Co by tak ...
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Co by tak ...
A to niby dlaczego się kłóci ? . Kółka do wody muszą znikać , przy okazji fajna regulacja zwiasu od brzucha na ziemi do prześwitu półmetrowego .Ostatnią wersję rysowałem na McPh , co jest ogromnym ułatwieniem.
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
Potwierdzam - wsiadam, na luzie w te i z powrotem, relaks. Cisza i spokój. Nie śmierdzi z rury wydechowej. Jako osobne byty nie istnieją alternator i rozrusznik, sprzęgło (chociaż coś co zwą dumping clutch występuje, ale chyba nie znaleziono jeszcze sztuki, którą by trzeba było wymienić).Adamo pisze: ↑pt paź 18, 2024 1:06 pmNie klekoczą stojąc w korku, ogrzewanie działa od razu itp.
Weź sobie dowolne 1.9 tdi, zaparkuj w słońcu, a potem ustaw przez telefon, że jak przyjdziesz do auta to ma w nim być 20 stopni i schłodzony fotel nie parzący w dupę.
Hybrydowym lexem jeżdżę od roku. Emocji u mnie nie wywołuje żadnych. Takie AGD do przemieszczania się. Niemniej użytkowo (zwłaszcza w zakorkowanym mieście) jest to urządzenie genialne. Choćby tym, że klima może działać z pełną wydajnością przy zgaszonym silniku bije na głowę wszystkie spalinówki. Jedyna atencja jakiej wymaga to przegląd co 15 tys. km i dolanie płynu do spryskiwacza.
Tytus
Auto które nie wywołuje emocji, sprawia że chce z niego wysiąść. Hybryda ma 0,5 roku, 7tys nalotu a jak gdzieś jedziemy wspólnie to dla wszystkich jest naturalne, że pajerem
Dodatkowo, przypadku Pajero czasem szukam powodu by gdzieś pojechać, o civiku pamiętam jak go widzę

Dodatkowo, przypadku Pajero czasem szukam powodu by gdzieś pojechać, o civiku pamiętam jak go widzę

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
To nie problem hybrydy… jak bym miał jechać civikiem to też bym nie chciał.Videlec pisze: ↑pt paź 18, 2024 6:19 pmAuto które nie wywołuje emocji, sprawia że chce z niego wysiąść. Hybryda ma 0,5 roku, 7tys nalotu a jak gdzieś jedziemy wspólnie to dla wszystkich jest naturalne, że pajerem![]()
Dodatkowo, przypadku Pajero czasem szukam powodu by gdzieś pojechać, o civiku pamiętam jak go widzę![]()
Ja ja hybrydą tojoty, miałem zastępcze, tym można tylko za karę
a że to to samo co leksus to też szczerze Ci współczuję i przyznaję racje, trzeba to sobie tłumaczyć chłodzeniem fotela ustawianym ze smartfona 

PIV 3,2DiD
Dzięki. Wreszcie ktoś zrozumiał mój ból i choć odrobina współczucia

E tam...chciałbym mieć to co w najnowszych Lexusach nazywa się Asystent Climate Concierge.

Tytus
Webasto w dizlu wystarcza
Serio, pamiętam to forum sprzed kilku lat gdzie amarok był wyśmiewany od głupoty
szybko poszło.

Serio, pamiętam to forum sprzed kilku lat gdzie amarok był wyśmiewany od głupoty

szybko poszło.
PIV 3,2DiD
SUV to coś czym zamordowano terenówki
Elektryk i hybryda to coś co zabije resztę
Wszyscy skończymy w melexach, rakieta już wystartowała

Elektryk i hybryda to coś co zabije resztę

Wszyscy skończymy w melexach, rakieta już wystartowała

PIV 3,2DiD
Odchodzi się od jazdy w terenie

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

zbowidku
a ty sie juz nauczyles jezdzic po trawie od tego czasu com cie ciongnol na biesach?
a ty sie juz nauczyles jezdzic po trawie od tego czasu com cie ciongnol na biesach?
Kiedyś SUV był odsądzany od czci i wiary. Teraz dawne SUVy na ramie ze sztywnym mostem z tyłu, reduktorem są hardkor madafaka.
Popyt na Defendera jest. Takiego jak rynek teraz ma i kupuje.
Najgorsze to będzie nie mieć wyboru.
Tytus
Po trawie jak po alko, nie wolno. Paliłeś nie jedź

PIV 3,2DiD
isuzu mogło to tak zostawić, a nie zmieniać na mcpersona, całkiem byłem z tego zawiasu zadowolony

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Prawda.
Ale
Jeepy, te na literkę W się sprzedają.
Grenadiery się sprzedają mimo chorej ceny, a nowa siedemdziesiątka się sprzedała zanim dotarła do salonu.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
i pickupy i amerykańskie suvy i jimniaki i cała masa innych
problem w czym innym - pieniądze tanieją i byle rzęch kosztuje jakieś absurdalne kwoty. Nowa toyota 0.5 bańki.. auto do pracy
problem w czym innym - pieniądze tanieją i byle rzęch kosztuje jakieś absurdalne kwoty. Nowa toyota 0.5 bańki.. auto do pracy
Eeee, tu raczej o co innego chodzi. Ktoś musi zapłacić za transformację elektryczną. By ten badziew na baterie się sprzedawał musi być przytomny w cenie, ale nie jest, to klasyczna motoryzacja musiała podrożeć. Innej przyczyny nie ma. Dlaczego to samo auto w stanach kosztuje połowę tego co eu, że transport taki drogi? 

PIV 3,2DiD
bo może

był taki moment co się rok czekało. No to rynek dostosował ceny..

był taki moment co się rok czekało. No to rynek dostosował ceny..
Sprytne. Jak chwalili tego d-maxa to zalukałem na internety zobaczyć co to jest
, przy okazji dowiedziałem się, że mają w sklepach na wyprzedaży takie z 2023 roku, czyli sytuacja wróciła do tej sprzed lat, cena nie 

PIV 3,2DiD
tak cena nowych z dupy do tego silnik "dostosowany" do EU już ten 2.5 nie porywa mocą i kulturą, ale ten 1,9 to żenuła do pickupa... ja wiem taka moda teraz
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Ranger 1.0 ecoboost z tylko przednim napędem i ledbarem szedłby jak ciepłe bułeczki...po co komu napęd do wjazdu na krawężnik
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S