toyota wady i zalety

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Kylon

Post autor: Kylon » pt sty 05, 2007 9:41 pm

Robert Patrol pisze: a widział ktoś Lexa w terenie? oczywiście tym poza bulwarami miasta
Widział :wink:
http://www.wyprawa4x4.pl/index.php?cms=8&kat=14&id=445
Ma emteki, już jest podniesiony. Wyciągarka czeka. Jeździ bez oporów psychicznych. W planie jest przebudowa na coś fajowego 8)
Nawet w ostatnim off-roadzie robi plum do wody.

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » pt sty 05, 2007 10:39 pm

Zachary pisze:
p69k pisze:witam
ja chciałem tylko spytać jakie ma spalanie na 100 km. toyota lj 70 z silnikiem 2,5 D
Odpowiednie... :)21
wielkie dzięki za pomoc
:)2 :)2 :)2
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Awatar użytkownika
LX450

Post autor: LX450 » pt sty 05, 2007 10:47 pm

No dobra, włączam się raz bo taki był mój zamysł...

Wcale mnie nie poniosło i niekoniecznie to co napisałem wcześniej jest prawdą.

Chcuiłem tylko Wam uświadomić, że naprodukowano 8 stron pierdów w tym wątku. Gadanie ciągle o tym, kto ma ładniejsze foremki i wiaderko a potem usprawiedliwianie się 'subiektywną opinią'.

Ja rozumiem, że forum służy do wyrażania opinii, ale ośmiostronicowe gadanie o tym, że G lepsze od Toy czy Nissana, i na odwrót.

Wystarczy, że trafi się taki pacjent jak ja, który doleje oliwy do ognia i już burza. Proponuję zamknięcie tego tematu, bo mało tu konkretów technicznych i tylko przechwałki.

Przy okazji przepraszam za prowokację, chociaż przyznam, że się troszkę uśmiałem.

Bądźmy jednak dużymi chłopcami. Nieważne kto czym jeździ, ważne czy mu to sprawia frajdę. Jak ktoś ma Merca i mu nie przeszkadza rozpaczliwe szukanie części, to spoko. Jak ktoś kupuje Toyotę FZJ80 i rajcuje go wlewanie 20L na 100, to też spoko. Liczy się to czy się znamy na sprzętach i czy potrafimy tę wiedzę przekazywać (a z tym tutaj trudno, bo znacznie łatwiej się wypierdzieć publicznie, że moje zabawki są ładniejsze).

No dobra, uciekam bo jest jakiś film z Alem Pacino w TV. :D

Awatar użytkownika
Zachary

Post autor: Zachary » pt sty 05, 2007 11:21 pm

p69k pisze:
Zachary pisze:
p69k pisze:witam
ja chciałem tylko spytać jakie ma spalanie na 100 km. toyota lj 70 z silnikiem 2,5 D
Odpowiednie... :)21
wielkie dzięki za pomoc
No problem :)21
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata ;-)[/color]

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Re: Ty to nie pizdzij mi tutaj

Post autor: KUCHARZ » pt sty 05, 2007 11:35 pm

JarekK pisze:
Zachary pisze:
saplakataraska pisze:on mnie chyba nie lubi
:(
zgadzam sie z kolega ze forum jest po to aby wymieniac poglady
i opinie
ale dlaczego tylko negatywne
cała afryka i południe jezdzi toyotami
to o czyms swiadczy
a w PRL-u wszyscy jeździli maluchami i ten sam wniosek trzeba wysnuć co dla toyot? :)21
aaa LR-rami też tam się przemieszczają (w afryce znaczy) to też o czymś świadczy? :)21
można by tu zacytować ,, :P ludzie jedzcie gówno przecież miliony much nie mogą się mylić"

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » sob sty 06, 2007 10:52 am

Na problem należy spojrzeć z innej mańki :wink:
Powszechnie uważa się, że najpoważniejsza wada Toyoty jest jej cena, hm... do czego takie dywagacje moga doprowadzić? A no do "upadku" Mercedesa :D
Otóż Mesio spostrzegany przez Klientów jako auto dla wybranych (czytaj bogatych) wypuszcza Mesia dla ubogich czyli 180-tkę, okazało sie, ze teraz na tę markę stać znacznie większe grono wielbicieli tylko, ze przy tym ją zdeprecjonowano (pauperyzacja "inaczej")z czym zarząd firmy walczy do dzisiaj :-?
Żeby tym bardziej Mesia dobić co robi Toyota? Po prezentacji 180-tki? Wypuszcza Lexusa (Full wypas wersja dla średnich) i powoli, skutecznie odbiera ten segment konkurentom 8)
Wnioski:
Kolega LX450 "wypad" do działu Daihatsu bo tam miejsce na klony :wink:
A najlepszy Mercedes to PerPedes (wersja dla ubogich) :lol: Ja stosuję na co dzień i marki nie zmienię :)2
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Post autor: KUCHARZ » sob sty 06, 2007 12:05 pm

[mam doczynienia z nowym cls 3200 cdi 250 ps jeżdzi super ale piepszy się równie dobrze jak jeżdzi :evil:

Awatar użytkownika
LX450

Post autor: LX450 » sob sty 06, 2007 12:13 pm

Elwood, nie rozumiem co ja mam wspólnego z Daihatsu czy z klonami (chodzi Ci o drzewa?). Jakbyś mógł wyjaśnić kwestię to byłoby super. Niech żyje wątek wszechczasów :D

Awatar użytkownika
Zachary

Post autor: Zachary » sob sty 06, 2007 4:58 pm

LX450 pisze:Elwood, nie rozumiem co ja mam wspólnego z Daihatsu czy z klonami (chodzi Ci o drzewa?). Jakbyś mógł wyjaśnić kwestię to byłoby super. Niech żyje wątek wszechczasów :D
Jeśli chodzi o klony to ja mam kilka w ogrodzie. Mam podobno rzadki egzemplarz Klona Jawora.... :)21 :)21 :)21
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata ;-)[/color]

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » sob sty 06, 2007 5:23 pm

LX450 pisze:Elwood, nie rozumiem co ja mam wspólnego z Daihatsu czy z klonami (chodzi Ci o drzewa?). Jakbyś mógł wyjaśnić kwestię to byłoby super. Niech żyje wątek wszechczasów :D
Wiesz, Toyota swego czasu kupiła Daihatsu, swego czasu wypromowała markę Lexusa :)2

Z Lexusem to jak z jaworem Zacharego :D który jest z rodziny klonowatych czym pewnie zmartwię Zachara bo to pospolite drzewo aczkolwiek "parkowo-alejowe" pięknie sie prezentuje :)2 . Jawor to taki klon, Lexus to taka Toyota :D Daihatsu to klon jesionolistny...

Generalnie to powinienies pisać w nowym dziale :)2 tylko byłoby Ci...nudno :-?
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
LX450

Post autor: LX450 » sob sty 06, 2007 7:28 pm

Chyba ze mną kiepsko, bo nadal nie rozumiem co chciałeś przekazać. Czy coś ze mną nie tak, że piszę w dziale Toyoty? Przecież posiadam Toyotę (nawet w dowodzie rejestracyjnym mam napisane Toyota) i nie bardzo łapię co to ma wspólnego z pisaniem w innym dziale (Daihatsu?).

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » pn sty 08, 2007 6:22 pm

Nie przejmuj się, to kolejna prowokacja...
The Bluesmobile

boryś
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: boryś » pn sty 08, 2007 11:18 pm

No to i ja dołącze do tej dyskusji - od kilku tygodni z zaciekawieniem przegladam forum Toyoty poniewaz jestem w ciekawym momencie swego zycia czyli tuz przed zakupem hzj tki 80 (ale to juz na innym forum, na ktore zreszta nikt z szanownych uzytkownikow toy nie zechciał odpowiedziec - oprócz Jacentego - serdeczne dzieki).

Ale do rzeczy:

W końcu zobaczyłem ku swej wielkiej radosci temat forum: "wady i zalety toyoty" i co widze?

Ano widze tutaj forum ktore w opisie powinno raczej brzmiec: "kto ma najwiekszego?"

Może wkońcu Panie i Panowie skoncentrujecie sie na wadach i zaletach Toyot?

Awatar użytkownika
Black

Post autor: Black » pn sty 08, 2007 11:51 pm

boryś pisze:No to i ja dołącze do tej dyskusji - od kilku tygodni z zaciekawieniem przegladam forum Toyoty poniewaz jestem w ciekawym momencie swego zycia czyli tuz przed zakupem hzj tki 80 (ale to juz na innym forum, na ktore zreszta nikt z szanownych uzytkownikow toy nie zechciał odpowiedziec - oprócz Jacentego - serdeczne dzieki).
Cześć, bo widzisz temat (nie inne forum) niejako zbiorczy o HZJ już trochę czasu się kręci, podepnij się ze swoimi pytaniami do niego, na pewno więcej użytkowników Twoje pytania zauważy:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 57&start=0
boryś pisze: Ale do rzeczy:

W końcu zobaczyłem ku swej wielkiej radosci temat forum: "wady i zalety toyoty" i co widze?

Ano widze tutaj forum ktore w opisie powinno raczej brzmiec: "kto ma najwiekszego?"

Może wkońcu Panie i Panowie skoncentrujecie sie na wadach i zaletach Toyot?
Hmm, "ostre wejście" ;-), ale po tym temacie to się niczego innego raczej bym nie spoziewał, tak się i w nim do tej pory nie udzielałem :-)

Pozdrawiam i witam z wyprzedzeniem w gronie tojtoj maniaków.
Black LC KZJ95 ... "bulwar sprawny inaczej" ;-)
www.tlc.org.pl

CARODZIEJ

Post autor: CARODZIEJ » wt sty 09, 2007 1:42 am

a 80 procent efektów to i tak odpowiednio kumaty kierownik
a nie ilość literek w wypowiedzi he he

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » wt sty 09, 2007 9:31 am

Karva a ja myślałem że takie pierd...nięte tematy są tylko na peepie i LRze :)21
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

zbyszek 53

Toyota wady i zalety

Post autor: zbyszek 53 » wt sty 09, 2007 11:25 am

Temat tak rozdmuchany i skasztaniony ponieważ część kolegów pisze nie na temat a część nie wie o czym.
Kupiłem toyotę Hiluxa z powodu następujących zalet
1.Najtańszy nowy samochód terenowy
2.Nie tylko legendarna niezawodność
3.Prosto z salonu bez specjalnych przygotowań można nim jechać na wyprawę
4.Nie ustępuje w terenie wypasionym wyprawówkom a czasem je wyprzedza.
Próby porównywania Gelendy z Toyotą mnie śmieszą ponieważ znam paru ich właścicieli Gelend, którzy uważają że są to najlepsze auta terenowe na świecie(i jak mi jeden wyjaśniał jest to sprawa wiary która czyni cuda) ale jednocześnie wiem:
kierowcy jakich aut najczęściej grzebali pod maską na pierwszym Maramureszu
Jaki samochód był ciagnięty przez kilkaset kilometrów terenu na wyprawie do Murmańska
Jaki samochód musiał się odłączyć od wyprawy do bośni w ub roku i jaki sie rozsypał w turcji i nie dojechał na kaukaz
O wadach Toyoty nie będę pisał bo ich jescze nie poznałem

Zbyszek

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Re: Toyota wady i zalety

Post autor: KUCHARZ » wt sty 09, 2007 11:35 am

zbyszek 53 pisze:Temat tak rozdmuchany i skasztaniony ponieważ część kolegów pisze nie na temat a część nie wie o czym.
Kupiłem toyotę Hiluxa z powodu następujących zalet
1.Najtańszy nowy samochód terenowy
2.Nie tylko legendarna niezawodność
3.Prosto z salonu bez specjalnych przygotowań można nim jechać na wyprawę
4.Nie ustępuje w terenie wypasionym wyprawówkom a czasem je wyprzedza.
Próby porównywania Gelendy z Toyotą mnie śmieszą ponieważ znam paru ich właścicieli Gelend, którzy uważają że są to najlepsze auta terenowe na świecie(i jak mi jeden wyjaśniał jest to sprawa wiary która czyni cuda) ale jednocześnie wiem:
kierowcy jakich aut najczęściej grzebali pod maską na pierwszym Maramureszu
Jaki samochód był ciagnięty przez kilkaset kilometrów terenu na wyprawie do Murmańska
Jaki samochód musiał się odłączyć od wyprawy do bośni w ub roku i jaki sie rozsypał w turcji i nie dojechał na kaukaz
O wadach Toyoty nie będę pisał bo ich jescze nie poznałem

Zbyszek
byłem użytkownikiem nowej toyoty przez dwa lata :oops: i mam jeszce 14 letnią ,a ta niezawodność tgz........ to tyczy się tej starej toyki :P

boryś
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: boryś » wt sty 09, 2007 12:46 pm

@ Black,
Dzięki za powitanie i za linka. I może faktycznie zbyt "ostre wejście" ale to podsumowanie nasunęło się samo.

Jeszcze tylko dwa tygodnie :c)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”