a prezes najjaśniejszej...

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

rokfor32

Re: a prezes najjaśniejszej...

Post autor: rokfor32 » pn lip 27, 2020 8:13 pm

Powiązanie z pit-em to nic innego, jak jedna z wersji demokracji kwalifikowanej.

Osobiście uważam, że jeżeli demokracja ogólnie przetrwa - to przekształci się w przyszłości w jakąś formę kwalifikowaną.

Czyli, de facto ... wróci do zasad pierwowzoru. :wink:
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pn lip 27, 2020 9:58 pm

Sośnierz gada fajnie, Mentzen też niegłupi. Światopoglądowo zjebany, ale gospodarczo kupuję. Żeby tylko przestali obciągać Korwinowi i przestali się zadawać z faszystami i fundamentalistami, to pewnie bym głosował.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Quentil

Post autor: Quentil » wt lip 28, 2020 6:53 am

Kabal pisze:
pn lip 27, 2020 9:58 pm
[...]Żeby tylko przestali obciągać Korwinowi i przestali się zadawać z faszystami i fundamentalistami, to pewnie bym głosował.
To by nie dali rady dostać się gdziekolwiek w obecnym systemie. Dla przykładu Gwiazdowski.
Też mi się te mariaże partyjne nie podobają, ani kontrowersyjny Korwin ale wydaje się być to konieczne.

W światopoglądzie Mentzena co dokładnie Ci się nie podoba?
Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt lip 28, 2020 6:56 am

sprzeczności

z jednej strony jest liberalnym ekonomistą a z drugiej musi podawać rękę bosakowi czy winnickiemu czy innemu braunowi - kosmitom co chcą państwowych regulacji, unarodowienia gospodarki, zamkniętych granic i partyjnych decyzji kto i co może wykonywac. I do tego chcą np delegalizacji rozwodów czy obowiązkowych mundurków, służby wojskowej i podobnych bzdur.

Szanowałem gościa do momentu idiotycznego mariażu z socjalistami. Jako jeden z niewielu w tym obozie miał prawdziwą pracę. Taki bosak poza kradzieżami na lipne fundacje nie parał się nigdy niczym.

Awatar użytkownika
Quentil

Post autor: Quentil » wt lip 28, 2020 7:20 am

W zasadzie się zgadzam, ale tak jak napisałem wcześniej gdyby nie wspólny szyld to prawdopodobnie nie dostaliby się do parlamentu. A tak mają 11 z perspektywą wzrostu w następnych wyborach. Może tym razem nawet Menzten by wszedł.
Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt lip 28, 2020 7:27 am

Mroczny pisze:
wt lip 28, 2020 6:56 am

Szanowałem gościa do momentu idiotycznego mariażu z socjalistami.
ale dzięki temu są w sejmie...........opuścili kanapę i jakoś widzę że dają radę. Jeśli wyborca chce takich reprezentantów , cóż zrobisz.
Pisowi się nie sprzedali mimo że były oferty na stole. PSL za połowę tego by wszedł w koalicję. Więc liczmy że do następnego sejmu wejdzie więcej osób z poglądami liberalnymi na gospodarkę a nie narodowcy/socjaliści.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt lip 28, 2020 7:32 am

wszystko to prawda..

ale co mi z jednego liberała jak za nim wchodzi trzech socjalistów - populistow?

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt lip 28, 2020 8:12 am

Quentil pisze:
wt lip 28, 2020 6:53 am

Katolicki fundamentalizm. Gospodarczo jest git.
A już najbardziej ujmuje mnie jego podejście do wyborców:
"Trzeba mówić ludziom, że Żydzi dostaną naszą polską ziemię, założą Polakom chomąto i będą uprawiać nimi pole. To chwyci. Jak Braun opowiada o batożeniu homoseksualistów, to nam poparcie rośnie!"
„Na koniec, tytułem wyjaśnienia dla osób niemających czasu na obejrzenie 45 minutowego nagrania. Jest całkowicie oczywiste, że to co nazwałem piątką Konfederacji to:

1. Sprzeciw względem roszczeń do mienia bezspadkowego.
2. Sprzeciw wobec promocji LGBTWTF w szkołach.
3. Sprzeciw wobec aborcji.
4. Sprzeciw wobec wysokich i skomplikowanych podatków.
5. Sprzeciw wobec obecnej Unii Europejskiej."

Zgadzam się tylko z jednym punktem. Warunkowo z drugim. Trochę mało.
Zgadzam się z tym, że liberalne poglądy gospodarcze nie ujmują społeczeństwa, niemniej nie chcę liberałów gospodarczych w sejmie za cenę Kai Godek i Brauna. Nie chcę dalszego włażenia w dupę Watykanowi. Goście w ramach walki o wolność, chcą dalszej wasalizacji Polski.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt lip 28, 2020 8:43 am

przy czym - owa walka o wolność jest tylko hasełkiem którego używa do swojej promocji..

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt lip 28, 2020 8:49 am

Są i zostaną marginesem marginesu :)21 Skonsumują ich Ci fundamentaliści. Nawet w Konfederacji zrzucili się do drugiej ligi :)21
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt lip 28, 2020 8:55 am

i to mnie właśnie zastanawia i to się sprzeczałem z ichnim odłamem podkarpackiego establishmentu

mieli jeden moment co mogli zaistnieć to się zbratali z jedynym odłamem odłamu co musi ich wciągną, zmemłać i wypluć..

strategia godna korwina
nieustający 1%

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt lip 28, 2020 9:49 am

Konsekwencji mu nie można odmówić.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt lip 28, 2020 6:32 pm

Mroczny pisze:
wt lip 28, 2020 8:55 am

mieli jeden moment co mogli zaistnieć to się zbratali z jedynym odłamem odłamu co musi ich wciągną, zmemłać i wypluć..

Nigdy nie mieli............lud chce żreć i nie obchodzi go że zadłuża swoje dziecko czy wnuków.Liczy się tu i teraz. Tak,........... wiem że się powtarzam.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lip 28, 2020 7:49 pm

Kabal pisze:
wt lip 28, 2020 8:12 am
Quentil pisze:

"Trzeba mówić ludziom, że Żydzi dostaną naszą polską ziemię, założą Polakom chomąto i będą uprawiać nimi pole. To chwyci. Jak Braun opowiada o batożeniu homoseksualistów, to nam poparcie rośnie!"
„Na koniec, tytułem wyjaśnienia dla osób niemających czasu na obejrzenie 45 minutowego nagrania. Jest całkowicie oczywiste, że to co nazwałem piątką Konfederacji to:

Zgadzam się z tym, że liberalne poglądy gospodarcze nie ujmują społeczeństwa, niemniej nie chcę liberałów gospodarczych w sejmie za cenę Kai Godek i Brauna. Nie chcę dalszego włażenia w dupę Watykanowi. Goście w ramach walki o wolność, chcą dalszej wasalizacji Polski.
i niech rządzi popis do końca świata i jeden dzień dłużej bo jest super
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » wt lip 28, 2020 8:56 pm

piotrck pisze:
wt lip 28, 2020 6:32 pm
Mroczny pisze:

Nigdy nie mieli............lud chce żreć i nie obchodzi go że zadłuża swoje dziecko czy wnuków.Liczy się tu i teraz. Tak,........... wiem że się powtarzam.
Echhh... Jakie to szczęście... Jakież to wielkie szczęście...!
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt lip 28, 2020 9:15 pm

PiRoman pisze:
wt lip 28, 2020 8:56 pm
piotrck pisze:
wt lip 28, 2020 6:32 pm
Mroczny pisze:

Echhh... Jakie to szczęście... Jakież to wielkie szczęście...!
Masy chyba przybrałeś na tych +. Pewnie na Dizla i Psotę pobierasz świadczenia. Park maszynowy się powiększa więc i zagłosować trzeba na tych co dają i jeszcze pilnują byś nie miał konkurencji w postaci ambitnych, wykształconych skorych do pracy uchodzców. Czego dobitnym przykładem Twoje współpracy z nierządem jest próba zabójstwa kuriera pizzy o śniadolicej twarzy. Wielka kariera przed Tobą u narodowców.

rokfor32

Post autor: rokfor32 » wt lip 28, 2020 9:47 pm

klucz13 pisze:
wt lip 28, 2020 7:49 pm

Nie jest. Ale alternatywa jest mało wiarygodna, ze wskazaniem na minus. Lub inaczej - dostępna alternatywa, w postaci odchyłu w nacjonalistyczne ciągoty rokuje jeszcze słabiej. Podobnie jak alternatywa w postaci PSL/Kukiz. Z SLD włącznie - te opcje to to samo co popis - ino z mniejszym rozmachem.

Przypomnę, że nacjonalizm połączony z populizmem ekonomicznym to już był - w ten sposób Adolf dźwignął Trzecią Rzeszę z zapaści po pierwszej wojnie do potęgi militarnej w ledwie dwadzieścia lat. Polecam sobie poczytać o ekonomicznych stronach tego eksperymentu, bez nadęcia politycznego czy historycznego. Bo mało kto dzisiaj pamięta - że Adolf zbudował ową potęgę na kredyt. Zaciągnięty ... u przyszłych ofiar systemu. Co zresztą było jedną z przyczyn WW2 - czyli że nie miał wcale ochoty owego kredytu spłacać.

A dzisiaj - ponoć USA wprowadzają w życie wytrych mający im umożliwić niespłacanie obligacji sprzedanych Chińczykom. Ciekawość, kiedy znowu oberwiemy rykoszetem jako nadworny poplecznik Yankesów.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lip 28, 2020 9:56 pm

rokfor32 pisze:
wt lip 28, 2020 9:47 pm
klucz13 pisze:

Nie jest. Ale alternatywa jest mało wiarygodna, ze wskazaniem na minus. Lub inaczej - dostępna alternatywa, w postaci odchyłu w nacjonalistyczne ciągoty rokuje jeszcze słabiej. Podobnie jak alternatywa w postaci PSL/Kukiz. Z SLD włącznie - te opcje to to samo co popis - ino z mniejszym rozmachem.

Przypomnę, że nacjonalizm połączony z populizmem ekonomicznym to już był - w ten sposób Adolf dźwignął Trzecią Rzeszę z zapaści po pierwszej wojnie do potęgi militarnej w ledwie dwadzieścia lat. Polecam sobie poczytać o ekonomicznych stronach tego eksperymentu, bez nadęcia politycznego czy historycznego. Bo mało kto dzisiaj pamięta - że Adolf zbudował ową potęgę na kredyt. Zaciągnięty ... u przyszłych ofiar systemu. Co zresztą było jedną z przyczyn WW2 - czyli że nie miał wcale ochoty owego kredytu spłacać.

A dzisiaj - ponoć USA wprowadzają w życie wytrych mający im umożliwić niespłacanie obligacji sprzedanych Chińczykom. Ciekawość, kiedy znowu oberwiemy rykoszetem jako nadworny poplecznik Yankesów.
-"Ale alternatywa jest mało wiarygodna"= ale według kogo ? ludzi bojących się zmian i motłochu z układu
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt lip 28, 2020 10:00 pm

polecam wysłuchać do końca
https://www.youtube.com/watch?v=p9nxkx9DRL4

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt lip 28, 2020 10:52 pm

klucz13 pisze:
Kabal pisze:
wt lip 28, 2020 8:12 am
Quentil pisze:

Jeśli alternatywą jest Braun i Kaja Godek, to tak, zdecydowanie tak.
tel. 504126172

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr lip 29, 2020 1:12 am

Jest mało wiarygodna dla ludzi posługujących się racjonalnością.

Jak wspomnieni wyżej panowie pokażą trzymający sie kupy sposób finansowania i realizacji swoich pomysłów - to możemy porozmawiać o poparciu tychże pomysłów.

Bez tego - niestety. Opcja ich wybrania będzie jedynie zmianą twarzy przy korycie. Gdzie finalnie się dowiemy - że "sie nie dało". Przy obecnym rozkładzie sił prawdopodobieństwo takiego scenariusza oceniam na wyżej niż 99% :wink:

Przykład Palikota, czy Kukiza - nadal mało? ja wiem, że nadzieja umiera ostatnia. Ale jak będziemy co 4 lata kolejnego nawiedzonego "wizją ulepszania świata" promować mandatem zaufania - to z szamba nie wyjdziemy wcale. Same dobre pomysły to za mało - trza jeszcze mieć możliwość ich realizacji.

Kluczu - co jakiś czas wklejasz cytat z Einsteina. Może wnioski jakie wyciągnij? :wink:

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr lip 29, 2020 6:04 am

rokfor32 pisze:
śr lip 29, 2020 1:12 am
Jest mało wiarygodna dla ludzi posługujących się racjonalnością.
W przypadku pojebów nie chodzi o racjonalność, tylko o światopogląd. Nie chcę szariatu. Wolę wyrachowanych skurwli niż psychopatów.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr lip 29, 2020 6:09 am

przy czym wyrachowane skurwle z po dawały nadzieję na systematyczną pacyfikację i cywilizację w układaniu się
skurwle z pisu dają pewność ale odwrotną

pozdrawiamy górników, btw

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr lip 29, 2020 6:30 am

Krzysiu, Kaja Godek nie jest posłanką ...........tak dla przypomnienia. Braun jest świrem ale to liberał gospodarczy.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr lip 29, 2020 6:45 am

nie można być liberałem gospodarczym i chcieć zakazu rozwodów.. litości. Ci idioci wierzą, że mają przepis na szczęśliwość i chcą aby tę szczęśliwość podzielali inni. Pod warunkiem ze ta szczęśliwość jest zgodna ze statutem ordo iuris.

z całej hołoty tych popaprańców boję się najbardziej..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”