Dodge RAM 1500 - ktoś coś wie?
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Dodge RAM 1500 - ktoś coś wie?
Co oznacza migajacy napis break z wykrzyknikiem na czerwono? Ten od recznego chyba. Reczny nie trzyma, plynu nie brakuje, hamulce sa tak samo beznadziejne jak byly.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Stawiam, ze masz zjechane klocki i poziom plynu obnizyl sie ponizej minimum.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Nie.
Iż
- poziom jak napisalem wyzej jest ok
- przy plynie zdaje sie,ze miga kilka sekund po zapaleniu i znika (tak w patrolu bylo) tu miga caly czas
- klocki sa ok.
- abs dziala
Zachcialo sie amerykanca
Iż
- poziom jak napisalem wyzej jest ok
- przy plynie zdaje sie,ze miga kilka sekund po zapaleniu i znika (tak w patrolu bylo) tu miga caly czas
- klocki sa ok.
- abs dziala
Zachcialo sie amerykanca

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Aa sorry. Nie doczytalem. Sprawdz czujniki ABS i wtyczke na pompie. Niby blad czujnikow wywalilby kontrolke abs na tablicy, ale spotkalem sie i z takim objawem kiedys.
Naprawilem podobnie jak Harley'e.
Tam puknac, tam stuknac tu poryrac, tam nasmarowac i zniknelo.
Najwazniejsze to nie angazowac w naprawe zadnej elektroniki
Tam puknac, tam stuknac tu poryrac, tam nasmarowac i zniknelo.
Najwazniejsze to nie angazowac w naprawe zadnej elektroniki

I to jest piekne w amerykancach. Sa troche jak ruskie, czesto niedomagaja, ale niegroznie. Troche czulosci i robi 

Tylko ja nie uzywam reduktora w tym aucie? 

Pyklo mi prawie 5kkm. Szybko
Srednie spalanie: 80% jazda miejska + lekki teren - reszta trasa. - 19 lpg/100km
W miescie z klima i butowaniem calkie mocnym - 25-30l/100
W trasie 15-17 litrow/100 przy przelotowej 100-120km/h
Konczymy montowanie haka i niedlugo pierwsze trasy z przyczepa, laweta itd..
Narazie
Najlepsze na koniec:
Usterki:
Krzyzak z tylu do wymiany
W zeszlym tygodniu rozdupila sie rurka z oljem od skrzyni do chlodnicy. Pekla na zgieciu. Narazie polepione i nie cieknie. Czekam az kumpel mechanik wroci z wakacji i pospawamy
Dzis przestala dzialac prawa wycieraczka (jeszcze nie patrzylem)
Lewy przod cos puka a niedawno bylo tip-top, bo walczylem z prowadzeniem ujowym.
Opony z tylu schodza w oczach. Trzeba bedzie z przodem zamienic zaraz.
Nie potrafi narazie nikt dojsc czemu nie dzialaja kontroli napedow
Nie dziala przycisk blokady elektrycznych szyb z tylu
Same szyby tez dzialaja srednio, bo jedna szybciej a druga wolniej. Rozebrane, przesmarowane ale trzeba by wymienic silnik pewnie
No japonia to to nie jest.

Srednie spalanie: 80% jazda miejska + lekki teren - reszta trasa. - 19 lpg/100km
W miescie z klima i butowaniem calkie mocnym - 25-30l/100
W trasie 15-17 litrow/100 przy przelotowej 100-120km/h
Konczymy montowanie haka i niedlugo pierwsze trasy z przyczepa, laweta itd..
Narazie
Najlepsze na koniec:
Usterki:
Krzyzak z tylu do wymiany
W zeszlym tygodniu rozdupila sie rurka z oljem od skrzyni do chlodnicy. Pekla na zgieciu. Narazie polepione i nie cieknie. Czekam az kumpel mechanik wroci z wakacji i pospawamy
Dzis przestala dzialac prawa wycieraczka (jeszcze nie patrzylem)

Lewy przod cos puka a niedawno bylo tip-top, bo walczylem z prowadzeniem ujowym.
Opony z tylu schodza w oczach. Trzeba bedzie z przodem zamienic zaraz.
Nie potrafi narazie nikt dojsc czemu nie dzialaja kontroli napedow
Nie dziala przycisk blokady elektrycznych szyb z tylu
Same szyby tez dzialaja srednio, bo jedna szybciej a druga wolniej. Rozebrane, przesmarowane ale trzeba by wymienic silnik pewnie
No japonia to to nie jest.

aaa... WYCIEKI.
Osobny post.
Cieknie prawie ze wszystkiego. Znaczy cieknie to moze za duzo powiedziane, bo nie kapie. Auto w garazu stoi czasem i by bylo widac.
Na szczescie tam prawie wszedzie ATF4 , wiec problemu duzego nie ma, za to utrudnia to identyfikacje.
Nie jest tak zle jak w typowym LR, ale mimo wszystko mocno. Bedziemy ogarniac powoli, ale jest tego sporo. "Mocno sie poci" tak bym to okreslil.
Osobny post.
Cieknie prawie ze wszystkiego. Znaczy cieknie to moze za duzo powiedziane, bo nie kapie. Auto w garazu stoi czasem i by bylo widac.
Na szczescie tam prawie wszedzie ATF4 , wiec problemu duzego nie ma, za to utrudnia to identyfikacje.

Nie jest tak zle jak w typowym LR, ale mimo wszystko mocno. Bedziemy ogarniac powoli, ale jest tego sporo. "Mocno sie poci" tak bym to okreslil.

Wycieki opanowane.
Reszta w miare tez.
Ale nie ma lekko.
Bylismy podzidzyc w zwirowni. I sie wyczepila dzignia od napedow. Oczywiscie wyczepila sie z momencie przlaczania z reduktora na 4H w pozycji N.
Wiec trzeba bylo w piachu po kolana pchac sie pod auto,zeby ruszyc. Zrobione jest to z dupy. Bez zadnej zawleczki (bedzie poprawione), wiec ja guma sie wyrobi to wypada a zaraz pozniej wypada pret-popychacz.
Za chwile odpadl calkiem.
Na glebe. Dobrze, ze nie odpadl gdzie w blocie, bo by slabo bylo.
Dzis robimy powtorke z serwisu.
W czwarte mialem plan jechac na wakacje tym badziwiem z uwagi na mozliwosci zaladunku, ale chyba zweryfikuje swoj zamiar.
Ale,zeby nie bylo tak gorzko. Pickup uzytkowo jest swietny
Zarowno w codziennym uzytkowaniu jak i roboczym
NIe trzeba sie martwic,ze sie nie zmiesci, wyleje itd..
Pozniej zamiesc, myjka przejechac i nowka. Kwestia glupiego pozyskania piasku do piaskownicy. Tak byl bus z przyczepa i zakopanie sie oligatoryjnie.
Albo wozenie taczkami. Teraz nalozone ladowarka albo pare machniec szufla i final.
Wyjazdy rodzinne tak samo. Rowerki, torby, pontony, grille, namioty, lodoweczka.
Do pelni szczescia brakuje mi zamykanel paki nadbudowka albo pokrywa. Ale z uwagi na trwalosc i upierdliwosc uzytkowania nasze drogi sie raczej rozejda. W planach japonskich pickup z amerykanskiego rynku.

Reszta w miare tez.
Ale nie ma lekko.

Bylismy podzidzyc w zwirowni. I sie wyczepila dzignia od napedow. Oczywiscie wyczepila sie z momencie przlaczania z reduktora na 4H w pozycji N.
Wiec trzeba bylo w piachu po kolana pchac sie pod auto,zeby ruszyc. Zrobione jest to z dupy. Bez zadnej zawleczki (bedzie poprawione), wiec ja guma sie wyrobi to wypada a zaraz pozniej wypada pret-popychacz.

Za chwile odpadl calkiem.

Na glebe. Dobrze, ze nie odpadl gdzie w blocie, bo by slabo bylo.

Dzis robimy powtorke z serwisu.

W czwarte mialem plan jechac na wakacje tym badziwiem z uwagi na mozliwosci zaladunku, ale chyba zweryfikuje swoj zamiar.

Ale,zeby nie bylo tak gorzko. Pickup uzytkowo jest swietny

Zarowno w codziennym uzytkowaniu jak i roboczym

NIe trzeba sie martwic,ze sie nie zmiesci, wyleje itd..

Pozniej zamiesc, myjka przejechac i nowka. Kwestia glupiego pozyskania piasku do piaskownicy. Tak byl bus z przyczepa i zakopanie sie oligatoryjnie.
Albo wozenie taczkami. Teraz nalozone ladowarka albo pare machniec szufla i final.
Wyjazdy rodzinne tak samo. Rowerki, torby, pontony, grille, namioty, lodoweczka.

Do pelni szczescia brakuje mi zamykanel paki nadbudowka albo pokrywa. Ale z uwagi na trwalosc i upierdliwosc uzytkowania nasze drogi sie raczej rozejda. W planach japonskich pickup z amerykanskiego rynku.

Jak już wszystko po robisz to ja może chętnie w tanich pieniądzach odkupie. Pickup ów nigdy za wiele 

Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
Taaa... W piątek na zjeździe na S8 bym Cie przejechał i byś nie zauważył. Twoje auto jechało z czymś na pace 

Hehehe a no kurnik jest dobra rzecz
A L200 to czasem pracownik jeździ ale tylko czasem
Następnym razem to trąbić trzeba, nawet jak nie będę wiedział, że to Ty to odtrąbie hornem i będziesz myślał, że Ci cześć trąbie
Ostatnio odkryłem, że dłuższe (tak z 3-4sekundy) użycie przycisku "Horn" powoduje u niektórych plaskaczy prawie zjazd do rowu

A L200 to czasem pracownik jeździ ale tylko czasem

Następnym razem to trąbić trzeba, nawet jak nie będę wiedział, że to Ty to odtrąbie hornem i będziesz myślał, że Ci cześć trąbie

Ostatnio odkryłem, że dłuższe (tak z 3-4sekundy) użycie przycisku "Horn" powoduje u niektórych plaskaczy prawie zjazd do rowu

Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
Ano.
Ja np. Ram'em lubie jezdzic do Wrocka. Powszechnie wiaodmo,ze jezdzi sie tam jak po Belgradzie. Dziury, wszyscy sie pchaja i infrastruktura wybrakowana. W plaskim trza sie pchac, bo wpuszczac niechca. A Ramem tylko wlaczam kierunek i zaczynam powoli, ale stanowczo wykonywac manewr.
Generalnie jesli chodzi o aspekt uzytkowy to jest super.
Na wyjazdy wakacyjne czy w codzienny, uztkowaniu ciezko bedzie przebic funkcjonalnosc pickup'a.
Tylko,zeby sie tak gowno nie psulo.
Teraz na wyjezdzie myslalem,ze mi sie uda nie wchodzic pod auto, ale plonne me nadzieje byly, b sie prog odkrecil i na dziurach trzaskalo.

Ja np. Ram'em lubie jezdzic do Wrocka. Powszechnie wiaodmo,ze jezdzi sie tam jak po Belgradzie. Dziury, wszyscy sie pchaja i infrastruktura wybrakowana. W plaskim trza sie pchac, bo wpuszczac niechca. A Ramem tylko wlaczam kierunek i zaczynam powoli, ale stanowczo wykonywac manewr.

Generalnie jesli chodzi o aspekt uzytkowy to jest super.

Na wyjazdy wakacyjne czy w codzienny, uztkowaniu ciezko bedzie przebic funkcjonalnosc pickup'a.
Tylko,zeby sie tak gowno nie psulo.

Teraz na wyjezdzie myslalem,ze mi sie uda nie wchodzic pod auto, ale plonne me nadzieje byly, b sie prog odkrecil i na dziurach trzaskalo.

- sebeks
-
Nie pozostaje nic innego, jak rozebrać i poskładać na nowo 

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Polsky pisze:Jak już wszystko po robisz to ja może chętnie w tanich pieniądzach odkupie. Pickup ów nigdy za wiele
Hola hola, byłem pierwszy

Ironcruz pisze:No, fajne auto. Dobrze się czyta i ogląda Twoje zmagania.
Brakuje tylko tematu gdzie Croochy pokazałby swojego Suburbana.
Już niedługo ...
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Wiadomo, że Suburban jest olbrzymi, ale żeby tak długo robić detailing 

Tytus
- apede
-
- Kontaktowanie:
Każdy płatek rdzy poleruje 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
suburban został tylko umyty i nawoskowany
Są ważniejsze rzeczy do zrobienia w tym aucie

Są ważniejsze rzeczy do zrobienia w tym aucie

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Seks?? 

Zbowid

Serdecznie NIE polecam interesow z Croochym.
Nie da sobie nawet flaszki wyslac.
Tzn wyslac da, ale z obiorem gorzej.
Ale,zeby nie bylo nudno.
MOze ktos potwierdzic/zaprzeczyc,ze pompy paliwa sa takie same w WJ i Ramie z tym samym 4.7?
Ksztalt zbiornika jest inny. Pompy z Rama nie wyjmie bez wytargania zbiornika , a moja umarla. Plywak czy mocowanie moze byc inne, ale sam korpus po mojemu powinien byc identyczny. Ktos ? Cos?
Nie da sobie nawet flaszki wyslac.

Tzn wyslac da, ale z obiorem gorzej.
Ale,zeby nie bylo nudno.
MOze ktos potwierdzic/zaprzeczyc,ze pompy paliwa sa takie same w WJ i Ramie z tym samym 4.7?
Ksztalt zbiornika jest inny. Pompy z Rama nie wyjmie bez wytargania zbiornika , a moja umarla. Plywak czy mocowanie moze byc inne, ale sam korpus po mojemu powinien byc identyczny. Ktos ? Cos?
Eeee Synek, nawet kuriery nie dawały znać, że cokolwiek jest
a tu mnie teraz oczerniają
Katalogi pokazują, że są inne, po fotach też inaczej wyglądają
Poza tym Ram miał inna pompę dla zbiorników 26 gal i 35 gal

Katalogi pokazują, że są inne, po fotach też inaczej wyglądają
Poza tym Ram miał inna pompę dla zbiorników 26 gal i 35 gal
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Uderz w stol a nozycie sie odezwa.
Dzieki za sprawdzenie.
MOzesz pokazac foty?
Ta innosc w stosunku do zbornikow pewnie zalezy od obudowy samej pompy z plywakiem. Jakies info czy sama pompa jest taka sama. Bo dostalem maila,ze tak trzeba plywak i reszte tylko przelozyc.
Z intercarsu wlasnie dzwonili.. Zamiennika nie maja. Nowy orginal kosztuje 2800 jak sie odda stara.

Dzieki za sprawdzenie.

MOzesz pokazac foty?
Ta innosc w stosunku do zbornikow pewnie zalezy od obudowy samej pompy z plywakiem. Jakies info czy sama pompa jest taka sama. Bo dostalem maila,ze tak trzeba plywak i reszte tylko przelozyc.
Z intercarsu wlasnie dzwonili.. Zamiennika nie maja. Nowy orginal kosztuje 2800 jak sie odda stara.

Na rockauto paczaj na foty 

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Dzieki!
No cena sie roznia, ale wygaldaja identycznie
https://www.rockauto.com/catalog/morein ... 471&jpid=0
https://www.rockauto.com/catalog/morein ... 471&jpid=1
Nawet jesli obudowa jest lekko inna to wedlug mnie sama pompa bedzie identyczna.
Dzis wytargam i bede szukal dalej. Dzieki!
No cena sie roznia, ale wygaldaja identycznie
https://www.rockauto.com/catalog/morein ... 471&jpid=0
https://www.rockauto.com/catalog/morein ... 471&jpid=1
Nawet jesli obudowa jest lekko inna to wedlug mnie sama pompa bedzie identyczna.
Dzis wytargam i bede szukal dalej. Dzieki!