Koronawirus

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
piotrck

Re: Koronawirus

Post autor: piotrck » śr mar 25, 2020 10:37 am

lysy76 pisze:
śr mar 25, 2020 10:28 am
A Ty znów chałturzysz... :)21
Włosi nie potrafili zrezygnować z ligi miszczów, karnawałów, spotkań towarzyskich i ściskania się.
Mają to co mają...
znowu nie zrozumienie , ale podoba mnie się, że doceniasz i wspominasz moją skromną osobę .......zawstydzasz mnie tym :oops:
tłumaczę jak dziecku : Im szybciej wyznawcy się wykruszą tym szybciej wróci normalność.
Co do spotkań towarzyskich , lig mistrzów to akurat 60+ tego nie praktykuje . Pomogłem ?

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr mar 25, 2020 10:42 am

Krees pisze:
śr mar 25, 2020 10:31 am
Wiesz Piotr...
Mam wkoło siebie 5 bliskich osób podwyższonego ryzyka. Wszyscy gardzą obecną polityką i obecnym kościołem. Robimy co możemy, żeby unikać, ale życie jest życiem i nie bardzo da się całkowicie odizować. Więc im mniej będzie nosicieli wśród babć kosciólkowych, które kieckę ostatnio prały w 2011, ale smarkają w rękaw 2x na godzinę czy dziadków plujących wokół przy każdym słowie, bo nie ogarniają kleju do protez, tym lepiej.
nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że teraz tylko odwlekamy w czasie ta pandemię .......nie zatrzymujemy tego niestety. Wczoraj był rekord 150 osób zakażonych i nie to że się zarazili ale że zrobione mieli testy . Więcej testów , więcej zarażonych. ..........więc albo robimy jazdę bez trzymanki i eliminujemy słabe osobniki które mają w uuupie kwarnatanny albo ciągniemy ten proces przez kilka miesięcy z tragicznym skutkiem dla gospodarki .
Sam sobie odpowiedz czego chcesz . czy tego że zarażą się dziadki za 2 miesiące czy grubej kreski od której zacznie się już tendencja spadkowa.
Powtarzam jeszcze raz : Dziadków najwięcej widać na ulicach bo mają to w uuupie , kogo chcesz ratować . Idiotów czy gospodarkę która sprowadzi nas do średniowiecza przez tych matołów ? Co z tego że ja czy inni siedzą na dupie i zachowują reżim sanitarny jak reszta ma to w uuupie ...........

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » śr mar 25, 2020 11:00 am

Nie ogarniam czy pisząc dziadki masz na myśli osoby starsze ogólnie, czy moich osobistych. Mam jedną babcię, nie wliczałem jej w tę piątkę.
Wiem jak to działa, bardzo chciałbym, żeby to nie był nagły skok zachorowań tylko płynny przebieg, bez przeciążania służb medycznych. Raz, że wtedy moi mają szansę na leczenie, dwa, że im później tym są większe szanse na ogólnodostępne skuteczne leki (choćby kombinacje znanych substancji). A eliminowanie słabszych osobników nie trzymających kwarantanny rób karabinem, selektywnie, pod kościołem. Do 5 odlicz i nara. A nie kosztem grup pobocznych, które raz na 2 tygodnie idą kupić żarcie.
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » śr mar 25, 2020 11:01 am

piotrck pisze:
śr mar 25, 2020 10:37 am
lysy76 pisze:
śr mar 25, 2020 10:28 am
A Ty znów chałturzysz... :)21
Włosi nie potrafili zrezygnować z ligi miszczów, karnawałów, spotkań towarzyskich i ściskania się.
Mają to co mają...
znowu nie zrozumienie , ale podoba mnie się, że doceniasz i wspominasz moją skromną osobę .......zawstydzasz mnie tym :oops:
tłumaczę jak dziecku : Im szybciej wyznawcy się wykruszą tym szybciej wróci normalność.
Co do spotkań towarzyskich , lig mistrzów to akurat 60+ tego nie praktykuje . Pomogłem ?
Znowu nie ogarniasz...
przywykłem :)21

Pomocny człek z Ciebie.
To jeszcze wytłumacz skąd info, że 60+ nie praktykuje?
I kto roznosi?
I kto Ci zagwarantuje, że nie dostaniesz strzał bezpośredni, a nie tylko rykoszetem?
Z góry dzięki
Wujek Dobra Rada 8)

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr mar 25, 2020 11:01 am

amatorska eugenika

2 tygodnie wystarczyło abo przejść od radosnej demokracji i szynki parmeńskiej do 3 rzeszy

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr mar 25, 2020 11:05 am

60+ na meczach ligi mistrzów .......chyba tylko jakieś wspólne wyjście klubu Siwej Strzały lub Uniwersytetu Trzeciego Wieku

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr mar 25, 2020 11:07 am

bo ja amator jestem
rząd Wielkiej Brytanii jest w tym fachowcem ...........dajmy im szansę

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr mar 25, 2020 11:10 am

tak, tam jest śmiesznie

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » śr mar 25, 2020 11:11 am

Aa...
Wiesz, bo wiesz.
Dzięki za info. :)2
:)21
Wujek Dobra Rada 8)

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr mar 25, 2020 11:15 am

Tak Panie i Panowie, dzisiaj (epidemia) jest tak, jak ma człowiek któremu powiedziano, że ma (na 80%) raka.
Myśli ale jak to, niemożliwe, nie ja, co dalej, jak dalej...
potem otrzeźwienie i zderzenie z gówniana rzeczywistością, a na końcu świadomość, że z całym tym gównem zostajesz sam.
Czekanie, ciągłe czekanie. Czasem na chwilę zapominacie, ale mol zaraz sie wgryza, bo kasa, bo rodzina, bo dzieci.... co z tym wszystkim.
Różne pojawiają się postawy

Właśnie dowiedzieliśmy się wszyscy, że na 80% mamy raka, tylko zbiorowo
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » śr mar 25, 2020 11:20 am

tanto pisze:
śr mar 25, 2020 7:41 am
Zbowid pisze:
śr mar 25, 2020 7:35 am
To powinno się w jakiś sposób limitować - kasty społeczne wprowadzić czy co? Jakiś test na pozbawienie praw społecznych czy jak?
Nie podpowiadaj, bo teraz 'oni' trzymają rękę na długopisie i mogą pozbawić praw tych którzy myślą inaczej niż 'oni' by chcieli.

Lesiu, ta informacja powinna ci się spodobać https://twitter.com/AverbakD/status/1242196428979499008

od tygodnia wisi na moim pejsie i rzeczywiście mi się podoba :)21
i odliczamy czas kiedy te maseczki z unijnego przetargu trafią do szpitali na razie ustalają procedury i analizują oferty a eurobydlarnia się zaraza
1-0 dla PISu :)21
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2020 11:27 am przez lesio jeep, łącznie zmieniany 1 raz.
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr mar 25, 2020 11:23 am

piotrck pisze:
śr mar 25, 2020 11:05 am
60+ na meczach ligi mistrzów .......chyba tylko jakieś wspólne wyjście klubu Siwej Strzały lub Uniwersytetu Trzeciego Wieku
Oj, tu się możesz zdziwić. Byłem na meczu Barcelony z Sewillą. Dla nich to religia. Miejsca na stadionie są niejako własnością, bo i klub jest własnością mieszkańców Barcelony. Tam większość ludzi jest w podeszłym wieku, dopiero jak już nie mogą to odstępują miejsce :)21 Bilety się odkupuje na specjalnym portalu od tych, co nie mogą albo nie chcą akurat dzisiaj iść :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr mar 25, 2020 11:25 am

bert pisze:
śr mar 25, 2020 11:15 am
Tak Panie i Panowie, dzisiaj (epidemia) jest tak, jak ma człowiek któremu powiedziano, że ma (na 80%) raka.
Myśli ale jak to, niemożliwe, nie ja, co dalej, jak dalej...
potem otrzeźwienie i zderzenie z gówniana rzeczywistością, a na końcu świadomość, że z całym tym gównem zostajesz sam.
Czekanie, ciągłe czekanie. Czasem na chwilę zapominacie, ale mol zaraz sie wgryza, bo kasa, bo rodzina, bo dzieci.... co z tym wszystkim.
Różne pojawiają się postawy

Właśnie dowiedzieliśmy się wszyscy, że na 80% mamy raka, tylko zbiorowo
Według prognoz, w 2030 roku co drugi mężczyzna i co trzecia kobieta w Polsce będą chorować na nowotwór- powiedział ordynator szpitala onkologicznego S. Gózdz

https://www.onkol.kielce.pl/pl/aktualno ... ch-na-raka

Awatar użytkownika
poborcapodatkowy

Post autor: poborcapodatkowy » śr mar 25, 2020 11:27 am

Zbowid pisze:
śr mar 25, 2020 5:39 am
Jasiu, wstawaj, zesrałeś się w łóżko... No może czas już wstać - nie tylko z kolan.
Pościel zmieniona, niestety rzeczywistość pozostała.

Co do kolan to spokojnie, tej nienaturalnej pozycji raczej nie praktykuję :wink:
Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr mar 25, 2020 11:28 am

Kabal pisze:
śr mar 25, 2020 11:23 am
piotrck pisze:
śr mar 25, 2020 11:05 am
Oj, tu się możesz zdziwić. Byłem na meczu Barcelony z Sewillą. Dla nich to religia. Miejsca na stadionie są niejako własnością, bo i klub jest własnością mieszkańców Barcelony. Tam większość ludzi jest w podeszłym wieku, dopiero jak już nie mogą to odstępują miejsce :)21 Bilety się odkupuje na specjalnym portalu od tych, co nie mogą albo nie chcą akurat dzisiaj iść :)21
Więc zbiorowa eutanazja na życzenie . " Chcącemu nie dzieje się krzywda "

Awatar użytkownika
poborcapodatkowy

Post autor: poborcapodatkowy » śr mar 25, 2020 11:39 am

Bratproroka pisze:
śr mar 25, 2020 9:42 am
Rozwali nas gospodarka. Pośle na deski, dokopie w żebra i w łeb. Na odchodnym sprzeda kopa w jaja.
Przekręcą się małe działalności bez rezerw - czyli cała masa ludzi wypchniętych na mikro samozatrudnienia.
Knajpy i hotele zostaną podobnie przetrzebione, może te knajpy, które działają na wynos mniej. Ale kawiarnie np.? Ja wiem, cukiernie?
Itp, itd.

Ta blokada się nie skończy za tydzień, ani 19go kwietnia. Nawet jeżeli formalnie zluzują ograniczenia, to dojście do siebie potrwa. Miesiące. Krajobraz się mocno zmieni, nie wiadomo tylko w którą stronę.
Otóż to. Teraz pytanie za 100 punktów: kto na tym zarobi?
Mogą na przykład pojawić się zagraniczni kupcy, którzy podupadłe przedsiębiorstwa, albo całe sektory, nabędą na licytacjach komorniczych za parę procent ich niedawnej wartości. Odbudują ruinę, ale my pozostaniemy tylko tanią siłą roboczą.
Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr mar 25, 2020 11:55 am

Tyle, że na razie panika dotyczy wszystkich. Skąd więc weźmiesz tych z kasą, chętnych do wykupu? Poza tym - to w zasadzie nie dotyczy naszej gospodarki. Owszem, parę dużych podmiotów by mogło w ten sposób zmienić właściciela - ale dla nas niewiele (w zasadzie nic) to nie zmienia. Natomiast średnie, małe i mikro firmy sa poza zainteresowaniem tego typu spekulacji. A to u nas podstawa gospodarki - i przede wszystkim podstawa zatrudnienia.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr mar 25, 2020 11:55 am

poborcapodatkowy pisze:
śr mar 25, 2020 11:39 am
Bratproroka pisze:
śr mar 25, 2020 9:42 am
Rozwali nas gospodarka. Pośle na deski, dokopie w żebra i w łeb. Na odchodnym sprzeda kopa w jaja.
Przekręcą się małe działalności bez rezerw - czyli cała masa ludzi wypchniętych na mikro samozatrudnienia.
Knajpy i hotele zostaną podobnie przetrzebione, może te knajpy, które działają na wynos mniej. Ale kawiarnie np.? Ja wiem, cukiernie?
Itp, itd.

Ta blokada się nie skończy za tydzień, ani 19go kwietnia. Nawet jeżeli formalnie zluzują ograniczenia, to dojście do siebie potrwa. Miesiące. Krajobraz się mocno zmieni, nie wiadomo tylko w którą stronę.
Otóż to. Teraz pytanie za 100 punktów: kto na tym zarobi?
Mogą na przykład pojawić się zagraniczni kupcy, którzy podupadłe przedsiębiorstwa, albo całe sektory, nabędą na licytacjach komorniczych za parę procent ich niedawnej wartości. Odbudują ruinę, ale my pozostaniemy tylko tanią siłą roboczą.
Nie muszą zagraniczni, po prostu pojawią się kupcy. Tak samo jak pojawili się w Wielkim Kryzysie, który sami wywołali. Tamci poszli nawet dalej, oprócz całego sektora paliwowego oraz finansowego - do dzisiaj mają amerykański bank centralny (tak, tak FED jest prywatny) i Bank Światowy...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr mar 25, 2020 11:55 am

I to jest wstep do nacjonalizmow, ktore zniszcza UE.
Lepsze jutro bylo wczoraj.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » śr mar 25, 2020 11:58 am

A może by tak jakiegoś specjalistę od wirusów i epidemii posłuchać a nie iść po lini politycznej ? :)21
tak tak 90% forumowiczów pragnących tarczy rakietowej ,większej yewropy ,nachodzcow ,i innych części rowerowych krytykuje działania rządy nie mając najmniejszego pojęcia o walce z epidemiami
polecam wypowiedzi na cały kanał z wykładami profesora https://en.wikipedia.org/wiki/Didier_Raoult jednego z największych specjalistów w dziedzinie
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr mar 25, 2020 12:22 pm

no właśnie

streść nam proszę

tylko ma być tak, że wszyscy będziemy zdrowi a bimber nie będzie szkodził
:)21

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr mar 25, 2020 12:35 pm

Trzaskowski dostal dane do logowania jednego z poslow Konfederacji.
Myslalem, ze w Sejmie srednio ogarnieci ludzie to tylko poslowie, ale widze, ze dotyczy to tez pracownikow.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
Nikitol

Post autor: Nikitol » śr mar 25, 2020 12:41 pm

Mroczny pisze:
śr mar 25, 2020 8:29 am
Będzie trybunał stanu i wbijanie skurwli na pal
nie za wybory bo te można olać - ale za zarażenie tych wszystkich radiomaryjnych co jak jeden pójdą głosować. My się nie ruszymy.. oni tak.

i rozwlecze się ta zaraza na kolejne miesiące...

dla nich win-win - wybiją dziadków co im służbę zdrowia i zus obciążają no i wygrają wybory.

No... nie można być takim chujem? Można.. Nie Rafaello?
Antoni Słonimski o dekomunizacji wyrażał się ładniej:

.."A nam potrzebny las, który śpiewa,
Szumiący bór,
Konar prawdziwy twardego drzewa
I mocny sznur.."

Teraz pewnie żałujesz, że towarzysz michnik z hałastrą zablokował dzieło dekomunizacji, co nie?
to że jesteśmy w dupie, to jasne
..problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
Kisielewski.

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » śr mar 25, 2020 1:10 pm

Z biznesami w czasach korony jest różnie, fryzjerzy się adaptują, "wizyty domowe", zamiast iść do fryzjera, fryzjer przychodzi do ciebie, maseczka, rękawiczki, dezynfekcja, wcześniej wywiad telefoniczny czy nie jesteś "ryzykowny". Jest inaczej, ale to inaczej dla każdego oznacza co innego.
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » śr mar 25, 2020 1:21 pm

Wracając do piłki to PiS wymyślił właśnie nowe rozgrywki Copa w emeryta
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”