TOYKI z ogłoszeń -byłem, widziałem...

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » śr mar 21, 2007 8:08 pm

Nie mozna wymieniać świec, których nie ma. Nie można blokować centralnego mechanizmu różnicowego, którego nie ma.
Będe się teraz czepiał dalej, hipotetycznie już rzecz jasna. Auto przeszło kompleksową naprawę balcharska i konserwację ramy. Nie jest to możliwe bez zdjęcia jednego z drugiego a nie podejrzewam. Jak zreazlizowano w praktyce podniesienie zawieszenia o 3 cale? Przejrzano dyfry i co?
Dalej mi się nie chce ale będę w przyszłym tygodniu na Śląsku to sobie obejrzę te cudo i chętenie poznam przynajmniej jednego z inżynierów...założycieli firmy.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » śr mar 21, 2007 8:14 pm

Dobrze, że to Ty a nie Miskiler, wyczaił treśc ogłoszenia, bo by się działo :)23

:)21
LJ 70

Kylon

Post autor: Kylon » śr mar 21, 2007 8:16 pm

A ja troche Toyot ogarniam i uważam, że jeślli jest taka cena i tyle żeczy zrobionych to:
- albo poskładany na najtańszej hujni jaka jest
- albo samochód w zakupie był śmietnikiem i te remonty długo nie pochodzą
- albo dokładają do interesu

parę odbudów juz ogarneliśmy i :o
Ostatnio zmieniony śr mar 21, 2007 9:35 pm przez Kylon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » śr mar 21, 2007 8:41 pm

Masz wiele racji ale takie dyletanckie błędy w opisie sugerują pizdencje ogólną.
Pokusze sie o mały kosztorys:
Ostatnio mały wysp na 60-tki był i można już było kupić za 6000zł pojazd na chodzie.
-"Blacharka" na zywicę we własnym zakresie (mamy tu warsztat "extrem") to wydatki rzędu 2500zł maks.
-Konserwacja podwozia i ramy z zapierd... dokładnie aby nie było niejasności to 200zł.
-przewody hamulcowe, miedziane 200zł
-sprzęgło kompletne?, kto to sprawdzi, nie wyceniam
-łożyska kół przednich , oryginał Koyo 250zł, zwrotnic, oryginał Koyo 280zł
-płyny sobie darujemy
-szpej dodatkowy ok, zderzak tez ładnie wygląda, opony podnosza wizualnie wartość plus wyciągarka.
-podniesienie zawieszenia o 3 cale, kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobili, chyba, ze lift budy na podkładkach.
-żeby zabudować ryflem trzeba co najmniej dwa arkusze 1000x2000 sie= 450zł.
Wiem, żłośliwym strasznie ale jedną taką zrobiłem od podstaw a za drtugą się własnie zabieram. Na innych autach się nie znam, te poznałem trochę.... tylko ja wiem ile rodzajów śrób jest w tym modelu.

I żeby nie było, ze było. Nie znam rzeczonego warsztatu i ...znać już nie chcę.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

wiesław kalicki

Post autor: wiesław kalicki » śr mar 21, 2007 9:11 pm

elwood muszę poprosić cię o instrukcję ,bo ja drugą robię i z takimi kosztami to tylko w erze
wolę jeździć land cruiserem niż naprawiać
land rovera

wote
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: wote » śr mar 21, 2007 9:13 pm

witam

nie chce sie czepiac, ale 60 ma swiece.
Toyota HJ

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » śr mar 21, 2007 9:26 pm

płomieniową, nie żarową.

Wiesiu ja pozwoliłem sobie puścić wodze wyobraźni i wczuć sie w rolę... To pierwsza z wersji, którą przedstawił Kylon. Mnie 'kompleksowa blacharka" kosztowała... tyle co w Erze, Plusie i Orange razem wziętych. Sama blacharka to 8000zł, tylko blacharka. Jako blacharkę rozumiemy prace związane z obróbka blachy... potem była szpachlowana i lakierowana. Karoseria była piaskowana i wyczyszyszczona do gołej blachy (kazdy cm2 został zjechany szlifierką na papierze lub szczotce metalowej, pozostałości we wgłębieniach zostały usunięte chemicznie, wsio łącznie z uszczelnieniami fabrycznymi, wytłumieniem, matami, barankiem itp) na całym obszarze z wyjątkiem wierzchniej strony dachu.
The Bluesmobile

wiesław kalicki

Post autor: wiesław kalicki » śr mar 21, 2007 9:47 pm

ja ostatnią bj73 zawiozłem do warsztatu lakierniczego , uzgodniliśmy właśnie 8000 zł a po tygodniu dzwonią żebym jednak zabierał bo takie roboty to mają w dupie, karoseria leży i czeka , może kiedyś jakiś potworek
land rovera

Nikos

Post autor: Nikos » czw mar 22, 2007 11:37 am

Elwood pisze:płomieniową, nie żarową.

Wiesiu ja pozwoliłem sobie puścić wodze wyobraźni i wczuć sie w rolę... To pierwsza z wersji, którą przedstawił Kylon. Mnie 'kompleksowa blacharka" kosztowała... tyle co w Erze, Plusie i Orange razem wziętych. Sama blacharka to 8000zł, tylko blacharka. Jako blacharkę rozumiemy prace związane z obróbka blachy... potem była szpachlowana i lakierowana. Karoseria była piaskowana i wyczyszyszczona do gołej blachy (kazdy cm2 został zjechany szlifierką na papierze lub szczotce metalowej, pozostałości we wgłębieniach zostały usunięte chemicznie, wsio łącznie z uszczelnieniami fabrycznymi, wytłumieniem, matami, barankiem itp) na całym obszarze z wyjątkiem wierzchniej strony dachu.
hola hola
hj60 z silnikiem 2H jak najbardziej ma swiece zarowe + swiece plomykowa

Awatar użytkownika
mariusx

Post autor: mariusx » czw mar 22, 2007 1:10 pm

sprzedaje firma, bierzemy f-vat i jazda, w umowie oczywiscie wpisany caly zakres napraw.

niech sie martwia jak "przedobrzyli" w opisie.

Awatar użytkownika
MaxLux

Post autor: MaxLux » ndz kwie 01, 2007 6:52 pm

A teraz inny "kwiatek" (nie mylic z kolega z TLC ;) ) w temacie ogloszen:

http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 1&ile_o=25

Generalnie padaka jak za ta cene :)3

NIE MA blokad ( gosc twierdzi, ze sa i zalaczaja sie automatycznie w blocie :o
skora inny kolor z przodu i tylu
podsufitka w fatalnym stanie
a sinik - chodzi jak 2LT :evil:

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » pn kwie 02, 2007 2:57 pm

a z wyglądu takaja ślicznaja :wink: eeeech...
robok rzępoli w harapuciu

wiesław kalicki

Post autor: wiesław kalicki » pn kwie 02, 2007 4:53 pm

Sebastjan zdjęcia gumki dotarły
land rovera

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » wt kwie 03, 2007 8:21 am

wiesław kalicki pisze:Sebastjan zdjęcia gumki dotarły
wlasnie nie dotarly :cry: :cry: :cry:
juz mialem Cie molestowac ze niby zapomniales... na wszelki przesle Ci jeszcze raz adres email za pomoca SMS :wink:
robok rzępoli w harapuciu

Awatar użytkownika
farmer

A coś jeszcze o tej z Tarnowa??

Post autor: farmer » sob kwie 07, 2007 9:27 pm

A coś jeszcze o tej z Tarnowa?? Byłem tam i oglądałem. Tapicerka faktycznie syf. Podsufitka do odratowania silnik moim zdaniem ładnie pracował. Nie był szykowany pod jelenia (karcher itp.)nie ma wycieków poza wężem wspomagania. Faktycznie koleś pitoli, że ma blokadę obu mostów, ale mi się wydaje, że tylko tylni most ma LSD. Prosiłbym jednak o weryfikację mojej opinii, ponieważ chyba ją kupię. Bardzo mi na tym zależy.

Awatar użytkownika
MaxLux

Post autor: MaxLux » ndz kwie 08, 2007 9:17 am

A jezdziles tym autem czy tylko ogladales / sluchales silnik ??

handlarz, ktory to sprzedaje jest wyjatkowo cwany (na leszczy) bo przed ruszeniem z miejsca juz mowi -Uwaga !! bo w tym silniku jest duza turbo-dziura :o i faktycznie jest, z tym ze od 1000 do samego konca zakresu obrotow :)20 - ten silnik chodzi jakby w ogole nie bylo doladowania :o

zreszta - popatrz jeszcze raz na ogloszenie, zdjecia ... jak w TV Mango :D

ciekawszy juz jest ten HDJ po strazy, co sie pojawil na gieldzie :)2

toyofan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

toyota

Post autor: toyofan » ndz kwie 08, 2007 11:58 am

Byłem, jeździłem, słuchałem, leżałem pod autem. Turbo dziura jest, (ale jak w każdym), tapicerka do szycia, silnik pracował bardzo ładnie. Blokady:
- przodu nie ma
- tył lsd
Zaletą tego auta jest to, że nie było szykowane do sprzedania. Mosty nie były rozbierane, silnik nie był myty karcherem, więc widać, co i jak. Cena jest wysoka (jak dla mnie). Jeżeli jednak ktoś szuka auta do jeżdżenia a nie do kata w terenie to polecam. Trzeba zrobić tapicerkę, wymienić filtry, bo zaglądałem i Czeczenia (może, dlatego wydawało się przedmówcy, że, zmulona ale 180 na obwodnicy jechała :-)) Oglądałem kilka. np w Gliwicach stoi kondon za 60 i przebieg 125tyś :lol: tak na serio to ma z 700tyś

Awatar użytkownika
profesorr

Post autor: profesorr » ndz kwie 08, 2007 12:23 pm

witam,ładna hdj80 stoi u goscia przy wyjezdzie z dąbrowy tarnowskiej na radomyśł wielki,jakieś 6-8 km od dąbrowy jest komis pod domem,stoi tam dużo busów,manual,około93lub94,koło 40 tyś

Awatar użytkownika
farmer

Post autor: farmer » wt kwie 10, 2007 11:11 am

A jakieś namiary?

er krak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: er krak » wt kwie 10, 2007 9:37 pm

toyofan bez obrazy ale pitolisz głupoty
jechałem tym autem i ledwo wycisłem 120 wiec nie wiem na jakiej obwodnicy jechales zeby go tak rozpedzic chyba ze z przepasci .Tam nie ma turbiny ona nie zyje !!!!!! a tą bajke ze własnie ktos przed chwila nim jechał 180 gdzies juz słyszłem hehehehehe Zwykly 4.2 td przy nim jest jak maclaren honda. :D
ZMOTA Y60
LC FZJ80 40th
PAJERO II 3.5 v6

Awatar użytkownika
farmer

He He He

Post autor: farmer » wt kwie 10, 2007 10:42 pm

Bez urazy, ale chyba sprzedawca Ci naubliżał albo coś gorszego. Jechałem nią 180 a za tydzień wyślę (każdemu, który poprosi) filmik od 0 do 180 bo będę nią jechał do domu (to tak na potwierdzenie mojej wersji) :D Nie ma blokady, ma syfiastą kanapę, ale ze wszystkich jakie widziałem do sprzedania jest naj. A reszta to kwestia paru PLN. Pozdrawiam serdecznie.

Ps. Może poleciłbyś mi lepszą, bo nie jestem jeszcze zdecydowany a zależy mi na aucie, które będzie nadawało się do ciągania przyczepy przez kilka lat.

Awatar użytkownika
farmer

Post autor: farmer » wt kwie 10, 2007 10:47 pm

................Ten drugi od 180 to mój brat, więc potwierdzi bo był ze mną. :D

Awatar użytkownika
Zachary

Post autor: Zachary » śr kwie 11, 2007 5:44 am

Rzeczonym autem nie jechałem, ale moje potrafi pojechać 180km/h. Pytanie jest tylko jedno: po co? Gabaryty samochodu...itd, itp.
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata ;-)[/color]

Awatar użytkownika
farmer

re

Post autor: farmer » śr kwie 11, 2007 8:27 am

Też prawda :lol: to nie jest auto do ścigania się. Ale świadczy to w jakiś pokrętny sposób o tym, że silnik swoje potrafi. Sprawdzałem też czy mosty nie wyją, bo to częsta przypadłość krajowych (i nie tylko) osiemdziesiątek.

Awatar użytkownika
Kłosik

Kontaktowanie:

Post autor: Kłosik » czw kwie 12, 2007 8:24 pm

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2444785

Malowana cała, stan techniczny faktycznie tylko dobry :)3
silnik klepie jak sieczkarnia tapicerka zniszczona ...
Cóż dodaj cóż ująć... :wink:
gg 8726748

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”