Butla z Gazem, Problem z pojemnością.
Moderator: Albert_N
Butla z Gazem, Problem z pojemnością.
Problem z Butlą.
Mianowicie, butla ma pojemność 40L i atest na jeszcze 8 lat, ale nie wiedzieć czemu, kiedy tankuje gaz, wchodzi jedynie 16 litrów i koniec. Maszyna na stacji, i to każdej, odbija, ja jade, przejeżdzam 120-150 km, bak pusty.
Co może być przyczyną?
Mianowicie, butla ma pojemność 40L i atest na jeszcze 8 lat, ale nie wiedzieć czemu, kiedy tankuje gaz, wchodzi jedynie 16 litrów i koniec. Maszyna na stacji, i to każdej, odbija, ja jade, przejeżdzam 120-150 km, bak pusty.
Co może być przyczyną?
Re: Butla z Gazem, Problem z pojemnością.
Butle masz na pewno walcową.W bagażniku,czy pod podłogą?Według mnie wielozawór jest ustawiony pod nieodpowiednim kątem.O ile dobrze pamiętam ma być ustawiony pod kątem 45".
W bagażniku. Tak, jest walcowa. Wielozawór to ta część ze wskaźnikiem ilości gazu? Co to znaczy, że należy go ustawić pod kątem 45 stopni?
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
30 stopni.
Pod takim kątem w stosunku do pionu ma być ustawiona płaszczyzna kołnierza wielozaworu.
Pod takim kątem w stosunku do pionu ma być ustawiona płaszczyzna kołnierza wielozaworu.
i to może powodować, że do zbiornika 40 L wchodzi tylko 16?
Zgadza się 30 stopni.
Czy 30 40 czy może 0 stopni to jest napisane na wielozaworze. Są różne typy. Dodatkowo występują w konfiguracji Prawy i Lewy.
Panowie, jakie to było proste! Przekręciłem butle na bok i działa jak ta lala! Dzięki