dodatkowy wskaźnik
Moderator: Jerry
dodatkowy wskaźnik
witam szanowne grono , mam zamiar założyć do mojej dyskoteki dodatkowy wskaźnik ciśnienia oleju , aby na podstawie obserwacji tego parametru określić stan silnika żeby z większym spokojem wsiadać do auta przed np. trasą do rumuni , i pytanie czy ktoś przerabiał temat
w ryndzach takich bylo od groma...leszek torbicki pisze:sprawdzenie ciśnienia na postoju u mechanika nic nie daje , ciśnienie może zacząć spadać wtedy gdy auto dostanie po garach ,w terenie , obroty +temperatura , tego na dobry słuch raczej nie da się ocenić
przydatnym byl woltomierz /w przypadku wyciagarki/ i
temperatura oleju, znacznie wczesniej przestrzega przed problemami niz wskaznik cisnienia, przynajmniej moim zdaniem
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
temperatura napewno ma kluczowe znaczenie , szczególnie przy gorszej jakośći oleju , w takim razie trzeba by zamontować czujnik ciśnienia i temp. oleju , temp. wody i jeszcze wskaźnik doładowania - pełny tjuning
ciekawy jestem co są warte te wskaźniki tuningowe z allegro, jest tego do wyboru do koloru

ciekawy jestem co są warte te wskaźniki tuningowe z allegro, jest tego do wyboru do koloru
Warto ja kupilem 2 lata temu 3 szt.+ obudowa (turbo,temp. wody, woltomierz ) zamontowałem i działa w kompletach jest wszystko co potrzebne do montazu redukcje, wężyki itp., tylko trzeba wybrać jakis ludzki kolor podświetlenia - chyba że ktos lubi fiolet, zielony, róż itd 
mam zamontowane na srodku na desce rozdzielczej:
prawy dolny róg
http://www.flickr.com/photos/85231259@N ... 212684282/

mam zamontowane na srodku na desce rozdzielczej:
prawy dolny róg
http://www.flickr.com/photos/85231259@N ... 212684282/
GAZ&DISCO&SIIa&SIII&lr90 etc
Ja w tym tygodniu odbieram swj kpl. dodatkwych wskaźników.
Wybrałem na allegro, ale te z silniczkami krokowymi.
Podobno są dokładniejsze, bo po każdym odpaleniu auta dokonują skalowania wskaźnika. Ponadto posiadają sygnał dźwiękowy i świetlny w wypadku przekroczenia ustawionej wartości. No i kolory podświetlenia są ok - biały i amber - na diodach.
Jak będą zamontowane to dam foty.
Wybrałem na allegro, ale te z silniczkami krokowymi.
Podobno są dokładniejsze, bo po każdym odpaleniu auta dokonują skalowania wskaźnika. Ponadto posiadają sygnał dźwiękowy i świetlny w wypadku przekroczenia ustawionej wartości. No i kolory podświetlenia są ok - biały i amber - na diodach.
Jak będą zamontowane to dam foty.
NISSAN PATROL Y 61, 6.5 TD V8
GG10114884

GG10114884
-
dzialac to beda zawsze, pytanie jak z dokladnoscia. Jesli traktujesz temat powaznie to idz w japonskie wskazniki Defi / Omori / Blitz / HKS ale to gruuuba kasa. AutoGauge ma "losowa" jakosc. Znam ludzi majacych te wskazniki i pokazuja idealnie, znam takiech ktorym przeklamywaly o 30%.
To samo AutoMeter, ale ponoc odrobinke lepiej z precyjza.
Na pewno trzymaj sie z dala od wszelkich cool-wskaznikow z 7 kolorami itd, bo to nie pokazuje wogole.
Kolejna decyzja co czy chcesz elektroniczne czy mechaniczne. Elektroniczne sa drozsze ale unikasz wezy z goracym olejem w kabinie.
Jak bedziesz mial wiecej pytan wal bo temat dokladnie przerobilem drifto-wozem.
To samo AutoMeter, ale ponoc odrobinke lepiej z precyjza.
Na pewno trzymaj sie z dala od wszelkich cool-wskaznikow z 7 kolorami itd, bo to nie pokazuje wogole.
Kolejna decyzja co czy chcesz elektroniczne czy mechaniczne. Elektroniczne sa drozsze ale unikasz wezy z goracym olejem w kabinie.
Jak bedziesz mial wiecej pytan wal bo temat dokladnie przerobilem drifto-wozem.
Patrol Y60 TD42
Land Rover 101 Forward Control 300tdi
Rafal
Rafal
-
zalezy, kiedys AutoMeter i AutoGauge to byla ta sama firma tylko z przeznaczeniem na inne rynki (AutoMeter jest zadaniczo dla USA) i wtedy autogauge trzymalo parametry. Teraz juz raczej nie (prawdopodobnie made in china) ale jak napisalem czesci ludzi twierdzi ze dzialaja dobrze (dobre zrodlo opinii - streetracing.pl).
Zasadniczo najlepsza opinia panuje o japoncach (HKS etc). Znam rowniez typa ktory uzywa w swoim 200sx wskaznikow technicznych uzywanych przy budowie statkow bo ma taka prace i udalo mu sie takie wyhaczyc.
Musisz sie zastanowic jak dokladne chcesz wskazniki. Ja do swojego 200sx mam zalozone defi ale docelowo mialy sluzyc razem z laptopem do strojenia ECU wiec zalezalo mi na precyzji.
Zasadniczo najlepsza opinia panuje o japoncach (HKS etc). Znam rowniez typa ktory uzywa w swoim 200sx wskaznikow technicznych uzywanych przy budowie statkow bo ma taka prace i udalo mu sie takie wyhaczyc.
Musisz sie zastanowic jak dokladne chcesz wskazniki. Ja do swojego 200sx mam zalozone defi ale docelowo mialy sluzyc razem z laptopem do strojenia ECU wiec zalezalo mi na precyzji.
Patrol Y60 TD42
Rafal
Rafal
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jakieś takie śmiesznie niskie...minimalne to okolice 3atm przy 2tys obrotów
ciśnienie gaśnięcia kontrolki 0.6atm
turbina 1bar dla cysetki
0.7-0.8 dla dwusetki
mata wszystkie manuale ściągnięte z internetu na dyskietkę i nie umieta se sprawdzić?
normalny człowiek sobie nie zaśmieca umysłu takimi pierdołami bo od tego jest książka
ciśnienie gaśnięcia kontrolki 0.6atm
turbina 1bar dla cysetki
0.7-0.8 dla dwusetki
mata wszystkie manuale ściągnięte z internetu na dyskietkę i nie umieta se sprawdzić?
normalny człowiek sobie nie zaśmieca umysłu takimi pierdołami bo od tego jest książka
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- RAF z Ochoty