model Aro - prośba o pomoc

243d i inne

Moderator: Misiek Bielsko

woy-tek

model Aro - prośba o pomoc

Post autor: woy-tek » śr lip 18, 2007 5:26 pm

Witam wszystkich Aromaniaków:D. Na forum jestem znany tego wątku:

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 4&start=50

Jak widać lubię sobie czasem podłubać w kartonie :D. Po skończeniu Honka moje gorące uczucia skierowały się w stronę wspaniałego wozidła jakim jest Aro :wink:. W związku z tym szukam wszelkich materiałów tzn. rysunków instrukcji, zdjęć itp. na podstawie których mógłbym taki model zbudować. Za zainteresowanie i pomoc zobowiązuję się zrewanżować co najmniej skrzynką browarka. A może zagląda tutaj ktoś z Wrocławia lub okolicy i pozwoli na dokładniejszą lustrację swojego auta?
No to jak koledzy? Pomożecie?
243 + andoria

Awatar użytkownika
Gabriel Tatoj

ARONOWICZE .

Post autor: Gabriel Tatoj » śr lip 18, 2007 7:39 pm

O GOŚCIU !! CHYBA NIE MIAŁES CHWILI JAKIEJŚ SŁBOŚCI ?? :D.
Taka decyzja to pewne ryzyko bycia zdołowanym , przez co nie których :evil: ,ale nic się nie martw , na tym forum większość stanowią
pionierzy motactwa :wink: Napisz coś więcej o swoim pomyśle a będzie łatwiej coś doradzić . Poprostu chodzi o to co to ma być za pojazd ?? ,
na jakim motorze i do czego ma być przeznaczony ?? :)1 .
TRZYMAJ SIE ;POZDRO :)21

Awatar użytkownika
Mart
Kontaktowanie:

Re: model Aro - prośba o pomoc

Post autor: Mart » czw lip 19, 2007 9:01 am

woy-tek pisze:.. A może zagląda tutaj ktoś z Wrocławia lub okolicy i pozwoli na dokładniejszą lustrację swojego auta?
No to jak koledzy? Pomożecie?
a zagląda, ale z Aro został mi tylko most i chłodnica, więc na wiele się to nie zda :)21
motanie...

woy-tek

Post autor: woy-tek » czw lip 19, 2007 9:42 pm

Mart - rzeczywiście niewiele Ci zostało z Arona :D

Gabrielu, wiedziałem, że na Ciebie można liczyć :wink:
Fakt - jak ostatni osioł nie sprecyzowałem dokładnie o co mi chodzi. Już wyjaśniam. Od wielu już lat rajcują mnie auta z napędem na cztery koła, ale jak dotąd nie wystarczyło kasy, a i samozaparcia :x by coś sobie kupić i powolutku coś tam sobie przy nim motać. Za to zbudowałem ich całkiem sporo z kartonu. Oprócz wyżej wymienionego Honkera mam na koncie np. coś takiego:

Obrazek
ObrazekObrazek

Są to tzw. surówki modeli, które potem powstają całkowicie z papieru w skali 1:25. No i teraz przyszła kolej na ARO model 243. W związku z tym szukam wszelkich materiałów, z których mógłbym uzyskać dane do budowy modelu. Chodzi o różnego rodzaju rysunki ( najlepiej z wymiarami ), zdjęcia szczegółów karoserii, zawieszenia, ramy, mostów itp. Fajnie by było mieć możliwość ogladu "żywego" Arona. Może jak bym miał takie szczęście jak G40Fahrer to kupiłbym sobie takie autko i tyle. Nawiasem mówiąc jak ludzie trafiają na takie okazje !! Za 500 PLNów!! Też tak chcę :lol:
Nawiasem mówiąc im bardziej wgryzam się w temat tym bardziej to auto mi się podoba :wink: Może ktoś ma niedrogo do sprzedania :wink:

No, ale na razie będzie model z kartonu....
243 + andoria

zax

Post autor: zax » pt lip 20, 2007 9:57 pm

http://aro243.cba.pl -> tam pogrzeb to coś znajdziesz. Moje Aro i Aro z internetu.
Wymiarami nie dysponuję.
Moje moge Ci tanio odstąpić za jedyne 4000 zł :)21
Cena bierze się z przywiązania :lol:
A propos... Mojego też kupiłem za 500 zł :wink:
Z tym, że do niczego się praktycznie wtedy nie nadawał. Jutro ide motać chłodzenie wnętrza, wyprowadzam odpowietrzenie skrzyni i jeszcze coś podłube, to jak chcesz jakieś zdjęcia to mów jakich detali :P

Pozdrawiam.

woy-tek

Post autor: woy-tek » pn lip 23, 2007 7:23 pm

Dzięki Zax, niedługo odezwę sie na priva :D
243 + andoria

jery1973
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jery1973 » śr sie 08, 2007 9:25 pm

może poszukiwanie w DAMISIE, Trzciance lub POZNANIU (dostawcy części aro) lub na stronach POLICJI model 244 :)
Ja osobiście posiadam ARO 243 z 2004r i zdobyłem ksero książki serwisowej. Niestety nigdzie nie ma podanych wymiarów z wyjątkiem łożysk tocznych.
pozdrawiam
Robert :)
JEEP RUMUN - Aro 243 2,5TDi 2004r.
ŁADA NIVA 2004r. 1,7i + Gaz
"Nie pogrzebiesz nie pojedziesz"

zax

Post autor: zax » śr sie 08, 2007 9:28 pm

Policja ma Aro 246 a nie 244 :)2
Jeśli chcesz wymiary to napisz - porobie zdjęcia i pomierze :lol:

zax

Post autor: zax » czw sie 09, 2007 1:33 pm

Podsyłam skany:

http://i12.tinypic.com/4qfug5y.jpg

http://i15.tinypic.com/6hh7sxi.jpg

Wybacz, że troche nieprofesjonalnie, ale jak byś chciał jakieś dokładniejsze wymiary, lub coś wytłumaczyć to pisz.
Miło byłoby zobaczyć kartonowy model Aro :)2 :)

PS. Chcesz robić oryginał, czy taki jak na przykład ja mam? Oryginalnie nie było halogenów, koła inne, no i grilla nie było.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aro”