AMORTYZATORY W SUZUKI..
Moderator: Albert_N
AMORTYZATORY W SUZUKI..
witam
moje pytanie dotyczy amortyzatorow jakie moge zastosowac w samurai nie dokonujac wiekszych przerobek [chodzi mi o mocowania] ... potrzebuje konkretnie amortyzatorow o wiekszym skoku niz oryginalne i oczywiscie cena ma byc jak najmniejsza ...
moje pytanie dotyczy amortyzatorow jakie moge zastosowac w samurai nie dokonujac wiekszych przerobek [chodzi mi o mocowania] ... potrzebuje konkretnie amortyzatorow o wiekszym skoku niz oryginalne i oczywiscie cena ma byc jak najmniejsza ...
Ostatnio zmieniony śr sty 31, 2007 8:21 pm przez 4x4suza, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gujson
- jestem tu nowy...
Re: AMORTYZATORY W SUZUKI
tak to ci tylko w ERZE dadzą4x4suza pisze:o wiekszym skoku niz oryginalne i oczywiscie cena ma byc jak najmniejsza ...
Witam jako że jesteś nowy to proponuje grzecznie poczytać forum zanim się o coś zapytasz zajmuje to troche czasu ale warto bo znajdziesz prawie wszystkie odpowiedzi na większość pytan - użyj opcji "szukaj" i niech moc będzie z tobą
o amorkach było 100k razy
powodzenia
wszystkich dziewczyn nie zaliczysz, ale warto próbować
AMORTYZATORY W SUZUKI
DZIEKI ZA RADE ... JEST TEGO TROCHE
wyczytalem ze najlepiej zastosowac z mercedesa 207/310 nie sa drogie ale nie wiem o ktore chodzi przednie czy tylnie
?
z gory dziekuje i pozdrawiam

wyczytalem ze najlepiej zastosowac z mercedesa 207/310 nie sa drogie ale nie wiem o ktore chodzi przednie czy tylnie

207 przód, gazowe monroe cena przystepna, tylko czy aby nie beda za długie??4x4suza pisze:DZIEKI ZA RADE ... JEST TEGO TROCHE![]()
wyczytalem ze najlepiej zastosowac z mercedesa 207/310 nie sa drogie ale nie wiem o ktore chodzi przednie czy tylnie?
![]()
Lepiej pózno niz wcale
207 przód, gazowe monroe cena przystepna, tylko czy aby nie beda za długie??[/quote]
nie nie beda bo stawiam suzuke na sprezyny i wlasnie potrzebuje takich dlugich o duzym skoku...
dzieki pozdrawiam..
nie nie beda bo stawiam suzuke na sprezyny i wlasnie potrzebuje takich dlugich o duzym skoku...

dzieki pozdrawiam..

- Gujson
- jestem tu nowy...
tu masz posta z innymi wymiarami amorków:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... light=niva
Sugerował bym wesprzeć sie centymetrem, swoim autem i tym postem:4x4suza pisze:dzieki Gujson ale widzialem ten post i nistety nnie ma tam wymiarow mesia:D ... ale licza sie dobre checi![]()
bo jak masz nie grzebaną zawieche to po radzie jednej z powyższych moze sie okazać że gdy odbojnik spotka sie z mostem to amortyzator od 2cm- 3cm będzie juz zamkniętyGujson pisze:tu masz posta z innymi wymiarami amorków:

Bartek
jal widzisz napisalem ze cala zawieche na sprezynki stawiam wyrzycam kompletnie resory z seryjnego zawieszenia mi mosty zostana4x4suza pisze:stawiam suzuke na sprezyny i wlasnie potrzebuje takich dlugich o duzym skoku...![]()
dzieki pozdrawiam..

pozdrawiam
Nie dopatrzyłem w kolejnych postach4x4suza pisze:jal widzisz napisalem ze cala zawieche na sprezynki stawiam wyrzycam kompletnie resory z seryjnego zawieszenia mi mosty zostana4x4suza pisze:stawiam suzuke na sprezyny i wlasnie potrzebuje takich dlugich o duzym skoku...![]()
dzieki pozdrawiam..![]()
pozdrawiam

Tak czy siak jak widze porade typu "na tył - od koparki!! - pasują idealnie" to mi sie słabo robi.
Popstrykaj jakieś fotki i pokaż nam co to tam wymyśliłeś

Bartek
- Gujson
- jestem tu nowy...
od której koparki??Bartex pisze:"na tył - od koparki!! - pasują idealnie"

faktycznie zapodaj fotki

- Gujson
- jestem tu nowy...
najprosciej to chyba tu:4x4suza pisze:zielony jestem w komputerach... nie wiem jak fotki wstawic
http://imagevenue.com/host.php
i kopiujesz cały link [img]....[/img]
wklejasz na wypowiedz z forum i powinno działać

powodzenia
wszystko fajnie ale mam dwie uwagi:
1.
potrafiłeś umotać sprężyny a mocowań amora nie chce ci się zmieniać
najlepsze co można znaleść w nie dużych pieniądzach i co robi w terenówce z wagą suki to przednie lubliny.
2.
mocowanie wachacza do ramy robić ci nie będzie. pomyśl troche dojdziesz do tego dlaczego to nie był dobry pomysł.
ogólnie może być trzeba tylko troche przemotać.
1.
potrafiłeś umotać sprężyny a mocowań amora nie chce ci się zmieniać

najlepsze co można znaleść w nie dużych pieniądzach i co robi w terenówce z wagą suki to przednie lubliny.
2.
mocowanie wachacza do ramy robić ci nie będzie. pomyśl troche dojdziesz do tego dlaczego to nie był dobry pomysł.
ogólnie może być trzeba tylko troche przemotać.