pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
nie dramatyzujcie. Te progi sa elementem newralgicznym i na nich w 1 kolejnosci sie wieszalem, ale ja ciagle mam takie i zyja. Rozwiazaniem jest bodylift... Niemniej o drzewo sie nimi opierac nie polecam
Chyba kina offowego.freebike pisze:wycieczkę z elementami ofu

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
a tam, nie marudzcie, wasze też nie od razu wyglądały jak Ursusy
powoli sie wszystko zrobi, tylko chciałem wlaśnie zapytać o taką którką opinię. Podejrzewam ze body lift, opony terenowe i wywalenie jak najdalej tych progów będzie bardzo pomocne :] a bardziej interesowało mnie dowiedzieć się co z tymi napędami i grzaniem świec bo szukalem i jakoś znaleść nie mogę... 

Pajero II long 2.8TD
Te progi nalezy wyalic na... znany serwis aukcyjny. Grzanie swiec z QGS to do tej pory dla mnie czarna magia. Sam mam w p1 grzanie swiec z knefla na przekazniku 70A z lublina (od rozrusznika). Kontrolki... Ech... Miga bo sie dopina. Jak przestanie migac to znaczy ze działa... Opony - inny dział. Felgi- inny dział. Aczkolwiek ze swojej strony dodam ze objechałem kiedys @marc.a ktory mial p2 2.8 td i nowki bfgoodrich 31x10.5... A ja p1 2.3 td, łyse pizdzikołka 215/75/15 bridgestone cos tam... Marcin, pamietasz tą błtnista gorke na Cielmicach ?
Wstydz sie. Tyle ze mi pozniej spryskiwacze wysiadły i musiałem ratowac sie gazowaną kropla beskidu. Wniosek: Wezsza opona robi lepiej. Poza tym to 31x10.5 jest okej bo chociaz wygląda... 33x10.5 tez jest pewnie okej. Czyli jak najwyzsza i jak najciensza.

Panowie powaaazny problem :/. Mam miska 2005r 3,2 DiD iiii. No wlasnie :/ przy napedzie 2x4 i 4x4 nie swieca mi sie kola na desce rozdzielczej tylko mruga prostokacik od miedzymostowego. Jezeli na wylaczonym zaplonie wlacze np 4x4 z blokada lub 4x4 z blokada i redukcja jest cacy wszytko swieci wszystko dziala wlaczam 4x4 lub 4x2 mrugnie raz wszystko po czym gasnie i swieci mi sie tylko miedzyosie. NAJGORSZE JEST TO ZE NIEMOGE ROZPIASC PRZODU
co moze byc?? Na 100% dzwignia od zmiany przelozen jest dobra bo ja dzis sprawdzilem i spinalem piny w kostce na krotko :/ efekt taki sam jak i z dzwignia. Trochu pomieszalem ale chyba nie jest najgorzej xD

Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]
- kastor80
- jestem tu nowy...
Panowie, czy może mi ktoś podpowiedzieć co było w tym gnieździe i gdzie to ewentualnie można nabyć.

Pajero I 2.5 tdi - krótka buda
kastor80 pisze:Panowie, czy może mi ktoś podpowiedzieć co było w tym gnieździe i gdzie to ewentualnie można nabyć.
w gnieździe uszczelniacza brakuje , przegubu , półośki, wewnątrz widać łożysko igiełkowe
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- kastor80
- jestem tu nowy...
A podpowiesz jaki to uszczelniacz? Bo po starym pozostały tylko wióry.
Jest gdzieś w zamiennikach. Corteco
Sprzedałem Pajero. Może będzie kolejne.
Podkładki jeszcze takiej nacinanej Ci brakuje. Mi z resztą tez...
- kastor80
- jestem tu nowy...
Podkładkę mam, faktycznie jest corteco w zamiennikach - dzięki!
Ale za cholerę nie mogę znaleźć wymiarów uszczelniacza tego za tym dużym łożyskiem w przedniej piaście (tej z tarczą hamulcową). Podpowie ktoś?
Ale za cholerę nie mogę znaleźć wymiarów uszczelniacza tego za tym dużym łożyskiem w przedniej piaście (tej z tarczą hamulcową). Podpowie ktoś?
BRAK ISKRY pajero v6 nie ma iskry kontrolki sie nei pala bezpieczniki dobre brak kontrolek
Dało by radę napisać to po polsku, z użyciem kropek i przecinków. Rzucone od niechcenia kilka wyrazów i oczekujesz że ktoś poświęci swój czas na odpowiedź.harcio pisze:BRAK ISKRY pajero v6 nie ma iskry kontrolki sie nei pala bezpieczniki dobre brak kontrolek
3.0 V6 +Ironman
odpowiedź jest prosta, jeśli świeca jest sprawna... to brak isky= brak prunduArturS pisze:Dało by radę napisać to po polsku, z użyciem kropek i przecinków. Rzucone od niechcenia kilka wyrazów i oczekujesz że ktoś poświęci swój czas na odpowiedź.harcio pisze:BRAK ISKRY pajero v6 nie ma iskry kontrolki sie nei pala bezpieczniki dobre brak kontrolek

ale ja się nie znam.
Witam
Mam pytanie, czy środkowy drążek układu kierowniczego jest z jednej (kierowcy) strony lekko wygięty, czy tylko tak jest u mnie. Pytam bo gdy koła są na wprost to obciera o korek wlewy oleju do mostu. Zbieżności są dobre. Sprubuje wkleic zdjęcie
Jeśli nie wejdzie to poprawię.
http://img683.imageshack.us/gal.php?g=1001299x.jpg
może teraz się wkleiło
Mam pytanie, czy środkowy drążek układu kierowniczego jest z jednej (kierowcy) strony lekko wygięty, czy tylko tak jest u mnie. Pytam bo gdy koła są na wprost to obciera o korek wlewy oleju do mostu. Zbieżności są dobre. Sprubuje wkleic zdjęcie

http://img683.imageshack.us/gal.php?g=1001299x.jpg
może teraz się wkleiło
krótkie Pajero I 2,5TD 88r, Samuraj 90r.
Wymień ten drążek - ma być prosty z obu stron.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
To i zbieżność się przestawi. Ale jak trzeba to trzeba.
krótkie Pajero I 2,5TD 88r, Samuraj 90r.
Witam.
Od pewnego czasu gdy jadę powyżej 40 (czasem trzeba więcej) słyszę buczenie z tyłu samochodu. Czuć także takie drganie (trudno to opisać) trochę jak by jechać na zapiętym przodzie, tylko mocniej (a jest 2H). Ogólnie można by to zrzucić na karb opon ale wcześniej tego nie było. W związku z tym mam pytanie do szanownych speców co to może być i jak to zweryfikować? Sprawdzałem blokadę mostu czy na pewno rozłącza, a także czy koła nie mają jakiś szczególnych oporów i nic dziwnego nie stwierdziłem.
Od pewnego czasu gdy jadę powyżej 40 (czasem trzeba więcej) słyszę buczenie z tyłu samochodu. Czuć także takie drganie (trudno to opisać) trochę jak by jechać na zapiętym przodzie, tylko mocniej (a jest 2H). Ogólnie można by to zrzucić na karb opon ale wcześniej tego nie było. W związku z tym mam pytanie do szanownych speców co to może być i jak to zweryfikować? Sprawdzałem blokadę mostu czy na pewno rozłącza, a także czy koła nie mają jakiś szczególnych oporów i nic dziwnego nie stwierdziłem.
Pajero 97 2,8TD wagon.
Przyczyn może być wiele - łożyska w tylnym moście, krzyżaki na wale pędnym ale stawiam na łożysko wałka atakującego. Odkręć wał wał pędny w miejscu łączenia z tylnym mostem i dokręć śrubę celem wykasowania luzu na łożysku stożkowym.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
zanim dokręcisz to odkręć i wyjmij jedną z podkładekEskapada pisze:Przyczyn może być wiele - łożyska w tylnym moście, krzyżaki na wale pędnym ale stawiam na łożysko wałka atakującego. Odkręć wał wał pędny w miejscu łączenia z tylnym mostem i dokręć śrubę celem wykasowania luzu na łożysku stożkowym.

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
pany, pol dnia walczylem z silniczkiem spryskow swiatel i zadzialal, ale zaworek(trojnik) tez jest do wymiany i niemam pomyslu gdzie go szukac
"...ci którzy zamulają nigdzie nie dochodzą, ci co działają osiągają kolejny poziom"
Eskapada pisze:Przyczyn może być wiele - łożyska w tylnym moście, krzyżaki na wale pędnym ale stawiam na łożysko wałka atakującego. Odkręć wał wał pędny w miejscu łączenia z tylnym mostem i dokręć śrubę celem wykasowania luzu na łożysku stożkowym.
Rozumiem, że chodzi o luz w płaszczyźnie podłużnej samochodu? Jaki ma być ten luz - bo jak sprawdziłem, to nie czuję żadnego - całym samochodem ruszam a nie tylko wałkiem

- czy mógłbyś rozwinąć tą myśl, to był żart czy na serio usunięcie tej podkładki ma jakiś cel?Adas pisze:zanim dokręcisz to odkręć i wyjmij jedną z podkładek
Gdy miałem odkręcony wał zauważyłem, że tylny krzyżak w jednej osi obraca się "ze skokiem" (mały kawałek bardzo lekko a większy zakres ciężko), a w drugiej osi obraca się wyłącznie w tym małym zakresie (oczywiście ten zakres pokrywa się z "normalną" pracą wału, bo gdy jest przykręcony nie czuje jakiegoś oporu szczególnego). Czy to może powodować buczenie o którym pisałem? Czy jest sens coś dłubać z tym krzyżakiem czy od razu go wymienić?
Pajero 97 2,8TD wagon.
Sprobuj przesmarowac krzyzak ale jak ma duzy luz to nie przestanie napieprzac... Moj jak sie wywalił do konca to przy 80km/h plomby z zebow wypadały...
moze lepiej wymień - jak mój eksplodował przy 100km/h to mialem wął do wymiany również po rozpieprzyło uszyKajen pisze:Sprobuj przesmarowac krzyzak ale jak ma duzy luz to nie przestanie napieprzac... Moj jak sie wywalił do konca to przy 80km/h plomby z zebow wypadały...
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Pilnie potrzebuje sie skontaktowac z @porebem, ma ktos moze do Macka numer telefonu ? Bo cos chlop nie odpisuje na PW.