nie jestem mechanikiem i w zasadzie sam kupuje części i jeżeli mam z nimi problem jadę sam , raz miałem problem z wysprzęglikiem do terrano , sprzedawca IC bez większego problemu rozpatrzył reklamację , czekałem ok 3 dni a auto było u ich mechanika , oczywiście najpierw było że ja coś spitoliłem

, ale później ok
a ubezpieczenie w zasadzie mało warsztatów ma takowe , mają od wypadku , kradzieży itp. ale od wykonania prac
nie wiem jak to możliwe że się rozpadło , jedyne wyjście to nie że termin za miesiąc tylko proszę rozebrać przy mnie i zobaczyć co jest , ustalenie usterki to w zasadzie ok 2 godzin pracy , aby dostać się do rozrządu , może się okazać że po prostu napinacz poluźniony ,
i w zasadzie to na tym etapie mechanikowi powinno zależeć na ustaleniu przyczyny i kto winien a nie zbywanie bo terminy
ciekawe jak ja robię łazienki i powiedzmy po miesiącu cieknie bateria to tez klient ma czekać 2 -3 miesiące bo takie mam terminy
spieprzyć komuś opinie jest bardzo łatwo ,
jedź pogadaj z gościem , poproś go że chcesz aby przy tobie rozebrał auto , i poproś go o diagnozę jeśli okażę się że Ty kupiłeś ujowe części no to sorry drzesz do sklepu po naprawdę dobrą flachę i czekaj w kolejce , a jeśli wina gościa no to czas naprawy do 5 dni roboczych , jeśli mu nie pasuje to inny zakład i faktura i zapłaci
nie mówcie mi że nie da się tak bo my w kółko dla jednego dewelopera tak robimy naprawiamy kasa a on sciąga z podwykonawców i to działa
podam przykład też Vitara . Koleś ze Śląska przyjechał do Krakowa i dmuchnęło mu uszczelką pod głowicą , naprawa w zasadzie trwała ok 3 dni , no i .... z rybitw dojechał pod bramki i rozpadł się wałek rozrządu , nie dokręcili wałka jak należy , laweta , dzień szukania części i dowiezienie mu auta pod Katowice , u nas to normalne zachowanie jak się coś spieprzy
moje zdanie polubownie załatwić sprawę z mechanikiem , błędy się zdarzają , ciulate części równie często
masz nauczkę , nie kupuj części sam