Witam -jestem tu nowy
Moderator: Albert_N
Re: Witam -jestem tu nowy
Witam wszystkich (Nivaków) właśnie też kilka dni temu zakupiłem ten super wóz i zaczynam go uwielbiać dzień dobry.
Witam wszystkich serdecznie.
Witam -jestem tu nowy
Witam serdecznie wszystkich szczęśliwych posiadaczy tak wspaniałego pojazdu.
- megatroneye
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich. Wczoraj podpisałem kupno Niwy, rocznik 2003. Mam nadzieję, że się nią pobawię i pouczę trochę mechaniki!
"Jak się nie ma co się lubi, to się nie ma co się lubi"
Bądź pewienmegatroneye pisze: Mam nadzieję, że się nią pobawię i pouczę trochę mechaniki!

witamy w kręgu ludzi umęczonych

- megatroneye
- jestem tu nowy...
johny0688 pisze:Bądź pewienmegatroneye pisze: Mam nadzieję, że się nią pobawię i pouczę trochę mechaniki!![]()
witamy w kręgu ludzi umęczonych

"Jak się nie ma co się lubi, to się nie ma co się lubi"
Siemanko, kupilem ostatnio zielonego, zardzewialego ruskiego kapcia z wielkim entuzjazmem no i......
zajrzałem glebiej, teraz potrzebuje pomocy ludzi ogarnietych w temacie bo czeka mnie troche roboty

-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich:-) naszło mnie na Nivę... a może sobie kupię a co:) Będzie to jakaś odmiana po dwóch Grand Cherokee:)
- Marek D.
-
poczucie humoru jest tu w cenie, szczególnie te czarne, wisielczeprezes10318 pisze:Witam wszystkich:-) naszło mnie na Nivę... a może sobie kupię a co:) Będzie to jakaś odmiana po dwóch Grand Cherokee:)

-
- jestem tu nowy...
Witam Klubowiczów, od miesiaca jestem szczęśliwym posiadaczem nietuzinkowej Nivy tj oryginalna wersja Pickup w tej krotszej budzie. Dzieki niej łowię duże ryby bo dojezdzam tam gdzie konkurencja nie może
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
-
Mysle że spora część nas tu zgromadzonych chętnie zobaczy fotki tego cuda.Podeslij coś pochwal sie bardziej.Pozdrawiam
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Nivki rocznik 91 1,6
Co prawda posiadam ja od dłuższego czasu ale teraz przyszedł czas na remont. Poniżej założyłem nowy temat.
Pozdrawiam Grzegorz
Jestem posiadaczem Nivki rocznik 91 1,6

Pozdrawiam Grzegorz
-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich posiadaczy ruskiego czołgu zwanego NIva!
Od kilku a moze raczej od kilkunastu miesięcy jestem posiadaczem tego pojazdu, na tym forum jestem nowy więc chciałbym się z wszystkimi przywitać!
Pozdrawiam Łukasz
Od kilku a moze raczej od kilkunastu miesięcy jestem posiadaczem tego pojazdu, na tym forum jestem nowy więc chciałbym się z wszystkimi przywitać!
Pozdrawiam Łukasz

Niva 1.9D '00 tego nie pomalujesz 

Witam wszystkich. Jako nowy na forum chciałbym się przywitać. Nie posiadam jeszcze NIVY ale się przymierzam - i stąd moja obecność tutaj 

-
- jestem tu nowy...
Witam
Leszek , jestem tu nowy
Chce zakupić nivke
I myślę że dzieki temu forum oraz waszej pomocy stanem się szczesliwym posiadaczem tego auta
Leszek , jestem tu nowy
Chce zakupić nivke
I myślę że dzieki temu forum oraz waszej pomocy stanem się szczesliwym posiadaczem tego auta

-
-
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich. Nivkę zakupiłem pod koniec sierpnia tego roku. Rocznik 2004, wersja eksportowa na Niemcy.
Jak na razie z poważniejszych prac to wymiana łożyska tylnego wału w skrzyni rozdzielczej, wymiana olei w skrzyniach i mostach, czyszczenie układu chłodzenia (błoto w chłodnicy), wymiana termostatu i całego orurowania układu chłodzenia. No i najważniejsze - zakonserwowane całe podwozie.
Z mniejszych to poprawiona elektryka pod światła drogowe przeciwmgielne i NOTEK (były już jak kupowałem), nowa instalacja pod radio z głośnikami w drzwiach, podnoszona z klapą półka bagażnika.
Z planowanych: nadkola plastikowe (nie ma ich wcale) i jakieś normalne poszerzenia nadkoli, oświetlenie bagażnika, zegar z termometrem, nowa tapicerka, oświetlenie kabiny (oryginalne jest dobre ale dla pasażerów) i coś tam jeszcze się na pewno znajdzie jak na przykład bagażnik dachowy.
Jestem z niej bardzo zadowolony, chociaż od samego początku częstowała mnie jakimiś błędami ECU, przegrzewającym się silnikiem i takimi tam - ale już ze wszystkim sobie poradziłem, no może oprócz błędu P0327. Najprawdopodobniej jest to wina zabrudzonego wtyku do czujnika KS, bo problemy zaczęły się wraz ze wzmożonymi opadami.

Jak na razie z poważniejszych prac to wymiana łożyska tylnego wału w skrzyni rozdzielczej, wymiana olei w skrzyniach i mostach, czyszczenie układu chłodzenia (błoto w chłodnicy), wymiana termostatu i całego orurowania układu chłodzenia. No i najważniejsze - zakonserwowane całe podwozie.
Z mniejszych to poprawiona elektryka pod światła drogowe przeciwmgielne i NOTEK (były już jak kupowałem), nowa instalacja pod radio z głośnikami w drzwiach, podnoszona z klapą półka bagażnika.
Z planowanych: nadkola plastikowe (nie ma ich wcale) i jakieś normalne poszerzenia nadkoli, oświetlenie bagażnika, zegar z termometrem, nowa tapicerka, oświetlenie kabiny (oryginalne jest dobre ale dla pasażerów) i coś tam jeszcze się na pewno znajdzie jak na przykład bagażnik dachowy.
Jestem z niej bardzo zadowolony, chociaż od samego początku częstowała mnie jakimiś błędami ECU, przegrzewającym się silnikiem i takimi tam - ale już ze wszystkim sobie poradziłem, no może oprócz błędu P0327. Najprawdopodobniej jest to wina zabrudzonego wtyku do czujnika KS, bo problemy zaczęły się wraz ze wzmożonymi opadami.
Witam wszystkich
i Ja wkoncu stalem sie szczesliwym posiadaczem Nataszy 

Hejo Pany!
Kupiłem i ja. Do zrobienia w ciul, ale pomału dam radę. Póki co połowa samochodu nie działa, ale w krzakach gęba i tak się cieszy.
Pewnie będę o coś podpytywał niebawem.
Niva rocznik 97, miasto Lublin.
Pozdrawiam
Kupiłem i ja. Do zrobienia w ciul, ale pomału dam radę. Póki co połowa samochodu nie działa, ale w krzakach gęba i tak się cieszy.
Pewnie będę o coś podpytywał niebawem.
Niva rocznik 97, miasto Lublin.
Pozdrawiam
Lada Niva 1.7i 97'
Witam wszystkich:)
Nivę kupiłem wczoraj.
Rocznik 2010 silnik 1,7 82KM
przebieg 88tys. km
Foty zamieściłem w odpowiednim temacie
Pozdrowienia
Nivę kupiłem wczoraj.
Rocznik 2010 silnik 1,7 82KM
przebieg 88tys. km
Foty zamieściłem w odpowiednim temacie

Pozdrowienia
witam
także jestem tu nowy chociaż nive mam już około 6 lat jest to wspaniały okaz 1.9d z niezniszczalnym silnikiem i rozchlastaną resztą
także jestem tu nowy chociaż nive mam już około 6 lat jest to wspaniały okaz 1.9d z niezniszczalnym silnikiem i rozchlastaną resztą
Witam.
Od miesiąca jestem posiadaczem Nvki 1,7 MPI z 2004 roku, wersja ze wspomaganiem. Mieszkam w Wodzisławiu Śląskim. Z chęcią polatałbym z kimś z okolic w lekki OFF-ie Nivką lub motorem ( Suzuki DR 750 BIG ). Pozdrawiam.
Od miesiąca jestem posiadaczem Nvki 1,7 MPI z 2004 roku, wersja ze wspomaganiem. Mieszkam w Wodzisławiu Śląskim. Z chęcią polatałbym z kimś z okolic w lekki OFF-ie Nivką lub motorem ( Suzuki DR 750 BIG ). Pozdrawiam.
Witam -jestem tu nowy,
Niewiastę kupiłem dziś, chyba 1.7i
przynajmniej tak na klapie jest napisane do czego nie jestem przekonany. Rocznik 85-, stan chyba igła zresztą jak każda. Pewnie trochę roboty będzie bo ma przesunięty pierwszy słupek po przygodzie z rowem, lecz cieszy mnie to ze mało w niej rdzy i cena była okazjonalna. Pozdrawiam.
Niewiastę kupiłem dziś, chyba 1.7i

Mało w niej rdzy? Jesteś pewien?
Daj foty

Daj foty