Witam,
Zostało mi jeszcze kilka tematów do zrobienia, miedzy innymi Hamulec Ręczny.
Posiadam skrzynie trzybiegowa z otworami, wajchę i kompletny bęben ze szczekami/rozpierakiem.
Problem w tym ze na pokrywie reduktora nie mam tej rolki co prowadzi linkę. Po prostu jej tam nie ma. Pokrywa jest oryginalna z przetłoczeniami.
Coś mi świta ze w "nowszych" Gazach nie było linki tylko pręt?
Gdzieś pamiętam ze ktoś komuś podawał wymiary ale nie mogę się dokopać do tamtego posta.
Dam rade dorobić ten pręt, czy muszę zmotać rolkę?
Czy mi ktoś pomoże i naświetli temat jak to ogarnąć?
Pozdrawiam,
Raf
Ręczny тормоз
Moderator: Student
Re: Ręczny тормоз
prześlij mi adres na PW mam tych pretow trochę - gratis dostaniesz byś się nie męczył
- cornmencita
- jestem tu nowy...
Dzieki Rafal,Super, odezwe sie na priva.
A w sprawie silnika to tez chcialem sie do Ciebie usmiechnac zebys mi cos ciekawego poszukal.
Ale wracajac do tematu Recznego Hamulca. Wiec aby mozna bylo zamiast linki zalozyc sobie pret, trzeba miec w reduktorze taka dzwigienke: http://io.ua/3580569
I oczywiscie w tylnej obudowie lozyska walka "wejsciowego" reduktora musi byc taka nadlewka z trzpieniem na ktorym ta dzwignia jest/bedzie osadzona.
No i zasada dzialania "rozpieraka"tez wtedy jest rozna - dla preta hamujemy - wpychajac stozek do wewnatrz rozpieraka - ta wlasnie dzwigienka - a dla linki - ciagnac - w tym przypadku klin rozpycha szczeki od wnetrza rozpieraka
Na pret:

Na linke:

A w sprawie silnika to tez chcialem sie do Ciebie usmiechnac zebys mi cos ciekawego poszukal.
Ale wracajac do tematu Recznego Hamulca. Wiec aby mozna bylo zamiast linki zalozyc sobie pret, trzeba miec w reduktorze taka dzwigienke: http://io.ua/3580569
I oczywiscie w tylnej obudowie lozyska walka "wejsciowego" reduktora musi byc taka nadlewka z trzpieniem na ktorym ta dzwignia jest/bedzie osadzona.
No i zasada dzialania "rozpieraka"tez wtedy jest rozna - dla preta hamujemy - wpychajac stozek do wewnatrz rozpieraka - ta wlasnie dzwigienka - a dla linki - ciagnac - w tym przypadku klin rozpycha szczeki od wnetrza rozpieraka
Na pret:
Na linke:
- cornmencita
- jestem tu nowy...
rafał29 jest niesamowity!
-super dzieki za pret wraz z dzwignia.
Od razu napisze moze sie komus przyda - dzwignia recznego od UAZ 452 jest taka sama jak w Gazie 69. Sprzedaje je nowe uazgaz66 na all.
Pozdr,
Rafal
PS. Reczny działa jak ta lala.
-super dzieki za pret wraz z dzwignia.
Od razu napisze moze sie komus przyda - dzwignia recznego od UAZ 452 jest taka sama jak w Gazie 69. Sprzedaje je nowe uazgaz66 na all.
Pozdr,
Rafal
PS. Reczny działa jak ta lala.