W obronie tradycyjnych wartości i kościoła
Moderator: Misiek Bielsko
Re: W obronie tradycyjnych wartości i kościoła
i kolejny gwoździk do trumny:

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
i bardzo dobrze
niech gniją we własnym smrodzie

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Mroku, nakręcasz się jak sprężynka. Ile razy ktoś rzuci hasło "kościół" już eksplodujesz.
Akcja =reakcja, olanie tego wszystkiego daje dużo lepsze rezultaty. Kościół zdechnie samoistnie w dużej skali, dłużej to potrwa na wypizdowiach, ale jednak.
Olać, chyba że problem dotyczy dzieci w otoczeni, wtedy księdza spalić dla przykładu, ja bym utukł gdyby ktoś zrobił coś moim córkom. Na szczęście dla wszystkich wypisałem z religii i mam szanse dłużej na wolności chodzić
Akcja =reakcja, olanie tego wszystkiego daje dużo lepsze rezultaty. Kościół zdechnie samoistnie w dużej skali, dłużej to potrwa na wypizdowiach, ale jednak.
Olać, chyba że problem dotyczy dzieci w otoczeni, wtedy księdza spalić dla przykładu, ja bym utukł gdyby ktoś zrobił coś moim córkom. Na szczęście dla wszystkich wypisałem z religii i mam szanse dłużej na wolności chodzić

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
O to mi chodzi właśnie. Bo rozłam między martyrologią polskości a władzą z watykanu się pogłębia. Szef szefów zaczyna na nich krzywo patrzeć, usiłuje lawirować między tradycją i światem wokół, podczas gdy u nas już dawno jedno i drugie przestało się liczyć i ważne są tylko doczesne zachcianki. Jeśli szef się skrzywi, będzie trzeba wybrać otwarcie, a to już będzie problem. Dopóki wszyscy przymykają oko, jest idealny świat dla nich, a odkąd mają w rękach rząd, mam wrażenie, że zdanie owieczek też mają dość mocno w dupie - jeśli ludzie sami nie przyniosą dzieci i pieniędzy, ściągnie się je ustawą.Mroczny pisze: ↑wt mar 14, 2023 7:43 amnic nie skasowałKrees pisze: ↑pn mar 13, 2023 10:15 pmNo właśnie też to odbieram, że tuszował to tuszował, reszta też, po uj drążyć.
Z drugiej strony - cudnie skasował te "naszą" "narodową" obronę upadającego pomnika za wszelką cenę, z pełnym poniżeniem i wbrew wszystkiemu, zwłaszcza faktom. Niech jeszcze focha strzeli i Dziwisza wystawi![]()
polski kościół nie trzyma z papieżem. przeczytaj co cejrowski powiedział... oni w dupie mają papieża i jego ustawową nieomylność. Obecny papież to dla nich lewak i odliczają aż się szpetnie zatruje czy tam z czegoś spadnie.
Mam nadzieję że następny będzie czarny
![]()
Czarny... No nie wiem. To by oznaczało związanie Afryki (tak jak JP2 związał Polskę), a pytanie czy Afryka jest dość bogata, żeby się opłacało i czy już działający tam inwestorzy zechcą się dzielić takim fajnym kontynentem. No i pytanie, ilu z nich lubi kolorowe dzieci

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Nooo kuerwaaaaa... widzę, że już wszystko za moimi plecami... a mnie to ktoś pytał o zdanie, he? Ja tam papieżem nigdy zostać nie chciałem i proszę mnie w to nie mieszaćKrees pisze: ↑wt mar 14, 2023 9:00 amO to mi chodzi właśnie. Bo rozłam między martyrologią polskości a władzą z watykanu się pogłębia. Szef szefów zaczyna na nich krzywo patrzeć, usiłuje lawirować między tradycją i światem wokół, podczas gdy u nas już dawno jedno i drugie przestało się liczyć i ważne są tylko doczesne zachcianki. Jeśli szef się skrzywi, będzie trzeba wybrać otwarcie, a to już będzie problem. Dopóki wszyscy przymykają oko, jest idealny świat dla nich, a odkąd mają w rękach rząd, mam wrażenie, że zdanie owieczek też mają dość mocno w dupie - jeśli ludzie sami nie przyniosą dzieci i pieniędzy, ściągnie się je ustawą.Mroczny pisze: ↑wt mar 14, 2023 7:43 amnic nie skasowałKrees pisze: ↑pn mar 13, 2023 10:15 pm
No właśnie też to odbieram, że tuszował to tuszował, reszta też, po uj drążyć.
Z drugiej strony - cudnie skasował te "naszą" "narodową" obronę upadającego pomnika za wszelką cenę, z pełnym poniżeniem i wbrew wszystkiemu, zwłaszcza faktom. Niech jeszcze focha strzeli i Dziwisza wystawi![]()
polski kościół nie trzyma z papieżem. przeczytaj co cejrowski powiedział... oni w dupie mają papieża i jego ustawową nieomylność. Obecny papież to dla nich lewak i odliczają aż się szpetnie zatruje czy tam z czegoś spadnie.
![]()
Czarny... No nie wiem. To by oznaczało związanie Afryki (tak jak JP2 związał Polskę), a pytanie czy Afryka jest dość bogata, żeby się opłacało i czy już działający tam inwestorzy zechcą się dzielić takim fajnym kontynentem. No i pytanie, ilu z nich lubi kolorowe dzieci![]()

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Sorry, że bez ciebie głosowanie... To skreślam "jednogłośnie" i dopiszemy "z jednym głosem przeciw". OK?czarny bielsko pisze: ↑wt mar 14, 2023 9:46 amNooo kuerwaaaaa... widzę, że już wszystko za moimi plecami... a mnie to ktoś pytał o zdanie, he? Ja tam papieżem nigdy zostać nie chciałem i proszę mnie w to nie mieszaćKrees pisze: ↑wt mar 14, 2023 9:00 amO to mi chodzi właśnie. Bo rozłam między martyrologią polskości a władzą z watykanu się pogłębia. Szef szefów zaczyna na nich krzywo patrzeć, usiłuje lawirować między tradycją i światem wokół, podczas gdy u nas już dawno jedno i drugie przestało się liczyć i ważne są tylko doczesne zachcianki. Jeśli szef się skrzywi, będzie trzeba wybrać otwarcie, a to już będzie problem. Dopóki wszyscy przymykają oko, jest idealny świat dla nich, a odkąd mają w rękach rząd, mam wrażenie, że zdanie owieczek też mają dość mocno w dupie - jeśli ludzie sami nie przyniosą dzieci i pieniędzy, ściągnie się je ustawą.Mroczny pisze: ↑wt mar 14, 2023 7:43 am
nic nie skasował
![]()
Czarny... No nie wiem. To by oznaczało związanie Afryki (tak jak JP2 związał Polskę), a pytanie czy Afryka jest dość bogata, żeby się opłacało i czy już działający tam inwestorzy zechcą się dzielić takim fajnym kontynentem. No i pytanie, ilu z nich lubi kolorowe dzieci![]()
![]()

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- minizbowid
-
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Braterska miłość inaczej 

Zbowid

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

https://www.lublin112.pl/ksiadz-z-nasze ... -15-latka/
Watykan go ukarał... Japierdolękurwa...
Spalić i zaorać...
Watykan go ukarał... Japierdolękurwa...
Spalić i zaorać...
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Ofiara księdza powiadomiła przełożonych kapłana, a sprawa trafiła do Stolicy Apostolskiej.
czy trzeba coś dodawać?
czy trzeba coś dodawać?
Ołów. Porcjami

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

niemniej - to pokazuje skalę problemu
gwałcą, sprawy wychodzą na światło dzienne, ściga ich pół świata, filmy kręcą, papież potwierdza a ludzie w swojej niezbadanej głupocie dalej im wciskają dzieci
jak już ktoś ma straszną potrzebę wychowania w jakiejś religii to niech to robi sam albo zdalnie ale litości - to są dzieci. One ufają tym skurwielom bo są małe i rodzice czapkują przed tymi przebierańcami.
Potrzebujemy drugiej Irlandii i ustawy, że klecha nie może przebywać sam na sam z dzieckiem
gwałcą, sprawy wychodzą na światło dzienne, ściga ich pół świata, filmy kręcą, papież potwierdza a ludzie w swojej niezbadanej głupocie dalej im wciskają dzieci
jak już ktoś ma straszną potrzebę wychowania w jakiejś religii to niech to robi sam albo zdalnie ale litości - to są dzieci. One ufają tym skurwielom bo są małe i rodzice czapkują przed tymi przebierańcami.
Potrzebujemy drugiej Irlandii i ustawy, że klecha nie może przebywać sam na sam z dzieckiem

Wystarczyłoby traktować dokładnie tak samo jak innych. Ani gorzej ani lepiej, żeby nie wywyższać ani nie dawać szansy na martyrologię. A po skazaniu i posadzeniu, szepnąć słówko.
Gadałem ostatnio przypadkiem u gumiarza z gościem z dzielnicy o zasłużonej renomie w mieście. Mówił, że mieli na dzielni przypadek, że Pan (cywil) się kręcił koło dzieci w szkole. Nauczycielka była na policji, bo jest nauczycielką i musi. Nikt inny się nie pofatygował do komendy ale panu będzie potrzebna chwila, zanim będzie mógł się gdziekolwiek kręcić.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
I to jest podejście do problemu, które rozumiem.
W świecie popieprzonych sąsiadów alkoholików ze skłonnością do głośnych imprez disco polo, przygłuchych staruszków wpychających w nieswoje sprawy spuchnięte sąsiedzkie nochale i niereformowalnych przedstawicieli handlowych wiecznie parkujących firmowe auto na drodze o szerokości 1,2 samochodu, wszystkich równo korzystających z gwarantowanej konstytucyjnie nietykalności osobistej, pozostaje mi ufność w umiejętnie skuteczny wpiernicz ulicznych wojowników z pod znaku denaturatu i czerstwego chleba, pozbawionych takich legalistycznych rozterek.
Pamiętam podobną historię z rodzinnych stron: gdy okazało się, że lokalny diler detalista artykuły lokalnie produkowanej chemii rozrywkowej pcha także w podstawówce, odbyła się rozmowa interwencyjna z działem HR działu dystrybucji na szczeblu hurtowym. Wspomniany dealer już po dwóch tygodniach uzyskał pełnię ostrości widzenia pozahandlowych aspektów swojej sytuacji, jak tylko zeszła opuchlizna.
W świecie popieprzonych sąsiadów alkoholików ze skłonnością do głośnych imprez disco polo, przygłuchych staruszków wpychających w nieswoje sprawy spuchnięte sąsiedzkie nochale i niereformowalnych przedstawicieli handlowych wiecznie parkujących firmowe auto na drodze o szerokości 1,2 samochodu, wszystkich równo korzystających z gwarantowanej konstytucyjnie nietykalności osobistej, pozostaje mi ufność w umiejętnie skuteczny wpiernicz ulicznych wojowników z pod znaku denaturatu i czerstwego chleba, pozbawionych takich legalistycznych rozterek.
Pamiętam podobną historię z rodzinnych stron: gdy okazało się, że lokalny diler detalista artykuły lokalnie produkowanej chemii rozrywkowej pcha także w podstawówce, odbyła się rozmowa interwencyjna z działem HR działu dystrybucji na szczeblu hurtowym. Wspomniany dealer już po dwóch tygodniach uzyskał pełnię ostrości widzenia pozahandlowych aspektów swojej sytuacji, jak tylko zeszła opuchlizna.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
i takie podejście do tematu to ja szanujęBratproroka pisze: ↑sob mar 25, 2023 6:57 pmPamiętam podobną historię z rodzinnych stron: gdy okazało się, że lokalny diler detalista artykuły lokalnie produkowanej chemii rozrywkowej pcha także w podstawówce, odbyła się rozmowa interwencyjna z działem HR działu dystrybucji na szczeblu hurtowym. Wspomniany dealer już po dwóch tygodniach uzyskał pełnię ostrości widzenia pozahandlowych aspektów swojej sytuacji, jak tylko zeszła opuchlizna.

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Mówienie o jakiś rozwiązaniach siłowych jest po prostu słabe. to niczego nie rozwiąże. To tzreba zrobić na poziomie przepisów - wystarczy jedna mała zmiana art 304 kpk.
I nie, nauczycielka nie musi. Zrobiłą to, bo widocznie porządny z niej człowiek i jej się chce. Nie miała żadnego obowiązku prawnego.
I nie, nauczycielka nie musi. Zrobiłą to, bo widocznie porządny z niej człowiek i jej się chce. Nie miała żadnego obowiązku prawnego.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
@Zibi rozwiązania siłowe to ostateczność i niektórzy bez takowych nie zrozumieją, że coś robią źle.
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Popraw mnie, jeżeli się mylę, ale pedofilia jest ścigana z urzędu. Art. 200 kk. Artykuł zawiera także "Inne czynności seksualne".Zibi pisze: ↑ndz mar 26, 2023 12:19 pmMówienie o jakiś rozwiązaniach siłowych jest po prostu słabe. to niczego nie rozwiąże. To tzreba zrobić na poziomie przepisów - wystarczy jedna mała zmiana art 304 kpk.
W związku z tym, zgodnie z 304 kpk nauczycielka ma obowiązek prawny zgłosić sytuację. Tak jak i każdy inny obywatel. Nauczycielka nawet podwójnie, zgodnie z 304 kpk, jako pracownik instytucji państwowej/samorządowej.
W świetle powyższego, jakiej oczekiwałbyś zmiany w art. 304 kpk?
Beware The Rage Of A Berserker
Ujmę to tak: we wsponianej dzielnicy informowanie policji, w oparciu od dowolne przepisy i nakazy zawarte w aktach prawnych, jest pasee.Zibi pisze: ↑ndz mar 26, 2023 12:19 pmMówienie o jakiś rozwiązaniach siłowych jest po prostu słabe. to niczego nie rozwiąże. To tzreba zrobić na poziomie przepisów - wystarczy jedna mała zmiana art 304 kpk.
Natomiast w skali lokalnej, tej szkoły, tych dzieci i tego pana problem został rozwiązany definitywnie. Też bym chciał żyć w świecie gdzie rozsądne i racjonalne przepisy dają skuteczne rozwiązanie problemów społecznych, tylko, że takiego świata nie ma.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

i dlatego po filmie Sekielskich zrobiono nicBratproroka pisze: ↑ndz mar 26, 2023 2:17 pmPopraw mnie, jeżeli się mylę, ale pedofilia jest ścigana z urzędu. Art. 200 kk. Artykuł zawiera także "Inne czynności seksualne".Zibi pisze: ↑ndz mar 26, 2023 12:19 pmMówienie o jakiś rozwiązaniach siłowych jest po prostu słabe. to niczego nie rozwiąże. To tzreba zrobić na poziomie przepisów - wystarczy jedna mała zmiana art 304 kpk.
W związku z tym, zgodnie z 304 kpk nauczycielka ma obowiązek prawny zgłosić sytuację. Tak jak i każdy inny obywatel. Nauczycielka nawet podwójnie, zgodnie z 304 kpk, jako pracownik instytucji państwowej/samorządowej.

wierzyć w skuteczność prawa w państwie z tektury?
ma obowiązek społeczny nie obowązek prawny. Czyli moze po prostu olać. Nie, nauczycielka nie jest instytucją samorządową. A po co zmiana 304? aby kociół katlolicki i inne związki wyznaniowe miały obowiązek prawny powiadomić prokuraturę o podejrzeniu pedofilii. Bo ntera nie musza tego robić - moga ukryć ten fakt ,zninszczyć dokumenty i przenieśc księdza w inne miejsce.Bratproroka pisze: ↑ndz mar 26, 2023 2:17 pmPopraw mnie, jeżeli się mylę, ale pedofilia jest ścigana z urzędu. Art. 200 kk. Artykuł zawiera także "Inne czynności seksualne".Zibi pisze: ↑ndz mar 26, 2023 12:19 pmMówienie o jakiś rozwiązaniach siłowych jest po prostu słabe. to niczego nie rozwiąże. To tzreba zrobić na poziomie przepisów - wystarczy jedna mała zmiana art 304 kpk.
tel. 509700949
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Nie tylko od teraz - kk może od kiedy chce za cichym przyzwoleniem ludzi i rządu...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było