Pajero 3 TANIO
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Pajero 3 TANIO
@Piotr popstrykaj te wozy u dziadków. Może coś sobie wybiorę do kolekcji.
Widzieliście nowe Suzuki Jimny ? Mocno nawiazuje do SJ413 ( kokpit, maska, tylne światła w zderzaku). Dalej jest rama i 2 sztywne mosty. Silniki będa 1.0 Turbo: 110 koni ,170 niuta, 1.2 wolnossak: 95 koni,130 niuta. Premiera w tym roku.
Widzieliście nowe Suzuki Jimny ? Mocno nawiazuje do SJ413 ( kokpit, maska, tylne światła w zderzaku). Dalej jest rama i 2 sztywne mosty. Silniki będa 1.0 Turbo: 110 koni ,170 niuta, 1.2 wolnossak: 95 koni,130 niuta. Premiera w tym roku.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- sebastian2357
Skąd masz takie dokładne info? Co do wyglądu- pojechali, design jest jak z lat 80. Ciekawe czy to w ogóle trafi do europy.purti pisze: ↑czw cze 14, 2018 7:21 am@Piotr popstrykaj te wozy u dziadków. Może coś sobie wybiorę do kolekcji.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
mnie sie podoba..
jest wersja cabrio już pokazana?
jest wersja cabrio już pokazana?
Doszukałem się jakiegoś artykułu w necie. 100% pewności nie ma, że dokładnie te silniki trafią do PL.sebastian2357 pisze: ↑czw cze 14, 2018 7:33 amSkąd masz takie dokładne info? Co do wyglądu- pojechali, design jest jak z lat 80. Ciekawe czy to w ogóle trafi do europy.purti pisze: ↑czw cze 14, 2018 7:21 am@Piotr popstrykaj te wozy u dziadków. Może coś sobie wybiorę do kolekcji.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Parcha trzeba będzie pakować w żółte. Chyba też się zdecyduję po remoncie...
y60 autobus, czerwony.
a jak ma się sprawa zabytek vs snorkel, zawiecha i inne przydaśki w naszych autach ?
Ileś tam procent musi być ori. Taki podstawowy tuning się raczej zmieści/nikt nie będzie tak dokładnie sprawdzał. Szczególnie zawiecha. Snorkel jest w sumie demontowalny itd. itp. tu bym się strasznie nie obawiał. Poza tym konserwator pewnie nawet nie zobaczy Twojego wozu, tylko opinię rzeczoznawcy i to jest cloue
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
jest taki nawet rzeczoznawca co nie chce samochodu oglądać.........ale jak się to ma do późniejszej eksploatacji i kontroliKabal pisze: ↑czw cze 14, 2018 10:11 amIleś tam procent musi być ori. Taki podstawowy tuning się raczej zmieści/nikt nie będzie tak dokładnie sprawdzał. Szczególnie zawiecha. Snorkel jest w sumie demontowalny itd. itp. tu bym się strasznie nie obawiał. Poza tym konserwator pewnie nawet nie zobaczy Twojego wozu, tylko opinię rzeczoznawcy i to jest cloue
wpiszcie sobie w białej karcie - cel: kolekcja i eksploatacja. Stan - do renowacji. I możecie sobie ową renowację ćwiczyć wiecznie. Jeżdżąc na zapasowym silniku, zawieszeniu itd...
rzeczoznawca robi oględziny i raport bardzo dokładnie. Robi foty, opisuje. Nie ma lipy bo to jego opinia kwalifikuje wóz jako starucha. Nie konserwatora.
Jest jeszcze inny rodzaj - kolekcja. Wówczas możesz sobie kolekcjonować astrę IV ale tego nie tykałem bo się brzydzę. Staruch ma być staruchem, tuning ma być zasadny i zgodny z epoką itd. Dzip cj to dzip.
rzeczoznawca robi oględziny i raport bardzo dokładnie. Robi foty, opisuje. Nie ma lipy bo to jego opinia kwalifikuje wóz jako starucha. Nie konserwatora.
Jest jeszcze inny rodzaj - kolekcja. Wówczas możesz sobie kolekcjonować astrę IV ale tego nie tykałem bo się brzydzę. Staruch ma być staruchem, tuning ma być zasadny i zgodny z epoką itd. Dzip cj to dzip.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Tak, tak jak u mnie, buda do renowacji 

Tak zrobiłem, w sumie robię. Jak oglądałem Pajero III i czytałem, douczałem się co trzeba zrobić to wyszła mi Toyota, której robię ramę od nowa

Tytus
j12 kupiłeś?
fajne
Nawet bardzo. Bez składania trzeciego rzędu foteli bym się spakował na wakacje... Po wyjęciu tegoż mógłbym oprócz standardowego mandżuru rowery zabrać 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Ba - trzeci rząd foteli możesz złożyć do przodu (normalka), regulować kąt oparcia i przesunąć na szynach do przodu (niezły bajer) lub wystawić poza auto (prawą i lewą część osobno). Jak pakuję się do tego auta to nie mam dylematu czy brać wózek czy nie czy rowery dla dzieciaków.
Tytus