brać
nie brać tych cofanych z 800 tys na 172tys

Moderator: Kosiarz
czyżby długi na krakowskich numerach??KorreS pisze:Czy przbieg 460tys dla 4.2 w zizlu z '94r to dużo?![]()
![]()
![]()
Wiem, wiem...zależy...
Auto nie przerobione do OR, jeździ w jedych rękach od czasu wyprodukowania (1995r). Ma jeszcze czarne tablice.
Wymienione świece żarowe i ok. 60tys km temu wtryski.
Nie kopci, pali na dotyk.
Tak, to ten.lbl78 pisze:czyżby długi na krakowskich numerach??![]()
a 460 nie to nie dużo
O ramie nie wiedziałem.psawiak pisze:i jakie wrażenia? ja rozmawiałem z właścicielem zanim kupiłem swojego 4.2 z rzężąca skrzynią na luzie i szpachlowaną ramą z tyłu ( niestety ładnie zamaskowaną, z klimą i ceną 10 kilo mniej ). a więc w tym czerwonym ramę spawał, mosty usczelniał, blacharkę w niewielkim stopniu robił, baranem zarzucił. regularnie dla siebie a nie na koniec pod sprzedaż. oryinalna lewa strona, pompa rzędowa i srebrny dekiel. szyby na korbę i cerata zamiast wykładziny to też zalety.
Osłony chłodnicy a właściwie wiatraka nadal nie przykręcił. Skrzyni nie słyszałem bo rzęził pedał gazupsawiak pisze:brakuje osłony na chłodnicy i w środku trochę zapuszczony ale to nie jest istotne. ciekawi mnie czy skrzynia też mu rzęzi po 460 tkm ...
Widziałem. Pytanie czy lepiej wymienić cały most z jakiegoś angola czy wyjąć samą blokadę a może lepiej ARB?psawiak pisze:zwróć uwagę że na bębnach z tyłu i bez blokady
Tylko:psawiak pisze: tak se kombinuje czy może lepiej było całą zdrową wersję 2,8 zmotać z napędem 4,2? od razu miałbyś przełożenia 4,66 pod większe koła i diflok ...
Ciekawe...psawiak pisze: doj..ali się też do wyciągarki że muszę zdemontowac bo wystaje poza obrys auta więc znowu musiałem mrugać ...
Szkoda że oponki to GY Wrangler MTR...psawiak pisze:zauważ że ma nowe spręzyny, oponki i aku świeże co daje ładną sumkę. Mając tą wiedzę wczesniej co mam teraz, to bym wybrał tego własnie czerwonego ...
Wszystko sie da.KorreS pisze:To jeszcze sprawa: czy do Y61 można w miarę bezproblemowo wsadzić TD42 z Y60?
Domyślam się. Pytanie ile z tym roboty. Czy jest to niemal wymont/zamont czy trzeba rzeźbić?Marcin-Kraków pisze:Wszystko sie da.
było kilka tematów poszukaj, ogólnie się da i nie ma WIELKICH problemówKorreS pisze:Domyślam się. Pytanie ile z tym roboty. Czy jest to niemal wymont/zamont czy trzeba rzeźbić?Marcin-Kraków pisze:Wszystko sie da.
Byłeś?KorreS pisze: Pojadę z nim do mojego mechaniora i zobaczymy co zawyrokuje.
jak ci jej brakuje to leży mi zbędnaravsilp pisze:Witam i z góry przepraszam, ale jestem nowy wić za niedociągnięcia sorrki. Mam prośbę ma ktoś rysunki z wymiarami do sołony podwozia w taranie II??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości