Silnik od aplausa
Moderator: s3R
Silnik od aplausa
Pytanie brzmi : Wkładał ktoś do Ferozy silnik od Aplausa
?

silnik
tak, ja 

daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle 

silnik
zmiana paska , kółka na wale, alterenatorze, wspomaganiu,pompa wspomagania kolektor wydechowy, powinno sie również ssący- ale nie koniecznie , jest tylko minimalna różnica, i jeszcze jest pare rzeczy które różnią silnia applausa od ferozy
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle 

Witam wszystkich zainteresowanych przeszczepem ''serducha '' od Aplaussa do Ferozy,jestem własnie świezo po zabiegu,wszystko gra i pacjent przeżył
.To co koledzy piszą to ,nie wszystko.Ze starego silnika zostaje tylko głowica z pokrywa zaworów,blok silnika,może zostać koło zamachowe ze sprzęgłem(chociaz jest mniejsze ale tarcza sprzęgła pasuje na frezy,podstawa filtra oleju)i podstawa alternatora.Całą reszte trzeba przełożyć(kolektor ssący,wydechowy,pompe wspomagania,pompe wody,koła pasowe na wale korbowym,miske olejową ,smok,alternator(inna wtyczka),łapy silnika.Jak by ktos miał pytania ,to służę radą przekładkę robiłem sam 

Ostatnio zmieniony pn wrz 08, 2008 4:25 pm przez karaś, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrol GR 2.8TD.www.forum4x4.pl '' Patrol Włocławek'' na FB
Witam,mysle że to będzie odpowiedni test(juz sie zapisalismy)
Fajne fotki z Koscierzyny,ta pieczatka przy basenie 

- IWO_FERCIA
-
- IWO_FERCIA
-
kolego zrób fotę podłaczenia swojego,a ja odpisze ci czy jest dobrze 

- IWO_FERCIA
-
- IWO_FERCIA
-
- IWO_FERCIA
-
- IWO_FERCIA
-
mysle ze nie jest to najlepszy pomysl, zeby tramwaj pchać do lasuIWO_FERCIA pisze:No i miałam rację Arek - wszystko działa gra i trąbi tak jak mialo być .... dzięki ...... wreszcie mogę się cieszyc i ..... gdzieś w jakiś lasek wjechacbo tramwaj jakoś nie chciał w teren jeździć

strasznie się cieszę, ze transplantacja zakoczyła się sukcesem

Niegdyś tylko (albo aż) PILOT....teraz szczęśliwa posiadaczka Daihatsu Feroza 

- IWO_FERCIA
-
Re: Silnik od aplausa
odswieze troche watek
,
padł mi silnik w ferozie (uszczelka lub pekniecie)- kupujac silnik z aplausa musze kupic z osprzetem czy goly silnik ?
nie potrafie rozszyfrowac co napisal Karas czyli co zostaje z ferci a co z applausa ?
czy potrzeba kupic jeszcze jakies dodatkowe czesci ?
pomocy !

padł mi silnik w ferozie (uszczelka lub pekniecie)- kupujac silnik z aplausa musze kupic z osprzetem czy goly silnik ?
nie potrafie rozszyfrowac co napisal Karas czyli co zostaje z ferci a co z applausa ?
czy potrzeba kupic jeszcze jakies dodatkowe czesci ?
pomocy !