przekaznik czy co?
Moderator: Kosiarz
- Kris_Bytom
- jestem tu nowy...
przekaznik czy co?
zaczne od tej mniej dolegliwej "usterki" ktora mi sie dzis przytrafila
(druga opisze w osobnym temacie)...
wiec :
rano na parkingu odpalam diesla i wszystko ok. jade jakies 20min, gasze bryke. wracam po 20 minutach, przekrecam kluczyk i co?..
w momencie przekrecenia kluczyka "do konca" gasna wszystkie kontrolki,radio,zegar i echo.rozrusznik nie kreci.cisza. gdy klucz wraca na normalna pozycje pojawia sie wykasowany zegar, znow zapalaja sie kontrolki(nie swieca tak jasno jak zwykle), ale tym razem juz bez tej od grzania swiec. przy kolejnych probach widac ze jest gdzies zwarcie-slysze "tykanie" spod machy, kontrolki migaja, a ta od swiec wogole nie daje znaku zycia.rozrusznik ni drgnie. pozostalo odpalenie "na pych"
dodam tylko ze od rana pada wiec pewnie to jest przyczyna zwarcia
gdzie szukac? co wymienic? elektryk ze mnie zaden
(druga opisze w osobnym temacie)...
wiec :
rano na parkingu odpalam diesla i wszystko ok. jade jakies 20min, gasze bryke. wracam po 20 minutach, przekrecam kluczyk i co?..
w momencie przekrecenia kluczyka "do konca" gasna wszystkie kontrolki,radio,zegar i echo.rozrusznik nie kreci.cisza. gdy klucz wraca na normalna pozycje pojawia sie wykasowany zegar, znow zapalaja sie kontrolki(nie swieca tak jasno jak zwykle), ale tym razem juz bez tej od grzania swiec. przy kolejnych probach widac ze jest gdzies zwarcie-slysze "tykanie" spod machy, kontrolki migaja, a ta od swiec wogole nie daje znaku zycia.rozrusznik ni drgnie. pozostalo odpalenie "na pych"
dodam tylko ze od rana pada wiec pewnie to jest przyczyna zwarcia
gdzie szukac? co wymienic? elektryk ze mnie zaden
- norbertszczecin
-
- Kris_Bytom
- jestem tu nowy...
- norbertszczecin
-
- Kris_Bytom
- jestem tu nowy...
- kjablonski
- Kris_Bytom
- jestem tu nowy...
- Kris_Bytom
- jestem tu nowy...
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Re: przekaznik czy co?
U mnie wystąpiło to znienacka z dnia na dzień. Po wyczyszczeniu klemy (plusowej) i akumulatora na łączeniach z klemą, auto jak nowe...Kris_Bytom pisze:(...)
w momencie przekrecenia kluczyka "do konca" gasna wszystkie kontrolki,radio,zegar i echo.rozrusznik nie kreci.cisza. gdy klucz wraca na normalna pozycje pojawia sie wykasowany zegar, znow zapalaja sie kontrolki(nie swieca tak jasno jak zwykle), ale tym razem juz bez tej od grzania swiec. przy kolejnych probach widac ze jest gdzies zwarcie-slysze "tykanie" spod machy, kontrolki migaja, a ta od swiec wogole nie daje znaku zycia.rozrusznik ni drgnie(...)

- janusz k160
-