Naprawa warna
Moderator: Misiek Bielsko
Naprawa warna
Koledzy, gdzie można naprawić warna 24V? modelu nie pamiętam. Coś wali iskrami z silnika wiec nawet nie wiem czy zwija bo od razu przestałem.
Zwykły elektryk to ogarnie?
Zwykły elektryk to ogarnie?
Re: Naprawa warna
A skąd jesteś?
Jak z Warszawy to może tutaj
http://www.akademia4x4.com/warn/
http://rajdy4x4.pl/index.php/ida/260/
A jak z innego miasta to szukaj warsztatów 4x4.
Jest też kilku specjalistów od wyciągarek na forum
Jak z Warszawy to może tutaj
http://www.akademia4x4.com/warn/
http://rajdy4x4.pl/index.php/ida/260/
A jak z innego miasta to szukaj warsztatów 4x4.
Jest też kilku specjalistów od wyciągarek na forum

Dzika Koza
Kraków 

W Krakowie dziala terenowiec. On glownie sprzedaje superwincha ale z tego co slyszalem to jakis serwis wyciagarek tez robi.
Mozna przedzwonic i zapytac : sklep.terenowiec.pl
Mozna przedzwonic i zapytac : sklep.terenowiec.pl
Kolega @Zibi [Escape4x4]robi też "obce" marki.
Mechanicznie to podobno nie takie obce znowu
Mechanicznie to podobno nie takie obce znowu

Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Podepnę się pod temat: czy na zwolnionym sprzęgle lina w grzechotniku powinna się rozwijać lekko czy raczej ciężko? Bo u mnie jak rozepnę sprzęgło to żeby rozwinąć linę trzeba się nieźle przyłożyć.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Lekko. Coś z hamulcem masz nie tak.Placek^ pisze:Podepnę się pod temat: czy na zwolnionym sprzęgle lina w grzechotniku powinna się rozwijać lekko czy raczej ciężko? Bo u mnie jak rozepnę sprzęgło to żeby rozwinąć linę trzeba się nieźle przyłożyć.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Ale co może być nie tak z hamulcem?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Placek ja mam no name wyciagarke i stal line może rok stac a sie rozwinie
Ciagle czekam na film z twoja zmota kiedy projekt wyjedzie

Ciagle czekam na film z twoja zmota kiedy projekt wyjedzie
LJ 70
- Lukaszek :)
-
Witam
Jak piszemy o oryginalnym grzechotniku to lina zawsze będzie chodziła ciężko, bo rozpina się tylko silnik. Całą resztą wyciągarki trzeba kręcić tj wszystkimi zębatkami. Jak jest ekstra ciężko to możesz wymienić sprężynę w hamulcu. Jest tam taka z 3 cm średnicy i ona odsuwa wspomniany hamulec.
We wszystkich innych wyciągarkach po rozpięciu kręci się sam bęben i dlatego idzie to miło i łatwo.
Na olx widziałem że ktoś sprzedaje bęben z freespoolem, jak chcesz startować na poważnych rajdach pomyśl o takim
, lub gigglepin.co.uk.
Pozdrawiam
Jak piszemy o oryginalnym grzechotniku to lina zawsze będzie chodziła ciężko, bo rozpina się tylko silnik. Całą resztą wyciągarki trzeba kręcić tj wszystkimi zębatkami. Jak jest ekstra ciężko to możesz wymienić sprężynę w hamulcu. Jest tam taka z 3 cm średnicy i ona odsuwa wspomniany hamulec.
We wszystkich innych wyciągarkach po rozpięciu kręci się sam bęben i dlatego idzie to miło i łatwo.
Na olx widziałem że ktoś sprzedaje bęben z freespoolem, jak chcesz startować na poważnych rajdach pomyśl o takim

Pozdrawiam
Czy mowisz o tej dzwigni ktora odpina silnik od przekladni? Jezeli tak to sprzeglem bym tego nie nazwal.Placek^ pisze:Podepnę się pod temat: czy na zwolnionym sprzęgle lina w grzechotniku powinna się rozwijać lekko czy raczej ciężko? Bo u mnie jak rozepnę sprzęgło to żeby rozwinąć linę trzeba się nieźle przyłożyć.
Dwie zewnętrzne tarcze powinny się "rozjechać" umożliwiając rozwijanie. Jak się nie odsuną od okładziny, to będzie szło ciężko.Placek^ pisze:Ale co może być nie tak z hamulcem?
Jeszcze zależy co rozumiesz przez 'ciężko'. Może jesteś słabosilny?

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Jeżeli lina nawinięta jest pod dużym obciążeniem to niezależnie od cudownych frispuli i innych bajerów trzeba się z liną napracować
rozwijanie liny silnikiem daje złapać oddech pilotowi 

- Lukaszek :)
-
Sumując rozwija się lekko ale tylko jak jesteś silnosilny.
forum forum forum
forum forum forum
Biorac pod uwage wszystkie powyzsze to chyba wszystko z moim grzechotnikiem ok
Trzeba bedzie zmotac free spoola 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jedyną zaletą freespoola jest możliwość rozwijania liny na wstecznym co przy zakleszczeniu jest wygodne 

Flor pisze:Jedyną zaletą freespoola jest możliwość rozwijania liny na wstecznym co przy zakleszczeniu jest wygodne
Uzywales grzechotnika

sj 425 606468554
Mam gigla od chyba 10 lat i po drodze dwa rodzaje frispola mam skromne pojęcie jak działameenia pisze:Flor pisze:Jedyną zaletą freespoola jest możliwość rozwijania liny na wstecznym co przy zakleszczeniu jest wygodne
Uzywales grzechotnikaRozwijasz line silnikiem, pilot zapitala w blocie, nagle pada na pysk, zanim wypluje bloto i zawola zeby wylaczyc to masz taki koltun na bebnie ze trzeba szarpnac jelczem zeby to rozwinac

-
- jestem tu nowy...
Ostatnio kumpel kupił nowiuśkiego freespoola (Delta-Tek) i będziem mu go montować. Na pierwszy rzut oka to dziadostwo waży chyba z 10 kg. No kotwa straszna. I jak jeszcze czytam że się potrafi urwać to już mi się odechciewa tego montować. Ale widzę że są dwie firmy co to robią, Gigglepin (na wieloklinie) i Delta-Tek (na przerośniętym Torxie 5 ramiennym). Teraz pytanko który rozwaliłeś? 

Jeśli nie masz po co żyć, żyj innym na złość!
dwa razy Delta , ucina tego torxa równo z bębnemKamil23 pisze:Ostatnio kumpel kupił nowiuśkiego freespoola (Delta-Tek) i będziem mu go montować. Na pierwszy rzut oka to dziadostwo waży chyba z 10 kg. No kotwa straszna. I jak jeszcze czytam że się potrafi urwać to już mi się odechciewa tego montować. Ale widzę że są dwie firmy co to robią, Gigglepin (na wieloklinie) i Delta-Tek (na przerośniętym Torxie 5 ramiennym). Teraz pytanko który rozwaliłeś?

-
- jestem tu nowy...
No to nie ciekawie się zapowiada. Nie będę chłopaków uświadamiał co by im krwi nie psuć. Poczekamy i zobaczymy. Akurat ich Warn jest na jednym silniku i może to tak szybko nie puści. Masa auta to około 1.5 tony (Wrangler z 1.9 TDI i mostami z Merc. G). Może Ty miałeś dwa silniki i przy tej sile dupnęło 

Jeśli nie masz po co żyć, żyj innym na złość!
Dwa silniki i auto ponad 2 t w lekkim może wytrzyma
Jedyny plus to że pierwszy został wymieniony na gwarancji a po drugim zwrócono kasę