No kurczę! Ten świat mały jest...

Moderator: Albert_N
I dalej wnioski moga być takie: - że skoro wytrzymała aż tyle to jest harda sztuka i wytrzyma również Twoje łagodniejsze traktowanieRagnarTheRed pisze:Zdrowy rozsądek i lektura forum mówią mi, że tak czy inaczej ostatecznym weryfikatorem jest ogląd w naturze i jazda próbna ...Przy czym raczej jest regułą, że jak auto ma megafelgi i poprawiony (z różnym skutkiemwygląd) to raczej było ciorane przez jakiegoś jurnego młodziana i różne extrema zaliczało ...
taki fabryczny wygląd i barwa biała/ciemno zielona - mogą oznaczać że nivka jest po leśnikachRagnarTheRed pisze:. z drugiej strony "fabryczny" wygląd i biedne felgi też nie muszą świadczyć o tym, że autem jeździł jakiś dziadzio raz na pięć lat do misia strzelić z fuzyji![]()
RagnarTheRed pisze: Oj niełatwo będzie nivkę znaleźć, buuuuu ...
Tak, to najprawdopodobniej Mangelsy ale nie wiem dokładnie jaki typmql pisze:To i ja zapytam: wie ktoś cokolwiek o felgach w tej granatowej? To z Californi 2, ale kto to robi, gdzie, jak się sprawują ogólnie itd?
No coż ja to co napisałem to moje doświadczenia tylko a nie jekieś stereotypy więc nie bęe negował że może się trafić z lasu jakiś egzemplarz w miarę ok. A tak z praktyki wiem że spora cześć leśników jeżdziła non-stop na reduktorze na każdej nawierzchni i przy rozmaitych prędkościach (nawet 80km/hKrzysiek-74 pisze: A jam mam taką, po Leśniku i nie jest zła. Na pewno lepsza od tego leśnika. Ostatnie 2 lata, zamiast szyszek, wąchała kur w kurniku
No nie wpadajmy w paranojęSniper pisze:Jak chcesz ich potraktowac tylko jako żródło jakies informacji to ok - tylko pamiętaj że zawsze może istniec jakas komitywa (mniej lub bardziej rzeczywista)
Spoko, jak juz przerdzewieje to bedzie odplywacRagnarTheRed pisze:W bagażniku pod dywanikiem troszkę wody było
jaka była mniejwiejej temperatura otoczenia w trakcie przejazdzki?RagnarTheRed pisze:A w kwestii temperatury załączania wentyla ?
Czemu ten podnośnik i błotnik w okolicy taki zjedzony przez rudą ? Może ona tam chłodziwo wyrzuca
Coś jeszcze po obejrzeniu zdjęć budzi wątpliwości ?
Zwyczajna ... standardowe małopolskie letnie 32-35 ...mentor187 pisze: jaka była mniejwiejej temperatura otoczenia w trakcie przejazdzki?
Tym bym się akurat nie przejmował bo przy takiej temperaturze to raczej normalne - tymbardziej w tych "nowych" w stosunku do starych nivowskich wentylatorach elektrycznych. A jeśli jest jakas niesprawnosć to możliwe że to termostat ma zawysoka temperaturę otwarcia albo chłodnica niewydolna (stary płyn/za mało jego, zakamieniona).RagnarTheRed pisze:A w kwestii temperatury załączania wentyla![]()
A gdzie niby ta nivka trzymana była??RagnarTheRed pisze:Czemu ten podnośnik i błotnik w okolicy taki zjedzony przez rudą ? Może ona tam chłodziwo wyrzuca
A pod chmurką z tego co wiem, a ostatnio pod wiatą ...Sniper pisze:A gdzie niby ta nivka trzymana była??
Moim zdaniem to raczej wygląda na wynik regularnie wystąpującej wilgoci i to dość często
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości