Spodnie robocze
Moderator: moralez
Spodnie robocze
Wy się jak zwykle na wszystkim znacie.
A serio - sporo tu jest osób, które używają, więc będą mogły doradzić, jakie są porządne spodnie robocze typu ogrodniczki. Nie znam się na tym zupełnie, więc nawet firm nie wiem, żeby zobaczyć ofertę. Chcę teściowi na święta sprezentować zestaw spodnie + nakolanniki lub same spodnie. Teść jest działkowiec, żyje tym, głównie uprawą, poza tym majstruje trochę. Spodnie mają być wygodne, trwałe. W 400 zł chciałbym się zamknąć, więc raczej pewnie nie jakieś super profi, ale coś fajnego.
A serio - sporo tu jest osób, które używają, więc będą mogły doradzić, jakie są porządne spodnie robocze typu ogrodniczki. Nie znam się na tym zupełnie, więc nawet firm nie wiem, żeby zobaczyć ofertę. Chcę teściowi na święta sprezentować zestaw spodnie + nakolanniki lub same spodnie. Teść jest działkowiec, żyje tym, głównie uprawą, poza tym majstruje trochę. Spodnie mają być wygodne, trwałe. W 400 zł chciałbym się zamknąć, więc raczej pewnie nie jakieś super profi, ale coś fajnego.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- minizbowid
-
Re: Spodnie robocze
Ojciec ciora któryś rok z rzędu beta worksy, on chyba dalej działają.
Ale ja z czystym sumieniem mogę polecić würtha, cena spoko, jakość też, miliard kieszeni.
Ale ja z czystym sumieniem mogę polecić würtha, cena spoko, jakość też, miliard kieszeni.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- minizbowid
-
A jeśli chcesz sprawdzić organoleptycznie to w Lublinie masz całkiem sporą hurtownie BHP na ulicy Chemicznej, bodajże behapex. Tam mają cały przekrój, od butów po czapki.
edit. do 400zl masz w sumie każde ogrodniczki bo jest zajebisty rozstrzał, ceny to 30-300zl.
edit. do 400zl masz w sumie każde ogrodniczki bo jest zajebisty rozstrzał, ceny to 30-300zl.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- Misiek Cypr
-
Idź do Jula i wybierzesz ładne i praktyczne. Cena ze 160 za wypaśne
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Lepiej kupić "dżinsy" w lidlu za 30zł, i co parę miesięcy masz nowe.. 

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Jak pisze Misiek - jula (nawet online).
Jak ma być na wypasie i ładnie, to na alledrogo można trafić Engelberta Straussa, trwałe toto i dobrze leży
Jak ma być na wypasie i ładnie, to na alledrogo można trafić Engelberta Straussa, trwałe toto i dobrze leży
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
Jula to chińskie ścierwo ! ,ja polecam https://balticbhp.pl/marki/engelbert-strauss?page=1
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
Ogrodniczki wurtha mam już siedem lat - dobre są, ciorane wokół domu i w garażu. Bety - od 2012 roku - też spoko ale to nie ogrodniczki.
Zbowid

Dzięki 
przejrzę oferty Wurtha i Straussa.
Jasne, że można za 30 na bazarze, ale nie na tym wic polega.

przejrzę oferty Wurtha i Straussa.
Jasne, że można za 30 na bazarze, ale nie na tym wic polega.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Foch!
Człowiek chce doradzić. Trzyma się tematu. Merytorycznie 100%.
I taka wdzięczność...

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
No wiesz...
Nie spodziewałem się po Tobie takiej wrażliwości...
No dobrze. Przee-praa-szaam
Nie spodziewałem się po Tobie takiej wrażliwości...
No dobrze. Przee-praa-szaam

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Lbrador.
https://alnar.pl/lbrador-m-132.html/kategoria=452/s=3
Koniecznie ogrodniczki?
Nie lubię i nie stosuję.
Wg mnie żadne bety nie zbliżają się jakościowo i do wygody użytkowania. Ciężko zabić, a uwierz że próbuje. Wstawki z cordury na kolanach, przemyślane głębokie kieszenie, z których nic przypadkiem nie wypada, szwy podwójne. Parę modeli w zależności od zasobności portfela.
Ew. Snickers lub Blåkläder
https://alnar.pl/lbrador-m-132.html/kategoria=452/s=3
Koniecznie ogrodniczki?
Nie lubię i nie stosuję.
Wg mnie żadne bety nie zbliżają się jakościowo i do wygody użytkowania. Ciężko zabić, a uwierz że próbuje. Wstawki z cordury na kolanach, przemyślane głębokie kieszenie, z których nic przypadkiem nie wypada, szwy podwójne. Parę modeli w zależności od zasobności portfela.
Ew. Snickers lub Blåkläder
Wujek Dobra Rada 

- Misiek Cypr
-
No qwa mówiłem na początku.
Korzystałem z wielu producentów ciuchów, polskich, angielskich, holenderskich, amerykańskich, filipińskich. Większość i tak szyje w Bangladeszu
Graty z Juli, są całkiem spoko na tle w/w
Acha, przez ostatnie 15 lat, rocznie wydaję na ciuchy robocze 120 tysięcy złotych, naprawdę testowałem różne opcje.
Korzystałem z wielu producentów ciuchów, polskich, angielskich, holenderskich, amerykańskich, filipińskich. Większość i tak szyje w Bangladeszu

Acha, przez ostatnie 15 lat, rocznie wydaję na ciuchy robocze 120 tysięcy złotych, naprawdę testowałem różne opcje.
513549044
513549044
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Jak kiedyś mnie po poligonie w Gdańsku woziłeś, to nie wyglądałeś jakbyś miał 100 par rąk i nógMisiek Cypr pisze: ↑czw gru 16, 2021 5:30 pmNo qwa mówiłem na początku.
Korzystałem z wielu producentów ciuchów, polskich, angielskich, holenderskich, amerykańskich, filipińskich. Większość i tak szyje w Bangladeszu![]()

- Misiek Cypr
-
Mam około 100 ludzi na burcie pod sobą, średnio.
Teraz 180 akurat
Teraz 180 akurat
513549044
513549044
Jula srula.
Spodnie co pękają na spoconej dupie po jedym przysiadzie. Tak...
Piszę o spodniach, na które wydaję własne pieniądze i oczekuję że po kilkukrotnym przeczochraniu i praniu nie stracą swoich właściwości. I tak. Do zmiany opon czy uzupełnienia paru sztachet po zabawie jula jest ok. Ale nie do profesjonalnego zastosowania. A na przestrzeni lat mogłem sobie wyrobić zdanie. I to zanim powstał pierwszy szwedzki gs z drelichami w Pl. Blue Wear to marka dostępna tylko w Juli, w przeciwieństwie do marek wymienionych w poprzednim wpisie.
Spodnie co pękają na spoconej dupie po jedym przysiadzie. Tak...
Piszę o spodniach, na które wydaję własne pieniądze i oczekuję że po kilkukrotnym przeczochraniu i praniu nie stracą swoich właściwości. I tak. Do zmiany opon czy uzupełnienia paru sztachet po zabawie jula jest ok. Ale nie do profesjonalnego zastosowania. A na przestrzeni lat mogłem sobie wyrobić zdanie. I to zanim powstał pierwszy szwedzki gs z drelichami w Pl. Blue Wear to marka dostępna tylko w Juli, w przeciwieństwie do marek wymienionych w poprzednim wpisie.
Wujek Dobra Rada 

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Toż przetorz tożtoż chodzi o działkowicza a nie typa jadącego na żyrafie sufity czy tam inne podesty....
Poza tym schudnij
Ja mam Jule do roboty - czarne spodnie, jakieś warsztatowe. Zakładam je tylko na za i rozladunki i się sprawdzają. Kurtkę mam z Engelberta i ten akurat model jest zbidzony (firma kupowała), dlatego noszę softszel z... Juli. Też przemaka ale szybciej schnie i nie upierdaIa się smarami. Ale są Straussy z górnej półki i te ciuchu działają i wyglądają
Poza tym schudnij

Ja mam Jule do roboty - czarne spodnie, jakieś warsztatowe. Zakładam je tylko na za i rozladunki i się sprawdzają. Kurtkę mam z Engelberta i ten akurat model jest zbidzony (firma kupowała), dlatego noszę softszel z... Juli. Też przemaka ale szybciej schnie i nie upierdaIa się smarami. Ale są Straussy z górnej półki i te ciuchu działają i wyglądają
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Ja próbowałem różnych spodni- w tym ogrodniczek Bety i żadne z nich nie przebiją jeśli chodzi o wygodę niemieckiego demobilu.
Serio.
Jestem przeczulony na dyskomfort związany z szorstkim materiałem- na upale te markowe robocze mnie nieprzyjemnie drapały. Najlepszy i najtańszy wariant to flecktarn a jak chcesz koniecznie ogrodniczki to są nich dedykowane szelki.
Serio.
Jestem przeczulony na dyskomfort związany z szorstkim materiałem- na upale te markowe robocze mnie nieprzyjemnie drapały. Najlepszy i najtańszy wariant to flecktarn a jak chcesz koniecznie ogrodniczki to są nich dedykowane szelki.
Dzięki
Ogrodniczki, bo przynajmniej połowa roboty jest na kolanach, sezon od marca do listopada. Teść jest działkowiec ale z gatunku tych, co wstają rano idą na działkę i lekko po zmroku kończą pracę. Dzień w dzień.
Jeśli rozmiary mają znaczenie w odbiorze jakiejś marki, to tutaj mamy sort generalski

Ogrodniczki, bo przynajmniej połowa roboty jest na kolanach, sezon od marca do listopada. Teść jest działkowiec ale z gatunku tych, co wstają rano idą na działkę i lekko po zmroku kończą pracę. Dzień w dzień.
Jeśli rozmiary mają znaczenie w odbiorze jakiejś marki, to tutaj mamy sort generalski

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- minizbowid
-
Krees - wyskocz na tą chemiczną i zerknij. Nie przeplacisz, a jakościowo wypadnie to lepiej jak Jula 

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

minizbowid pisze: ↑czw gru 16, 2021 7:31 pmKrees - wyskocz na tą chemiczną i zerknij. Nie przeplacisz, a jakościowo wypadnie to lepiej jak Jula![]()

Wyskoczę. Jak tylko znajdę chwilę. Dziś jestem na etapie słuchania jednym uchem webinaru o błotnikach a drugim kolonii osranych gawronów w jednostce na Herberta. Plus domykanie rozliczenia projektu i sprawozdanie do ministerstwa. Koniec roku jego mać.

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- minizbowid
-