I runda 2007
Moderator: Pasza
- Michał_1989
- Michał_1989
I Runda zakończona.Zaskoczeniem dla wszystkich był nie tyle wysyp awarii i nie przewidzianych sytuacji ale błedów nawigacyjnych i taryf. Po zeszłorocznej traumie organizacyjnej doczekaliśmy się ciekawej,technicznej i
mało niszczącej trasy.Dwa odcinki różniące się specyfiką dostarczały wiele emocji.Budokrusz-szybki i w miare równy wymagał pokonywanie trasy płynnie z dużymi prędkościami,dobra widoczność pozwalała kierowcom jechać bez oporów,a pilot nie miał wiele roboty
Czasy na tym odcinku podobne z małymi różnicami.Budy Józefowskie to trasa dłuższa i bardziej zróżnicowana,zawierająca kilka szybszych fragmentów,wiele ciasnych nawrotów,zacisków,prawych i lewych dziewięćdziesiątek ,wiele zdradliwych miejsc wymagających dobrej nawigacji. Na tym odcinku zawodnicy dojeżdżali z dużo większymi różnicami czasowymi co potwierdza jego skale trudnośći.
W naszej załodze także nie obyło się bez przygód,całe szczęście nie były z Naszej winy
Zawiodło sprzęgło,nie było go prawie od początku rajdu.Mieliśmy sporo problemów ze startami do odcinków bo auto na biegu odpalało wieczność,nie było też mowy o szybki redukcjach przed zakrętami czy nawrotami.Mieliśmy też chwile zwątpienia i rezygnacji ,udało się to przejść i cieszymy się z wyniku 
Moje podziękowania dla organizatorów bo zrobili niezły rajd,szczególne pozdrowienia dla dziewczyn z biura
i Darka Andrzejewskiego .
pozdrawiam
mało niszczącej trasy.Dwa odcinki różniące się specyfiką dostarczały wiele emocji.Budokrusz-szybki i w miare równy wymagał pokonywanie trasy płynnie z dużymi prędkościami,dobra widoczność pozwalała kierowcom jechać bez oporów,a pilot nie miał wiele roboty

W naszej załodze także nie obyło się bez przygód,całe szczęście nie były z Naszej winy

Moje podziękowania dla organizatorów bo zrobili niezły rajd,szczególne pozdrowienia dla dziewczyn z biura

pozdrawiam
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

Byłem i też się wypowiem bo uważam że było to całkiem fajnie zorganizowane....
Jeśli chodzi o Budokrusz to tam powinno być więcej OS ponieważ tam było o wiele więcej widać tak jak Pasza napisał że kierowcy dużo widzieli to i kibice też mogli dłużej obserwować autanaodcinku niż na kuklówce gdzie auta zaraz znikały za jakąs górką lub w krzakach....
Ale moje ogólne wrażenie jako kibica jest bardzo pozytywne.
Pozdrowienia dla ekipy która ze mną jeździła kibicować czyli dla Jarząbka i Mateusza bo chłopaki też walczyli ale troche inaczej.....
Jeśli chodzi o Budokrusz to tam powinno być więcej OS ponieważ tam było o wiele więcej widać tak jak Pasza napisał że kierowcy dużo widzieli to i kibice też mogli dłużej obserwować autanaodcinku niż na kuklówce gdzie auta zaraz znikały za jakąs górką lub w krzakach....
Ale moje ogólne wrażenie jako kibica jest bardzo pozytywne.
Pozdrowienia dla ekipy która ze mną jeździła kibicować czyli dla Jarząbka i Mateusza bo chłopaki też walczyli ale troche inaczej.....

-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich,
Ja takze potwierdzam, ze rajd byl przygotowany bardzo dobrze i duze znaczenie miala nawigacja pilota.
Jechalem w RMPST pierwszy raz i szczerze powiem, to zadziwila mnie ilosc bledow popelnianych przez pilotow wsrod bardziej doswiadczonych, licencjonowanych zalog.
Mam tylko pytanie do administratorow strony, dlaczego nie podajecie wynikow KJST. Czy ta grupa to nic nie znaczacy uczestnicy, czy moze mogliby sie zawstydzic "zawodowcy". Mam wrazenie, ze jadąc sryjnym Patrolem mialem lepszy wynik, niz najlepszy w klasie O2??
pozdr.
Tomek
Ja takze potwierdzam, ze rajd byl przygotowany bardzo dobrze i duze znaczenie miala nawigacja pilota.
Jechalem w RMPST pierwszy raz i szczerze powiem, to zadziwila mnie ilosc bledow popelnianych przez pilotow wsrod bardziej doswiadczonych, licencjonowanych zalog.
Mam tylko pytanie do administratorow strony, dlaczego nie podajecie wynikow KJST. Czy ta grupa to nic nie znaczacy uczestnicy, czy moze mogliby sie zawstydzic "zawodowcy". Mam wrazenie, ze jadąc sryjnym Patrolem mialem lepszy wynik, niz najlepszy w klasie O2??

pozdr.
Tomek
No widzisz tak bywa ze sie mylimy... Ludzka rzecz.Tomek Kwiatkowski pisze:Witam wszystkich,
Tomek
Inna sprawa ze twoj najlepszy czas na OS 1,3,4,6 to 762,8 tak? A my 673,8 (w tym 4 sek za potracenie tyczek)
To jest 1,5 min roznicy.
Dlatego popelniamy bledy. Bo wszystko dzieje sie szybciej.
Oczywiscie jestem frajerem ze nie zaczalem szukac bramki ktora ominelismy

pozdrawiam
domator
PS. Wyniki KJST znajdziesz na http://www.rmpst.org/ a w szczegolnosci tu: http://www.rmpst.org/wyniki/2007/runda1.html
-
- jestem tu nowy...
Wszystko sie zgadza, tylko o wyniku wojny nie decyduje jedna bitwa lecz wynik koncowy. Taktyka jest rownie wazna. A tak na marginesie, to gdzie kolega znalazl moje czasy z OS-ow?
Wracajac do sedna to nie chodzi mi o wytykanie bledow innych zalog, tylko o pokazanie wynikow KJST na stronie Rajdy4x4. My takze jechalismy ta sama trase i podobnie niszczylismy nasze pojazdy a jestesmy traktowani "inaczej"
.
pozdr.
Tomek
Wracajac do sedna to nie chodzi mi o wytykanie bledow innych zalog, tylko o pokazanie wynikow KJST na stronie Rajdy4x4. My takze jechalismy ta sama trase i podobnie niszczylismy nasze pojazdy a jestesmy traktowani "inaczej"

pozdr.
Tomek
-
- jestem tu nowy...
-
-
- Kontaktowanie:
Gratuluje 2 miejsca!!!Tomek Kwiatkowski pisze:Witam wszystkich,
Mam tylko pytanie do administratorow strony, dlaczego nie podajecie wynikow KJST. Czy ta grupa to nic nie znaczacy uczestnicy, czy moze mogliby sie zawstydzic "zawodowcy". Mam wrazenie, ze jadąc sryjnym Patrolem mialem lepszy wynik, niz najlepszy w klasie O2??![]()
pozdr.
Tomek

Na pilota pan nie powinien narzekać...Mi sie wydaje że pilot pana był super

Jak na pierwszy raz było super

Pozdro

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Gratulacje chlopaki za taki wynik patrolem, zreszta na "scenie" juz Wam to mowilem - szacuneczekTomek Kwiatkowski pisze:Witam wszystkich,
Mam tylko pytanie do administratorow strony, dlaczego nie podajecie wynikow KJST. Czy ta grupa to nic nie znaczacy uczestnicy, czy moze mogliby sie zawstydzic "zawodowcy". Mam wrazenie, ze jadąc sryjnym Patrolem mialem lepszy wynik, niz najlepszy w klasie O2??![]()
pozdr.
Tomek

Tez jechalem pierwszy raz i obylo sie bez ominiecia bramki, aczkolwiek w tym "dolku pelnym robakow", jak okreslili to miejsce moi kumple z serwisu (tak to podobno z gory wygladalo podczas objazdu trasy) w jednym miejscu tez mialem niezla zamote - gdzie jest ta bramka?

Ja wlasnie namierzam kolejny silnik i kompletuje zawias, bo to, co mam to sie do jazdy nie nadaje - amory wybuchaly, jak chcialy, wspomaganie zczezlo, a motor spalil 6 litrow oleju przez te 115km

O oddawaniu mocy nie wspominajac....
Wracajac do rundy - odcinek na Budokruszu byl cudowny - sama przyjemnosc jechac cos takiego. Kuklowka duzo mniej przyjemna, wolniejsza, ciasniejsza, trudniejsza - no ale kto mowil, ze ma byc latwo

Gratulacje dla wszystkich, ktorzy ukonczyli, szczegolnie dla Domatora (nareszcie!). Dzieki za dora zabawe i do zobaczenia, mam nadzieje w Walbrzychu