tu bym nie szarżował, zależy co dla kogo turystyk. Wystarczy gdzie bez drzew utknąć i wtedy albo kierpce zmoczyć w drodze po traktor albo trapy wyjąć i podnośnikLiroz pisze:Wprawdzie to też niemały ciężar. Do turystyka proponowałbym trapy zrobione 100% z powietrza, czyli bez durnych trapówbert pisze:nie kutw i nie kombinuj, kup sobie takie
https://www.google.pl/search?q=trapy+ke ... 66&bih=634
wygodne. lekkie, wytrzymałe. Żadna stalowa samoróbka im nie dorówna w żadnej z tych przestrzeni, i weź pod uwagę (nieskromny będę) że, pisze Ci to praktyk nie teoretyk
jakie trapy do turystyki?
Moderator: Marcin-Kraków
Re: jakie trapy do turystyki?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- Misiek Cypr
-
Trudno sie z Toba nie zgodzic, jeno: wyciagarka wyciagali mnie przez dwadziescia trzy lata offroadzenia 3 razy, trapow jeszcze nie uzylem nigdy. JRadek ma wyciagarke, a chce trapy. Jakie by nie byly, sie nie przydadza mu. Wyciagarka zreszta tez nie, znajac jego styl jazdy oraz tremperament. Chce, niech robi je sam, wlasna spawarka, bedzie mial mniej czasu na forum. 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Ty łajzo.
Na PRZREDostatnim wyjezdzie utknolem w miejscu bez drzew i drzewopodobnych. Musialem zatrzymac auto jadace droga, aby sie do niego przypiac. Gdybym mial chodz jeden trap to bym se sam wyjechal.
Kurde.

Na PRZREDostatnim wyjezdzie utknolem w miejscu bez drzew i drzewopodobnych. Musialem zatrzymac auto jadace droga, aby sie do niego przypiac. Gdybym mial chodz jeden trap to bym se sam wyjechal.
Kurde.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Misiek Cypr
-
Sam jestes lajza, zes wkleil.
Nie wiedzialem ze nauczyles sie tak wklejac, do tej pory jezdziles z glowa...

Nie wiedzialem ze nauczyles sie tak wklejac, do tej pory jezdziles z glowa...
513549044
513549044
sorka ale muszę napisać coś:Misiek Cypr pisze:Trudno sie z Toba nie zgodzic, jeno: wyciagarka wyciagali mnie przez dwadziescia trzy lata offroadzenia 3 razy, trapow jeszcze nie uzylem nigdy. JRadek ma wyciagarke, a chce trapy. Jakie by nie byly, sie nie przydadza mu. Wyciagarka zreszta tez nie, znajac jego styl jazdy oraz tremperament. Chce, niech robi je sam, wlasna spawarka, bedzie mial mniej czasu na forum.
jeden off-road drugiemu nie równy a im więcej road a mniej off tym mniej przypadków gdy potrzeba szpeja, w przypadku więcej off niż road, szpej musowo mieć albo przyjdzie latać po kolędzie i o zmiłowanie po wsiach prosić.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- Misiek Cypr
-
Co kto lubi. Dla mnie offroad, to sztuka unikania przeszkod, omijania ich, a nie pokonywania. Pokonywanie przeszkody to ostatecznosc, podyktowana brakiem objazdu lub wzgledami ze nie chce niszczyc upraw czy cudzej wlasnosci, drzew itp. Jesli mam mozliwosc ominac przeszkode, to ja omine.
Nie bylem w tych miejscach co Ty, Bercie. jednak mam zasade, ze nigdy nie wybieram sie pokonywac przeszkody terenowej sam.
Nie bylem w tych miejscach co Ty, Bercie. jednak mam zasade, ze nigdy nie wybieram sie pokonywac przeszkody terenowej sam.
513549044
513549044
dokładnie takMisiek Cypr pisze:Co kto lubi. Dla mnie offroad, to sztuka unikania przeszkod, omijania ich, a nie pokonywania. Pokonywanie przeszkody to ostatecznosc, podyktowana brakiem objazdu lub wzgledami ze nie chce niszczyc upraw czy cudzej wlasnosci, drzew itp. Jesli mam mozliwosc ominac przeszkode, to ja omine.
.

I co rownie wazne jak juz masz te wszystkie zabawki ofowe to mozesz ciut wiecej zaryzykowac, ciut dalej zajechac i dotrzec w miejsca gdzie nawet Duster nie dojedzie.
bzdura....Duster wszędzie dojedziejradek pisze:I co rownie wazne jak juz masz te wszystkie zabawki ofowe to mozesz ciut wiecej zaryzykowac, ciut dalej zajechac i dotrzec w miejsca gdzie nawet Duster nie dojedzie.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
nie wiem ilu z was korzystało z trapów, Ja wielokrotnie
czasami winda nie pomaga, a po trapach zawsze wyjedziesz
problem w tym że zajmują dużo miejsca są ciężkie - i raczej powinno być ich 4 a nie 2
z dwoma to se można kombinować ale żeby wyjechać z bagna trzeba 4 lub 6 - wtedy auto o własnych siłach wyjdzie
w ekwipunkiem i wyposażeniem to zawsze jest tak samo - zawsze trzeba to czego nie masz - wiec kreatywność też jest ważna
wg mnie najważniejsze elementy wyposażenia od najważniejszego:
1.łopata
2. siekierka (nóż)
3. hilift
4. kompresor
5. pas do spinania ładunku
6. liny
7. wyciągarka
8. trapy
czasami winda nie pomaga, a po trapach zawsze wyjedziesz
problem w tym że zajmują dużo miejsca są ciężkie - i raczej powinno być ich 4 a nie 2
z dwoma to se można kombinować ale żeby wyjechać z bagna trzeba 4 lub 6 - wtedy auto o własnych siłach wyjdzie
w ekwipunkiem i wyposażeniem to zawsze jest tak samo - zawsze trzeba to czego nie masz - wiec kreatywność też jest ważna
wg mnie najważniejsze elementy wyposażenia od najważniejszego:
1.łopata
2. siekierka (nóż)
3. hilift
4. kompresor
5. pas do spinania ładunku
6. liny
7. wyciągarka
8. trapy
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
kolega nie doczytał .... temat : jakie trapy do turystyki ?
nikt o zdrowych zmysłach nie będzie wpychał się w kłopoty 5000 km od domu
-
-
piotrck pisze:kolega nie doczytał .... temat : jakie trapy do turystyki ?
A kto tu jest o zdrowych zmysłach?

Jest-Galloper 99 3d 3.0v6 plus podtlenek LPg
Był-Y60 95 long 2.8td
Był-Y60 95 long 2.8td
Tak, ale pod warunkiem, że prowadzi Rumun. Rumun w Dusterze to niebezpieczne połączenie, naprawdę ciężko im dorównać.piotrck pisze:bzdura....Duster wszędzie dojedziejradek pisze:I co rownie wazne jak juz masz te wszystkie zabawki ofowe to mozesz ciut wiecej zaryzykowac, ciut dalej zajechac i dotrzec w miejsca gdzie nawet Duster nie dojedzie.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
piotrck pisze:kolega nie doczytał .... temat : jakie trapy do turystyki ?
Ale tu nikt nie jeździ 5tys km od domu bo by w Afryce wylądował albo dalekiej Rosji
No i wiesz merytoryczność postów nigdy tu nie istniała
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
kpeugeot pisze:
No i wiesz merytoryczność postów nigdy tu nie istniała

drogie bravo : jako że mój pies już swoje lata ma i ciężko mu wskoczyć do bagażnika , uwidziałem sobie że po takowych trapach wejdzie do auta. Moje pytanie czy te plasticzane nadają się również do pokonywania rowów i do błota ? Czy only piasek ?
Zakupic plasticzane czy z kratownicy ? Miałbym trapy do dwóch zadań ......pies i wklejki w błocie . I gdzie macie takie trapy umocowane w aucie ?
Zakupic plasticzane czy z kratownicy ? Miałbym trapy do dwóch zadań ......pies i wklejki w błocie . I gdzie macie takie trapy umocowane w aucie ?
to po jakiego grzyba jechać te kilka tysi, by z czegoś zrezygnować z powodu nie omijalności omijanego?piotrck pisze:dokładnie takMisiek Cypr pisze:Co kto lubi. Dla mnie offroad, to sztuka unikania przeszkod, omijania ich, a nie pokonywania. Pokonywanie przeszkody to ostatecznosc, podyktowana brakiem objazdu lub wzgledami ze nie chce niszczyc upraw czy cudzej wlasnosci, drzew itp. Jesli mam mozliwosc ominac przeszkode, to ja omine.
......szczególnie jak jest się kilka tys km od domu i w jedno auto
piszemy o nie pchaniu się w kłopoty ........jeśli miał bym coś ominąć ciekawego to gwarantuje ci że ułańska fantazja nie pozwoli na odwrótbert pisze:to po jakiego grzyba jechać te kilka tysi, by z czegoś zrezygnować z powodu nie omijalności omijanego?piotrck pisze:dokładnie takMisiek Cypr pisze:Co kto lubi. Dla mnie offroad, to sztuka unikania przeszkod, omijania ich, a nie pokonywania. Pokonywanie przeszkody to ostatecznosc, podyktowana brakiem objazdu lub wzgledami ze nie chce niszczyc upraw czy cudzej wlasnosci, drzew itp. Jesli mam mozliwosc ominac przeszkode, to ja omine.
......szczególnie jak jest się kilka tys km od domu i w jedno auto

- Misiek Cypr
-
Jakby sie chcial pchac 5000km, to na pewno bym wolal Dustera niz obecna Vitare. Jak mam jechac dalej niz 400km, to od tego jest samolot...
513549044
513549044
a to już koła zapasowego nie umiesz odkręcić? łpoaty nie wozisz?jradek pisze:Ty łajzo.
![]()
Kurde.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
jak nie jeździ jak jeżdzikpeugeot pisze: Ale tu nikt nie jeździ 5tys km od domu bo by w Afryce wylądował albo dalekiej Rosji

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
ciekawe zawsze jest tam gdzie trudno. Tam gdzie łatwo zawsze są ludzie na urlopachpiotrck pisze:piszemy o nie pchaniu się w kłopoty ........jeśli miał bym coś ominąć ciekawego to gwarantuje ci że ułańska fantazja nie pozwoli na odwrótbert pisze:to po jakiego grzyba jechać te kilka tysi, by z czegoś zrezygnować z powodu nie omijalności omijanego?piotrck pisze:
dokładnie tak.....szczególnie jak jest się kilka tys km od domu i w jedno auto
Dzisiaj zrobiłem testy praktyczne trap.
Wnioski:
są przydatne
szybko działają, jak auto ma jeszcze trochę trakcji
nie zrobiłem za chudych
nie zrobiłem za krótkich
mogły by być dłuższe, ale niewiele.
przewożenie ich na dachu powoduje, że dach nie jest już biały
złazi z nich farba
ciężko je wyciągnąć z błota
Wnioski:
są przydatne
szybko działają, jak auto ma jeszcze trochę trakcji
nie zrobiłem za chudych
nie zrobiłem za krótkich
mogły by być dłuższe, ale niewiele.
przewożenie ich na dachu powoduje, że dach nie jest już biały
złazi z nich farba
ciężko je wyciągnąć z błota
Jeszcze masę i wymiary podaj, zdjęcie też mogłoby być 

Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...