Zakup furmanki do 5-6 tyś
Moderator: Albert_N
Re: Zakup furmanki do 5-6 tyś
http://otomoto.pl/oferta/suzuki-samurai ... yft23.html ten ma silnik na wtrysku
http://allegro.pl/samurai-suzuki-1-3-lp ... 11794.html ten ma silnik na gaźniku
najprędzej poznasz po kształcie rury dolotowej między filtrem powietrza a silnikiem
http://allegro.pl/samurai-suzuki-1-3-lp ... 11794.html ten ma silnik na gaźniku
najprędzej poznasz po kształcie rury dolotowej między filtrem powietrza a silnikiem
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
a co złego jest w 413? bardzo milo wspominam, zwlaszcza po niewielkich poprawkach - gaźnik, odwrócone trokąty, reduktor od 410. tylko foteli od malucha nie montujcie, na wlasnej przetrenowałem, że to kiepski pomysłDidymos pisze:Jak już zdecydowałeś się na samuraia, to poczytaj jakie są różnice pomiędzy sj410, sj413 i samuraiem, a potem nie popełnij błędu i nie kup sj.
Omijaj szerokim łukiem auta na wąskich mostach i gaźniku, wtrysk w samuraiu jest mega bezproblemowy w porównaniu z gównianymi gaźnikami, o zaletach szerszych mostów nie trzeba chyba pisać.
Najlepiej byłoby od razu zakupić egzemplarz zmotany z motorem od vitary albo baleno, bo dopiero taki fajnie jedzie, ale podaż niewielka.

ostatecznym kryterium i tak stan techniczny.
A zapomnialem o UAZ-ie z Andorią

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
już tłumaczę dlaczego tyle , normalna instalacja LPG w Krakowie dobra czyli STAG to koszt w zależności od 2,5 do 3 tys , ja troszkę nawymyślałem i kazałam założyć tą z lepszymi wtryskami no i umieścili parownik tam gdzie ja chciałem , zdejmowali kolektor ssący , nie wiercili na aucie jak w większości przypadków , no i komputer mam wewnątrz samochodu a nie pod maską
@ Leon
ta kijanka prześladuje mnie do dzisiaj i raczej chcę zapomnieć , jak o K 160
w benzynie , i terano w końcowej fazie życia ,
tylko i wyłącznie auto na dwóch sztywnych mostach i sprężynach a szczytem wszystkiego automatyczna skrzynia biegów
, żadne resory i IFSy
@ Leon
ta kijanka prześladuje mnie do dzisiaj i raczej chcę zapomnieć , jak o K 160

tylko i wyłącznie auto na dwóch sztywnych mostach i sprężynach a szczytem wszystkiego automatyczna skrzynia biegów

Super parchatek Super y60 

Złego to za dużo powiedziane, ćwiczyłem gaźnik i wąskie mosty na własnej skórze, jakoś tam robiło, ale docelowo wylądowałem na wtrysku, szerokich mostach i sprężynach, z resztą znam podobne przypadki.BooBoo pisze: a co złego jest w 413? bardzo milo wspominam, zwlaszcza po niewielkich poprawkach - gaźnik, odwrócone trokąty, reduktor od 410.
Nie ma sensu bawić się w półśrodki, skoro od razu można kupić właściwą bazę, cena i tak częściej zależy od stanu konkretnego egzemplarza, a nie tego, czy akurat jest to sj, czy samurai.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
jeżeli jesteś zainteresowany samurajem to znajomy pozbywa się paru gratów i ma 3-4 samce , na wąskich mostach z blokadami i na szerokich , z reduktorami 410 , 413 , składając te dwa ma 416
cały wybór felg , czas realizacji ok 2 -3 tygodni , rozbierze Ci to na części pierwsze poskłada ,
widziałem już auto jak tak zrobił , koszt ok 5-6 tys + pewnie jakieś tam dodatki
ogólnie ma pełno części do samuraja , ma też jakąś wydymkę na sprężynach ,
daj znać czy chcesz numer , a jak ktoś potrzebuje jakiś części to dzwońcie do mnie albo piszcie
cały wybór felg , czas realizacji ok 2 -3 tygodni , rozbierze Ci to na części pierwsze poskłada ,
widziałem już auto jak tak zrobił , koszt ok 5-6 tys + pewnie jakieś tam dodatki
ogólnie ma pełno części do samuraja , ma też jakąś wydymkę na sprężynach ,
daj znać czy chcesz numer , a jak ktoś potrzebuje jakiś części to dzwońcie do mnie albo piszcie

-
- jestem tu nowy...
Wiec tak. Ten z Wałbrzycha sie sprzedal. Miałem jechać w wigilie, ale typ mi odwołał spotkanie. Umowilismy sie na niedziele, ale juz go nie było. Auta szkoda, ale mogłem za to odświeżyć znajomość ze starymi kumplami 
Po przeczytaniu Waszych uwag, odpuszczam sj410 i bede szukał auta z wtryskiem. Mialem rożne auta, cześć z nich to te, które niby trzeba omijać szerokim łukiem, ale jak narazie zawsze dobrze trafiałem. Jednak tutaj przy 30 letniej czesci mechanicznej obawiam sie, ze rozsądek i szczęście moga nie wystarczyć. Oczywiście w dłuższej perspektywie.
Cały czas przeglądam i niby cos jest, ale albo za daleko, albo cos nie pasuje.
Fajnie by było miec mocniejszy silnik, bo jakos w te 60km nie wierze;) Jest nawet taki biały Samurai z silnikiem od Omegi, ale kosztuje wiecej niż sobie założyłem. Mi chyba, ze powiecie, ze jest turbo miazga, to moze cis dozbieram;)
http://allegro.pl/suzuki-samurai-2-0-11 ... 83873.html
Ten z pługiem tez jest ok. Tylko ten pług jest mi potrzebny jak tirówie majtki. Jak ktoś jest na nogi chętny to możemy ubić interes;D
pawel abramczyk
Chodzi o to, ze z tych swoich gratów gość moze poskładać kompletny samochod? 416 to silnik 1,6? Zastanowię sie nad tym, dzieki!

Po przeczytaniu Waszych uwag, odpuszczam sj410 i bede szukał auta z wtryskiem. Mialem rożne auta, cześć z nich to te, które niby trzeba omijać szerokim łukiem, ale jak narazie zawsze dobrze trafiałem. Jednak tutaj przy 30 letniej czesci mechanicznej obawiam sie, ze rozsądek i szczęście moga nie wystarczyć. Oczywiście w dłuższej perspektywie.
Cały czas przeglądam i niby cos jest, ale albo za daleko, albo cos nie pasuje.
Fajnie by było miec mocniejszy silnik, bo jakos w te 60km nie wierze;) Jest nawet taki biały Samurai z silnikiem od Omegi, ale kosztuje wiecej niż sobie założyłem. Mi chyba, ze powiecie, ze jest turbo miazga, to moze cis dozbieram;)
http://allegro.pl/suzuki-samurai-2-0-11 ... 83873.html
Ten z pługiem tez jest ok. Tylko ten pług jest mi potrzebny jak tirówie majtki. Jak ktoś jest na nogi chętny to możemy ubić interes;D
pawel abramczyk
Chodzi o to, ze z tych swoich gratów gość moze poskładać kompletny samochod? 416 to silnik 1,6? Zastanowię sie nad tym, dzieki!
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
tak może poskładać Ci samochód ,
a 4.10 , 4.13 , 4.16 to przełożenia w reduktorach , przepraszam nie wstawiłem kropków
jak będziesz chciał to wsadzi Ci do niego silnik od scorpio V6 150 kucy
TYLKO PO CO
1,3 na reduktorze 4.10 daje sobie rade , przerób na sprężynę
pamiętaj im bardziej zmotane auto tym więcej kłopotów , kup w miarę nie zjedzonego orginała załóż reduktor 4.10 ,
jak już nauczysz się jeździć to wtedy zaszalej
silnik zmienić na 1,3 z ignisa 100 koni ale do tego potrzebna skrzynia od jimnka ubieranie się w stary silnik 1,6 bez sensu
ale im więcej motania tym więcej kasy utopionej a na końcu okazuje się że jedzie gorzej niż orginał
ale przy tym budżecie co masz to raczej pozostaniesz przy orginale , do tych 6 tys dolicz opony ok 1200 zł + felgi kolejne 8 stówek
no i tak wygląda zabawa w off road ale i tak wychodzi znacznie taniej niż użytkowanie parcha gdzie komplet opon kosztuje 3,5 - 4 tys a gdzie reszta
a 4.10 , 4.13 , 4.16 to przełożenia w reduktorach , przepraszam nie wstawiłem kropków
jak będziesz chciał to wsadzi Ci do niego silnik od scorpio V6 150 kucy
TYLKO PO CO
1,3 na reduktorze 4.10 daje sobie rade , przerób na sprężynę
pamiętaj im bardziej zmotane auto tym więcej kłopotów , kup w miarę nie zjedzonego orginała załóż reduktor 4.10 ,
jak już nauczysz się jeździć to wtedy zaszalej
silnik zmienić na 1,3 z ignisa 100 koni ale do tego potrzebna skrzynia od jimnka ubieranie się w stary silnik 1,6 bez sensu
ale im więcej motania tym więcej kasy utopionej a na końcu okazuje się że jedzie gorzej niż orginał
ale przy tym budżecie co masz to raczej pozostaniesz przy orginale , do tych 6 tys dolicz opony ok 1200 zł + felgi kolejne 8 stówek

no i tak wygląda zabawa w off road ale i tak wychodzi znacznie taniej niż użytkowanie parcha gdzie komplet opon kosztuje 3,5 - 4 tys a gdzie reszta

zgadza się , reduktor z większym przełożeniem, jak od np 410-ki i zabawa w terenie wchodzi na inny poziom.
Mnie wkrótce czeka taka zabawa z jimnym.
Mnie wkrótce czeka taka zabawa z jimnym.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
no nie rozpędzaj się tak z jimkiem bo to nie samuraj i motanie wymaga przejścia na inny poziom mentalny
przełożenia do reduktora wychodzą porównywalnie jak w przypadku motania 4.10 czy 4.16 , części z UK ,
można zaszaleć i wsadzić do mostów 4,3 z rocznika po 2005 , to najtańsza opcja motania jimka
można oczywiście zaszaleć i zainstalować mosty z toytoja 4,875 z disla

przełożenia do reduktora wychodzą porównywalnie jak w przypadku motania 4.10 czy 4.16 , części z UK ,
można zaszaleć i wsadzić do mostów 4,3 z rocznika po 2005 , to najtańsza opcja motania jimka

można oczywiście zaszaleć i zainstalować mosty z toytoja 4,875 z disla
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2015 12:28 pm przez pawel abramczyk, łącznie zmieniany 1 raz.

jimka nie będe już dłubał do katowania na rajdach, no może klasa grillowa 
Kręgosłup juz niestety ciężko reaguje na kompresje.
Chcę sobie zmotac coś w stylu "mikrowyprawówki" radzącej sobie tam gdzie troche trudniej. Tak więc po kolei
Ale my tu gadu gadu o pierdołach a zachwaszczamy koledze temat

Kręgosłup juz niestety ciężko reaguje na kompresje.
Chcę sobie zmotac coś w stylu "mikrowyprawówki" radzącej sobie tam gdzie troche trudniej. Tak więc po kolei
Ale my tu gadu gadu o pierdołach a zachwaszczamy koledze temat

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
kolega się pewnie wycofa na kolejne dwa lata jak poprzednio

a skoro tak to czemu nie 
Zaciekawiłes mnie tymi przełożeniami w mostach:
czyli bebechy podpasują bez większych problemów?
jestem wlascicielem kibelka od 2 tygodni, trafil mi się niejako zupełnie z przypadku w dobrej cenie - praktycznie jak za przyzwoitego samczyka. No i wszyskie moje trzy dziewczyny jak go zaobaczyły tak nie było mowy i niczym innym (gejowski złoty metalik
)
co do sj i pajero to jakies pojęcie mam, ale tego sie musze nauczyć.
Na razie +2 cale są i trochę za duże BFG MT (50% mięsa jeszcze).
Na razie zestaw startowy i weryfikacja.

Zaciekawiłes mnie tymi przełożeniami w mostach:
czyli bebechy podpasują bez większych problemów?
jestem wlascicielem kibelka od 2 tygodni, trafil mi się niejako zupełnie z przypadku w dobrej cenie - praktycznie jak za przyzwoitego samczyka. No i wszyskie moje trzy dziewczyny jak go zaobaczyły tak nie było mowy i niczym innym (gejowski złoty metalik

co do sj i pajero to jakies pojęcie mam, ale tego sie musze nauczyć.
Na razie +2 cale są i trochę za duże BFG MT (50% mięsa jeszcze).
Na razie zestaw startowy i weryfikacja.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
powiedzmy że prawie pasuje , do tyłu wchodzi bez problemu z przodu trzeba lekko podszlifować , całe kompletne gruchy z w dobrym stanie to koszt ok 1800 zł + robocizna
w UK są przełożenia do reduktora od 400 funciaków ,
zanim zaczniesz jeździć w terenie tym autem to zakup sobie osłonę reduktora , są na miejscu np . u www.janpol4x4.pl
jak zaglądniesz pod spód to zobaczysz że wystaje tam taka wtyczka którą łatwo urwać , jeśli jeździsz w terenie gdzie są kamienie , to osłony mocowań wahaczy , oraz ślizgi do tylnych amortyzatorów łatwo zdjąć je z mocowania , możesz oczywiście założyć sprzęgiełka z samuraja manualne - skończy się problem z podciśnieniami który jest lekko irytujący
więcej doczytasz w wątku o motaniu jimka
w UK są przełożenia do reduktora od 400 funciaków ,
zanim zaczniesz jeździć w terenie tym autem to zakup sobie osłonę reduktora , są na miejscu np . u www.janpol4x4.pl
jak zaglądniesz pod spód to zobaczysz że wystaje tam taka wtyczka którą łatwo urwać , jeśli jeździsz w terenie gdzie są kamienie , to osłony mocowań wahaczy , oraz ślizgi do tylnych amortyzatorów łatwo zdjąć je z mocowania , możesz oczywiście założyć sprzęgiełka z samuraja manualne - skończy się problem z podciśnieniami który jest lekko irytujący
więcej doczytasz w wątku o motaniu jimka

-
- jestem tu nowy...
pawel abramczyk ze niby ja się wycofam? nie chu chu
Nawet dyskusja o motaniu Jimniaka jest spoko, bo też mi się one podobają, więc może kiedyś się przesiądę.
Co do silnika ze Scorpio, może i za duzo na poczatek, ale przyanjmniej jak się gdzies wbije i nie bede mogl wyjechac, to sobie chociaz V6 poslucham
Na Parcha może przyjdzie kiedyś czas, na razie będzie resorak!
Pomysł ze składaniem fury jest niezły. Jeśli w najbliższym czasie nic nie kupię to się do Ciebie odezwę. Z 5-6k + 2k za opony i koła robi się 7-8k, więc wstrzymajmy się jeszcze!
A standardowo w 1,3 jakie było przełożenie?
BooBoo złoty metalik jest na propsie
Na bank go po kolorze na allegro wyszukiwałeś
Zaraz kumpel jedzie mi sprawdzić to cudo:
http://olx.pl/oferta/suzuki-samurai-CID5-IDd56qF.html
Podobno, rama zdrowa i zakonserwowana buda też. Wszystko działa, do wymiany (właściwie do wrzucenia, bo wyciągnął do drugiej fury, ale ma go założyć na czas jazdy próbnej) przedni wał i przekaźnik w wyciągarce. Stoi teraz na 30" simexach. Zobaczymy co to jest warte. Co prawda miał być wtrysk, ale cóż
W mojej okolicy jest jeszcze ten:
http://olx.pl/oferta/suzuki-samurai-199 ... aCqjz.html
Też wygląda ciekawie.

Co do silnika ze Scorpio, może i za duzo na poczatek, ale przyanjmniej jak się gdzies wbije i nie bede mogl wyjechac, to sobie chociaz V6 poslucham

Na Parcha może przyjdzie kiedyś czas, na razie będzie resorak!
Pomysł ze składaniem fury jest niezły. Jeśli w najbliższym czasie nic nie kupię to się do Ciebie odezwę. Z 5-6k + 2k za opony i koła robi się 7-8k, więc wstrzymajmy się jeszcze!
A standardowo w 1,3 jakie było przełożenie?
BooBoo złoty metalik jest na propsie

Zaraz kumpel jedzie mi sprawdzić to cudo:
http://olx.pl/oferta/suzuki-samurai-CID5-IDd56qF.html
Podobno, rama zdrowa i zakonserwowana buda też. Wszystko działa, do wymiany (właściwie do wrzucenia, bo wyciągnął do drugiej fury, ale ma go założyć na czas jazdy próbnej) przedni wał i przekaźnik w wyciągarce. Stoi teraz na 30" simexach. Zobaczymy co to jest warte. Co prawda miał być wtrysk, ale cóż

W mojej okolicy jest jeszcze ten:
Też wygląda ciekawie.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
a z jakiej toyot to przełożenie bo jakoś nie kojarzę a szczególnie dieslapawel abramczyk pisze:no nie rozpędzaj się tak z jimkiem bo to nie samuraj i motanie wymaga przejścia na inny poziom mentalny![]()
można zaszaleć i wsadzić do mostów 4,3 z rocznika po 2005 , to najtańsza opcja motania jimka![]()
można oczywiście zaszaleć i zainstalować mosty z toytoja 4,628 z disla
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
przepraszam wkradł się czeski błąd 4,875
już poprawiam
co dźwięku silnika to masz rację , V6 pięknie pracują , w dodge mam V6 205 kucy no jak by takie cosik zainstalować w jimku
mogło by być ciekawie

już poprawiam

co dźwięku silnika to masz rację , V6 pięknie pracują , w dodge mam V6 205 kucy no jak by takie cosik zainstalować w jimku
mogło by być ciekawie

-
- jestem tu nowy...
Ja w Maździe mam 3,7 V6 277 KM i 360 nm. To to dopiero by robiło bałagan na szosie 

"BooBoo złoty metalik jest na propsie
Na bank go po kolorze na allegro wyszukiwałeś
"
Sięcholerciawydałokurwde!
Niestety do pełnej gejozy brakuje klimy i alumniaków
A nawiązując do v6 - kto nie slyszał 2 zaworowego visixa mitsubishi o porażającej mocy 145 karabinów maszynowych (km) ten nic nie słyszał
Co jak co ale moment obrotowy i jego dostępnąśc to była naprawdę piekna rzecz w pajeraku. Cala reszta posiadała , powiedzmy drobne wady

Sięcholerciawydałokurwde!
Niestety do pełnej gejozy brakuje klimy i alumniaków

A nawiązując do v6 - kto nie slyszał 2 zaworowego visixa mitsubishi o porażającej mocy 145 karabinów maszynowych (km) ten nic nie słyszał

Co jak co ale moment obrotowy i jego dostępnąśc to była naprawdę piekna rzecz w pajeraku. Cala reszta posiadała , powiedzmy drobne wady

Rozbawiły mnie te lampki z żukapawlik.wrc pisze:W mojej okolicy jest jeszcze ten:
Też wygląda ciekawie.

Dzika Koza
Jaky je wy...ć to powstal by calkiem ladny woz.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
- jestem tu nowy...
No i stało się
Kupiłem tego z Głogowa:) Jest prze, wiec po Nowym Roku musze ogarnąć kilka drobnostek, zakładam "eLkę" na dach i ogień
na poligon
P.S. Moze ma ktoś zbędny przedni wał na sruby 8 w dobrym stanie

Kupiłem tego z Głogowa:) Jest prze, wiec po Nowym Roku musze ogarnąć kilka drobnostek, zakładam "eLkę" na dach i ogień

P.S. Moze ma ktoś zbędny przedni wał na sruby 8 w dobrym stanie

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
brawo
a już myślałem że się wycofasz na kolejne dwa lata

a już myślałem że się wycofasz na kolejne dwa lata

-
- jestem tu nowy...
Mogliśmy sie założyć
Tylko nie czaje sformułowania "kolejne dwa lata"? Przecież ja tu debiutuje
Na dniach przedstawię Wam mojego potworka.
Zastanawiam sie, czy nie pomotać go na wzór BooBoowego Jima: złoty metalik, aluski itp

Tylko nie czaje sformułowania "kolejne dwa lata"? Przecież ja tu debiutuje

Na dniach przedstawię Wam mojego potworka.
Zastanawiam sie, czy nie pomotać go na wzór BooBoowego Jima: złoty metalik, aluski itp

wyoblić na krawędziach 

-
- jestem tu nowy...
No dobra, chwilę mi zajęło ogarnięcie się, ale mogę Wam już przedstawić mojego potworka:)

Kupiłem go bez przedniego wału, za to z drugim silnikiem, dodatkowymi przekaźnikami do wyciągarki i jeszcze jakimiś tam gratami.
Rama i buda są zdrowe, a rama dodatkowo zakonserwowana, jest pospawana klatka, zawiecha przerobiona na sprężyny, opony kopia simex w dobrym stanie, wyciągarka, mocniejszy reduktor i doładowanie elpidżi:)
Do wymiany był akumulator, łożyska na alternatorze no i trzeba było dołożyć ten przedni wał.
Przywieźliśmy to to na lawecie i się zaczęło
W sobotę dłubałem od 8 do 15, żona zła, ale co tam, w niedzielę trzeba wyjechać:)
Okazało się jednak, że zadek nie mieścił mi się w kuble, więc musiałem go wywalić. Na szczęście kolega chciał kupić kubeł, więc zrobiliśmy szybką wymiankę i teraz mogę już siedzieć jak na tronie:)
Kupiłem wał, myślałem, że cena okazyjna, ale wyszło, że to wał od sj 410:) Zamówiłem drugi, a tamten (a właściwie tamte, bo dostałem przedni i tylny) muszę sprzedać. Tak więc z niedzieli nici...
No to myślę sobie, w niedziele przyprowadzę pod dom, w tygodniu po pracy coś tam podłubię. No i znów dupa, bo po drodze ukręciło piastę, w wyniku czego ja pojechałem z autem w prawo, a koło w lewo
Na szczęście we wspomnianą sobotę kumpel wymieniał piastę u siebie i miał tą starą. Także szybki pit stop, wymiana piasty na drodze na hi lifcie i powrót na kołach do warsztatu.
Graty już zamówiłem, mam nadzieję, że dojdą do piątku, więc plan na kolejną sobotę to składanie potworka i niedzielna jazda

Kupiłem go bez przedniego wału, za to z drugim silnikiem, dodatkowymi przekaźnikami do wyciągarki i jeszcze jakimiś tam gratami.
Rama i buda są zdrowe, a rama dodatkowo zakonserwowana, jest pospawana klatka, zawiecha przerobiona na sprężyny, opony kopia simex w dobrym stanie, wyciągarka, mocniejszy reduktor i doładowanie elpidżi:)
Do wymiany był akumulator, łożyska na alternatorze no i trzeba było dołożyć ten przedni wał.
Przywieźliśmy to to na lawecie i się zaczęło

Okazało się jednak, że zadek nie mieścił mi się w kuble, więc musiałem go wywalić. Na szczęście kolega chciał kupić kubeł, więc zrobiliśmy szybką wymiankę i teraz mogę już siedzieć jak na tronie:)
Kupiłem wał, myślałem, że cena okazyjna, ale wyszło, że to wał od sj 410:) Zamówiłem drugi, a tamten (a właściwie tamte, bo dostałem przedni i tylny) muszę sprzedać. Tak więc z niedzieli nici...

No to myślę sobie, w niedziele przyprowadzę pod dom, w tygodniu po pracy coś tam podłubię. No i znów dupa, bo po drodze ukręciło piastę, w wyniku czego ja pojechałem z autem w prawo, a koło w lewo

Na szczęście we wspomnianą sobotę kumpel wymieniał piastę u siebie i miał tą starą. Także szybki pit stop, wymiana piasty na drodze na hi lifcie i powrót na kołach do warsztatu.
Graty już zamówiłem, mam nadzieję, że dojdą do piątku, więc plan na kolejną sobotę to składanie potworka i niedzielna jazda