gaz w 2,6 ben
Moderator: Kosiarz
gaz w 2,6 ben
mam ins gaz w 2,6 nie zapali na gazie moge przelączyc dopiero jak sie rozgrzeje,inaczej sie holera zalewa,pozatym obojętnie na czym jade powyzej 3,5 tys obrotów brakuje mu pary co mam zrobic pomocy!!!w gazniku nie ma czym pokręcic jest tylko trzy sruby przy cięgnie gazu a objaw braku mocy przy wiekszych obrotach to chiba za malo powietrza gdzie sie ustawia skłąd mieszanki,a moze ktos ma opis gaznika pozdrawiam 

icz
Re: gaz w 2,6 ben
masz brudne szyby;))rysiekm pisze:mam ins gaz w 2,6 nie zapali na gazie moge przelączyc dopiero jak sie rozgrzeje,inaczej sie holera zalewa,pozatym obojętnie na czym jade powyzej 3,5 tys obrotów brakuje mu pary co mam zrobic pomocy!!!w gazniku nie ma czym pokręcic jest tylko trzy sruby przy cięgnie gazu a objaw braku mocy przy wiekszych obrotach to chiba za malo powietrza gdzie sie ustawia skłąd mieszanki,a moze ktos ma opis gaznika pozdrawiam
Ci co mnie znają osobiście wiedzą o czym mówię;)
Ja Wam mówię jest dobrze, jest dobrze, jest dobrze
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
ajajajjjajjjjajjjjjjj
tego się właśnie obawiałem - wdawać się w czysto akademickie dyskusje o wyższości swiąt bożego narodzenia nad wielkanocą....
prawidłowo wyregulowana instalacja zasilania silnika LPG nie powinna pozwolić na uruchomienie z zimnego silnika.. to troche teoretzowanie - uwierz mi że taka dyskusja niewiele da - to trzeba obmacać i nie zawsze problem bedzie leżał po stronie instalacji LPG, czesto właśnie nie..
jaki problem - zaciągnij żelazo o Piernikowa - obadam;) hyhyhyhy
albo wal na priva i tel to mozemy pogadac....
ech.. ponoć misie sie nie psują;)) hhuhuhuhu

tego się właśnie obawiałem - wdawać się w czysto akademickie dyskusje o wyższości swiąt bożego narodzenia nad wielkanocą....
prawidłowo wyregulowana instalacja zasilania silnika LPG nie powinna pozwolić na uruchomienie z zimnego silnika.. to troche teoretzowanie - uwierz mi że taka dyskusja niewiele da - to trzeba obmacać i nie zawsze problem bedzie leżał po stronie instalacji LPG, czesto właśnie nie..
jaki problem - zaciągnij żelazo o Piernikowa - obadam;) hyhyhyhy
albo wal na priva i tel to mozemy pogadac....
ech.. ponoć misie sie nie psują;)) hhuhuhuhu
Ostatnio zmieniony śr gru 17, 2003 2:30 pm przez Piernik, łącznie zmieniany 1 raz.
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
- cowboy_3151
Aj, aj no co ty kolego piszesz najlepszego, właśnie prawidłowo wyregulowana instalacja pozwala na zapalenie zimnego silnika bez problemów w temperatórach od 5 stopni w góre, takie są normy, a zycie udowadnia że i od -7 nie stanowi to problemu w niektórych autkach.Piernik pisze: prawidłowo wyregulowana instalacja zasilania silnika LPG nie powinna pozwolić na uruchomienie z zimnego silnika..
aaa nie chce się tu w spór wdawać czysto akademicki, o którym właśnie wcześniej wspomniałem..
zapytam jeno czy te normy o których rzeczesz to dzieś publikują człek sie w końcu całe życie uczy...
)
sprowadzem jeno całą dyskusję do prozaicznej sprawy - że problem jest za zbytnio rozległy co by go za pomocą słowa pisanego na forum usunąć..
obawiam się, że musielibyśmy dojść w pewnym momencie do etapu opisywania czy samochód na dwójce robi bbbbrrrrrrrruuuummmmm!!! czy tylko bru brum brum, albo pyr pyr pyr
zapytam jeno czy te normy o których rzeczesz to dzieś publikują człek sie w końcu całe życie uczy...

sprowadzem jeno całą dyskusję do prozaicznej sprawy - że problem jest za zbytnio rozległy co by go za pomocą słowa pisanego na forum usunąć..
obawiam się, że musielibyśmy dojść w pewnym momencie do etapu opisywania czy samochód na dwójce robi bbbbrrrrrrrruuuummmmm!!! czy tylko bru brum brum, albo pyr pyr pyr
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
- cowboy_3151
Z tym ze problemu tego nie rożwiże się na forum to sie zgadzam i że nie ma sensu dochodzenie do tego co samochód robi na dwujce.
Co do opisania tych norm to gdzies mam publikacje na ten temat znajde zamieszce jak Chczesz, ale dopiero po swiętach bo wcześniej to niestety nie będe tam gdzie mam to i dostep do kąpa
Co do opisania tych norm to gdzies mam publikacje na ten temat znajde zamieszce jak Chczesz, ale dopiero po swiętach bo wcześniej to niestety nie będe tam gdzie mam to i dostep do kąpa
- Gifter
-
- Kontaktowanie:
sorry ze tu z linkiem wyskakuje ale moze potraficie pomoc na ten temat co w linku???????
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 271#206271
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 271#206271