Ze względu na limit budżetowy, garmin 276 / 278 odpada, więc w grę wchodzi raczej tylko PDA.
Zacząłem przeglądać net w celu ustalenia, w jakiej cenie można kupić coś sensownego. I tu mały zonk. Czytam sobie opis i-mate Navigo w wersji z Automapą, a w specyfikacji techn. info, że nie ma modułu GPS

Ossso chodzi

Generalnie, sprzęt potrzebny by był głównie jako navi + nośnik do zrzucania fotek z cyfry. Do wykorzystania w aucie na czarnym i turystycznym O-R. Generalnie, to Europa zachodnia i wschodnia (wiem, że w przypadku "wschodu" raczej będę zdany na Oziego).
Nie potrzebuję natomiast opcji telefonu i jakichś tam ekstra bajerów.
Z tego, co wyczytałem, to fajnie by było, gdyby miał wyjście na antenę zewn. Może macie jakieś sprawdzone typy w cenie ca 1000 zł (bez map)

Jeśli nie macie typów in "+", to może jakieś info, których modeli unikać

Kolejne pytanie - myślę o AutoMapie i Ozim. Czy jedno i drugie ładuje się do palma (jak w kompie na HDD), czy można śmigać tylko na kartach pamięci

No i ostatnia sprawa, podobno, Ozi CE jest baaardzo mocno okrojony i właściwie, żeby móc z niego w pełni korzystać, potrzebna jest również wersja PC - jest li to prawda

PS
używałem opcji "szukaj", w info o PDA są raczej starsze modele