Zablokowane drzwi kierowcy Disco2
Moderator: Jerry
Zablokowane drzwi kierowcy Disco2
Mam problem z zablokowanymi drzwiami kierowcy Disco 2. Moja zona zamykala drzwi pilotem, przynajmniej tak mowi, i od tego czasu du.a z wsiadaniem od mojej strony. Przeciskam sie nad srodkowymi bambetlami ale to nie jest wygodne. Problem tym wiekszy, ze jestesmy w kraju w ktorym nie ma serwisu LR( cale szczescie ze jest net). Proby otwierania kluczykiem, klamka, pociagania za dzyndzel w drzwiach bez efektu. Pomozecie?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie takie rzeczy sie robiloczesław&jarząbek pisze:olo...LR_Olek pisze:zdjac tapicerke...
zalozyc ciegno...
po śląsku sie mówi "ty dupisz synek, e"
zdejmij sobie tapicerke przy zamkniętych drzwiach.

np. w skreszowanych autach

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Moje drogie dzieci dzisiaj będziemy uczyć się o Kazachstanie - żeby zrozumieć przyrodnicze i społeczne skutki takiego a nie innego położenia tego państwa trzeba nadmienić o chomikach dżungarskich i .... tu leci 300 stron skryptuczesław&jarząbek pisze:na geografii mało jest o chomikach...no chyba że o zasięgu występowania...

o qrna forum o chomikach to jest chyba domowa strona OlaSaphira pisze:http://ochomikach.w.interia.pl/dzungarski.htm

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
No nikt nie pomoze? Jestem w Czarnogorze. Tutejsi fachowcy od zamkow nie potrafia dac sobie rady z tymi drzwiami. Zeby bylo ciekawiej to w Kotorze zostawilem auto na swiatlach. Akku padl. Samochod zamkniety na amen. Tragedia... Prawie rozbijalem szybe, zeby otworzyc maske ale lokales zatrzymal mi reke i wezwal swojego kumpla. Opowiem jak podpial sie on do akku jak mi ktos poradzi co z tymi drzwiami. No dodam jeszcze w promocji namiar do fachowca od defenderow w Podgoricy. P O M O C Y 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
masz problem...
swego czasu disco II było najlepiej zabepieczonym antykradzieżowo wozem w tym segmencie rynku.
tam jest jakiś popaprany system super-lock czy cuś...jakieś micro-switche są i inne badziewie. to nie jest tradycyjny zamek z wychodzącymi w różnych kierunkach drucianymi cięgnami.
sprawny powinien się dać otworzyć albo z klucza, albo z klamki, albo z pilota, albo od środka.
możliwe że nastąpił ordynarny pad siłownika centralnego zamka po akcji z podpinaniem drugiego aku, albo ze starości zwyczajnej...
obawiam się, że zdjęcie tapicerki drzwi będzie nieuniknione. jak to wykonać w pozycji siedząc za kierownicą nie mam pojecia.
albo znajdziesz i przeszkolisz jakąć młodocianą chińską gimnastyczkę, albo...się targniesz

gdyby mnie taka atrakcja dopadła pewnikiem skończyło by się na rozpierdoleniu tapicerki drzwi siekierą...
swego czasu disco II było najlepiej zabepieczonym antykradzieżowo wozem w tym segmencie rynku.
tam jest jakiś popaprany system super-lock czy cuś...jakieś micro-switche są i inne badziewie. to nie jest tradycyjny zamek z wychodzącymi w różnych kierunkach drucianymi cięgnami.
sprawny powinien się dać otworzyć albo z klucza, albo z klamki, albo z pilota, albo od środka.
możliwe że nastąpił ordynarny pad siłownika centralnego zamka po akcji z podpinaniem drugiego aku, albo ze starości zwyczajnej...
obawiam się, że zdjęcie tapicerki drzwi będzie nieuniknione. jak to wykonać w pozycji siedząc za kierownicą nie mam pojecia.
albo znajdziesz i przeszkolisz jakąć młodocianą chińską gimnastyczkę, albo...się targniesz

gdyby mnie taka atrakcja dopadła pewnikiem skończyło by się na rozpierdoleniu tapicerki drzwi siekierą...
#noichuj
Zamek zablokowal sie wczesniej. Pojechalem do Podgoricy ( to stolica Czarnogory - panstwa mniejszego na szczescie niz wojewodztwo mazowieckie) Znalazlem tego goscia od Defow i drugiego od Rendrzoow. Dam oba adresy na forum jak tylko wroce. Ten drugi ma kompa ale obecnie out of order. Jade w poniedzialek jeszcze raz do Podoricy i bede wyrywal ten boczek. Mam prosbe do wlascicieli LRD2 o zdjecie boczka na otwartych drzwiach i rozkminienie co mam pociagnac aby te drzwi otworzyc. Moze by sie udalo zrobic tylko dziure w tapicerce bez siekieryczesław&jarząbek pisze:masz problem...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: