szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Moderator: Albert_N
Re: szybkie pytanie - szybka odpowiedź vol. 2
Jeśli masz na myśli mosty z vitary to tylny kosz nie będzie pasował do przodu.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Wcześniej pytałem ale jakoś odpowiedzi nie było:
w Vitarce 1.6 jak jest 80KM to silnik jest na gaźniku a jak 97 to jest ten 16V i już na wtrysku ?
w Vitarce 1.6 jak jest 80KM to silnik jest na gaźniku a jak 97 to jest ten 16V i już na wtrysku ?
-
-
http://suzuki.info.pl/?t=25;&a=69
Z tej tabelki wynika, ze 80KM może być i taki i taki
Z tej tabelki wynika, ze 80KM może być i taki i taki
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
Moje pytanie jest takie-ile wytrzymują tylne szczęki hamulcowe w Jimnym? 80 tyś od wyjechania z salonu to już może być koniec okładzin?Dodam,że normalne warunki eksploatacji-trochę trasy,trochę miasto i samochód w terenie nigdy nie był.
Nie ma reguły - wystarczy że raz ktoś zapomniał i pociągnął na ręcznym. Trzeba rozbierać
To prawda.Zdjełem bębny i szczęki wyglądają jak nowe jedynie trochę pyłu wydmuchałem.Ale teraz inna rzecz mnie martwi.Chodzi mi o rolkę napinającą pasek pompy wspomagania i klimatyzacji.83 tyś.km i wszystko wskazuje że ona się skończyła.Coś mi podpada japońska technologia.
Przestań po błocie jeździć a potem myć Karcherami, tylko... w sumie po co Ci wtedy terenówka... 

Piasek ten samochód nigdy nie widział terenu.Autentycznie.Akurat mam Karchera ale nie myje nim samochodów i z myjek też nie korzystam.Rolka fioletowa,paska już nie ma.Nowa już idzie,trzy stówki jak psu w d..pe.A przebieg auta 83 tyś.km.
Zamienników nie było ?
Polskie Caffaro... dobre i tanie bo dobre bo Polskie
Polskie Caffaro... dobre i tanie bo dobre bo Polskie
Polska coś produkuje do Jimnego?Nie wierzę.Mam jeszcze pytanie rolka do auta tylko ze wspomaganiem będzie inna niż do auta ze wspomaganiem i klimatyzacją?I jeszcze coś mi się przypomniało czego nie mogę zrozumieć-odpalam silnik po nocy i pracuje on kilka minut na wolnych obrotach,następnie lekko dodam parę razu gazu i załącza się wentylator (visco) nie elektryczny.Sprawdzam to przy otwartej masce i to nie jest tak,że wydaje mi się tylko on się załącza i pęd powietrza jest taki jak z dmuchawy.Dlaczego to się dzieje na zimnym silniku? Ale z temperaturą silnika nie ma problemu-ani za zimno,ani za gorąco mu nie jest.
A visco to się nie powinno obracać od początku?
Tylko że po starcie to se śmigiełko zatrzymasz jednym palcem a na rozgrzanym piecu to najwyżej będziesz się mógł o rentę ubiegać po takiej akcji.
Tylko że po starcie to se śmigiełko zatrzymasz jednym palcem a na rozgrzanym piecu to najwyżej będziesz się mógł o rentę ubiegać po takiej akcji.
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Obraca się cały czas jak silnik pracuje,ale jak się załączy to słychać że śmigło ma opór.
Cześć,
Jakie prędkości przelotowe na asfalcie bezpieczne są w Vitara 1,6 16V na oponach MT 33'''??
Bezpieczne 110 km/h jest do osiągnięcia i sterowalne i hamowalne na seryjnych hamulcach i moście przednim stalowym?
Czy opona MT 33'' w Vitarze krótkiej da się prowadzić na asfalcie poza miastem?
Jakie prędkości przelotowe na asfalcie bezpieczne są w Vitara 1,6 16V na oponach MT 33'''??
Bezpieczne 110 km/h jest do osiągnięcia i sterowalne i hamowalne na seryjnych hamulcach i moście przednim stalowym?
Czy opona MT 33'' w Vitarze krótkiej da się prowadzić na asfalcie poza miastem?
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Proszę o pomoc.Jaki wymiar powinien mieć pasek napędu pompy i alternatora w 1,3 DOHC?Nie mam już pomysła-4PK836 piszczy i piszczy w określonych momentach.Naciągnięty jest bardzo,bardzo mocno.Wykluczam uszkodzenie łożysk pompy lub alternatora.Czy mogę zastosować dłuższy pasek?Bo wydaje mi się,że na dłuższym pasku kąt opasania koła od alternatora byłby większy.Dobrze myślę,czy jestem w błędzie?
Wymień koła pasowe na nowe.
90 tyś.km i nowe koła?
To terenówka - nie przebieg a motogodziny i warunki w jakich pracuje ma znaczenie.
Albo nie trzyma linii i pasek lekko przesunięty pracuje
Albo nie trzyma linii i pasek lekko przesunięty pracuje
Piasek.Ona nie widziała terenu.Niemożliwe żeby koła nie były w osi.Oryginalny pasek był też 836,a teraz mam Dayco i alternator prawie dotyka silnika.Praktycznie jest cała regulacja wolna do naciągu paska.
Napisz mi dokładnie co masz za auto (model, silnik, moc, rok prod) i sprawdzę w katalogach co tam przychodzi
Jimny z 2013 roku.Silnik 1,3 .
Dziękuję.Czyli powinien być dłuższy.Ten 954 napędza wspomaganie i klimatyzację.
Jeżeli masz klimę to przychodzą:
954 - klima i wspomaganie
758 - klima bez wspomagania
Bez klimy przychodzą:
850 - wspomaganie i altek
841 - altek bez wspomagania
954 - klima i wspomaganie
758 - klima bez wspomagania
Bez klimy przychodzą:
850 - wspomaganie i altek
841 - altek bez wspomagania
Założyłem na pasek który "goni" pompę wody i alternator o rozmiarze aż 4PK845 i piski ucichły,bo zwiększył się kąt opasania kółka od alternatora.Alternator odsunął się od silnika i napinacz jest w położeniu środkowym.Jest OK.