gdzie spec od kompów w okolicach Gdańska?
Moderator: Albert_N
gdzie spec od kompów w okolicach Gdańska?
Witam,
przyjechałem do znajonego nad morze i padła mu Vitarka (silnik 1.6, 8V, 1993r).
Wprawdzie jeszcze nie sprawdziłem co i jak, ale podejrzenie jest na komp - przynajmniej objawy są podobne do tego co ja miałem w swojej poprzedniej zuzi.
Dlatego już teraz zadam pytanie gdzie w okolicach Gdańska/Nowego Dworu Gadńskiego jest ktoś kto potrafi komp suzy naprawić?
Dokładnie to jestem w okolicach Krynicy Morskiej.
Jak przestanie padać deszcz to spróbujemy diagnostykę zrobić i sprawdzić czy to komp czy wtryskiwacz, ale już teraz prosiłbym o podpowiedź.
Ewentualnie czy jest ktoś, kto "za zaliczeniem pocztowym" naprawia?
Bo w swoich stronach to wiem, ale na drugim końcu Polski to nikogo od kompów nie znam.
dzięki
KubaB
przyjechałem do znajonego nad morze i padła mu Vitarka (silnik 1.6, 8V, 1993r).
Wprawdzie jeszcze nie sprawdziłem co i jak, ale podejrzenie jest na komp - przynajmniej objawy są podobne do tego co ja miałem w swojej poprzedniej zuzi.
Dlatego już teraz zadam pytanie gdzie w okolicach Gdańska/Nowego Dworu Gadńskiego jest ktoś kto potrafi komp suzy naprawić?
Dokładnie to jestem w okolicach Krynicy Morskiej.
Jak przestanie padać deszcz to spróbujemy diagnostykę zrobić i sprawdzić czy to komp czy wtryskiwacz, ale już teraz prosiłbym o podpowiedź.
Ewentualnie czy jest ktoś, kto "za zaliczeniem pocztowym" naprawia?
Bo w swoich stronach to wiem, ale na drugim końcu Polski to nikogo od kompów nie znam.
dzięki
KubaB
No to jesteśmy po diagnostyce.
Objawy są takie, że pompa paliwa nie podaje benzyny, ale jak ją podłączymy "na krótko" to paliwo do wtryskiwacza dochodzi. Nie ma też iskry. No i nie ma autodiagnostyki (zwarłem na krzyż od prawego górnego pinu do dolnego lewego, patrząc z zapinką do góry)- lampa check engine nie mruga, a wogóle (bez zwarcia pinów) to po właczeniu zapłonu się nie zapala.
A numer kompa jest:
33920-56B70
E2T41371M1
2925AH1
EC-MT
już nie pamietam który symbol jest ważny, dlatego odpisałem wszystko
Objawy są takie, że pompa paliwa nie podaje benzyny, ale jak ją podłączymy "na krótko" to paliwo do wtryskiwacza dochodzi. Nie ma też iskry. No i nie ma autodiagnostyki (zwarłem na krzyż od prawego górnego pinu do dolnego lewego, patrząc z zapinką do góry)- lampa check engine nie mruga, a wogóle (bez zwarcia pinów) to po właczeniu zapłonu się nie zapala.
A numer kompa jest:
33920-56B70
E2T41371M1
2925AH1
EC-MT
już nie pamietam który symbol jest ważny, dlatego odpisałem wszystko
[
niestety to dosc czeste w kompie -56B70quote="KubaB"]No to jesteśmy po diagnostyce.EC-MTObjawy są takie, że pompa paliwa nie podaje benzyny, ale jak ją podłączymy "na krótko" to paliwo do wtryskiwacza dochodzi. Nie ma też iskry. No i nie ma autodiagnostyki (zwarłem na krzyż od prawego górnego pinu do dolnego lewego, patrząc z zapinką do góry)- lampa check engine nie mruga, a wogóle (bez zwarcia pinów) to po właczeniu zapłonu się nie zapala.
A numer kompa jest:
33920-56B70
E2T41371M1
2925AH1
gg 6157522
- samurai_hel
-
- Kontaktowanie:
namiary wysłałem na privasamurai_hel pisze:jeżeli problem jest aktualny to zostaw namiar na priva, wieczorem zadzwonię i podam telefon od speców z Redy
Problem jest aktualny, choć przyznaję że nie sprawdziłem czy komp jest zasilany, bo ani żadnego voltomierza tu nie ma, a właściciel też pojechał do pracy i nie chce mu grzebać w aucie.
Myślę jednak, że to komp a nie brak zasilania. Zwłaszcza, że ponoć autko jeżdziło, potem zdychało, trzeba było odczekać i znów jechało.
Wprawdzie chyba znaleźliśmy komp w Słupsku (choć to od nas chyba 250km), ale jeszcze nie jest to potwierdzone, zwłąszcza nie jesteśmy pewni, czy model jest na 100% zgodny. Będzie wiadomo wieczorem.
A jeszcze pytanko, które symbole myszą się zgadzać:
te z pierwszego wiersza, czyli 56B70 ? Czy jeszcze coś?
56B70 - to jest określenie typu i takiego szukaj.KubaB pisze:Myślę jednak, że to komp a nie brak zasilania. Zwłaszcza, że ponoć autko jeżdziło, potem zdychało, trzeba było odczekać i znów jechało.
A jeszcze pytanko, które symbole myszą się zgadzać:
te z pierwszego wiersza, czyli 56B70 ? Czy jeszcze coś?
Jeżeli auto się zachowywało jak moje: http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=
to są duże szanse na wymiane komputra.
Ja w swoim nie znalazłem czemu po rozgrzaniu się wiesza.
Suzuki JLX Sidekick '93 1,6l 16V automat
dzięki!Lookasz pisze:cześć,
Sopot, ul. Boczna
wjazd od Alei Nepodległości, zakład naprawy rtv - facet diagnozuje i naprawia kompy od suzuki - szybko i bez zbędnego gadania
diagnoza ok 50zł
naprawa ok 200zł - 250zł
pozdr
A wystarczy mu przywieźć sam komp? Czy też trzeba w komplecie - tj z autem? A masz może do niego nr telefonu?
Hurra! Zuza jeździ
Dziękuje kolegom za pomoc, szczególnie dzieki dla Lookasz - za wskazanie warsztatu z którego skorzystaliśmy. Facet szybko komp naprawił, jedyne co to chyba ostatnio zdrożało, bo 4 stówy skasował.
Ale najważniesze, że juz OK.
A ja jako wczacowicz z miasta wykazałem, że ta miastowa stonka też może się przydać do czegoś
, bo gospodarz u którego mieszkam nie miał pojęcia co z autkiem zrobić. A tu gościu z drugiego końca Polski przyjeżdża, mówi: komp wyjąć (i nawet wie jak to zrobić) i do warsztatu wieźć.
pzdr
KubaB

Dziękuje kolegom za pomoc, szczególnie dzieki dla Lookasz - za wskazanie warsztatu z którego skorzystaliśmy. Facet szybko komp naprawił, jedyne co to chyba ostatnio zdrożało, bo 4 stówy skasował.
Ale najważniesze, że juz OK.
A ja jako wczacowicz z miasta wykazałem, że ta miastowa stonka też może się przydać do czegoś

pzdr
KubaB
- samurai_hel
-
- Kontaktowanie: