Gościnnie < Gaz w Pajero >
Moderator: Kosiarz
Gościnnie < Gaz w Pajero >
Witam.Mam pytanko bo wskoczyłem "goscinnie" z Nissana
. Mianowicie : jaki gaz zakłada się do Pajero z 1988 roku (3,0 V6 ) bo kolega chce zakupić i zagazować . No i pytanie lekko o zabarwieniu erotycznym : ile moze spalić gazu przy "normalnej jeżdzie trasa / miasto .Dzienks

ymm 3.0 V6 byl montowany 0d 1989 w 1998 byl montowany 2.6 motor...ymm ale moge sie mylic
Kolega moze tam sobie zalozyc prosta instalacja gazowa V6 mialy wtrysk paliwa sterowany elktornicznie ...
Palic mu bedzie nie mniej niz benzyny a dane katalogowe podaja 15,7 srednio, 10,2 przt 90 km / ha 14,6 przy 120 km /ha

Palic mu bedzie nie mniej niz benzyny a dane katalogowe podaja 15,7 srednio, 10,2 przt 90 km / ha 14,6 przy 120 km /ha
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
instalacja gazowa V6 mialy wtrysk paliwa sterowany elktornicznie ...
?
przecież tam jest zwykły gażnik..jutro jestem umówiony z gazownikiem...i zgłupialem ..jak z nim rozmawiałem mówiłem o zwykłym gazniku...za istalacje chce ..1200...

przecież tam jest zwykły gażnik..jutro jestem umówiony z gazownikiem...i zgłupialem ..jak z nim rozmawiałem mówiłem o zwykłym gazniku...za istalacje chce ..1200...
.....najwazniejsze w życiu to błękit i złoto.......błękitna poswiata monitora na suficie...i złoty kolor piwa w kuflu.....
- Jomy
- jestem tu nowy...
Instalacja gazowa do 3.0 V6 rocznik Pajero chyba 89 kosztowała mojego kolege pare tygodni temu 1700 zł, rejon Dolnyśląsk, to albo u Was tak tanio albo gazownik sie machnął z ceną 1200
dajcie znać za ile zagazowaliście 3.0 V6 bo Booboo szykuje sie najprawdopodobniej do miska i gazu, a jak 500 zeta mozna zaoszczedzic to oplaca sie jechac w Polske

Ekipa 4x4 Karkonosze
Misiu 2.6 L na simexas
Misiu 2.6 L na simexas
Podejrzanie tanio (1700), wprawdzie jeżdżę na benzynie ale pewnie kiedyś założę gaz i poważnie zastanowię się nad instalacją sekwencyjną, wiem że koszt takiej instalacji w porównaniu z wartością miśka jest spory, ale ma dla mnie znaczenie wpływ gazu na trwałość silnika i przedewszystkim brak pogorszenia osiągów. Samochód używam tylko do zabawy off-road i przełączanie w terenie na benzyne aby jachał mija mi się z celem.Jomy pisze:Instalacja gazowa do 3.0 V6 rocznik Pajero chyba 89 kosztowała mojego kolege pare tygodni temu 1700 zł, rejon Dolnyśląsk, to albo u Was tak tanio albo gazownik sie machnął z ceną 1200dajcie znać za ile zagazowaliście 3.0 V6 bo Booboo szykuje sie najprawdopodobniej do miska i gazu, a jak 500 zeta mozna zaoszczedzic to oplaca sie jechac w Polske
Najlepiej znaleźć gazownika który robił już taki motor i może podać ci namiary usera któremu to robił aby sprawdzić efekt jego pracy.
3.0 V6 +Ironman
Tylko nie najprawdopodobniej!Jomy pisze:Instalacja gazowa do 3.0 V6 rocznik Pajero chyba 89 kosztowała mojego kolege pare tygodni temu 1700 zł, rejon Dolnyśląsk, to albo u Was tak tanio albo gazownik sie machnął z ceną 1200dajcie znać za ile zagazowaliście 3.0 V6 bo Booboo szykuje sie najprawdopodobniej do miska i gazu, a jak 500 zeta mozna zaoszczedzic to oplaca sie jechac w Polske
We wtorek jadę oglądać i prawdopodobnie przyjadę

Krzysiu cały dzionek się do Ciebie dodzwonić nie mogłem

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
mój Misiek jest z '87 ma silnik 2.6 i napewno gażnik. Kupiłem Go z inztalacją gazową. Na benzynie nie chce jechać, za to na gazie jedzie jak złoto. Butlę mam włożoną w miejsce zbiornika paliwa, w zamian mam 10-litrowy zbiornik benzyny, z którego korzystam podczas odpalania Potworka. W trasie pali ok 14-15 literków, a po wyjebach w połączeniu z dojazdami ok 20 litrów gazu.
- Inkwizytor
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Do swojego gaz zakladam w czwartek
instalacja to Elpigaz Leonardo Plus czy jakos tak ( www.elpigaz.com ) kosztowac ma 2100zl
pedro3 pisal mi ze tez ma Elpigaz w takim samym silniku i smiga bez problemu
instalacja to Elpigaz Leonardo Plus czy jakos tak ( www.elpigaz.com ) kosztowac ma 2100zl
pedro3 pisal mi ze tez ma Elpigaz w takim samym silniku i smiga bez problemu
Moga miec w Sevres wzorzec metra, wzorzec kilograma, ale ... wzorzec pol litra to my tu nad Wisla gdzies mamy / 3.0 V6 - 90 krótki