Gałka reduktora
Moderator: Student
Gałka reduktora
Gdzie można dostać gałkę do dźwigni reduktora 

GAZ 69M rocznik 1968 
Suzuki Jimny 1.3 16V

Suzuki Jimny 1.3 16V
na giełdzie http://www.rajdy4x4.pl/gielda/
Pogrzebałem teraz trochę i oto http://aves.net.pl/?m=sklep&action=katalog&id=51
gałka B-32/8.
Jeszcze pytanko odnośnie dźwigni reduktora czy da radę przyspawać urwaną
Słyszałem że to jakiś odlew i podobno nie idzie tego spawać 
gałka B-32/8.
Jeszcze pytanko odnośnie dźwigni reduktora czy da radę przyspawać urwaną

GAZ 69M rocznik 1968 
Suzuki Jimny 1.3 16V

Suzuki Jimny 1.3 16V
Zależy co masz na myśli.
Dźwignie reduktora to pręty stalowe, można je łatwo pospawać.
Ramię na którym osadzone są dźwignie to część korpusu reduktora, zatem odlew z żeliwa szarego. Też można pospawać, ale dużo trudniej.
Żeby urwać dźwignię, to naprawdę trzeba być nieprzeciętnym artystą. Natomiast, bywa że pęka żeliwne ramię na którym osadzone są dźwignie, szczególnie jak ktoś za mocno dokręci śrubę ustalającą sworzeń dźwigni.
Dźwignie reduktora to pręty stalowe, można je łatwo pospawać.
Ramię na którym osadzone są dźwignie to część korpusu reduktora, zatem odlew z żeliwa szarego. Też można pospawać, ale dużo trudniej.
Żeby urwać dźwignię, to naprawdę trzeba być nieprzeciętnym artystą. Natomiast, bywa że pęka żeliwne ramię na którym osadzone są dźwignie, szczególnie jak ktoś za mocno dokręci śrubę ustalającą sworzeń dźwigni.
"Leśny potwór."
Chodzi o samą dźwignię, juto biorę się za spawanie. Nie wiem jak ktoś to urwał ale musiał być zdolny faktycznie ja do tej pory do włączania reduktora używałem rurki którą nasadziłem na wystający a nie urwany jeszcze kawałek dźwigni. Z tymi gwintami to będzie zabawa bo urwanej dźwigni nie dostałem razem z gazem więc dorabiam z pręta to tam mogę sobie zrobić gwint jaki mi się podoba a na drugiej dźwigni jest gałka z oryginalnym drobnym gwintem.
GAZ 69M rocznik 1968 
Suzuki Jimny 1.3 16V

Suzuki Jimny 1.3 16V
Teoretycznie. Nowe gałki do Uaza, które można kupić w Tarmocie są identyczne jak Gazikowe.Piter69A pisze:Z UAZa gałki pasują ale wyglądają inaczej. GAZy miały kuliste i wystającym paskiem na obwodzie. w UAZie mają kształt odwróconej gruszki i są gładkie.
To jest jednocześnie odpowiedź na pytanie mkozaka.

"Leśny potwór."