Range Rover II i problem z poduszkami EAS
Moderator: Jerry
Range Rover II i problem z poduszkami EAS
Witam szanowne grono. Niedawno stałem się posiadaczem (czy szczęśliwym - o tym za chwilkę) RR 4.0 V8. Autko jeżdzi super, ale wywaliło mi poduszkę zawieszenia pneumatycznego. Okazało się że pozostałe 3 są całe popękane i nadają się tez do wymiany. W serwisie zawołali ponad 5000 za komplet (!). Czy wiecie gdzie mógłbym kupić je taniej? Nie chciałbym zmieniac zawieszenia na zwykłe bo podoba i się jazda, zresztą to też nie jest tania impreza. Podajcie proszę jakies namiary. Pozdrawiam.
- heniu w berecie
-
no i czytaj forum zanim zadasz pytanie które w zeszłym tygodniu już ćwiczyliśmy.... http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=25331
i nie range rover II ale P38
kurde... a kiedyś taki uprzejmy byłem... no... pantha rei....
i nie range rover II ale P38

kurde... a kiedyś taki uprzejmy byłem... no... pantha rei....
"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush
G.W.Bush

no właśnie... ale czy na pewno... angole mówią p38 i p38a ...
czy a zapominają dodać?
a tak a propos.. co można zrobić z P38A http://www.orrp.com/smf/index.php?PHPSE ... .msg170734
czy a zapominają dodać?
a tak a propos.. co można zrobić z P38A http://www.orrp.com/smf/index.php?PHPSE ... .msg170734
"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush
G.W.Bush

raczej zapominaja a dodać...
a ten rendz ladnie zrobiony
, widzialem wczesniej to na rangerovers.net
salon do offroadu, ale oni chyba tam nigdy błota nie widzieli, tylko piasek
niezły ten patent jak poduszka padnie (drewniany klocek pod odbojnik)
tylko osprzet na klapie skutecznie zaslania widocznosc do tylu przez szybe
a ten rendz ladnie zrobiony

salon do offroadu, ale oni chyba tam nigdy błota nie widzieli, tylko piasek

niezły ten patent jak poduszka padnie (drewniany klocek pod odbojnik)

tylko osprzet na klapie skutecznie zaslania widocznosc do tylu przez szybe

1. w to że poduszki za 530 zł są orginalne to nie bardzo chce mi sie wierzyć - raczej są to pouszki opisane jako dunlop w pudełku britparta których land serwis ni sciąga bo w przeszłości mieli przypadki explozji
2. różnica w cenie skłania jednak do ich montażu
3 te same w kupione angli sprowadzone tu drogą o której pisałem w innym wątku wychodzą o ok 100 zł taniej na sztuce im więcej tym taniej bo kurier to 15 funtów + 2,5 za każdą następną
2. różnica w cenie skłania jednak do ich montażu
3 te same w kupione angli sprowadzone tu drogą o której pisałem w innym wątku wychodzą o ok 100 zł taniej na sztuce im więcej tym taniej bo kurier to 15 funtów + 2,5 za każdą następną
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- dyskotekatd5
-
- heniu w berecie
-
- dyskotekatd5
-
pozwólcie że przekonstruje moją wypowiedź
ja nie wyrażam wątpliwości że dunlop dostarcza LR te poduszki na pierwszy montaż bo baz wątpienia tak jest ale że te poduszki sa orginalnie od dunlopa. bo jeżeli np. valeo robi dla nich skraplacz, sprzęgło, chłodnice to je też sprzedaje we własnej sieci troche taniej. jednocześnie robi(ło) przednie reflektory i tych nie sprzedaje we własnej sieci. natomiast te poduszki noszą zenętrzne oznaczenia dunlop jednak są troszeczke inne niż te co były zmontowane na pierwszym montażu no i są w opakowaniu britpart.
ja nie wyrażam wątpliwości że dunlop dostarcza LR te poduszki na pierwszy montaż bo baz wątpienia tak jest ale że te poduszki sa orginalnie od dunlopa. bo jeżeli np. valeo robi dla nich skraplacz, sprzęgło, chłodnice to je też sprzedaje we własnej sieci troche taniej. jednocześnie robi(ło) przednie reflektory i tych nie sprzedaje we własnej sieci. natomiast te poduszki noszą zenętrzne oznaczenia dunlop jednak są troszeczke inne niż te co były zmontowane na pierwszym montażu no i są w opakowaniu britpart.
Witam ponownie. Kupione, zamontowane i w poniedzialek jade na komputer. Faktycznie sa oryginalne dunlopy, ale nie w opakowaniu britparts tylko eurospares. Moze i te na ebayu sa tansze, chociaz tylne sa po 82 funty, ale nie ma to jak pomacac towar i wtedy dopiero kupic, a jeszcze poprosic o fakture na koniec. Wziolem tez sobie podobno "w promocji" filtry antypylkowe po 43 zeta, dobra to cena?
Jeszcze raz dzieki za wszystkie podpowiedzi i rady. Pozdrawiam!
Jeszcze raz dzieki za wszystkie podpowiedzi i rady. Pozdrawiam!
Odświeżę temat
.
P38 rocznik 1997, zawieszenie pneumatyczne zaczęło szaleć, zaczęło się od tego, że losowo podnosił sam tył, lub sam przód lub obie strony naraz. Ale od jakiegoś czasu mu przeszło
. nie podnosi się wcale.
Wyświetlacz zgłasza błąd EAS
- poduszki klapnięte, sprężarka nie chodzi.
- diody na "klawiszu" od zawieszenia po zapaleniu migają, po jakimś czasie wszystkie świecą ciągłym
Gdzie zacząć szukac przyczyny ? Może ma ktoś jakiś schemat elektryki tego układu.... Gdzie jest zamontowany moduł sterujący tym wszystkim

P38 rocznik 1997, zawieszenie pneumatyczne zaczęło szaleć, zaczęło się od tego, że losowo podnosił sam tył, lub sam przód lub obie strony naraz. Ale od jakiegoś czasu mu przeszło

Wyświetlacz zgłasza błąd EAS
- poduszki klapnięte, sprężarka nie chodzi.
- diody na "klawiszu" od zawieszenia po zapaleniu migają, po jakimś czasie wszystkie świecą ciągłym
Gdzie zacząć szukac przyczyny ? Może ma ktoś jakiś schemat elektryki tego układu.... Gdzie jest zamontowany moduł sterujący tym wszystkim

Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: