To nie my naciskamy Putina. Sam obrał taką drogę. Mocno przeszarżował. I zapłąci za to cały naród ( słusznie). Do użycia broni nuklearnej nie dojdzie. Po drodze mamy jeszcze broń chemiczną i biologiczną.
Będzie wojna?
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Będzie wojna?
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
Ty jesteś zawodowiec. Wybrałeś sobie taką drogę w życiu. Zibi też w służbie państwa. Jakieś powody takich wyborów mieliście.
Tak jak Suzi napisał - gdyby to państwo szanowało mnie na codzień, wierzyłbym w działanie jego służb i racjonalne wydawanie pieniędzy z moich podatków, to pewnie miałbym odmienne zdanie. Dziecko wychowuję na obywatela świata tak na wszelki wypadek

Nie zamierzam umierać za Sasina, Pawłowicz czy Ziobrę pod dowództwem Andżeja
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
ale to mój dom i moje miejsce, będę go bronił i łatwo mnie nie wezmą
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Podzielam zdanie trocina mimo, że zdecydowanie mniej umiem.
Za to w budowę/odbudowę potrafię mocno. Zastanawiam się właśnie poważnie nad grubym zaangażowaniem w odbudowę przemysłu w UA, jeżeli będzie potrzeba i możliwości. Przemysł w PL chętnie, ale nie widzę chętnych.
A lokalnie chyba się w końcu zmuszę do jakiegoś formalnego zaangażowania, choć w zasadzie przemocą. To ma wg mnie najwięcej sensu.
Za to w budowę/odbudowę potrafię mocno. Zastanawiam się właśnie poważnie nad grubym zaangażowaniem w odbudowę przemysłu w UA, jeżeli będzie potrzeba i możliwości. Przemysł w PL chętnie, ale nie widzę chętnych.
A lokalnie chyba się w końcu zmuszę do jakiegoś formalnego zaangażowania, choć w zasadzie przemocą. To ma wg mnie najwięcej sensu.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
-
-
W ramach takiego podejścia właśnie z Mariupola zostały zgliszcza. Tak samo jak parę dekad wstecz - z Warszawy.
Co uzyskano rozdupiając w ramach Powstania Warszawę? Co uzyskano rozdupiając w ramach "słusznego oporu" Mariupol?
W obu przypadkach - NIC.
Walka nie ma żadnej wartości sama w sobie - gdy koszty zaczynają być wyższe niż zyski - zwyczajnie lepiej jest zrezygnować - i zachować zasoby na przyszłość. Walka na wyniszczenie wyniszcza bardziej obrońców niż agresora. Ze szczególnym wskazaniem na wartościowych ludzi.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Obawiam się, że jest dokładnie na odwrót.
Dzisiejsi patrioci machający szabelką podkulą ogon i znikną
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Twoja decyzja Rokfor. Nikt tu tego nie ocenia ani nie wartościuje.rokfor32 pisze: ↑pn kwie 18, 2022 12:33 pmW ramach takiego podejścia właśnie z Mariupola zostały zgliszcza. Tak samo jak parę dekad wstecz - z Warszawy.
Co uzyskano rozdupiając w ramach Powstania Warszawę? Co uzyskano rozdupiając w ramach "słusznego oporu" Mariupol?
W obu przypadkach - NIC.
Walka nie ma żadnej wartości sama w sobie - gdy koszty zaczynają być wyższe niż zyski - zwyczajnie lepiej jest zrezygnować - i zachować zasoby na przyszłość. Walka na wyniszczenie wyniszcza bardziej obrońców niż agresora. Ze szczególnym wskazaniem na wartościowych ludzi.
Przyjmij do wiadomości tą drugą postawę i tyle.
A obrona Mariupola ma akurat duże znaczenie strategiczne, całkiem możliwe, że kontrola nad Mariupolem będzie osią i punktem podparcia w negocjacjach pokojowych po wszystkim.
Przypisywanie odpowiedzialności za zniszczenia wojenne obrońcom to w najlepszym wypadku kaleka logika. Każdy atak należy deeskalować przez poddanie walki? W imię ograniczania szkód? Ta logika prowadzi donikąd.
Beware The Rage Of A Berserker
Też obstawiam wycofanie się patriotów z pod znaku "polski walczącej". Nie mam zamiaru się przenosić, to jest mój dom. Ale nie pojadę za sasinami i anżejem na białym koniu
.
To gdybanie jest - będzie jak będzie. Teraz pisowcy już zaorali prawie Polskę i dopełnieniem może być skutek machania szabelką, ale... jest jeszcze coś niewiadomego.

To gdybanie jest - będzie jak będzie. Teraz pisowcy już zaorali prawie Polskę i dopełnieniem może być skutek machania szabelką, ale... jest jeszcze coś niewiadomego.
Zbowid

nie wszyscy się nadają do walki ale jest przecież sporo działań wspierających, zaopatrzenie, transport, pomoc przy fortyfikacjach, pierwsza pomoc itp i tam się można realizować, a jak ktoś spierdala z kraju zamiast go bronić to niech nie wraca, ja nie mógłbym dzieciom spojrzeć w oczy jak bym tak zrobił
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
- minizbowid
-
więc niech spierdala i nie wraca 
poza tym - wyobraźcie sobie że np połowa wsi spierdala a reszta się broni, jeśli uda się stawić opór to ta część co spierdoliła jeśli wróci to jak będzie traktowana?

poza tym - wyobraźcie sobie że np połowa wsi spierdala a reszta się broni, jeśli uda się stawić opór to ta część co spierdoliła jeśli wróci to jak będzie traktowana?
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
Przypomne tylko, ze finansowa potege Zydow zbudowali nie Ci co zgineli, a Ci ktorzy przezyli.
Patriotyzm to w moim odczuciu bardziej zyc dla kraju, niz umierac dla niego.
Patriotyzm to nie cwaniakowac na codzien, kombinujac jak przekrecic kazdego.
Patriotyzm, to nie krasc.
Patriotyzm to tworzenie prawa, ktore zapewnia rozwoj i sukces pracowitym i wybitnym.
Patriotyzm to budowanie sojuszy (nie koniecznie przyjazni), by zapewnic dobrobyt i bezpieczenstwo.
Patriotyzm to dopilnowanie wysokiego poziomu edukacji spoleczenstwa.
To tez nie wywozenie smieci do lasu, czy palenie oponami.
Absolutnie patriotyzmem nie jest obrazanie wszystkich dookola. Nazywanie epitetami wszystkich, ktorzy nie mysla po naszej linii, tudziez nie bija poklonow naszemu mzimu.
Patriotyzmem nie jest rzucanie sie z piesciami do pierwszej nadazajacej sie bijatyki i wysylanie do niej swoich ludzi na stracenie.
Warto sobie wryc w pamiec slowa wiersza "Do prostego czlowieka". To powinien byc hymn narodowy.
Patriotyzm to w moim odczuciu bardziej zyc dla kraju, niz umierac dla niego.
Patriotyzm to nie cwaniakowac na codzien, kombinujac jak przekrecic kazdego.
Patriotyzm, to nie krasc.
Patriotyzm to tworzenie prawa, ktore zapewnia rozwoj i sukces pracowitym i wybitnym.
Patriotyzm to budowanie sojuszy (nie koniecznie przyjazni), by zapewnic dobrobyt i bezpieczenstwo.
Patriotyzm to dopilnowanie wysokiego poziomu edukacji spoleczenstwa.
To tez nie wywozenie smieci do lasu, czy palenie oponami.
Absolutnie patriotyzmem nie jest obrazanie wszystkich dookola. Nazywanie epitetami wszystkich, ktorzy nie mysla po naszej linii, tudziez nie bija poklonow naszemu mzimu.
Patriotyzmem nie jest rzucanie sie z piesciami do pierwszej nadazajacej sie bijatyki i wysylanie do niej swoich ludzi na stracenie.
Warto sobie wryc w pamiec slowa wiersza "Do prostego czlowieka". To powinien byc hymn narodowy.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Strzelac nieumiem. Cela nie mam
Ale umiem jezdzic
Umiem naprawic
Umiem wspomoc technicznie. Pidrutowac itd
Corki w auto i do szwabow. Zona zarzeka sie ze zostaje. Bedzie wspomagac logistyke gotowsc. Opatrywac co bedzie potrzeba.
I ku....a nie walcze za rzad czy innych debili. Walcze za swoj kraj i ziemie ktora z ktorej pochodze.
Szczerze to Mroku i Kabal licze ze to tylko slowa a jak przyjdzie ci chronic Polaków. Nawet te jesiki i innych to staniecie razem z nami.
Ale umiem jezdzic
Umiem naprawic
Umiem wspomoc technicznie. Pidrutowac itd
Corki w auto i do szwabow. Zona zarzeka sie ze zostaje. Bedzie wspomagac logistyke gotowsc. Opatrywac co bedzie potrzeba.
I ku....a nie walcze za rzad czy innych debili. Walcze za swoj kraj i ziemie ktora z ktorej pochodze.
Szczerze to Mroku i Kabal licze ze to tylko slowa a jak przyjdzie ci chronic Polaków. Nawet te jesiki i innych to staniecie razem z nami.
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Wdupiemam Polaków co mi Iran z kraju robią i chcą do ancla sadzać za poglądy.
Wdupiemam się napierdalać, bo mi te katoojczyźniane poglądy wojnę zgotują.
Płacę uczciwie podatki. Niemałe. Oczekuję niewiele - poważnego traktowania tych pieniędzy. Oglądam ten świat 40 lat i kilka zmian chorągiewki i zawsze ta forsa szła w błoto. słaba edukacja, słaba służba zdrowia, jeszcze gorsze służby z łapanki. Tępe trepy ochraniane przez rencistów z prywatnych firm i niedziałający, niekompletny i niekompatybilny system uzbrojenia. Nie kocham żadnego miejsca aż tak, żeby zostać mięsem po dowództwem jakiejś karierowiczowskiej świni.
Ja nikomu nie bronię, nikogo nie wyszydzam, każdy ma prawo ginąć za co chce. Ja będę trzymał kciuki. Tyle. Wolę się skupić na rodzinie, moturach i ładnej pogodzie.
Wdupiemam się napierdalać, bo mi te katoojczyźniane poglądy wojnę zgotują.
Płacę uczciwie podatki. Niemałe. Oczekuję niewiele - poważnego traktowania tych pieniędzy. Oglądam ten świat 40 lat i kilka zmian chorągiewki i zawsze ta forsa szła w błoto. słaba edukacja, słaba służba zdrowia, jeszcze gorsze służby z łapanki. Tępe trepy ochraniane przez rencistów z prywatnych firm i niedziałający, niekompletny i niekompatybilny system uzbrojenia. Nie kocham żadnego miejsca aż tak, żeby zostać mięsem po dowództwem jakiejś karierowiczowskiej świni.
Ja nikomu nie bronię, nikogo nie wyszydzam, każdy ma prawo ginąć za co chce. Ja będę trzymał kciuki. Tyle. Wolę się skupić na rodzinie, moturach i ładnej pogodzie.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
I dziwić się, że ten kraj szumowskimi i sasinami stoi 

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Stoi tymi, ktorzy stanowia wiekszosc tego narodu. Katoekstremistyczne cwaniaczki, przegnile zazdroscia, okradajacy kazdego, kogo tylko sie da.
A dodatkowo niosacych nienawisc i pogarde.
Pierwsza lepsza wizyta na lokalnym targowisku pokazuje to dobitnie.
A dodatkowo niosacych nienawisc i pogarde.
Pierwsza lepsza wizyta na lokalnym targowisku pokazuje to dobitnie.
Kabal ma racje. Gdyby wiecej osob tak myslalo, to Polska faktycznie bylaby potega teraz. A jest taka europejska egzotyka. Taka srodkoowoeuropejska arabia (tylko bozia im ropy zapomniala dac, a wungiel nie w modzie).
Wolałbym mieć Kabala w załodze, niż dresa z tatoo PW 
Oby się to nigdy nie stało - nie lubię dresów

Oby się to nigdy nie stało - nie lubię dresów

Zbowid

jestem przywiązany do swojego miejsca, lubię je, dobrze mi się tu żyje i będę go bronił, howgh 

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
wiersz dobry, kawałek również, ale to działa w idealnym świecie
pacyfizm nie działa we współczesnym świecie, niestety albo ty zjesz albo zostaniesz zjedzonym
a może być tylko gorzej
kto bogatemu/silniejszemu zabroni

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
Oficjalnie powinieneś zagrzewać do walki.
Ps. Ja też mogę walczyć z klimatyzowanego kontenera w Chorwacji jako operator drona na ten przykład. Ale 4h max dziennie.
Tak czy inaczej słabo to wygląda. Miejmy nadzieję, że nasze dywagacje pozostaną na poziomie deklaracji forumowej i nie zostaną sprawdzone w realu.
tel. 509700949
Nigdzie dalej Putin już nie pójdzie przez najbliższe 5-8 lat, nie ma przeszkolonego wojska, nie ma sprzętu. Teraz dozbrajamy Ukrainę by Rosja się tam wykrwawiała, traciła sprzęt, kasę i itepe.
Relax, nikt nie będzie na nas napadał, Niemcy nie pozwolą na przestój w Lidlach i Kaufach. Jedyna możliwość to zajęcie wschodniej części Polski do linii Wisły. Czyli Podkarpacie i Lubelskie ..........szkoda będzie bo fajne klimaty tam ale może wizy dadzą pózniej po aneksji. Co by Mroka odwiedzić....
Relax, nikt nie będzie na nas napadał, Niemcy nie pozwolą na przestój w Lidlach i Kaufach. Jedyna możliwość to zajęcie wschodniej części Polski do linii Wisły. Czyli Podkarpacie i Lubelskie ..........szkoda będzie bo fajne klimaty tam ale może wizy dadzą pózniej po aneksji. Co by Mroka odwiedzić....