...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
szukałem nie znalazłem , schemat głowicy do k 160 2,8 benzyna - siły dokręceń
Super parchatek Super y60 

mam zagadke; skad w zbiorniczku spryskiwacza wzial sie ciemny nalot( na jego sciankach) i ktory pozniej laduje na mojej szybie? 

- rysiek2054
nalałeś ropy do tego zbiorniczkaRaymund pisze:mam zagadke; skad w zbiorniczku spryskiwacza wzial sie ciemny nalot( na jego sciankach) i ktory pozniej laduje na mojej szybie?

6,5 v8
ostatnio jak umylem szybe ,to pozniej mylem cara
pelno syfu na masce i dachu.

pelno syfu na masce i dachu.
No to coś musiałeś nalać albo ktoś inny
bo tam nie ma jak i skąd się cokolwiek dostać inną drogą, jak wlew
nie oddawałeś auta gdzieś do warsztatu, mi kiedyś znajomi dolali płynu do chłodnic co by mi się mazało 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

mozliwe ze to wina mocno zimowego plynu? tak do -30
jakos nie mialem czasu wykorzystac ani zmienic
jakos nie mialem czasu wykorzystac ani zmienic

Wiesz co nie wiem, ja to leje płyny jakie mam pod ręką różnych marek, a ostatnio to i mi się wymieszało trochę letni z zimowym
ale jest normalnie 

lipa bo nie chce mi sie tego wyciagac i myc 

a co to "cara" 
to po kielecku ?

to po kielecku ?
robok rzępoli w harapuciu
no nie
ale zalapales?

ale zalapales?

- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Dużo roboty z tym nie ma, a pomoże Ci uchronić spryskiwacze przed zatkaniem. Ja miałem podobny problem z tym że spryskiwacze zostały zatkane niestety. Osad u mnie powstał przez procesy rozpadu zbyt starego i długo nieużywanego płynu. Poprzedni właściciel (Włoch) chyba nie korzystał ze spryskiwacza zbyt często, a też nie wiadomo ile auto stało zanim się sprzedało. Zdemontowałem zbiorniczek, wymoczyłem i wymyłem w środku typu "kamień i rdza" (zawiera kwas co pomogło rozpuścić nalot w trudno dostępnych zakamarkach zbiorniczka). Na wszelki wypadek wymieniłem wszystkie wężyki i zamontowałem motocyklowy filtr paliwa na wężykach. Działa bardzo dobrze, nie obniża ciśnienia, polecam. Koszt filtra to 5-7 zł.Raymund pisze:lipa bo nie chce mi sie tego wyciagac i myc
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
i to chyba bedzie przyczyna,od grudnia tam nie zagladalem bo nie bylo po co,a to troche czasu.u mnie ten osad jest jeszcze delikatny i schodzi pod palcem,myslalem co zeby uzyc w tym celu myjki cisnieniowej.myslisz ze da rade? troche nie chce mi sie tego wyciagac 

- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Pojęcia nie mam, ale jak nie zdemontujesz, to nie wlewaj tam nic żrącego, bo możesz zniszczyć uszczelki na silniczkach, a może i same silniczki też.Raymund pisze:i to chyba bedzie przyczyna,od grudnia tam nie zagladalem bo nie bylo po co,a to troche czasu.u mnie ten osad jest jeszcze delikatny i schodzi pod palcem,myslalem co zeby uzyc w tym celu myjki cisnieniowej.myslisz ze da rade? troche nie chce mi sie tego wyciagac
Powodzenia

tak,o pompki trza dbac,ale carcher-em od gory?
moze wystarczy?
moze wystarczy?
- decc
Nielicha historia, ale niestety nie mogę tu więcej pomócRaymund pisze:tak,o pompki trza dbac,ale carcher-em od gory?
moze wystarczy?

Ale to jest parch Y61 GU4 a nie frontera nie obrażaj kolegi nie obrażaj 

Zastanawiam się, czy ktoś wie jaki był rozmyślny pomysł projektantów zegarka do Y60. Chodzi mi głownie o przycisk "RESET" jaką to pełni funkcję i dlaczego jest to największy z przycisków.
p. Tomek
p. Tomek
- decc
Przeczytałem tylko pierwszą linijkę sygnaturki, a to coś na awatarze przypominało mi z sylwetki srebrnego Opelka którego mijam codziennie w drodze do pracy i wkręcik gotowyzagaj1 pisze:Ale to jest parch Y61 GU4 a nie frontera nie obrażaj kolegi nie obrażaj

No fakt 

- Wojtek
Pewnie, jak wszędzie - jak naciśniesz, to wyzeruje Ci godzinę w dół lub w górę, w zależności czy 30' minęło czy też nie...tomgl pisze:Zastanawiam się, czy ktoś wie jaki był rozmyślny pomysł projektantów zegarka do Y60. Chodzi mi głownie o przycisk "RESET" jaką to pełni funkcję i dlaczego jest to największy z przycisków.
p. Tomek

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
ok. dzieki ,jakos damy rade

Z czego można zrobić fartuchy wewnątrz nadkoli, aby chroniły ramę przed błotem, kamolami i patykami? Dodam, że podniosłem budę na rami o ponad 3 cm i teraz jest tam spora szczelina którą idą różne wiązki elektryczne z różnymi wtyczkami. Jeżeli tego nie przykryję, to będzie miejsce to cały czas zachlapywane
. Nie chcę też wspawywać do nadkola blachy schodzącej w dół, która chroniłaby wiązki, ale uniemożliwiałaby swobodny do nich dostęp w razie potrzeby i ograniczała możliwości umycia ramy. Z czego taką kurtynę wewnątrz nadkola zrobić? 

Toya J95 na wycieczki, a Parch Y60 do roboty
-
-
i ja mam pytanie
jako że wziąłem się do roboty nad patrolem
a myślowo wybiegam zawsze sporo do przodu,powiedzcie co się nadaje do położenia zamiast dotychczasowych tapicerek ?
na drzwi,tylne boki,oraz tu i tam
myślałem o aluminiowej ryflowanej,kiedyś,dawno teraz już nie,bo mi się to jednak niepodoba,chyba.
gdzieś czytałem o jakichś plastikach,płytach z plastiku jakiegoś

jako że wziąłem się do roboty nad patrolem
a myślowo wybiegam zawsze sporo do przodu,powiedzcie co się nadaje do położenia zamiast dotychczasowych tapicerek ?
na drzwi,tylne boki,oraz tu i tam
myślałem o aluminiowej ryflowanej,kiedyś,dawno teraz już nie,bo mi się to jednak niepodoba,chyba.
gdzieś czytałem o jakichś plastikach,płytach z plastiku jakiegoś

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Patryk - nie rób ryfla bo to oblesne, niepraktyczne i odrzuca. Kup sobie uzywane sprawne i pikne oryginalne tapicerki i ciesz się wnętrzem samochodu a nie skrzynki na brudne narzędzia. Jak koniecznie musisz to kup jakiś styrodur i obklej jakąs dermą.