Kto się już załapał ??
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Kto się już załapał ??
chyba że ksiądz

- minizbowid
-
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Czyli że co, trzeba do partii się zapisać? Swoich nie ruszają chyba a i jeszcze łatwiej w życiu będzie 
A potem to już normalnie, rozwalimy system od środka

A potem to już normalnie, rozwalimy system od środka
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
myślisz?
żule przestawią sie na ogłoszenia - :dlugie opłaty, cena tylko dziś, jutro złom:
a Ciebie w lesie po mamutach przetrzepią i stracisz wóz za 0.21
Podnieść do 0.6
jak kto przekroczy - wbijac na pal
Ja jestem zdania, że to wszystko są pozorowane ruchy. Dopóki będzie można mieć 4 aktywne zakazy, 3 komorników nie mogących ściągnąć prawomocnych kar, lać żonę każdego popołudnia, zostać złapanym za kółkiem z 2,7 w wydychanym - traktuję wszystkie zmiany przepisów jak leczenie ospy makijażem.
Powinno być te 0,6 czy tam 0,5, a powyżej z automatu, z drzwi samochodu, od razu areszt 30 dni. Za recydywę (w dowolnym czasie) - 90. Kluczowe jest to, żeby tatuś wrócił z harnasiami za miesiąc, a nie wpadł jeszcze na obiad, jebnął matkę 2 razy na dowidzenia i cośtamcośtam albo, żeby pani kierownik nie przyszła jutro rano znów na bani do biura, jak to czyni od lat wielu.
I do tego wszystkie konsekwencje - ściągnięcie/opłacenie parkingu dla pojazdu, jeśli nikt nie siądzie go odprowadzić, MOPS, MOPR, ZUS, pracodawca jeśli istnieje - że pracownik zamiast jutro, będzie za miesiąc i wszystko inne.
Wiem - nie mamy tylu więzień. Jednak to mogłoby trochę wyhamować trend. Obecnie ci, co nie chcą się stosować do kar, mają pełną swobodę.
https://www.lublin112.pl/w-ciagu-jedneg ... -alkoholu/
https://www.lublin112.pl/poniatowa-ledw ... nie-wideo/
Powinno być te 0,6 czy tam 0,5, a powyżej z automatu, z drzwi samochodu, od razu areszt 30 dni. Za recydywę (w dowolnym czasie) - 90. Kluczowe jest to, żeby tatuś wrócił z harnasiami za miesiąc, a nie wpadł jeszcze na obiad, jebnął matkę 2 razy na dowidzenia i cośtamcośtam albo, żeby pani kierownik nie przyszła jutro rano znów na bani do biura, jak to czyni od lat wielu.
I do tego wszystkie konsekwencje - ściągnięcie/opłacenie parkingu dla pojazdu, jeśli nikt nie siądzie go odprowadzić, MOPS, MOPR, ZUS, pracodawca jeśli istnieje - że pracownik zamiast jutro, będzie za miesiąc i wszystko inne.
Wiem - nie mamy tylu więzień. Jednak to mogłoby trochę wyhamować trend. Obecnie ci, co nie chcą się stosować do kar, mają pełną swobodę.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

0,5 jak najbardziej - zwłaszcza w okresie letnim... niemniej jednak raczej w druga stronę pójdą. Kultury nie da się zaszczepić nakazami i zakazami.
Zbowid

- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Zgadzam się z tym, co piszesz.Krees pisze: ↑śr sty 05, 2022 8:59 amJa jestem zdania, że to wszystko są pozorowane ruchy. Dopóki będzie można mieć 4 aktywne zakazy, 3 komorników nie mogących ściągnąć prawomocnych kar, lać żonę każdego popołudnia, zostać złapanym za kółkiem z 2,7 w wydychanym - traktuję wszystkie zmiany przepisów jak leczenie ospy makijażem.
I od razu doradzam rozwiązanie kwestii aresztu i braku miejsca: Bransoleta. Taka ładna na kostkę. Temat znany wśród niektórych bywalców zakładów karnych.
I teraz prosta akcja - te bransolety monitorują lokalizację. Kwestia prostego algorytmu po stronie monitorującej i masz pomiar prędkości przemieszczania się delikwenta. Powyżej 45 kmh - z automatu patrol do lokalizacji. Bo to oznacza, że jedziesz autem. Żaden nałogowy pijak tak nie zapieprza na rowerze

I wtedy znów - dodatkowa kara, auto kolejne na parking, wstyd przed rodziną itd.
Cala technologia już jest, nakłady tylko na nowe bransolety i trochę softu.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Nie. Nie zrozumiałeś.Bratproroka pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:17 amZgadzam się z tym, co piszesz.Krees pisze: ↑śr sty 05, 2022 8:59 amJa jestem zdania, że to wszystko są pozorowane ruchy. Dopóki będzie można mieć 4 aktywne zakazy, 3 komorników nie mogących ściągnąć prawomocnych kar, lać żonę każdego popołudnia, zostać złapanym za kółkiem z 2,7 w wydychanym - traktuję wszystkie zmiany przepisów jak leczenie ospy makijażem.
I od razu doradzam rozwiązanie kwestii aresztu i braku miejsca: Bransoleta. Taka ładna na kostkę. Temat znany wśród niektórych bywalców zakładów karnych.
I teraz prosta akcja - te bransolety monitorują lokalizację. Kwestia prostego algorytmu po stronie monitorującej i masz pomiar prędkości przemieszczania się delikwenta. Powyżej 45 kmh - z automatu patrol do lokalizacji. Bo to oznacza, że jedziesz autem. Żaden nałogowy pijak tak nie zapieprza na rowerze![]()
I wtedy znów - dodatkowa kara, auto kolejne na parking, wstyd przed rodziną itd.
Po raz - pacjent wieziony, choćby autobusem, da ten sam odczyt. Konsekwencji się domyślasz.
Po dwa - clue to wyeliminowanie człowieka z obiegu natychmiast i na boleśnie długo. Nie ma spaceru po zasiłek, nie ma wyjścia, żeby opłacić ratę OC, nie ma że żona w 8 miesiącu i po bułki, nie ma, że dziecko w przedszkolu i po drodze z biura matka z 0,95 będzie jeszcze podejmowała. Nie ma nic. 30 dni przerwy w życiorysie, bez szansy na choćby domknięcie kontraktu jutrzejszym spotkaniem. Po jednym takim wyczynie, własna rodzina zlinczuje za choćby cień podejrzenia, że człowiek mógłby raz jeszcze.
A to wciąż tylko skutki samodzielnie podjętej decyzji o nie wzięciu ubera.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
do tego ci notorycznie używający telefonów za kółkiem powinni być traktowani na równi z pijanymi bo stwarzają takie samo zagrożenie ślipiąc w ekranik zamiast na drogę. Chociaż może zamiast aresztu to prace społeczne np przy ofiarach wypadków w szpitalach, tak 160 godzin. Myślę, że na początek taka terapia wyleczyłaby z nałogu klikania podczas jazdy samochodem wiele osób.
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
i cukrzycy
i niewyspani
i kichający

wiesz jak w momencie kichania siada percepcja?
nie idzie nic zauważyć

Krzysiek ma rację - kara nieuchronna i dotkliwa. Nie że znany dyrektor szpitala może miec 2.8 a mieczysław z orzeczonym wszystkim to już ósmy raz jak go capnęli bez oc, na bombie i dostał znowu zawias
i niewyspani
i kichający

wiesz jak w momencie kichania siada percepcja?
nie idzie nic zauważyć

Krzysiek ma rację - kara nieuchronna i dotkliwa. Nie że znany dyrektor szpitala może miec 2.8 a mieczysław z orzeczonym wszystkim to już ósmy raz jak go capnęli bez oc, na bombie i dostał znowu zawias
Gdzieś było, że dobry katar to jak promil za kółkiem.
Do tego to by było fajnie dzieciaki rozsądnie edukować. A pijanych ekster... Znaczy eliminować z ruchu.
Do tego to by było fajnie dzieciaki rozsądnie edukować. A pijanych ekster... Znaczy eliminować z ruchu.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

dzieci to przede wszystkim nie wolno wozić autem..
człowiek wiecznie rozkojarzony, dzieci się awanturują, lizak spadł na podłogę, po szybie mazaki robią.. 48. pytanie "daleko jeszcze" a Ty nadal na podjeździe i kluczy szukasz bo jak sięgałeś po lizak to między fotele...
człowiek wiecznie rozkojarzony, dzieci się awanturują, lizak spadł na podłogę, po szybie mazaki robią.. 48. pytanie "daleko jeszcze" a Ty nadal na podjeździe i kluczy szukasz bo jak sięgałeś po lizak to między fotele...
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
jaja sobie robisz a ja mówię całkiem serio. Nie wiem czy u was też jest tylu imbecyli co zamiast jechać to patrzą cały czas w telefon i dopiero jak się strąbi to łaskawie pojedzie albo jedzie i klika po czym zajeżdża drogę i nie potrafi się skupić na drodze. Mnie to osobiście irytuje bardzo. Szczególnie, że sporo tego i nie ogarniają kuwety.
A co do kichania to wiem jak to działa

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
przerabiałem to jużMroczny pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:38 amdzieci to przede wszystkim nie wolno wozić autem..

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Ależ to oczywiste, tylko jak zaczniesz się rozdrabniać, to zostaniemy we trzech czy czterech na drodze, plus ci pijani z zakazami, a potem mnie zdejmą za patrzenie przez lornetkę, Mroka za dzieci oblepione lizakiem, a ty się będziesz musiał mierzyć z samotnością.czarny bielsko pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:47 amjaja sobie robisz a ja mówię całkiem serio. Nie wiem czy u was też jest tylu imbecyli co zamiast jechać to patrzą cały czas w telefon i dopiero jak się strąbi to łaskawie pojedzie albo jedzie i klika po czym zajeżdża drogę i nie potrafi się skupić na drodze. Mnie to osobiście irytuje bardzo. Szczególnie, że sporo tego i nie ogarniają kuwety.
A co do kichania to wiem jak to działa![]()

To są drobniejsze przewiny i tu wg mnie edukacja gra główną rolę. I nauczenie dzieci, że telefon można odebrać później, na smsa odpisać potem i że szkoda czasu na ludzi, którzy obrażą się jak wolisz bezpiecznie dojechać do domu zamiast wbić się w drzewo pisząc, że ich kochasz.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

trauma każdego motocyklisty:czarny bielsko pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:47 amjaja sobie robisz a ja mówię całkiem serio. Nie wiem czy u was też jest tylu imbecyli co zamiast jechać to patrzą cały czas w telefon i dopiero jak się strąbi to łaskawie pojedzie albo jedzie i klika po czym zajeżdża drogę i nie potrafi się skupić na drodze. Mnie to osobiście irytuje bardzo. Szczególnie, że sporo tego i nie ogarniają kuwety.
suniesz leniwie przez miasto, jest pięknie. Dojeżdżasz do skrzyżowania, rzut oka w lusterka - za Tobą biały suv i tipsiara wpatrzona w instagrama..
ludzi jest za dużo, technologii jest za dużo, woli przeżycia jest za mało
nic nie poradzisz
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
samotny jeździecKrees pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:53 amAleż to oczywiste, tylko jak zaczniesz się rozdrabniać, to zostaniemy we trzech czy czterech na drodze, plus ci pijani z zakazami, a potem mnie zdejmą za patrzenie przez lornetkę, Mroka za dzieci oblepione lizakiem, a ty się będziesz musiał mierzyć z samotnością.czarny bielsko pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:47 amjaja sobie robisz a ja mówię całkiem serio. Nie wiem czy u was też jest tylu imbecyli co zamiast jechać to patrzą cały czas w telefon i dopiero jak się strąbi to łaskawie pojedzie albo jedzie i klika po czym zajeżdża drogę i nie potrafi się skupić na drodze. Mnie to osobiście irytuje bardzo. Szczególnie, że sporo tego i nie ogarniają kuwety.
To są drobniejsze przewiny i tu wg mnie edukacja gra główną rolę. I nauczenie dzieci, że telefon można odebrać później, na smsa odpisać potem i że szkoda czasu na ludzi, którzy obrażą się jak wolisz bezpiecznie dojechać do domu zamiast wbić się w drzewo pisząc, że ich kochasz.

a tak na serio to nie mówię o wsadzaniu do pierdla tylko o godzinach prac społecznych, żeby zobaczyli jak wyglądają ludzie po wypadkach bo ktoś akurat zamiast się patrzyć na drogę to znowu siedział z ryjem w smartfonie. Czyli najzwyklejsza terapia szokowa

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dlatego jakby taka zasrana tipsiara z ryjem jak glonojad zamiast radośnie się wpatrywać w telefon i insta zaczęła patrzyć na drogę to by już było coś. Poradzić nic nie poradzę ale spróbować byłoby wartoMroczny pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:54 amtrauma każdego motocyklisty:czarny bielsko pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:47 amjaja sobie robisz a ja mówię całkiem serio. Nie wiem czy u was też jest tylu imbecyli co zamiast jechać to patrzą cały czas w telefon i dopiero jak się strąbi to łaskawie pojedzie albo jedzie i klika po czym zajeżdża drogę i nie potrafi się skupić na drodze. Mnie to osobiście irytuje bardzo. Szczególnie, że sporo tego i nie ogarniają kuwety.
suniesz leniwie przez miasto, jest pięknie. Dojeżdżasz do skrzyżowania, rzut oka w lusterka - za Tobą biały suv i tipsiara wpatrzona w instagrama..
ludzi jest za dużo, technologii jest za dużo, woli przeżycia jest za mało
nic nie poradzisz
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Ależ ja jestem za zamykaniem od ręki. Wieczny problem z pijanymi kierowcami w PL traktuję w tych samych kategoriach co "oświadczenia majątkowe" funkcjonariuszy publicznych. Prawo jest, a wszyscy je egzekwujący mają to gdzieś i przechodzą do porządku dziennego nad ewidentnymi przypadkami nadużyć, zlewania i zwykłego ignorowania przepisów.Krees pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:24 amNie. Nie zrozumiałeś.Bratproroka pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:17 amZgadzam się z tym, co piszesz.Krees pisze: ↑śr sty 05, 2022 8:59 amJa jestem zdania, że to wszystko są pozorowane ruchy. Dopóki będzie można mieć 4 aktywne zakazy, 3 komorników nie mogących ściągnąć prawomocnych kar, lać żonę każdego popołudnia, zostać złapanym za kółkiem z 2,7 w wydychanym - traktuję wszystkie zmiany przepisów jak leczenie ospy makijażem.
I teraz prosta akcja - te bransolety monitorują lokalizację. Kwestia prostego algorytmu po stronie monitorującej i masz pomiar prędkości przemieszczania się delikwenta. Powyżej 45 kmh - z automatu patrol do lokalizacji. Bo to oznacza, że jedziesz autem. Żaden nałogowy pijak tak nie zapieprza na rowerze![]()
Po raz - pacjent wieziony, choćby autobusem, da ten sam odczyt. Konsekwencji się domyślasz.
Po dwa - clue to wyeliminowanie człowieka z obiegu natychmiast i na boleśnie długo. Nie ma spaceru po zasiłek, nie ma wyjścia, żeby opłacić ratę OC, nie ma że żona w 8 miesiącu i po bułki, nie ma, że dziecko w przedszkolu i po drodze z biura matka z 0,95 będzie jeszcze podejmowała. Nie ma nic. 30 dni przerwy w życiorysie, bez szansy na choćby domknięcie kontraktu jutrzejszym spotkaniem. Po jednym takim wyczynie, własna rodzina zlinczuje za choćby cień podejrzenia, że człowiek mógłby raz jeszcze.
A to wciąż tylko skutki samodzielnie podjętej decyzji o nie wzięciu ubera.
Czysto logicznie rzecz biorąc - łapiąc tylu pijanych, ile u nas potrafi Policja złapać w jeden świąteczny weekend powinniśmy w końcu zobaczyć jakieś trendy spadkowe. A jakoś tego nie widać.
Tak samo, jak Marszałek Sejmu ma czelność podać w oświadczeniu, że zgromadziła oszczędności w kwocie 1200 PLN. Suma sumarum. Wynik za całe życie, po x latach w Sejmie, y latach jako minister/wiceminister itd.
Zamykać naprutych kierowców bez pardonu. Aż się pogłowie zmniejszy. BTW - każde oświadczenie majątkowe funkcjonariusza tej rangi co wspomniana o podobnej treści powinno automatycznie uruchamiać dochodzenie skarbowe. A w idealnym świecie - zakaz pełnienia funkcji związanych z wydawaniem środków publicznych. Do czasu wyjaśnienia. Jak sobie z własnym majątkiem nie radzi, niech się odstosunkuje od publicznych pieniędzy.
A numer z bransoletami to tylko reakcja na tekst o potencjalnym braku miejsc w pudle. Odruch inżyniera, od razu szukam rozwiązania, często zanim się zastanowię nad sensem pytania.
Beware The Rage Of A Berserker
Bratproroka pisze: ↑śr sty 05, 2022 9:17 amZgadzam się z tym, co piszesz.Krees pisze: ↑śr sty 05, 2022 8:59 amJa jestem zdania, że to wszystko są pozorowane ruchy. Dopóki będzie można mieć 4 aktywne zakazy, 3 komorników nie mogących ściągnąć prawomocnych kar, lać żonę każdego popołudnia, zostać złapanym za kółkiem z 2,7 w wydychanym - traktuję wszystkie zmiany przepisów jak leczenie ospy makijażem.
ale taksówkarzowi nie

moje rozwiązanie to
dwa tygodnie pierdla z ulicy od razu, bez ulg i odstępstw.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- minizbowid
-
I co z tego że dostanie dwa tygodnie? Przecież potem znowu wsiądzie za fajere, bo co to dla niego 2tygodnie...
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Większość z tych ludzi ma jakieś otoczenie - rodzinę, pracę, zobowiązania, umowy z kumplami, MOPS, kontrolę z urzędu pracy itp.minizbowid pisze: ↑śr sty 05, 2022 10:13 amI co z tego że dostanie dwa tygodnie? Przecież potem znowu wsiądzie za fajere, bo co to dla niego 2tygodnie...
Wyjmij sobie 2 tygodnie z życiorysu, ale tak, że nie masz nic - ani fejsbuka, ani telefonyu, ani nie mieszkasz w domu. Postaw przed tym rodzinę. Znikasz teraz, będziesz 19.01 na wieczór, kobita dostaje telefon z komendy, że nie zgłaszać zaginięcia, bo wiedzą, gdzie jesteś

Tylko ja bym dał 30 dni.
I jak?

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
No future! No future! No future for you! 

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Punk is dead, my lad.

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki