czyli nie

Moderator: Misiek Bielsko
Za, a nawet przeciw brzmi w tym momencie co raz trafniej...
I to jest np. wielu warszawiaków w trzecim pokoleniu. Wygrali w porównaniu do słoików. Nie zakładają hipotecznej pętli tylko sobie coś wynajmują i czekają. A jak się "zwolni" to albo sami zamieszkają albo sprzedadzą za dobre hajsy.
a jak babcia mieszka 90 lat to kładą się z nią do trumny bo przy dzisiejsze żywności w sklepach ciężko będzie uzyskać taki wynik długości życia
No bo to do tego się sprowadza częstoBratproroka pisze: ↑czw sie 03, 2017 7:09 am
Za, a nawet przeciw brzmi w tym momencie co raz trafniej...
oj tam oj tam .........biznes jest biznes , przypominam że dorzuciliśmy się do długu Greckiego
27 lat się reformują ...........jeszcze następne 27 lat i znowu będziemy o tym rozmawiać . Jak się reformują.Nikitol pisze: ↑czw sie 03, 2017 3:34 pm"Gdy grabież staje się sposobem życia dla grupy ludzi żyjących w społeczeństwie, na przestrzeni czasu stworzą oni dla siebie system prawny, który usprawiedliwi ich działania i kodeks moralny, który będzie ją gloryfikował.
Co do świeczek, to wierzę, że tu Wam idzie o znalezienie uczciwego sędziego![]()
Piotr,sądy miały ponoć zreformować się same, ba..
nawet biologia miała w tym wymiarze zrobić swoje.Niestety nie zrobiła, dlatego uważam, że ktoś musi.
Czas [cenzura] najwyższy!""
Jak ja nie lubię takiego jordolenia. Demokracja się nie ogranicza do ruszenia tyłka raz na cztery lata i wrzucenia kartki do urny. Wykorzystanie swojej wolności słowa i zgromadzeń do wpływu na demokratycznie wybraną władzę ustawodawczą i wykonawczą to jest tak jakby podstawa demokracji. A urny za rok, nawiasem mówiąc, samorządówka będzie.
W normalny. Wiesz, zakaz zatrudniania dziesięcioletnich dzieci do czyszczenia sadzy wewnątrz kominów, płaca minimalna, zakaz zrzutu surowych ścieków do rzeki, czterdziestogodzinny tydzień pracy, ustawodawstwo antymonopolowe, prawo kobiet do nauki i pracy, takie tam.pisałeś że państwo powinno regulować gospodarkę i rynek pracy, a ja się pytam w jaki sposób?
Sposobem redystrybucji jest. A dopływ kasy został odcięty no to i jej nie ma, skąd by się miała brać.Zus jest piramidą finansową sensu stricte.
Tam już nie ma kasy.
"a w gospodarce nieregulowanej" , to nie ma pani Zosi i pazernego aparatu przymusu (czytaj żelaznego elektoratu), który zrobi wszystko, by Cię wyszlamować z kasy pod byle pretekstem.
To co jest budowane, to zwykły socjalizm, ale taki niby biało-czerwony, taki model Piłsudczyzny po tym jak opuścił czerwony tramwaj
No ja cię prosza. Marsz Niepodległości jest tak pokojową demonstracją jak chińskie satelity z kamerami wysokiej rozdzielczości narzędziem do kontroli jakości plonów.Nikitol pisze: ↑czw sie 03, 2017 7:03 pmProszę Cię!
A skopanych po głowach przez przebierańców policyjnych to pamiętasz na Marszu Niepodległości?
O wyimaginowanym zamachu krzesłem na brąka podczas wiecu zapomniałeś?
Możesz nawet nie wiedzieć, że takie rzeczy miały miejsce, bo telewizja rządowa nadawała to samo co ubecka, a tak poza tym, to nie było podżegania- jak teraz z czerskiej i wiertniczej.
No oczywiście że płacę i warunki pracy ustawą, a czym niby? Łagodną perswazją?Płaca minimalna, czy ograniczenia typu 40h tydzień pracy to chciałbyś ustawą załatwić?
Może byś zgłosił projekt likwidujący w Polsce biedę..
A co jeżeli ja chcę ciężko pracować i to przez 14h dziennie? Masz dla mnie w Twoim dzienniku ustaw jakaś ofertę?
Ta, do tezy nie pasują to i pomijamy.Oksymoronom typu piśmienne kobiety, czy pracujące dzieci nie poświęcę tu czasu- z przyczyn oczywistych.
Dopływ kasy do zusu nie został odcięty, tylko zwyczajnie ją przeżarły kliki urzędnicze.
Instytucjami i aparatem przemocy, jak to państwo. Dodatkowo skarbcem z którego może łożyć na różności, a do którego musi nabrać od tych co zgarnęli nadwyżki (od dłuższego czasu również sobie generuje, ale zasada pozostaje ta sama).Co do silnego państwa, to odpowiedz może czym ono jest silne i czym ono jest?
Jak zdejmiesz regulacje to Kowalski zniknie z rynku w minutę osiem na rzecz Tesco czy innego Amazona. Ew. zajmie jakąś niszę w której będzie wegetował. Jakbyś wyzerował rynek zupełnie to też na końcu zostanie to samo, tylko później.Toż jeżeli nie blokowali by regulacjami i irracjonalnymi opłatami sektorów gospodarczych Kowalskiemu, otwierając je na oścież takiemu, dajmy na to Tesko, to wtedy moglibyśmy mówić o wolnym rynku.
Teraz nie masz nawet namiastki takiegoż..
Do równości szans potrzebne jest wyrównywanie potencjału, a tego nie zrobisz jak nie będziesz mieć czym.Ja to bym chciał, żeby każdy miał równe szanse, nie tylko wybrani przez ten chory system.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości