Osobiście uważam, że jeżeli demokracja ogólnie przetrwa - to przekształci się w przyszłości w jakąś formę kwalifikowaną.
Czyli, de facto ... wróci do zasad pierwowzoru.

Moderator: Misiek Bielsko
To by nie dali rady dostać się gdziekolwiek w obecnym systemie. Dla przykładu Gwiazdowski.
ale dzięki temu są w sejmie...........opuścili kanapę i jakoś widzę że dają radę. Jeśli wyborca chce takich reprezentantów , cóż zrobisz.
Katolicki fundamentalizm. Gospodarczo jest git.
Nigdy nie mieli............lud chce żreć i nie obchodzi go że zadłuża swoje dziecko czy wnuków.Liczy się tu i teraz. Tak,........... wiem że się powtarzam.
i niech rządzi popis do końca świata i jeden dzień dłużej bo jest superKabal pisze: ↑wt lip 28, 2020 8:12 amKatolicki fundamentalizm. Gospodarczo jest git.
A już najbardziej ujmuje mnie jego podejście do wyborców:
"Trzeba mówić ludziom, że Żydzi dostaną naszą polską ziemię, założą Polakom chomąto i będą uprawiać nimi pole. To chwyci. Jak Braun opowiada o batożeniu homoseksualistów, to nam poparcie rośnie!"
„Na koniec, tytułem wyjaśnienia dla osób niemających czasu na obejrzenie 45 minutowego nagrania. Jest całkowicie oczywiste, że to co nazwałem piątką Konfederacji to:
1. Sprzeciw względem roszczeń do mienia bezspadkowego.
2. Sprzeciw wobec promocji LGBTWTF w szkołach.
3. Sprzeciw wobec aborcji.
4. Sprzeciw wobec wysokich i skomplikowanych podatków.
5. Sprzeciw wobec obecnej Unii Europejskiej."
Zgadzam się tylko z jednym punktem. Warunkowo z drugim. Trochę mało.
Zgadzam się z tym, że liberalne poglądy gospodarcze nie ujmują społeczeństwa, niemniej nie chcę liberałów gospodarczych w sejmie za cenę Kai Godek i Brauna. Nie chcę dalszego włażenia w dupę Watykanowi. Goście w ramach walki o wolność, chcą dalszej wasalizacji Polski.
Echhh... Jakie to szczęście... Jakież to wielkie szczęście...!
Masy chyba przybrałeś na tych +. Pewnie na Dizla i Psotę pobierasz świadczenia. Park maszynowy się powiększa więc i zagłosować trzeba na tych co dają i jeszcze pilnują byś nie miał konkurencji w postaci ambitnych, wykształconych skorych do pracy uchodzców. Czego dobitnym przykładem Twoje współpracy z nierządem jest próba zabójstwa kuriera pizzy o śniadolicej twarzy. Wielka kariera przed Tobą u narodowców.
Nie jest. Ale alternatywa jest mało wiarygodna, ze wskazaniem na minus. Lub inaczej - dostępna alternatywa, w postaci odchyłu w nacjonalistyczne ciągoty rokuje jeszcze słabiej. Podobnie jak alternatywa w postaci PSL/Kukiz. Z SLD włącznie - te opcje to to samo co popis - ino z mniejszym rozmachem.
-"Ale alternatywa jest mało wiarygodna"= ale według kogo ? ludzi bojących się zmian i motłochu z układurokfor32 pisze: ↑wt lip 28, 2020 9:47 pmNie jest. Ale alternatywa jest mało wiarygodna, ze wskazaniem na minus. Lub inaczej - dostępna alternatywa, w postaci odchyłu w nacjonalistyczne ciągoty rokuje jeszcze słabiej. Podobnie jak alternatywa w postaci PSL/Kukiz. Z SLD włącznie - te opcje to to samo co popis - ino z mniejszym rozmachem.
Przypomnę, że nacjonalizm połączony z populizmem ekonomicznym to już był - w ten sposób Adolf dźwignął Trzecią Rzeszę z zapaści po pierwszej wojnie do potęgi militarnej w ledwie dwadzieścia lat. Polecam sobie poczytać o ekonomicznych stronach tego eksperymentu, bez nadęcia politycznego czy historycznego. Bo mało kto dzisiaj pamięta - że Adolf zbudował ową potęgę na kredyt. Zaciągnięty ... u przyszłych ofiar systemu. Co zresztą było jedną z przyczyn WW2 - czyli że nie miał wcale ochoty owego kredytu spłacać.
A dzisiaj - ponoć USA wprowadzają w życie wytrych mający im umożliwić niespłacanie obligacji sprzedanych Chińczykom. Ciekawość, kiedy znowu oberwiemy rykoszetem jako nadworny poplecznik Yankesów.
Jeśli alternatywą jest Braun i Kaja Godek, to tak, zdecydowanie tak.klucz13 pisze: ↑wt lip 28, 2020 7:49 pmi niech rządzi popis do końca świata i jeden dzień dłużej bo jest superKabal pisze: ↑wt lip 28, 2020 8:12 amKatolicki fundamentalizm. Gospodarczo jest git.
A już najbardziej ujmuje mnie jego podejście do wyborców:
"Trzeba mówić ludziom, że Żydzi dostaną naszą polską ziemię, założą Polakom chomąto i będą uprawiać nimi pole. To chwyci. Jak Braun opowiada o batożeniu homoseksualistów, to nam poparcie rośnie!"
„Na koniec, tytułem wyjaśnienia dla osób niemających czasu na obejrzenie 45 minutowego nagrania. Jest całkowicie oczywiste, że to co nazwałem piątką Konfederacji to:
1. Sprzeciw względem roszczeń do mienia bezspadkowego.
2. Sprzeciw wobec promocji LGBTWTF w szkołach.
3. Sprzeciw wobec aborcji.
4. Sprzeciw wobec wysokich i skomplikowanych podatków.
5. Sprzeciw wobec obecnej Unii Europejskiej."
Zgadzam się tylko z jednym punktem. Warunkowo z drugim. Trochę mało.
Zgadzam się z tym, że liberalne poglądy gospodarcze nie ujmują społeczeństwa, niemniej nie chcę liberałów gospodarczych w sejmie za cenę Kai Godek i Brauna. Nie chcę dalszego włażenia w dupę Watykanowi. Goście w ramach walki o wolność, chcą dalszej wasalizacji Polski.
W przypadku pojebów nie chodzi o racjonalność, tylko o światopogląd. Nie chcę szariatu. Wolę wyrachowanych skurwli niż psychopatów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości