a prezes najjaśniejszej...
Moderator: Misiek Bielsko
Re: a prezes najjaśniejszej...
A ja zaczynam sie domyślać po co admin mody kieruje co miesiąc na badania psychiatryczne. Nie płacę, chodzę.

Zbowid

Szlachetnie
Olka tylko do kompletu brakuje
Olka tylko do kompletu brakuje

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Ostatni wyłonił się z zielonego forum i...od razu dopytywal o Dacie Duster, znaczy psycha na wykończeniu

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
stykniesz za nastu, jako ktoś kto czerpie wiedzę o sowietach z seriali i na tych filmikach buduje swoje zdanie o zzsr , po prawdzie to nie wpadł bym na że takie indiwidua jeszcze istnieją
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
dzisaskurwajapierdole koł do entejFranek_ pisze: ↑śr lip 31, 2019 12:20 pmwspaniałości. facet nawet w awatarze ma UFO!jradek pisze: ↑śr lip 31, 2019 12:13 pmSłuchałem ostatnio ciekawej teorii.
https://youtu.be/X23UKOPWiAs
Ja przy tym prasuje, albo zasypiam.
a spektrum zainteresowań jakie szerokie - kręgi w zbożu, trójpalczaste mumie w Peru, mroczna piramida na Alasce, cień Wielkiej Stopy, wojenne eksperymenty Niemców na Antarktydzie, NASA - magicy, masoni i naziści, a teraz jeszcze to globalne ocieplenie
facet mówi jak jest. jak Mariusz Max Kolonko. cała prawda całą dobę![]()
jak na coś fajnego jeszcze się natkniesz, dawaj znać koniecznie!
ŚWIAT MUSI POZNAĆ PRAWDĘ!!!!!!!!!1one
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
nie koszerna gazeta ,,........nie liczy się
jprdl..klucz13 pisze: ↑śr lip 31, 2019 9:18 pmKoniec świata odroczony![]()
]https://nczas.com/2019/06/26/koniec-swi ... pqVpw_IoXY
![]()
Nie dziwię się, że strzelacie do żon zamiast do dzików, nie potrafiąc wyciągać wniosków, a refleksją nie sięgając ponad 'rusza się w krzakach! To musi być dzik!'..
"Lodowiec Jakobshavn nadal traci masę i przyczynia się do wzrostu światowego poziomu mórz - zastrzegają w publikacji na łamach "Nature Geoscience" - to dzieje się to w znacznie wolniejszym tempie".
"(...)ochłodzenie oceanu jest związane ze zmianami oscylacji północnoatlantyckiej (NAO). To meteorologiczne zjawisko sprawia, że co 5 do 20 lat północny Atlantyk cyklicznie schładza się i ociepla. Ostatnio wszedł w fazę chłodną".
Zdradzę Ci więcej takich ciekawostek. Przez globalne ocieplenie na zachodzie Ameryki Południowej będzie.. coraz zimniej. Zimny prąd Humboldta wskutek topnienia Antarktydy przybiera na sile i sięga coraz dalej na północ. Przez to pojawiają się tam niespotykane wcześniej ulewy i powodzie, w trakcie których gdy tam byłem w samym Peru zginęło 70 osób (kilka dni..), a infrastruktura została zniszczona w takim stopniu, że przejazd drogą krajową wymagał momentami włączania napędu na cztery koła i spinania blokad. Przez to też pingwiny występują tam już prawie na rowniku. Ja ostatniego widziałem jakieś 800km przed tym miejscem.
Prąd z Zatoki Meksykańskiej który płynie aż do Bałtyku może oslabnac wskutek topienia sie Arktyki. Może to.. spowolnić topnienie Grenlandii (vide Twój sensacyjny news z jakiegoś portalu zdupy). Może też spowodować, że wskutek ocieplania się klimatu w północnej Polsce będzie chłodniej, bo wspomniany prąd ochlodzi się w północnym Atlantyku.
Jest więcej takich zjawisk. Świat jest bardziej skomplikowany niż 'rusza się w zaroślach, to dzik!'. Złożoność tych procesów wykracza poza portale z obrazkami dla gimnazjalistów i newsy z portalu oszołomiastych korwinistów, adresujących swoje treści dla odbiorcy z gimnazjum.
- Misiek Cypr
-
Lykasz takie newsy, jak mlody rekin. Wez sobie zobacz jak wyglada polaczenie Baltyku z Morzem Polnocnym i zapewniam Cie, ze wiele dorszy i szprotek by sie ucieszylo, gdyby jakikolwiek prad wplywal do Baltyku. Niestety wszelkie prady generowane w naszym slonawym morzu, sa generowane przez aktualny wiatr i zasieg wokol komina maja...
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Akurat, żeby prąd wpłynął na pogodę u nas wystarczy, żeby się zaburzył na Atlantyku/Morzu Północnym. Taka sytuacja była tej zimy. Wyż, który zwykle o tej porze roku przechodził nad Polską od strony kontynentu, dzięki zmianom tym razem przeszedł na południe od nas. W efekcie u nas było 20 stopni podczas gdy w Hiszpanii śniegi.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Pogoda sie zmienia, ale czy klimat?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
A tego kompletnie nie podejmuję się oceniać bo się nie znam i nawet niespecjalnie interesuję. Pomijając kwestie naukowe - mam zaburzone postrzeganie, gdyż mieszkałem w trzech różnych miejscach. Moje wspomnienia ostrych i długich zim z dzieciństwa są podkręcone tym, że mieszkałem wtedy w górach a nie w najcieplejszym w Polsce mieście gdzie mieszkam obecnie.
tel. 504126172
tel. 504126172
Problem w Polsce jest taki, ze nie ma średnich zim i średnich lat. ZAWSZE wystepuja spore odchylenia od średniej z 30 lat.
Sory, taki mamy klimat.
Sory, taki mamy klimat.
Dobrze, więc nie Bałtyk a regiony, w które dociera prąd zatokowyMisiek Cypr pisze: ↑czw sie 01, 2019 6:25 amLykasz takie newsy, jak mlody rekin. Wez sobie zobacz jak wyglada polaczenie Baltyku z Morzem Polnocnym i zapewniam Cie, ze wiele dorszy i szprotek by sie ucieszylo, gdyby jakikolwiek prad wplywal do Baltyku. Niestety wszelkie prady generowane w naszym slonawym morzu, sa generowane przez aktualny wiatr i zasieg wokol komina maja...

Jeszcze źle - regiony, na które działanie prądu ma wpływFranek_ pisze: ↑czw sie 01, 2019 8:39 amDobrze, więc nie Bałtyk a regiony, w które dociera prąd zatokowyMisiek Cypr pisze: ↑czw sie 01, 2019 6:25 amLykasz takie newsy, jak mlody rekin. Wez sobie zobacz jak wyglada polaczenie Baltyku z Morzem Polnocnym i zapewniam Cie, ze wiele dorszy i szprotek by sie ucieszylo, gdyby jakikolwiek prad wplywal do Baltyku. Niestety wszelkie prady generowane w naszym slonawym morzu, sa generowane przez aktualny wiatr i zasieg wokol komina maja...![]()

tel. 504126172
tel. 504126172
ale dzieli się z Nami tymi newsami .....doceń to
Tłumaczę Kluczowi świat dookoła, docen to 

doceniam i jestem wdzięczny
Ja tłumacze wszystkim, ale chyba za slabo, bo nie wierza.
- lesio jeep
-
Poziom morza srodziemnego przez ostatnie 3000 lat
Obnizyl sie o 1.5 m a klimat niby sie ociepla
Natomiast najstarsze slady osadnictwa 26000 lat temu znajduja sie 16 m pod wodom czyli 19 m wachan przed jakokolwiek dzialalnosciom czlowieka
Obnizyl sie o 1.5 m a klimat niby sie ociepla
Natomiast najstarsze slady osadnictwa 26000 lat temu znajduja sie 16 m pod wodom czyli 19 m wachan przed jakokolwiek dzialalnosciom czlowieka

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
W Morzu Śródziemnym odkryto ok 1800 osad leżących do ok 80 metrow.
Kłania sie Hipoteza Młodszego Dyrasu.
Kłania sie Hipoteza Młodszego Dyrasu.
- lesio jeep
-
ja pisze tylko o Marsylii gdzie widzę na co dzień i mogę dotknąć a nie łykać na wiarę jak młody pelikan

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Zobaczcie jak spada poziom morza martwego, widziałem w tamtym roku... To oczywiście specyficzny przykład... Knują żeby połączyć go z morzem czerwonym żeby temu zapobiec, ale konflikt interesów...
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99