), reszta to żaden problem.

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw mar 12, 2015 1:28 pm

czesław&jarząbek pisze:
gri74 pisze: ale za to Czesław lubi polemiki :)13
fakju bicz :)21
Cześ - koneser dysput :)21 :)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw mar 12, 2015 1:33 pm

bert pisze: rozrząd przód tył jedna osoba 7 roboczogodzin to dużo czy mało ( z ciekawości "mójmechanikjanek" pyta, pierwszy raz to robił i nie ma odniesienia)
dużo.

bez pośpiechu i starannie przód+tył=dniówka
nawet z pompą oleju.

ale pierwszy raz mógł go sponiewierać nim wpadł na pomysł zdjęcia podszybia. o ile wpadł :)21
#noichuj

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw mar 12, 2015 1:34 pm

GAZFAN pisze:
czesław&jarząbek pisze:
gri74 pisze: ale za to Czesław lubi polemiki :)13
fakju bicz :)21
Cześ - koneser dysput :)21 :)21
te fifi...fakju...ok?

:)21
#noichuj

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw mar 12, 2015 2:09 pm

Daleko od ok :)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw mar 12, 2015 3:27 pm

czesław&jarząbek pisze:
bert pisze: rozrząd przód tył jedna osoba 7 roboczogodzin to dużo czy mało ( z ciekawości "mójmechanikjanek" pyta, pierwszy raz to robił i nie ma odniesienia)
dużo.

bez pośpiechu i starannie przód+tył=dniówka
nawet z pompą oleju.

ale pierwszy raz mógł go sponiewierać nim wpadł na pomysł zdjęcia podszybia. o ile wpadł :)21
Ty a ile to dniówka, jak jeszcze za młodego arbajtowałem po jakiś firmach (to poza poligrafią gdzie było 6 h) dniówka była 8.

Podszybia nie zdejmował, za to zwalał skrzynię bo szły "bomby" automata do wymiany (renegeracji)

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw mar 12, 2015 4:21 pm

osiem się przyjmuje.

nie regeneruje się konwertera. szkoda czasu i...skrzyni. kupuje się nowy, oryginalny zf za jakieś drobne.
#noichuj

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw mar 12, 2015 4:23 pm

karwa...sorry...

teraz doczytałem, że to nie sam tył a oba rozrządy. to jest ok. normalnie znaczy.
ubździło mi się, że sam tył siedem godzin ćwiczył.
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw mar 12, 2015 5:29 pm

czesław&jarząbek pisze:osiem się przyjmuje.

nie regeneruje się konwertera. szkoda czasu i...skrzyni. kupuje się nowy, oryginalny zf za jakieś drobne.
se właściciel tak życzy, sam odebrał/zabrał i sam wysłał to co mu zrobisz?
Tak chce tak ma (będzie miał jak chciał).
Nb ile nówka? bo słyszałem że za regenerację z roczna gwarancją 700 za dwuletnią gwarancję 1400 :)21

Awatar użytkownika
Remredor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Remredor » wt maja 12, 2015 3:06 pm

Do czego nadaje się DIII? Tak brzmi tytuł wątku. A do wygrywania ze zmotami uznanymi na forum przez super speców za najlepsze.
Po ostatnim Family Adventure okazuję się że DIV nadaje się do objechania zmotanych wranglerów, patroli i Land Criuserów na wielkich kołach MT, super liftach i wyciągarkach z przodu i z tyłu.
Na dodatek D4 (żeby dać fory) była na błyszczących alufelgach 19" i łysych atekach Hankookach. Oczywiście bez wyciągarki no bo i po co skoro bez wyciągarki DIV wjeżdżało i wyjeżdżało po pieczątki bez większych problemów. Innym uznanym hejwidjuti wyciągarki przydawały się nawet żeby dojechać po pieczątkę o wyjechaniu nie wspominając. Chłopaki z DIV wygrali windę i pewnie sobie założą chodź jak widać nie potrzebują.
Słowem pie...licie na forum farmazony i tyle. Dalej motajcie traktory, wachlujcie windą i pierd...cie na forum swoje mądrości.
I jeszcze jedno. Nie startowała ani jedna DI/II tylko trzy DIII i jedna DIV.

edit
i jeszcze jedno, z wyposażenia dodatkowego mieli snorkel i sprężarkę. Wymienili uszczelkę w drzwiach żeby im się woda nie wlewała (i nie wlała się).
Nie mieli pod spodem żadnych płyt i nie urwali żadnych kabli co tu spece forumowi piszą.
Disco vol.3

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt maja 12, 2015 3:32 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Uaziarz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Uaziarz » śr maja 13, 2015 12:08 am

Dobrze zakonczony post :D
M jak MORTADELA

Trno krótki

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr maja 13, 2015 8:06 am

Podeślij ich na Pomeranie, maja przejazd darmowy pod warunkiem, że... ukończą.
Mogą pojechać bodaj w turystyku.
Jak przejadą to uwierzę, teraz pozostanę przy swoim doświadczeniu i płynącej z niego wiedzy.

Aby było jasne nie mam nic przeciwko żadnemu wozidłu, niech se ludzie jeżdżą gdzie chcą i czym chcą, wszak robią to za swoje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”