"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
u nas też
moturzyści szukający frajdy ustąpili tym co używają motura w funkcji transportu. Poziom zapchania korkami miasta jest koszmarny więc skuter czy inne małe badziewie jawi się sensowną opcją. Sęk w tym, że widoczność żadna, szyby zaparowane, kierowcy już wyparli motury, szlam na drodze (mamy jeden wielki plac budowy w mieście)
ale i tak to wszystko nic przy idiotach wożących dzieci na e-rowerach, w przyczepkach, rikszach i innym szajsie. Naczytali się bzdur że chińskie baterie i prąd z węgla lepsze od benzyny i robią strefy zgniotu ze swoich pociech. Brr
moturzyści szukający frajdy ustąpili tym co używają motura w funkcji transportu. Poziom zapchania korkami miasta jest koszmarny więc skuter czy inne małe badziewie jawi się sensowną opcją. Sęk w tym, że widoczność żadna, szyby zaparowane, kierowcy już wyparli motury, szlam na drodze (mamy jeden wielki plac budowy w mieście)
ale i tak to wszystko nic przy idiotach wożących dzieci na e-rowerach, w przyczepkach, rikszach i innym szajsie. Naczytali się bzdur że chińskie baterie i prąd z węgla lepsze od benzyny i robią strefy zgniotu ze swoich pociech. Brr
To byłem ja ...misman pisze: ↑śr lis 17, 2021 11:23 pmDziś w wawie widziałem co najmniej trzech...montero pisze: ↑śr lis 17, 2021 12:21 pmTo jest dosyć proste :
Wzrost temperatury = trudniej w terenie
Spadek temperatury= trudniej na asfalcie ...
I tak dzisiaj liczba motocyklistów = 0
Wszystkie te ubrania moto o kant dupy potłuc bo nie robią .Bo jest za zimno na jazdę. A tech ubrań jest taki , że nie powinno to stanowić problemu a stanowi.

https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
W trzech postaciachmontero pisze: ↑czw lis 18, 2021 10:43 amTo byłem ja ...misman pisze: ↑śr lis 17, 2021 11:23 pmDziś w wawie widziałem co najmniej trzech...montero pisze: ↑śr lis 17, 2021 12:21 pmTo jest dosyć proste :
Wzrost temperatury = trudniej w terenie
Spadek temperatury= trudniej na asfalcie ...
I tak dzisiaj liczba motocyklistów = 0
Wszystkie te ubrania moto o kant dupy potłuc bo nie robią .Bo jest za zimno na jazdę. A tech ubrań jest taki , że nie powinno to stanowić problemu a stanowi.
![]()

Jak Chrystus, Bóg Ojciec i Duch Święty

***** USA
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
albo: stałej, cieczy i gazowej
a swoją drogą mnie zastanawia co trzeba mieć w głowie żeby tak zapieprzać: https://streamable.com/s/lnitdr

a swoją drogą mnie zastanawia co trzeba mieć w głowie żeby tak zapieprzać: https://streamable.com/s/lnitdr
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Przecież on nie patrzył w lusterka...czarny bielsko pisze: ↑pt lis 19, 2021 9:48 pmalbo: stałej, cieczy i gazowej![]()
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- Misiek Cypr
-
Nawet ja dałem sobie spokój w transporcie moturowym. Dostałem słuzbowe auto i sie finansowo nie kalkuluje juzMroczny pisze: ↑czw lis 18, 2021 4:58 amu nas też

Ale, jak zobaczyłem w śniezycy goscia co ternował do najbardziej cygańskiego sportu na świecie, czyli thriatlonu, na rowerze, gdzie autem cieżko było jechać, a gosciu na ostrym kole. No nie rozumiem
Thriatlon=cygański sport. Z buta na basen. Spowrotem rowerem

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Jakieś ubranka , akcesoria ciekawe na zimę ?Patenty?
W rowerach dopiero niedawno odkryli gazetę .USA forum.
W rowerach dopiero niedawno odkryli gazetę .USA forum.
Liczyłem, że te z kołnierzem od nurka wdrożysz do tego czasu.
https://www.elektrociuchy.pl/
Tyle że ja nie widzę sensu. I tak jadąc po krzakach zaczynam się grzać. A po mieście tym bardziej.

https://www.elektrociuchy.pl/
Tyle że ja nie widzę sensu. I tak jadąc po krzakach zaczynam się grzać. A po mieście tym bardziej.
Wujek Dobra Rada 

Po krzokach wiadomo. Mają włącznik chyba
Trzeba pomacać rękawiczki , skarpetki.

Trzeba pomacać rękawiczki , skarpetki.
Bratproroka - z tymi stawami skokowymi to tejpingu popróbuj. Cuda działa. Serio.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Tak tylko napiszę, że sprawa sądowa o sprawstwo w moim wypadku została zakończona, biegły okazał się ogarnięty, wyszło, że prawdę jednak mówiłem od początku
sprawca wymuszenia dostał zawiasy, a zaraz będę mógł zaczynać spory z ubezpieczycielem. Do tej pory minęło jedyne pół roku

Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dobrze, że trafiłeś na normalnego biegłegobzibziak pisze: ↑czw gru 23, 2021 9:49 amTak tylko napiszę, że sprawa sądowa o sprawstwo w moim wypadku została zakończona, biegły okazał się ogarnięty, wyszło, że prawdę jednak mówiłem od początkusprawca wymuszenia dostał zawiasy, a zaraz będę mógł zaczynać spory z ubezpieczycielem. Do tej pory minęło jedyne pół roku
![]()
![]()
![]()

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Też tak sądzę, generalnie mam w życiu szczęście
Sytuacja natomiast jest bardzo rozwojowa, ale z zupełnie niespodziewanej strony, przedwczoraj dostałem z gminy pismo, że szykują się do wcielenia mojego Triumpha do wojska
pytanie tylko jakie znaczenie taktyczne miałby Street Triple R (jedyne co mi przychodzi do głowy, to szybkie przesyłanie meldunków krętą drogą z dobrym asfaltem
) i dlaczego nie wiedzą, że DR zatrzymany jest przez policję, a sprzęt nie za bardzo nadaje się do jazdy 
No chyba, że się jebli i chcieli wziąć pajero, ale WKU podało zły nr rejestracyjny...

Sytuacja natomiast jest bardzo rozwojowa, ale z zupełnie niespodziewanej strony, przedwczoraj dostałem z gminy pismo, że szykują się do wcielenia mojego Triumpha do wojska

No chyba, że się jebli i chcieli wziąć pajero, ale WKU podało zły nr rejestracyjny...
Do szybkiego odwrotu dowództwa przez Calais.
Za kanałem model popularny.
Ogarną sobie. Historia zna takie przypadki.
Za kanałem model popularny.
Ogarną sobie. Historia zna takie przypadki.
Wujek Dobra Rada 

- Misiek Cypr
-
To uważaj, bo fakt wcielenia pojazdu do wojska generuje konieczność/nakaz utrzymanie środka transportu w stanie technicznym nienagannym i gotowym do jazdy, pod kara w KK 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Jaki jest stan techniczny?Misiek Cypr pisze: ↑czw gru 30, 2021 1:57 pmTo uważaj, bo fakt wcielenia pojazdu do wojska generuje konieczność/nakaz utrzymanie środka transportu w stanie technicznym nienagannym i gotowym do jazdy, pod kara w KK![]()
Tak.

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Już im odpisałem, że zepsuty i że żałuję tego faktu, ale nic nie poradzę, zapytałem też jaki mają klucz doboru sprzętu, bo jakoś nijak mi z wojskiem ten motór się nie kojarzy, no chyba, że pan chorąży lubi poświrować.Misiek Cypr pisze: ↑czw gru 30, 2021 1:57 pmTo uważaj, bo fakt wcielenia pojazdu do wojska generuje konieczność/nakaz utrzymanie środka transportu w stanie technicznym nienagannym i gotowym do jazdy, pod kara w KK![]()
No to jeszcze Cię oskarżą o szydzenie z WP lub obrazę oficera WP. Trzymaj się, wyślij adres - zorganizujemy paczki 

Zbowid

Nie no, odpisałem w sposób poważniejszy, serio mam ochotę poznać co kierowało WKU, że wybrało akurat ten model i dlaczego trafiło na mnie. Nawet wskazali pobliską JW, do której miałby być przydzielony. Ale jakby co, mam jeszcze inne, bardziej odpowiadające wiekiem posiadanemu uzbrojeniu

- Misiek Cypr
-
chorąży nie jest oficerem

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Jak ma gwiazdki to oficer, wcześniej we woju byłem, to wiem

Zbowid

dupa tam, za Twoich czasów (i moich też) należeli do korpusu chorążych, teraz do podoficerów, do tego podchorąży to nawet młodszy podoficer

pacz byłem podchorążym kilka lat i nigdy nie miałem się za młodszego podoficera
ale jak to mówią szabla wszystko wyrówna i czy to kapral pchor czy sierżant pchor wszyscy tak samo zostają podporucznikami

ale jak to mówią szabla wszystko wyrówna i czy to kapral pchor czy sierżant pchor wszyscy tak samo zostają podporucznikami

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
kiedyś
w sumie zawsze mnie to dziwiło jak to się wszyscy obruszali
BTW u nas to jeszcze nic ale te łamane stopnie w USA to jakaś masakra

w sumie zawsze mnie to dziwiło jak to się wszyscy obruszali
BTW u nas to jeszcze nic ale te łamane stopnie w USA to jakaś masakra