isuzu z ogłoszeń
Moderator: Albert_N
Re: isuzu z ogłoszeń
Ogólnie, wolałbym trzydrzwiówkę, ale ciężko coś sensownego w nich znaleźć. Właściciel przekonuje, że stan jest adekwatny do ceny, ale dla mnie to pół Polski w poprzek...
Taaa... 150 tys. km przez 16 latpan-banan pisze:https://www.olx.pl/oferta/isuzu-trooper ... hFS69.html
Pytanie: warto się po to wybrać? Tylko mnie nie podkupcie w razie niemcama ktoś blisko żeby obejrzeć?

To pewnie od tych małych przebiegów silnik się zużył i wymagał kapitalki

Może nie dopilnował oleju i silnik zajechał po prostu
Swoją drogą obrodziło Trooperów 3.5 w ostatnimi czasy 

Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...
coś się chyba z ceną popsuło w tym auciepan-banan pisze:https://www.olx.pl/oferta/isuzu-trooper ... hFS69.html
Pytanie: warto się po to wybrać? Tylko mnie nie podkupcie w razie niemcama ktoś blisko żeby obejrzeć?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Witam, mam na imię Michał i chciałbym kupić sobie pierwszą terenówkę.
Samochód potrzebuję głównie do dojazdów do pracy po asfalcie(mocno dziurawym) oraz do dojazdów na budowę po drogach gruntowych mocno zniszczonych przez ciężarówki.
Do dalszych tras mam inny samochód ale niestety jest bardzo niski i nie radzi sobie przez co muszę zostawiać go na asfalcie i dymać z buta czasem dość daleko.
Podoba mi się Trooper w budzie z okrągłymi lampami. Na samochód chciałbym wydać końcowo do 6tys. czyli auto+jakieś naprawy.
Czy zna ktoś może ten samochód?
https://www.olx.pl/oferta/isuzu-trooper ... 8f200ebf01
Z tego co widzę przednie sprzęgiełka do wymiany oraz opony na start.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Samochód potrzebuję głównie do dojazdów do pracy po asfalcie(mocno dziurawym) oraz do dojazdów na budowę po drogach gruntowych mocno zniszczonych przez ciężarówki.
Do dalszych tras mam inny samochód ale niestety jest bardzo niski i nie radzi sobie przez co muszę zostawiać go na asfalcie i dymać z buta czasem dość daleko.
Podoba mi się Trooper w budzie z okrągłymi lampami. Na samochód chciałbym wydać końcowo do 6tys. czyli auto+jakieś naprawy.
Czy zna ktoś może ten samochód?
https://www.olx.pl/oferta/isuzu-trooper ... 8f200ebf01
Z tego co widzę przednie sprzęgiełka do wymiany oraz opony na start.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Pokarasz się tym staruszkiem. Dozbieraj trochę i kup Troopera/Montereya z 3.1 td albo 3.2 v6 i będziesz zadowolony.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Trochę duży silnik jak dla mnie bo i OC drogie i spalanie pewnie też. Samochód ma być ogólnie jak najtańszy w utrzymaniu, w ostrym terenie nie będzie jeździć. A do nowszego modelu da się "zastosować" te okrągłe lampy i gril?
Cudów nie ma każdy 4x4 swoje spali. Nie nie da się zamontować takich lamp.
Nie daję wiary, że za 3800 to auto się nada do czegoś innego niż zakatowanie albo remont.
Nie daję wiary, że za 3800 to auto się nada do czegoś innego niż zakatowanie albo remont.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Dziwną wizję miał właściciel, ale kij tam. Wygląda na gruza, ale w tej kasie wszystko będzie kapciowate. Jak to w 2.6 trzeba sprawdzić, czy głowica ok.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Dola mnie ważne aby techniczne był ok, wizualnie sobie dopracuje. Gdzie w Trooperze szukać rdzy na ramie i czy jest jakiś sposób aby sprawdzić ramę czy pod farbą nie kryje się rdza albo inne dziadostwo?
Musisz naparzać w ramę dużym śrubokrętem. Jak wchodzi śrubokręt, to wszystko wiadomo. Jak napęd sprawny i nie leje się zewsząd to jeszcze pojeździ. Silnik sprawdź dobrze, nie będę tu elaboratu pisał na temat 2.6 MPI. Miałem takiego i z czapką były problemy, ostatnio jednego oglądałem to na jeździe testowej zaciapał maskę płynem chłodniczym mimo, że sprzedający zapewniał o wykonanym niedawno remoncie głowicy 

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
2.2 pali więcej niż 2,8 i 3,1
a 3,2 w LPG jest tańszy od obydwu wymienionych
tak że tak 

a 3,2 w LPG jest tańszy od obydwu wymienionych

Tylko w tym problem, że mi się bardzo podoba Trooper w tej starej budzie a w nowej już niekoniecznie.
A ten to jest Trooper I czy II?
https://www.olx.pl/oferta/isuzu-troper- ... k1HAp.html
A ten to jest Trooper I czy II?
https://www.olx.pl/oferta/isuzu-troper- ... k1HAp.html
Aro ma okragle lampy.
Chcesz Tropera z okraglymi lampami czy auto z 3 kola i tanie w eksploatacji?

Chcesz Tropera z okraglymi lampami czy auto z 3 kola i tanie w eksploatacji?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Najlepiej wszystko na raz 
Aro, Niva,Uaz itp odpadają.
A Trooper z okrągłymi jakoś mi się bardzo podoba sam nie wiem czemu, a zrobiony tak jak w ostatnim ogłoszeniu to już w ogóle miodzio

Aro, Niva,Uaz itp odpadają.
A Trooper z okrągłymi jakoś mi się bardzo podoba sam nie wiem czemu, a zrobiony tak jak w ostatnim ogłoszeniu to już w ogóle miodzio

to 1 generacja troopera
jak bardzo bardzo chcesz kanciaka to szukaj 2,6i
jak bardzo bardzo chcesz kanciaka to szukaj 2,6i
A to bardzo zły wóz, że każdy odradza?
strasznie zły nie, ale za tą cene poszukaj czegoś w benzynie, nie w dieslu, a jeśli koniecznie diesel to 2,8
jak ma być tani to diesel nie będzie dobry, jak ma być tani i przyzwoity to może frota 2.0 z LPG?
jak ma być tani to diesel nie będzie dobry, jak ma być tani i przyzwoity to może frota 2.0 z LPG?
Nie musi być diesel ale tylko takie są obecnie w tej budzie do sprzedaży. Paliwo nie jest tu żadnym kryterium. Chyba jedynym jest buda i cena/stan reszta nie jest ważna.
aha
już widze, na auto nie chcesz wydać więcej niż 6 tys i nie ma znaczenia paliwo
jesteś świadom że same opony do takiego auta to wydatek koło 2000?
doprowadzenie go do stanu jezdności (czyli żeby się nie bać przejechać 300-400km) to pewnie drugie tyle co wydasz na to auto?
staruszki to autka dla pasjonatów/kolekcjonerów, kosztują więcej niż normalne (nowsze 4x4), części są gorzej dostępne, a niektóre nie dostępne jako nowe...
jak ma być to auto na codzień? to poroniony pomysł,
zresztą za 3-5 tysi to nie wróże dobrego stanu auta

już widze, na auto nie chcesz wydać więcej niż 6 tys i nie ma znaczenia paliwo

jesteś świadom że same opony do takiego auta to wydatek koło 2000?
doprowadzenie go do stanu jezdności (czyli żeby się nie bać przejechać 300-400km) to pewnie drugie tyle co wydasz na to auto?
staruszki to autka dla pasjonatów/kolekcjonerów, kosztują więcej niż normalne (nowsze 4x4), części są gorzej dostępne, a niektóre nie dostępne jako nowe...
jak ma być to auto na codzień? to poroniony pomysł,
zresztą za 3-5 tysi to nie wróże dobrego stanu auta

Nie chce wydać dużo bo wiem że to dopiero początek wydatków a wolę sam dokupić\naprawić co trzeba jak kupić drożej po niby naprawie.
Cena opon jest raczej normalna jak do auta osobowego i też zdaje sobie z tego sprawę.
Obecnie jeżdżę autem do którego części albo w serwisie można kupić albo trzeba importować z Francji także tego też się nie boję a remontowanie zawieszenia co roku też tanie nie jest dlatego chce auto wyższe na większych oponach.
Wydawało mi się, że takie stare proste auto powinno w miarę bezproblemowo służyć skoro nie będzie katowane w terenie.
Cena opon jest raczej normalna jak do auta osobowego i też zdaje sobie z tego sprawę.
Obecnie jeżdżę autem do którego części albo w serwisie można kupić albo trzeba importować z Francji także tego też się nie boję a remontowanie zawieszenia co roku też tanie nie jest dlatego chce auto wyższe na większych oponach.
Wydawało mi się, że takie stare proste auto powinno w miarę bezproblemowo służyć skoro nie będzie katowane w terenie.
Problem jest taki, że ono już jest skatowane. Te sztuki, które wysłałeś to są zmęczone auta po ciężkich przejściach z dziwnymi patentami poprzednich użytkowników.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
A jest coś w tych pieniądzach o wyglądzie podobnym do Troppera I co by się nadawało, załóżmy tak żeby wyszedł końcowo koło 8 tys?
Moze pajero 1, ale w tej kasie to też będą trupy i ulepy. Szukaj. Ja bym dozbierał do tych 8-10 k i kupił Troopera 3/Montereya.miko_88 pisze:A jest coś w tych pieniądzach o wyglądzie podobnym do Troppera I co by się nadawało, załóżmy tak żeby wyszedł końcowo koło 8 tys?
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s