KSikorski pisze:Po co amortyzator skrętu?
Do amortyzowania skretu

Moderator: Albert_N
KSikorski pisze:Po co amortyzator skrętu?
jak masz za darmo to się opłaca , ale tu jeszcze jest pytanie czy ów zderzak jest z disla czy benzyny , z tego co wiem to tutaj jest różnica w ramieesey pisze:Koledzy pytanie o poziom skomplikowania założenia przedniego zderzaka z Jimka 2007 do takiego z 1999 roku, warte zachodu pod względem ewentualnych przeróbek?
Obie wersje benzynowe 1.3 z klimąpawel abramczyk pisze:jak masz za darmo to się opłaca , ale tu jeszcze jest pytanie czy ów zderzak jest z disla czy benzyny , z tego co wiem to tutaj jest różnica w ramieesey pisze:Koledzy pytanie o poziom skomplikowania założenia przedniego zderzaka z Jimka 2007 do takiego z 1999 roku, warte zachodu pod względem ewentualnych przeróbek?
nie wiem na czym polega ta różnica ale jak szałem stalowych to zawsze o to pytali no i czy z klimą czy bez
Łukasz Hunter pisze:Hej
mam jimniaka z elektrycznie załączanym reduktorem i zaczeło w nim stukać przy ruszaniu, ewidentnie stuki z wyjścia na tylny wał i jest tam wyczuwalny dość spory luz i teraz pytanie czy manualny reduktor można przerobić na elektryczny?
Zaloze manualne, pneumatyka tez dosyc zawodna jest, choc komfortowa w uzytkowaniu.Janusz73 pisze:Meenia.No dobrze,a co zrobisz ze sprzęgiełkami piast?W tym,że nie wiem czy w Jimnym z fabrycznie manualnym reduktorem sprzęgiełka piast załączane są podciśnieniowo?Czy jak w Vitarze Cabrio (1989r) mojej byłej ,że sprzęgiełka trzeba było przełaczać ręcznie.
Sporo ludzi z tym walczylo i zawsze konczylo sie tak samo, ale smialoJanusz73 pisze:Na miejscu Łukasza bym naprawiał reduktor,chociaż zobaczył co w nim siadło.Wtedy zdjęcia z rozbiórki "elektryka" były by bardzo mile widziane i to chyba nie tylko przeze mnie.
Jest jak najbardziej naprawialny, ale jest tam sporo czesci do zepsucia dostepnych tylko w uzywce albo ASO za milion, do tego watpliwej jakosci rozwiazanie z podcisnieniem w piastach, ktore nie dziala rownie bardzo w suzuki jak w kijankach i innych autach gdzie jest stosowane. Wiec chcac miec naped, ktory wlaczy sie jak bedzie trzeba wjechac w teren i wylaczy jak zechcemy juz do domuJanusz73 pisze:Meenia.Nie bardzo rozumiem? Reduktor "elektryczny" w Jimnym jest nienaprawialny?
Hej,meenia pisze:Jest jak najbardziej naprawialny, ale jest tam sporo czesci do zepsucia dostepnych tylko w uzywce albo ASO za milion, do tego watpliwej jakosci rozwiazanie z podcisnieniem w piastach, ktore nie dziala rownie bardzo w suzuki jak w kijankach i innych autach gdzie jest stosowane. Wiec chcac miec naped, ktory wlaczy sie jak bedzie trzeba wjechac w teren i wylaczy jak zechcemy juz do domuJanusz73 pisze:Meenia.Nie bardzo rozumiem? Reduktor "elektryczny" w Jimnym jest nienaprawialny?, najlepiej jest przerobic na manual
Poszukaj pod hasłem RD209, występują tylko do talerza na 12 śrub.Placek^ pisze:Czy istnieją chińskie blokady tylnego mostu do Vitary 1.6 16V? Jeśli tak to jakie mają oznaczenie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość